Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Merlin kalandjai 1x07 - Avalon kapuja

2012. március 19. 16:00 - mesmes42

Folytatjuk a kissé kitekert mondakör elemzését, lássuk, mire készül mostanában a szemtelen herceg és szegény szolgálója! A címből kiindulva a legenda ismerői talán kissé okosabban vágnak neki az epizódnak, mint a többiek, mivel Avalon (ami egy hely neve) természetesen onnét származik. Ez egy mágikus hely, így már gondolhatjuk, hogy problémás lesz a helyzet, mint általában. Rögtön meg is tudjuk, miért: Arthur látszólag halottan lebeg egy tóban. Na, ez nem lehet, gondoljuk, mindenféle bevezető nélkül. Vagy látomás? Úgy tűnik, ugyanis Morgana álmodott rosszat.

1.png

Ezután látjuk, hogy Arthur teljesen jól van (önmagához képest persze), és éppen az erdőben lopakodik, amikor Merlin hátulról nekitolat. Arthur őrjöng, mert éppen szarvasra vadásztak. Hirtelen felbukkan egy csaj és egy bácsika az erdőben, akit hőseink megmentenek. A csajt már az előbb, az álomban is láthattuk, mint feltehetőleg Arthur "gyilkosát". A mentőakció után ingyen ellátásban részesülnek Camelot várában, sőt, a csaj még az Arthur melletti szobát is megkapja.

Morgana, akinek már bűzlik valami (ezt nem a korabeli fürdési szokások okozzák), elmegy Gaiushoz, ahol miután megakadályoz egy tűzesetet (Gaius felgyújtotta a padot), elmeséli az álmát. Persze Gaius nem gyanít semmit. Ezután látjuk a csaj apját, aki gyanúsan varázslónak tűnik. Nem is tudom, miért. Morgana megint rosszat álmodik. Másnap Arthur városnézést tart a csajnak, Merlin pedig Gwen segítségét kéri az ügyben. Próbál Uther előtt falazni Arthur hollétéről, de a király a kalodába záratja. Ez még párszor megismétlődik a későbbiekben, mert szegény Merlin nem túl meggyőzően kamuzik. Arthur eközben az erdőben randizik a csajjal, aki egy varázslattal el akarja kábítani, de akkor valaki rájuk támad. Arthur elijeszti a láthatatlan támadót/segítőt, és folytatódik az enyelgés...

2.png

Közben Merlinnek sikerül meggyőznie Gaiust, hogy valami nem oké, Gaius meg is találja a varázsló botját, ami bizonyítja, hogy gáz van, avagy mágia van a dologban már megint. Hazaérnek Arthurék, a csajszi varázslat nélkül is kábítja a hülye herceget, majd ütközik Morganával a kastélyban. Lehet tippelni, ki nyeri a szócsatát - Morgana megfenyegeti, persze a csaj nem ijed be, de nem tudja, mit tud Team Camelot. Faterral megbeszélik a történteket, és figyelmezteti, hogy Morgana veszélyes.

3.png

Arthur azt hiszi, Morgana csak azért gyanakszik, mert féltékeny. Na persze. Merlin meg Arthurnak jelent, hogy nem igazán működik a megtévesztés, na de majd legközelebb. Na igen, mondtam már, mi történik legközelebb. Másnap megint randi, ezúttal a csaj varázslata célba ér. Aztán már a hálószobában kábítja, ő meg teljesen a hatása alá kerül. Csaj el is dicsekszik a faternak a sikerrel, de Merlin már lesben áll. Követi apucit az erdőbe, aki a tónál varázsolgat. Megjelennek valami ronda, kék repülő izék (Sidhe-nek hívják őket), akiket Merlin a már ismert óvodás vigyorral bámul. Vezérük elmondja a bácsinak, hogy nem mehetnek vissza Avalonba, hacsak fel nem áldoznak egy herceget. Hmm, nézzük csak, honnan is keríthetnénk itt herceget?

4.png

Merlin elmondja Gaiusnak, mit tudott meg, Arthur pedig "bejelentést" készül tenni a faternak, aki valami papírok olvasásával van elfoglalva, de rögtön jobban kezdi érdekelni, amit Arthur mond. Feleségül akarja ugyanis venni a csajszit - Uther meg röhög. Most az egyszer jól teszi. Mondjuk mindegy, mert Arti bárkivel is kavar, neki úgyse tetszik. Morgana próbálja elmondani Uthernek a dolgokat, de nem nagyon jön be, Uthi csak a jófej apuka-műsorszámot tolja. Jól van, kislányom, nincs semmi baj, menjél szépen vissza a gumiszobádba... (én is megyek az enyémbe)

Merlin megint próbálja figyelmeztetni Arthurt, de közben megjön a csaj. Merlinnek szegénynek nem sok esélye van, hogy bárki higgyen neki, két gonosszal és egy elvarázsolttal szemben... mi lenne, ha Morganával szövetkeznél, kisszívem? Persze gondolom, ez eszébe sem jut, Morgana meg egyedül kínlódik, és Gaiustól kér segítséget. Apuka, csajszi és Arthur eközben az erdőbe mennek, Gaius pedig megkeresi Merlint - akit a fater hagyott helyben az előbb.

5.png

Csajszi és Arthur már a tóban állnak - házasság, ezt hiszi Arthur, valójában azonban ez az áldozati szertartás. Csajsziék is valójában olyan kék izék, csak jelenleg emberi alakban - kíváncsi vagyok, Arthurnak úgy is bejönne-e a csaj. Jelen állapotában azonban nem sok minden érdekli, lazán követi a tóba. Merlin meg csak rohan, hogy időben megmentse, esik is egy nagyot, miközben a fater varázsol ezerrel, majd a csaj belöki Arthurt a vízbe. Igen, tudjuk már, hogy Morgana álma megvalósult, reméljük, nem fog rosszul végződni. Szerencsére a csajszi elhagyta a varázsbotját, amit Merlin sikeresen a fater ellen használ - majd ellene is. Lazán szétrobbannak, most már csak Arthurt kell megmenteni.

6.png

Arthur durva fejfájással ébred, és alig emlékszik valamire, így beadják neki, hogy Merlin egy fadarabbal fejbevágta, hogy haza tudja vinni. Arthur kiakad, majd visszaájul az ágyba.
Jön a nehéz rész, kérjünk bocsánatot a fatertól. Persze Merlin viszi el a balhét - hülye voltam, bocsika. Uther kábé idiótának nyilvánítja Merlint - na jó, mikor nem? Irány a kaloda.
Morgana elmegy Gaiushoz, de nem mondják el neki az igazat. Ezután megint rosszat álmodik, de hogy mit, azt nem tudjuk...

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása