Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Luck 1x06 - Közös lónak

2012. március 14. 13:00 - sixx

Gus csak nem hagyta az istállóban egész napra Ace-t, és elment érte, teccik emlékezni, a legutóbbi epizódban ott szenderedett el a lova mellett, miközben Escalante a dokinőt töcskölte oldalról-hátulról az irodában. Good times. Ace nem tud csak úgy simán felmenni a szobába, mert Gus nem azt tette, amit kért tőle, ergo hazaviszi a riadt lovas nőt, aztán meg szépen lefekszik aludni, hanem ott várt az istálló előtt a kocsiban. Mondjuk egy ekkora Mercedesben már simán lehet aludni, csak mondom. Gus azért meg van viselve kicsinyég, bár lehet, ez csak Denis Farina sztenderd arckifejezése. Na, a nyikhaj is itt van, hátha csinál is már valamit végre az egymillió dolláros fizetésért. Ace-nek kicsit zsúfolt napja lesz.

Zenés reggel köszönt a pályára is, a dadogós zsokéügynök viszont nincs jól, az előúző részben ugye kiderült, hogy az exneje leszarja, elhagyta egy alkoholista zsoké, a kezdő zsokéját meg Ace leparancsolta a lóról, nem csoda, hogy sírdogál az autójában egy sort. Aztán elhúz. A degeneréltak a lovukat jönnek tutujgatni, nehogy jó napja legyen az ilyenektől igen ideges Escalanténak. Hoztak pár egyenpólót is, a lovászoknak, a dokinak meg Escalanténak is, azt azért megnézném, ahogy magára veszi. Hirtelen valaki felsír, egy nőnek nagy baja van, összerogy, kezében telefon, a keserves zokogás hangjára escalante megszaporázza és elhúz a picsába, a dokinő meg csak néz, hogy most akkor miafasz. Valszeg rossz hír, mondja a bajszos degenerált, vagy csak téves kapcsolás, riposztol a kerekesszékes, ezek kurvajó arcok mind.

Walter levelet kap, és emiatt nem is nevezi a lovát a versenybe, kibonja, és mormol valami érthetetlent a bajsza alá, de a hír nem jó, az máris látszik. A zsokéügynök egy picsányi szobában borotválkozik és önsajnál, itten most dráma van, kár, hogy pont ez a karakter nem érdekel senkit. Ace és Gus tortát kap, az van ráírva, hogy "Wait to go, Greek", nem pedig "Way to go Greek", aminek még értelme is lenne, ezek Ace persze kiakad, hiába próbálja Israel, a nyikhaj és Gus, a görög vigasztalni, így is jó az, Ace, ne akarj itten infarktust és agyvérzést egyszerre kapni. De ez így mi a faszt jelent, idegeskedik Ace, Israel meg megint megszólal, ami nem tesz jót Ace vérnyomásának. Ace Claire-nek rózsákat küldet, és elmegy lemosni magáról a lószarszagot.

Zsokéügynünk dadogva hívja az exnejét, és próbál könnyed lenni, de nem nagyon megy, a faszi olyan szinten depressziós, azon sem csodálkoznék, ha menten főbe lőné magát. Be vagy baszva, kérdezi kedvesen a neje, aki egy nyomorult ribanc, Joey megint sírdogál, és hoppácsak, egy pisztolyt nézeget. Ace elmegy a felügyelő tisztjéhez, aki figyelmezteti, hogy börtönviselt létére ne akarjon itten befektetni lóversenypályába, és ne akarjon bosszút állni, mert az nem lesz jó. Ace szereti a jazzt, nem mintha eddig ez nem lett volna nyilvánvaló, finom úriemberek ritkán headbangelnek Motörheadre. A degeneráltak Escalante agyára mennek, a perui már régen megbánta, hogy nem eresztette szabadon a lovat egy ködös hajnalon, elment, uraim, itt a nyolcezer dollár, csókolom. A dokinő akar vele beszélni, a lovásznő azért borult ki, mert a 12 éves fia a suliból hazamenet meghalt. Escalante leszarja, van ez így, legalább nem velem történt. Az a fasza.

A madarak egyszer csak mind felszállnak, a lovak idegesek lesznek, a poharak a büfében összekoccannak: földrengés van, heló. Mindenki a maga módján reagál, a Lonnie nevű degenerált az asztalra pattan, és üvölt, a többiek tátott szájjal nézik, ennek meg mi baja? Joey elszánja magát az agyveleje kiloccsantására, de jön a földrengés, meginog, a fegyver viszont elsül, de nem a feje irányába, hanem a föld felé, a golyóm össze-vissza pattog és felsérti az arcát, amitő megretten és elrohan az orvoshoz. Nesze neked öngyi. A pályán mindenki telefonál, Escalantét Gus hívja, a tréner idegbeteg, ne hívogassanak már engem, semmi baja a kibaszott lovaknak, földrengés volt, oszt akkor mi van? Ace szeretné a lovat a saját szemével látni, már csak ez hiányzik.

Rosie is rohan a csikó felé, Walter már várja, a levélben az áll, hogy 45 000 dollárt kell fizetnie a ló tartásáért, az egyik tréner másodállásban viszont ügyvéd is, így majd ez a dolog is megoldódik, vagy nem. A lóversenypályánál csak egy szomorúbb helyet tudok, egy vegasi kaszinó alsó szintjét a nyerőgépekkel. Joey arcát összevarrják, és helló, a sokk hatására már nem dadog. Kihúzza magát, nem akar már öngyilkos lenni, inkább megy, elújságolni mindenkinek, milyen szépen beszél ismét. Ebből nagy pofáraesés lesz szerintem, ez a csávó a legtragikusabb karakter a sorozatban, miért jönne össze neki bármi is? A degeráltak mennek a pályára, hiszen futam lesz, és fogadni kell, mi mást.

Ace és Gus az egyre idegesebb Escalanténél van, a ló jól van, hagyjanak már a faszba, van itt dolog elég nem érek rá magukkal csivitelni. Ace még egy kicsit smárol a lóval, és nem nagyon megy sehová. Israel viszont igen, Mike-hoz, meg Ace másik két ellenségéhez a hajóra, ahol nagyjából annyi történik, hogy azt hazudja a triónak, hogy az indiánok benne vannak a lóversenypályaüzletben, és érdemes befektetni. Aztán felajánlják neki, hogy dolgozzon nekik is, mert miért ne, Ace meg dögöljön meg, ők többet fizetnek. Israel élete gyökeres fordulatot vett, de azt még nem ajánlották fel neki, hogy dugjon seggbe egy arra járó titkárnőt, ehhez több bablevest meg kell ennie ezek szerint. Ace sem tétlenkedik, Jürgen Prochnow-nál van a pályán, mert ő a főnök. A beszélgetés elég érdekes, a csávó pontosan tudja, mire készül Ace.

Na, a következő jelenetből egy szót nem értek, a degeneráltak fogadnak és nem tudom mire, vélhetően a saját lovukra (is), de valahol ez nem is lényeges. A futam lemegy, a befutó előtt a kis zsoké ellöki az egyik riválist és elsőként fut be, mindenki örül, csak Jerry nem, mert ő látja, hogy óvás alatt van a futam. A lökés miatt, vélhetően. Marcus ideges lesz persze, és kurvaanyázza a versenybírókat, escalante is feszült és a zsokén vezeti le a dühét, középtempós rockzene dallamaira hangolva feszülünk, de nem sokáig, mert odafent döntenek: az eredmény marad, mindenki boldog, Escalante még képes a zsokénak is odavetni egy jó szót, de rögvest utána le is bassza. És ha ez nem lenne elég, az öltözőben a másik zsoké is nekimegy, te meg legközelebb ilyet csinálsz, kezed, lábad eltöröm. Nahát, ideges a szúnyogcsődör, ez kurva vicces.

Israel visszamegy jelenteni Ace-nek, bevették a dolgot, és igen, kettős ügynök vagyok mostantól, míg a gyomrom bírja. Bírja az, mondja Ace, ennyi pénzért kötelező neki. A degeneráltak a kocsmában ünnepelnek, Leon zsokénak is kijár a jóból, sőt, még 200 dollárt is kap tőlük. Joey is megjön, dadogásmentesen, és az alkesz zsokénak is a szemébe vágja, aki viszont nagyon gonosz arcot vág. Másnap Walter lova fut majd, Rosie a zsoké, csak nyerhet, igaz? Hát, nem úgy alakul a dolog, és mivel nem indul meg a ló, Rosie elkezdi ostorozni, amitől Walter majdnem kap egy hátsó fali infarktust, mit üti ez a hülye nő az én lovamat? A futam alatt a Dropkick Murphys Shipping Out to Bostonja megy, zseniális nóta. A győztes ló mellé érve Walter elveszi az ostort Rosie-tól és kihajítja, az a csoda, hogy nem veri agyon ott a korlát mellett. A csaj pályarekordra hajtott, meg is lett neki, de Walter nagyon ki van bukva.

Joey a futam után Ronnie-val beszélget megint, és ismét dadog, ezt sejtettem valahol. Ronnie, egy gusztustalan féreg, szopatja a dadogással. Escalante este a dokinővel beszélget egy lóról, nagyon hűvös a hangulat, ebből nemigen lesz baszás, ha jól sejtem. Nem is, egy kis üvöltözés után a doki sírva el balra. Walter az istállóban ül este és a csikót nézegeti. Rosie jön Canossát járni, bocsánatot kér az ostor miatt, mire Walter azt mormolja, hogy nem kell a korbács, mert a ló tudja magától, csak meg kell tanítani. Hát, elkapott a hév, mondja Rosie, én megértem, esküszöm. És ekkor a sötétből előjön egy faszi, és megkérdi, mi van a lovával, Walter pedig nagyon nem örül, mert a ló, amiről szó van, az a csudacsikó. Ace és Claire valami szép helyen vacsorálnak, lassan halad az udvarlás, de halad. Az esti rituálé (Gus hallgatja, ahogy Ace beszél) nem úgy zajlik, mint szokott, mert Gus bealszik, és ettől Ace ideges lesz. Pedig éppen arról beszél, hogy az unokája hazajöhetne végre, ez kezd érdekes lenni. Erre vége az epizódnak, eh.  

A Befutóról itt olvashat híreket, információkat:

Címkék: befutó
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dennis rodman 2012.03.14. 13:20:02

Azért annak még lehet jelentősége, (csak szerény vélemény) a dokinő elmormogja, hogy Escalante "felcsinálta"

lpprtgbr 2012.03.15. 00:26:21

Nem lesz második évad, mert több ló megsérült a forgatáson, így az HBO lemondta, pedig már több részt felvettek.

sixx · http://comment.blog.hu 2012.03.15. 00:30:15

@lpprtgbr: tudom, sajnos, most láttam a hírt. :(
süti beállítások módosítása