Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Luxusdoki 1x09 - Jamais Vu

2012. március 18. 12:00 - m*kkk

A nyitókép egy az orvos sorozatok tipikus csavarjával indul: egy kislányt látunk, aki egyedül edz a díjugrató pályán, sehol senki, ő viszont a külső látszat ellenére nincsen túl jól. Ugratás közben ugyanis fura módon káprázik a szeme, és tekintetéből látjuk, hogy ő maga is megijedt, ám rettenetesen örül, hogy a jelenetnek ő az egyetlen résztvevője, a pacik meg ugye nem beszélnek. A vágás utáni kép azonban még ennél is sokkolóbb, amikor meglátjuk Evan-t Walter Matthau-nak öltözve egy szokásos hamptonsi kora reggelen.

Hank érkezése oldja fel a kérdőjelek (nagy részét), miszerint a hamptonsi éves díjugrató versenyre készülnek, ahol – Evan a.k.a Pénzügyi Igazgató szerint – a Hank Med aranybányája van. Ha belegondolunk végülis valid: egy burzsuj környéken mi lehet burzsujabb egy lovas rendezvénynél?! Azonban a kérdőjelek megmaradt része továbbra sem hagy nyugodni: de miért öltözött Evan cukros bácsinak a hatvanas évekből?!

A verseny szokásos nagyvilági lovasderbi. Mindenki kalapban, kis nyári ruhában pezsgőt kortyolgat a legyekkel megspékelt levegőben a pálya szélén. Mindenütt kisebb nagyobb feszes nacis zsokélányok, akik apuci gyöngyszemeiként ügetnek a szebbnél szebb telivéreken fel s alá. Evan épp egy ilyen kis hölgyet próbál hátulról mellbe támadni a névjegykártyájával, amikor kiderül, hogy nem más lapul a szűk naci mögött, mint In-Di-vya.

 

Evan – életében talán először – jókor érkezett, mivel szegény kis indiai lányt egy részeg bunkó molesztálja. Evan előveszi new jersey-i habitusát (betudható egy két meglesett Jersey Shore epizódnak), és elzavarja a pacekot, aki dülöngélve arrébb téblábol. Közben Hank összefut 2.0-val és kiderül hogy BARÁTI (na ne röhögtessük ki egymást a múltkori zárójelenet után) szívességként ügyeletes orvos lesz a lovasderbin. Pár kínos szóváltás arról, hogy kinek mi a státusza, aztán inkább úgy döntenek, nem beszélnek róla, mert csak belekeverednek, és az lenne igazán kínos. Az izgalmak fokozása érdekében 2.0-nak megcsörren a telefonja, amin ismét Charlie nevét látjuk kiírva...

 

Bár Hank-nek elvileg még van egy kis ideje a műszakváltás előtt, amit addig a hamptonsi csekmet kórház új sürgősségi orvosa visz, mégis beüt a krach és rohanni kell. A fent említett kósza tintás pacák, ugyanis visszatért – gondolom egy extra rund után – és elhatározta, hogy egy csigát sem meglepő mozdulattal kiüti Evan-t. A new jersey-i macsónk azonban meglátta, elszavalt egy verset, megnézte a Titanicot kétszer, majd elhajolt. Az öreg tintás meg nekiesett az egyik lakóautónak, aminek hatására kificamította a vállát – looser. Hank persze jön, segít, ha baj van (olyan, mint Chip és Dale), és egy pillanat alatt helyre rakja az ittas doki vállát. Igen, igen, közben kiderül, hogy az ezüst fejkoronás vén róka az új ügyeletes orvos. Hiába 2.0-nak van szeme a jó munkaerőhöz.

Sokat nem molyolunk a helyzeten, hiszen újra érkezik egy riasztás, mert valaki rókázott (micsoda átkötés a vén rókáról). Mikor Hank megérkezik a karámok közé (a helyi backstage), kiderül, hogy a nyitóképes káprázó szemű kis hölgy, aki – állítása szerint izgalomból – kidobta a taccsot. Hank vizsgálgatja, de látszólag minden rendben, viszont a rutin meg az évek azt sugallják dokinknak, hogy a látszat mindig csal. A kislány azonban hajthatatlan, és amikor megérkezik Védőpajzs apuka, akkor végleg eldől, hogy a lánynak semmi baja, és Hank húzzon a sunyiba.

Mindeközben egy izgalmas szála indul az epizódnak, amikor találkozunk In-Di-Vya szüleivel – akik ugyebár azt hiszik, hogy lányuk ingatlanértékesítési szakon darálja a master szakot, és utána Londonba költözik, ahol férjhez megy az előző részbe már megismert buzgó Raj-hoz. Aranyoskámnak nem elég a baja, még a mindent jelentő pillanatban Evan is a helyszínen van – ami ugye erős veszély faktor – így gyorsan vázolja Pénzügyi Igazgató bohóc úrnak, hogy mi a fedősztori: együtt járnak az egyetemre, barátok, pont. A találkozás persze nem zajlik felhőtlenül, mivel Evan össze-vissza keveredik a sztoriban, és az előző jelenetes kislány egy óriási zakózik a lóról épp mellettük.

A kislányt gyorsan stabilizálják (tulajdonképpen most sem tűnik úgy, mint aki beteg), és egy pár rutin ellenőrzés után elengedik, de Hank kér pár extra laborvizsgálatot. In- Di-vyá-val mindketten úgy vélik, Védőpajzs apuka annyira nyomatja a lányánál a lovaglást és az elérendő sikereket, hogy a reggeli kakaóba kis doppingot is csempészett. Apucinak, amúgy is elég rossza a renoméja a városban, hiszen túl van már egy nagy horderejű lovas doppingon, amióta az oktatós biznisze a nulla szintjén stagnál. Hank tehát hajthatatlan, a kislány csak abban az esetben versenyezhet, ha minden lelet rendben van.

Vágás vissza a kórházba, ahol 2.0-t meglepi várja az irodában. A telefonja kijelzőjéről és hallomásból már ismert Charlie az, az ex-férj. Vagyis eddig úgy tudtuk, hogy ex-férj, de pár mondatból kiderül, hogy a válási papírokat még nem sikerült aláírni, így – jogilag – még házastársak. Charlie elég antipatikus, selymes képű genyónak tűnik, de 2.0-t – bármennyire is szeretné palástolni undorral és gyűlölködéssel – még mindig nem hagyja hidegen. Láthatóan és hallhatóan Charlie is erre hajt, hiszen pár pillanat alatt ennyi nyálas bókot és szédítő szar dumát még a Leroy Bistro-ban sem hallani egy tömött péntek estén.

A kis kórházi flashback után újra derbin vagyunk, Divyá-val Evan-nel és büszke, tudatlan szülőkkel. A nagy tétlenkedést és agyalást (miszerint hogyan játszák el Evan és a hazudós kislány az egyetemi spanokat) egy aprócska, ám annál hatásosabb kis lány tette töri meg: egy méhecske megcsípi az arra allergiás apuka nyakát, és a táskában lévő ellenszérum nem működik. A rendkívüli szituációban anyuék kicsi lánya nem tehet mást, mint azonnal felszabadítja apa légútjait, hiszen ha tovább játsza az ingatlanost, akkor a halott apa után maradó házat árulhatja maximum. Elég meglepetten néz anyuka, amikor Divya belevágja a tollbelsőt apa torkába...

Estére – Hank belső BARÁTI kapcsolatainak hála – a kórházi laborban elkészülnek a díjugrató kislány leletei, amik – a gyanút igazolva – tiltott szert mutatnak ki. Hank razziát tart Védőpajzs apu lakókocsijánál, és meggyanúsítja, hogy bedrogoztatta a lányát a győzelemért cserébe. Apuka persze tagad, mi nyilván – Hank-kel együtt nem hiszünk neki – aztán felmerül a régi lovas dopping ügy. Kiderül, hogy erős paprikával kezelte a lovak fájós lábát, amit valamelyik nagyokos magas ugrás biztosításának vélt, így kirobbant a botrány – kezdünk hinni a fószernek. Ebben a pillanatban kilép a kislány, és bevallja, hogy az állóképesség növelő gyógyszert ő maga szedte be, mert mostanában elég fáradtnak érezte magát, és nem akarta, hogy apuci csalódjon a versenyen nyújtott teljesítményében. Védőpajzs kiakad, kislány büntibe kerül: sem apa, sem a doki nem engedi a másnapi versenyen indulni.

Másnap Evan egy indiai étteremből gyalogol kifelé egy papírtáskával a kezében, ami csak rosszat jelenthet. Minden beigazolódik, amikor a kórház felé veszi az irányt, hogy támogassa a lebukott ingatlanos kolléganőjét a szüleivel szemben. Mert ugye lebukott...Vágás, kórterem, két sokkot kapott, mogorva szülő és egy a Hank Med hierarchiáját magyarázó Evan, aki épp Divya orvosi képességeit magasztalja. A szülők arcán azonban a rettenet, az értetlenség és a „ki ez a majom” tekintet bájos egyvelege mutatkozik. Nem, Divya nem bukott le...Eddig.

Evan-nek hála teljes a családi káosz, és apuci pici lánya már már a kitagadást látja a szeme előtt, amikor Evan képes ezt a szituációt átfordítani (ezt a képességét többször hangsúlyozhatnák), és visszaküldi kolléganőjét, hogy magyarázza el az ősöknek mennyire imád orvosnak lenni. Az akció félsikerrel zárul, mert bár apuék jól fogadják, hogy kicsi lányuk nem a menő egyetemen tanul értékesítést, de továbbra is abban a hitben vannak, hogy Divya hamarosan Londonba megy férjhez. Még egy ideig maradnak is ebben a hitben, egy családi csalfaság feloldása egy részben elég.

Közben Hank-kel történnek a dolgok a derbin. Már az odavezető úton megáll segíteni egy elesett motorosnak, aki nem más, mint Charlie – nyilván a két alfa hím nem tudja, hogy ugyanarra a nőstényre hajtanak. Ebből még lesz kecc-mecc...Aztán a pályán belefut a doppingos kislányba, aki eldöntötte, hogy elindul a versenyen. Persze ezt Hank, mint a verseny orvos nem engedi, és milyen jól teszi, hiszen a kislányt pár perc múlva a földön fekve találják meg, amint görcsösen rángatózik. Hank minden gyanúja beigazolódik és a kiemelt pillanatok egy orvosi diagnózissá állnak össze: a lány ugyanis kétszer sem tudott ki- és becsatolni egy szíjat, amit napjában kb. Ezerszer elvégez valaki, aki lovagol, majd a fáradékonyság – amit a lakókocsinál említett, és végül a görcs, mind azt jelenti, hogy az agyában – Hank szavaival élve – „elektromos vihar dúl” és ez felelős minden tünetért. Hál’isten gyógyítható és lovagolni is tud majd kis hősünk.

A nap sikerén felbuzdulva Hank meglátogatja 2.0-t egy kis irodai etye-petyére, és mellé még azt is felajánlja, hogy – az epizód elején kihullott tintás doki helyett – elvállalja a sürgősségi doktori posztot. 2.0 furcsa módon mindkét ajánlatot hárítja (hagyjuk már a „nem vagyok ilyen lány” dumát), és ekkor belép Charlie talpig orvos dresszben. Kínos szitu, még kínosabb bemutatással, annál is kínosabb felfedezéssel, hogy a srácok ismerik egymást. Szereplőink azonban képesek fokozni: Charlie az új sürgősségi orvos, és csak lábjegyzetként még mindig 2.0 férje. Azt hiszem a szokásos romantikus végekép most elmarad...  

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása