Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Merlin kalandjai 1x08 - A vég kezdete

2012. március 21. 18:00 - mesmes42

Nem túl biztató cím. Ebben az epizódban egy újabb fontos szereplő lép be a történetbe.

Lehet, hogy Morgana most nem álmodta meg, de akkor is baj lesz. Egy kissrácot látunk menekülni, aki Camelotban bújik el. Merlintől telepatikusan kér segítséget, aki elbújtatja. Morgana elküldi a gyerekre vadászó lovagokat, miközben megpróbálnak segíteni rajta.

1.png

Akcióba lép a másik oldal: Uther természetesen keresteti a fiút. Ismét előadja a "na mindjárt kivégzünk valakit, mert utálom a varázslatot"-műsorszámot, az áldozat már meg is van, a fickó, akivel a gyerek menekült. Merlinék továbbra is Morgana szobájában rejtegetik.

Azért azt már sejtjük, hogy valami nem lesz itt rendben. Nem néz ki nagyon ijesztően a kölyök? (Segítek: de) Morgana tovább játssza a jókislányt Uther előtt, miközben Arthur bejelenti, hogy a gyereket sehol nem találták. Persze Uthernek jó oka van - a gyerek druida, úgyhogy ellenség. Merlin cuccokat próbál csempészni a kissrácnak, de Gaius feltartja egy kis tanulással. Végül sikerül átmennie Morganához a gyógyszerekkel. Gyógykezelés közben a gyerek megint telepatizál - Emrys-nek szólítja Merlint. Nincs más megoldás a rejtély felderítésére, irány a sárkány barlangja! A sárkány azt állítja, Emrys, ahogy a kissrác nevezte Merlint, tényleg Merlin neve. Hát, sosem késő megtudni. Újabb fontos infó egyébként a háttérsztorihoz. A sárkány arra figyelmezteti, hogy ne vigyázzon a fiúra, de szokása szerint többet nem árul el.

3.png

Közben Morgana ápolgatja a gyereket, aki őt is megszólítja. Morgana megkéri Merlint, hogy Gaiustól kérjen segítséget. Gaius persze háborog egy sort a titkolózás miatt, és azt mondja, ha a fiú meggyógyult, ki kell vinniük Camelotból. Merlin tud egy titkos kijáratot, de Morgana szerint túl veszélyes, és magára vállalja a mentőakciót. Csak egy baj van: Arthurnál van a titkos ajtó kulcsa. Merlinnek sok baja van a kulcs megszerzésével, vacsora közben kilopja Arthur zsebéből, majd a feje körül lebegteti, de Arthur gyanút fog - ijedtében Merlin a levesbe ejti a kulcsot. Szerencsére aztán megszerzi, indulhat a szökés. Persze nem megy zökkenőmentesen, Arthur felfedezi, hogy valaki arra járt. Vagy mégse... Morganáék nem használták a titkos járatot, helyette inkább keresztülvágnak a városon, de már ott is keresik őket. Arthur megérkezik és nem könyörül meg Morganán. Uther is lelkifröccsöt tart, és kivégzésre ítéli a gyereket. Különben (jajj, már megint) igaza van, majd később kiderül, miért. 

4.png

Morgana Merlinnel duzzog, muszáj valami megoldást találni. Még Arthur sem pártolja a kivégzést, szerinte elég lenne bezárni a fiút. De hát Uther mikor hallgatott bárkire is? Most már Arthur is kénytelen beszállni a mentőcsapatba, Morgana alapos rábeszélése után. Összerakják a tervet: Morgana előadja a megbánást Uthernek, hogy őt ne gyanúsíthassa, Arthur kimenekíti a gyereket, Merlin pedig az alagút végén várja őket. Merlin sajnos nem elégedett, ismét elmegy a sárkányhoz. A gyerek veszélyes Arthurra, ezért nem szabad megvédeni, mondja a sárkány. Persze Merlin nem akarja, hogy így történjen.

5.png

Indul a csapda, Morgana elmegy "bocsánatot kérni" Uthertől. Uther éppen kajál, így meghívja Morganát, hogy vacsizzon vele. Közben Arthur valami bűzbombával eltünteti az útból az őröket, és kiszabadítja a fiút. Sajnos az őrök elég hamar felébrednek és észreveszik, mi történt. Arthurék a kijárathoz érnek, de Merlin sehol. Éppen otthon emózik, és tanakodik, hallgasson-e a sárkányra, vagy ne. Más már nem segít, csak a kissrác segélykiáltása, így végül Merlin rászánja magát az akcióra. Kiszabadítja őket, Arthur pedig ellovagol a fiúval.

2.png

Uther még mindig vacsizik, amikor megtudja, hogy a gyerek eltűnt. Persze rögtön Morganát gyanúsítja, pedig most inkább Arthurt kéne elfenekelni, ha már mindenképpen büntetéseket osztogatni támadt kedve...Arthur visszajuttatja a druidákhoz a fiút, és már csak egy kérdése van: hogy hívják? Így végre megtudjuk, hogy a gyerek nem más, mint Mordred. Bizony, ahogy sejtettük, ő egy baljós karakter, ahogy arra a sárkány is utalt, Arthur életére jelent veszélyt. Ebből tudhatjuk, hogy később még találkozunk vele, úgyhogy ne felejtsük el!

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása