Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Róma 2x04 - A teknős és a nyúl

2012. március 17. 09:00 - G_Norton

Nu, hát előzőleg ott hagytuk abba, hogy a bérgyilkoskölök Duro próbálja megmurdelni Atiát, a finom ragun keresztül, amit a tenyeres-talpas szakácsleány fog felszolgálni. Mivel minden garabonciás kihalt arrafelé, ezért a szakácsleány kezd énekelni Atiának egy műsoros vacsora keretein belül, de aztán elkezd vérezni a szája (poén, hogy összenéznek, de nem esik le nekik a tantusz), majd utolsó leheletével is a dalt énekli. Persze Duro pont leselkedik az ajtónál, innen már a képet nem nehéz összerakni, hogy ki volt a tettes, Castor gyorsan utána is veti magát.

Duro nem menekül meg, Timon szépen megkínozza mindenféle rettenetes vasszerszámmal, amelyek nagy részét ma már a fogászoknál találjuk meg (ez is egyfajta műsoros vacsora, csak vacsora nélkül), a látványnak nem túl kellemes procedúra közben andalog be Octavia és Jocasta, akik jókat nevetgélnek a nagypöcsű rabszolgás szex sztorikon. Jocasta a széjjelkínzott rabszolgagyerek látványától kidobja a taccsot és menekülne, csak Atia nem engedi el, mert kell egy pártatlan tanú, hogy ha majd Serviliát elkapja és megöli, akkor azzal védekezhessen, hogy önvédelem volt, Ruttner Gyuri tutira kikapná a szarból, akár még színészekkel, élethűen is eljátszatná a kínzásos részt szerintem.
 
Atia csak egy nevet akar, és meg is kapja: Servilia küldte rá Durót. Habár azt ígérte neki, hogy szabadon engedi, ha beköpi, ugyanakkor egy percig se gondolta komolyan, Timonnak köll majd végeznie vele, aki láthatóan kezd önállóan gondolkozni, nem igazán tetszik neki a dolog, megértem – hosszú órákig kínozni valakit nagy erőfeszítés. Azért csak kinyírja Durót, de az előtte próbálja meggyőzni, hogy Servilia, szerelmes belé, de hiába, Timon bedobja a csatornába. Atia közben totál nyugodtan kér valami kaját, elvégre kimaradt neki a vacsora, de Castor bezavar, aki nem szívesen halna meg. Az úrnő megszabadítaná a pöcsétől, ha az eunuchok nem mentek volna ki a divatból, így Castor megússza azzal, hogy legközelebb gondolkozzon, és ne az utcáról szedjen fel mindenféle fiút, ott van arra a piac.
 
 
Timon hazamegy Duro hemoglobinjainak maradékával a ruháján, a családja nincs túlzottan elragadtatva ettől, Levi egyenesen lebassza, hát mégis hogy nézel már ki, testvírem. Némi szövegelés folyik a zsidó patriotizmusról, nem vagy te római, hiába próbálsz úgy csinálni. Timon kést szegez a torkának, most már ő az erősebb, ne packázzon vele mint gyerekkorukban, csakhogy Yesh, Timon egyik gyereke kileste a vitát, Timon gyorsan lehűti magát.
 
 
Róma Szellő Istvánja ismerteti a híreket: Hirtius és Pansa megütköznek Antoniusszal Mutinánál. Mire Pullo odaér, addigra a csatának vége, nagytotálban láthatjuk a füstöt, tüzeket, meg rengeteg megcsonkított hullát, azt hiszem Peter Jackson is elégedetten bólogatna a wetás srácok felé egy ilyen digitális munkára. Pullo a szokott optimizmusával nekikezd a keresgéléshez, hátha megtalálja Vorenust, de elég reménytelen a helyzete, sok a megcsonkított hulla, itt-ott néhány gazdátlan végtag vár új gazdára. Egy parancsnok rászól, nahát, ez Octavianus Caesar! Pontosabban Octavianus Caesar 2.0v, Max Pirkis helyett már Simon Woods alakítja a sorozat végéig, figyelmeztetek mindenkit, hogy ezerszer gecibb, és bicskanyitogatóbb lett a stílusa, csoda hogy nem vágta valaki agyon, amíg Augustus nem lett, onnan meg már mindegy volt. Pullo örömmel üdvözli, jó haverok ők régről, és az ifjú Caesar nem is feledte el a barátságát: rögvest átkutatják a csatamezőt Vorenus után, és ha ott nincs meg, akkor Antonius seregében keresse, ad neki egy lepecsételt levelet, lóbálja ezt meg mindenki előtt, ha sokat hepciáskodik – és említse meg, hogy Caesar győzött Mutinánál.
 
 
Vissza Octavianus táborhelyére, itt megismerkedünk az egész évad során a semmit művészien mívelő Gaius Maecenasszal, illetve a régi ismerős Agrippával is találkozunk. Caesar ír két levelet is, egyiket Octaviának, a másikat Cicerónak, hogy ő győzött, és a seregével megy Rómába. Agrippa készséggel elviszi a leveleket, jobb is, ha ő adja át, Ciceróra nagyobb hatással lesz a dolog (meg Octaviara is, gondolja Agrippa), és muszáj Octavia levelét Octavia kezébe nyomni, mert Atia képes rá, és meglovasítja a levelet. Maecenas nyavalyog, mert kürtölnek kint, és bántja a más muzsikához szokott fülit – összegyűltek a katonák, és beszédet várnak az egyetlen élő parancsnoktól, mivel Hirtius és Pansa is meghótt, felettébb kényelmes ez Caesarnak, mert övé a dicsőség. Caesar kimegy, és egy remek beszédet tart, aminek a témája a légiók zsoldja, ők is nagy örömmel menetelnek Rómába, hogy egy kis nyomást helyezzenek a szenátusra a jussukat illetően.
 
 
Pullo megtalálja Vorenust Antonius seregében, nem kertel, a gyerekek életben vannak. Antonius nem hajlandó tudomást venni a sanyarú helyzetéről, még a tribunusnak is mosolyogva kell bejelentenie, hogy 8 ezer katonájuk halt meg a csatában, valóban óriási szám (az ókorban ritka volt a több ezer fős veszteségek). Posca is hüledezik, és azonnali kiegyezést sürget, mert amíg még hasonlítanak egy normális hadseregre, addig tárgyalóképes félnek tűnnek. Antonius inkább a hegyekbe megy, Posca a nevéhez méltóan élcelődik, hogy akkor mi lesz, egymást fogják megenni tán, vagy majd a fakéregből főznek levest? Antonius jól lebassza az eltávot kérő Vorenust is, de értékeli, hogy nem éjszaka szökik meg tőle, mint a többi katona, továbbá üzeni minden rómainak, hogy kitekeri a nyakát Octavianusnak, mert ő ilyen csaknorisz.
 
 
Asia provincia, Brutus és Cassius örülnek, mert elég nagy haderőt sikerült összeszedniük, kb 25 ezer embert, hűha. Brutus pöcsplasztikát végez, és harci mezben páváskodik, de inkább nem festeti le magát, az már mégis prosztó dolog lenne. Eközben anyját, Serviliát ima közben raboltatja el Atia, hogy megkínozza, és kinyírja. Servilia szerint Atia retteg, a helyzethez képest bátran viselkedik, megemelem a kalapom előtte kivételesen. Az egész ház zeng a nemi erőszak hangjaitól, a superbitch mindezt nyugodtan, sőt némi perverz élvezettel végignézi, Servilia arca már vérben úszik, kinyírási process kb 50%-on lehet. Atia Timonnal kínzatná még egy darabig a nőt, mittomén pl vágja le az arcát, az úgyis elég durván hangzik. Timon megembereli magát, fojtogatni kezdi a nőt, hogy ő nem állat, na mégis hatott rá Levi szövegelése. Szépen kitámogatja Serviliát, aki egész Róma szeme láttára, véresen, megalázva vánszorog haza.
 
 
Vorenus és Pullo lovagolnak valahol Itáliában, a vörös egy szóra se méltatta a melákot. De csak sikerül kibékülniük, mert Pullónak mégsem volt meg Niobe, ugyanakkor Vorenus meg érthető módon provokálta őt, szóval szent a béke. Pullo próbálja felkészíteni a rabszolgatelep látványára a barátját, türelemre inti Vorenáékkal szemben, gyerekként tutira látott néhányan belülről, hótzíher, hogy nem turistaként, biztosan megszökött. Pullo firtatja, hogy mi legyen a kicsi Luciusszal, Vorenus végezne vele, mert a becsület így kívánja meg, nekem elég furcsa dolog, bár biztosan az okosabbak majd elmagyarázzák, miért. Servilia rezidenciájában a nő elég durva sokkban van még mindig, betegesen retteg mindenkitől, nem irigylem igazán.
 
 
Agrippa megérkezik Atiához, és Octavianak rögtön átadja a levelét, majd közli, hogy az öccse győzött Mutinánál, és kissé bénácskán tolmácsolja az öcs szavait. Még szerelmet is makogna Octaviának, aki Octavianus táplálkozásával szereli le, elég húzós, de muszáj, nehogy probléma legyen a vallomásból, pedig bejönnek egymásnak láthatóan. Atia is befut, mindjárt jajveszékelésbe is kezdene, hogy valamelyik szerette meghalt, de végül megnyugszik, hogy mind Antonius, mind Octavianus életben van. Agrippa a szenátus épületében meglátogatja Cicerót is, aki már nem annyira örül, hogy az egész sereggel jön Róma felé Octavianus. Kioktatja Agrippát, hogy fiatalon ő is a köztársaság hívője volt, de ebből már kigyógyult, gondolom ő is belátta, hogy döglődik az egész, pedig egész életében a reformer néppártiak ellen ágált (Lucius Catilina, Caesar, és Octavianus). Nincs ütőkártya a kezében, ezért tétlenül nézheti, ahogy Caesar Rómába jön, és megkapja a pénzét.
 
 
Pullo és Vorenus az egyik rabszolgatelepre érkeznek rabszolgavadász álcában, ahol részben kőfejtőként dolgoztatják brutálisan a rabszolgákat. Az egyik felügyelővel elbeszélgetnek, hogy merre kell a procurator házát keresni pár szökött rabszolga ügyében, beszédük van vele. Vorenus borzasztóan feszült, hónapok óta nem látta a gyerekeit, ne tartóztassák fel, mert robban, aztán röpülnek a belek, én szóltam. A procurator tovább baszakszik velük, először képtelen felismerni egy nyomorult szfinxet, még a pecsét anyagával is baja van, Mutina sara az, he. Végül sikerül meggyőzni, hogy Octavianus kedvenc rabszolgáiról van szó, ráadásul ő nyert kopaszkám. Nagy nehezen kereshetik a rabszolgákat, és hamar meg is találják Luciust, meg a kisebbik Vorenát – Vorenusnál itt eltörik a mécses. A procurator nagy nehezen feltűnik, hogy nem rabszolgavadászok, azok nem ilyen érzelgős alakok, hogy a rabok sanyarú sorsán szipogjanak. Tovább megy a kamera a satyeszos trvtkói alapossággal bemutatott nyomorgáson, Vorenus megtalálja az idősebbik Vorenát is, akit prostitúcióra kényszerítettek, és egy ügyfél szerette volna kiélni a vágyait rajta. Talán ez volt az utolsó csepp a pohárban Vorenusnak, a következő snittben a procurator hátából szedi ki a kést Pullo, és a gyerekeket felpakolva mennek haza. Végefőcím.
Címkék: róma
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.03.17. 12:34:32

A szakácsnő tálalás előtt belenyal az ételbe, (hogy én mennyire utálom az ilyet!), ez lesz a veszte, viszont ez lett a szerencséje Atiának.

mézescsók 2012.03.17. 16:03:17

A Vv-ben bezzeg mindenki milyen aranyos és szerethető jelenetnek találta mindenki, amikor Kinga belezabált a káposztába, belecsorgott a nyála, stb.!!! A posztírótól kezdve a kommentelőkön át. Szerintem egyedül undorodtam, de mindegy.
Minden Keresztapához való hasonlatossága ellenére az egyik legjobb sorozat a Róma.

Közbiztonság Szilárd 2012.03.17. 17:45:15

Még egy ember, akinek nem kéne (pontosabban nem volna szabad) írnia.

Ráadásul egy olyan sorozatról, ami már évekkel ezelőtt ment?

Viccnek is rossz.

Az írásban erőltetett humor meg pocsék.

donlouis 2012.03.17. 18:43:54

Milyen fantasztikus ez a sorozat ha nézi az ember, és milyen nyögvenyelős ha olvassa :)

G_Norton 2012.03.17. 19:19:10

@beebeer: Azt már írtam az előző végén, akkor nyalta meg a ragus fakanalat a lány. Nekem is ez a rémálmom, hogy a szakács holtan esik össze...:)

@mézescsók: Hát én megkóstoltattam volna vele a ragut, aztán néztem volna a hatást. A Keresztapás dolgot nem negatívumként írtam, mert a kedvenc sorozatomról van szó, csak így utóbb tűnt fel igazán.:D

@Közbiztonság Szilárd: Nem kell elolvasni, nyugi. Ha olyanra vágysz, olvass Gárdonyi Gézát, én is nagyon szeretem.

@donlouis: Próbáltam nem kihagyni dolgokat, hogy a folyamatot meg lehessen érteni. Még szerencse, hogy a Sherlockot nem én írom.

2012.03.17. 19:24:43

@Közbiztonság Szilárd: mi van Hajni házi trollja elszabadult?
A szerző még fejlődhet, te már életed végéig egy született fikázó maradsz.
Részvétem.

2012.03.17. 19:27:48

@mézescsók: én a kivételek közé tartozom és tartoztam a VV idején! :))))
Legszívesebben rácsapnék a kezére fakanállal, azért a halálbüntetést durvának érzem.
Szia egyébként, régen láttalak! :))))

killercsiga 2012.03.17. 23:52:27

Az egyik kedvenc sorozatom, kábé háromszor-négyszer végignéztem az egészet, és most olvasni is szórakoztató.

Közbiztonság Szilárd 2012.03.18. 05:18:00

@G_Norton:
Ő legalább írni tudott, te meg nem, bár azért Gárdonyit sem tartom az irodalom csúcsának, még a magyarénak sem.

@beebeer:
Hát fejlődni nem hiszem, hogy fog, az írászkészség is egy adottság. Akinek van, van, akinek meg nincs, az csinálhat bármit, akkor sem lesz neki.

Te viszont életed végéig agyatlan segg maradsz, ami mindig is voltál.
Részvétem.

@donlouis:
Csak attól függ, hogy ki ír róla.
Bár sixxet egy idegbeteg tahónak tartom, de ha ő írná, nem lenne nyögvenyelős, legföljebb alpári.
(Vagy akár Hajni, mondjuk az alpáriság nála sem ritka vendég, viszont közös bennük sixxel, hogy csak saját maguktól viselik el. De legalább többé-kevésbé élvezhetően írnak, már ha a helyesírási hibák miatt érthető marad a szöveg. Jelen recenzió szerzőjének meg kb. a tűrhető helyesírás az egyetlen erénye.)

G_Norton 2012.03.18. 07:01:27

@Közbiztonság Szilárd: Na rendben, akkor olvass, amit akarsz, senki sem kényszerít, hogy itt legyél. Neked a legnagyobb erényed az lesz, ha elhúzol innen, ha már képtelen vagy konstruktív javaslatokat tenni, csakis azért, mert te már leírtál engem.

Azért remélem, hogy nem amiatt van rossz kedved, mert nem volt cukor a kávédban, ez esetben jaj a világnak.

mézescsók 2012.03.19. 12:32:07

@Közbiztonság Szilárd: Tudod, van az úgy, hogy olykor-olykor megismételnek egy sorozatot.Namármost, akkor miért ne lehetne hv-t is írni róla?
Nem mondom, hogy ne olvasd, mert úgyis olvasod, mint ahogy példa mutatja.
A humor: a Róma nem tipikusan vígjáték sorozat, nehéz lenne röhögtető összefoglalót írni róla.
Más sorozat, más téma, más posztoló... Minek ezen fennakadni? De azért csak nyugodtan, ez itt egy nyilvános poszt!

@G_Norton: @beebeer: Hát ez sajnos a kreatívoknak nem jutott eszébe. A nő egyébként símán lenyalta volna a kanalat és mi is jobban jártunk volna. Bár a Vv elején kellett volna, de a magam részéről a Vv-ről többet egy szót sem írok, mert ez most nem az a poszt.

Szia Beebeer Neked is! Megvagyok, esetenként kommentelek, de inkább olvasgatok. Te sem túl gyakran fordulsz elő mostanában!
Figyelj: a trolloknak az a jó, ha etetik és ezt Te nagyon jól tudod. Hát Szilárdunk hadd vagdalkozzon magában. Addig sem unatkozik, mi meg továbbgördülünk szépen azzal a kis vacakkal az egéren.

Közbiztonság Szilárd 2012.03.19. 13:25:20

@G_Norton:
Nincs rossz kedvem, csak közlöm, hogy szarul írsz, és nyugi, tényleg nem sokat fogok az írásaidba beleolvasgatni, ennyi pont elég volt, sőt, sok is. Száraz és emészthetetlen a stílusod, mint a fűrészpor, a humorod meg erőlködés, kb. mint a hadnagyé a Jó reggelt, Vietnám!-ban.
Egyébként csak azért olvastam bele, mert kint volt a címlapon, azt hittem, valami értelmes írta a recenziót. Elnézést, tévedtem.

@mézescsók:
Láttam a filmet, egyrészt azért nem egy görög tragédia, másrészt még arról is lehet humorral írni, és itt a csávó erőködik is, hogy humoros legyen, csak hát humorérzék nélkül ezt nem lehet. Neki meg nincs.
Fent említett nevek tudnának róla olyan összefoglalót írni, hogy végigröhögnéd.

A sorozat azon kevés közé tartozik, amit néztem, mert egyik kedvenc színésznőm játszik benne, szóval van némi képem róla.

G_Norton 2012.03.19. 13:43:02

@mézescsók: Nem beszélve arról, hogy ez a sorozat érthetetlen módon tavaly nyáron ment le, majd pedig az ősz közepén újra leadták, és most januárban lett vége az ertéelen. Különben a Tenkes kapitánya is de kurva régi már, oszt mégis megírta valaki...:)

@Közbiztonság Szilárd: köszönöm szépen Frank Gallagher, most már mehetsz szépen vissza inni a haverok közé, miután idepötyögted az abszolút igazságot. Viszlát.

2012.03.19. 13:47:30

@mézescsók: ja, kicsit gazdátlanok lettünk. :) Tartok egy kis szünetet, rengeteg időt vett el a HV, egy csomó restanciám van, meg itt a tavasz, eljárunk ide-oda, szóval hagyom egy kicsit zajlani az életet. Gyönyörű a tavasz, két hete Szegeden megfogadtam, hogy itthon is szakítok időt sirályokat etetni a rakparton, mit mondjak, a szegedi rakpart azért jobban tetszett. :)))

mézescsók 2012.03.19. 15:11:24

@Közbiztonság Szilárd: Ízlésen vitatkozni ostobaság. Nem is fogok.

@G_Norton: Ez a sorozat először nem tavaly nyáron ment le, hanem kb. 5-6 éve, de nem tudom, hogy akkoriban írtak-e róla.

@beebeer: Valahogy így vagyok vele én is, de a Marslakókat még Hajni kedvéért sem tudom nézni, szerintem annyira borzalmas.
Tökig elegem volt a télből meg magamból is, mert sok mindent megcsinálhattam volna, amire most kerítek sort, szóval restanciám nekem is akad.
A Vv5-öt azért néztem, mert nem volt jobb dolgom. (Baleset - műtét - lábadozás,stb.) A Vv6-ot már nem annyira lelkesen és nem olyan nagy baj, hogy vége lett.
Jelenleg annak is örülök, hogy tiszta erőből kitört a tavasz. Ragyog minden ahogy kinézek az ablakon!
A lakhelyem közelében sehol egy árva folyó! Akármilyen kicsivel megelégednék, mert imádom a vizet, de nekem csak patak jutott, igaz, az a kertemben folyik.
Istenem, kb. 10 éve nem voltam Szegeden, pedig nagyon szeretem azt a várost! Egy időben elég sokat jártam arra, mert valamelyik első szerelmem szegedi egyetemista volt, aztán vagy Ő jött ide, vagy én hozzá. Ajjaj, lehet, hogy ezért szeretem Szegedet?

G_Norton 2012.03.19. 19:02:10

@mézescsók: Az első évad tényleg vagy 6 éve ment le, ezért is furcsa, hogy a másodikkal tavaly nyárig vártak.:)

Közbiztonság Szilárd 2012.03.19. 20:52:13

@G_Norton:
Ne is reménykedj, nem Frank Gallegher vagyok.

De ahogy látom, nálad a kultúra kimerül az ivásban. Pedig ha olvastál volna is fiatalkorodban, lehet, hogy írni is tudnál.

@mézescsók:
VV6? Ki nyerte?
(Csak magánba írd meg, és megfogadom, aztán amikor elérek abba az évbe, amelyikből te írsz, felezünk. :-)

2012.03.19. 22:03:58

@mézescsók: nem lehet egy utolsó dolog Szegeden egyetemistának lenni, szerelmes egyetemistának még királyabb, persze ki nem szerelmes egyetemista korában? :))
Csak egy napot tekeregtünk a belvárosban, átnéztünk Újszegedre is. Kerestem hibát, de egyszerűen nem találtam. Csodálatos hangulata van a városnak.

mézescsók 2012.03.21. 11:32:45

@G_Norton: Szerintem 2007-2008 körül lement a második is. Én 2008-ban kaptam meg mindkét évadot dvd-n, de az ügy szempontjából - kommnetelték-e akkor - tökmindegy. Kár, hogy nincs belőle több év is, viszont a történet befejezése kerek így is.
@Közbiztonság Szilárd: Ja, Vv5 az a Vv6. Elírtam, de ha tudok valamit, jelentkezem!
@beebeer: Ő volt Szegeden egyetemista, én Pécsen, de minden hétvégén egymásnál lógtunk. Ajjajj... Szóval Szeged akkor minden évszakban szép volt. Nekem legalábbis.

A privit megkaptam, még ma megy a válasz!
süti beállítások módosítása