Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Torchwood 1x04 - A halál ölelése

2012. március 13. 10:00 - Möff CAT a Torcsvúdos gyerek

Csoki mindenkinek, öveket bekötni, merhogyhát szédületes epizód veszi kezdetét, nézze mindenki a szemével, mik meg nem történnek itten kérem! Ez a rész Nemecsekről fog szólni, hölgyeim és uraim, a mindig vicces, illedelmes, piszén pisze portásról. Már rögtön az elején látszik, hogy valami nincs rendben nála, míg a többiek vidáman labdáznak a főhadiszállás közepén, ő áll a Vaultajtóban és bámulja őket, az arckifejezése alapján simán hívnám az öreg papot meg a fiatal papot, űzzék ki, akármi is bújt bele. A rögtönzött kosármeccset Gwen és a doki nyeri, Jack és Toshiko tiltakozik, de közben Iantót is mutatják ám, aki még mindig rájuk mered szótlanul, még csak nem is pislog. Mivel pont előtte mennek ki mind a négyen, Jack meg még hozzá is bassza a labdát amolyan viccesen, a Torchwood természetesen mit sem vesz észre Nemecsek fura viselkedéséről, még szerencse, hogy van ez a csapat Sherlock és oltalmazzák a világot ugye.

1.jpg

Ahogy kitették a lábukat, Nemecsek valamit lázasan szervezni kezd, de képváltás és megint a többieket láthatjuk, amint Jacket cikizik, aki nem látott még élőben rögbimeccset, hihihi. Hát ennél még Nemecsek vacsorarendelése is izgalmasabb lehet, nézzük is meg gyorsan, két pizza és egy üveg káposztasaláta, ez utóbbi atomkihangsúlyozva, mert Nemecsek nem eszik elég zöldséget a főnöke szerint. Gondolom, hogy mennyire érdekli ez a Donpepés csajt a vonal túlsó végén, de nem érünk rá ilyeneken gondolkodni, mert nyílik a HQ ajtaja és bejön egy ősz japán férfi, öltöny, nagy fémtáska, ez vagy kém lesz, vagy orvos. Hogy hogy tudott bejönni, amikor a beengedőember a főnöke irodájában magántelefonál, érdekes kérdés, mindegy, itt van, Nemecsek meg ész nélkül rohan elé és üdvözli, ahogy illik, konicsivá Kicsizacsi-szan. Elveszi tőle a bőröndöt és leviszi az alagsorba, hát ahhoz képest, hogy a Torchwood mekkora meg milyen überpower szervezet, a pince kábé a hetedik kerületi régi bérházunk pincéjére emlékeztet. Na de félre az emlékekkel, hiszen itt kérem csereg a pelekmény, ja nem, pereg a cselekmény, megállnak egy NAGYON bezárt ajtó előtt, Nemecsek szabadkozik egy sort, hogy nem ő tehet az egészről, a japán meg néz, mint ahogy már ezek a titkos japán tudóskémek szoktak, közben kattannak a zárak, csikorognak a reteszek, végül kinyílik az ajtó! És ami bent van...

Na ilyet még nem baszott az ég, van egy csomó monitor meg kábel, standard kórházi zajok, szívhang, lélegeztető, középen egy hájtek titánkeretre szíjazva és csatlakoztatva egy valami, ami leginkább a Robotzsaru lányára emlékeztet. Félig nő, félig gép, mint a Terminátor, csak ez kívül hordja a fémet. Atomhülyén néz ki amúgy, mellékelem a képet. Hogy mi a ferde fasznak van egy tál gyümölcs a ROBOTnő ágya mellett, azt se fogjuk megtudni soha.

2.jpg

ÚrissstNN, hüledezik a japán tudóském (JTK), hát az egyikük túlélte??? Nemecsek meg odahajol és lesmárolja a Standby üzemmódban lévő gépvument. Hát, beteg partinak ígérkezik ez, végülis, ha úgy nézzük, a japánok találták fel a gilisztapornót, Psycho jellegű portásunk meg soha nem élheti ki magát, még mikor Susie egy negyvenötössel kapcsolódott ki, akkor is inkább felvették helyette a tök kasu Gwent, hát most akkor bekeményítünk! Mire odáig érek a gondolatmenetben, hogy a dög nagy táskában mennyi latexkesztyű meg korbács lehet, végetér a Perverz Pillanatok, Nemecsek bemutatja a másínkát: Ő Lisa. Nevét hallva a csaj kinyitja a szemét, de olyan sokat sejtetően, mint a horrorfilmekben, FŐCÍM.

Szokásosan értelmes párbeszéd kezdődik, ahogy azt megszokhattuk már, magánál van, nem, csak így reagál a kezelésre, ööö mindegy, köszönöm, hogy idehozott, nem gondoltam, hogy valaha dolgozhatok egy ilyennel, vele, bazmeg, nem ilyennel, szól figyelmeztetőleg Nemecsek, aki láthatólag odavan RoboXénáért. Egy rövid kisfilm segítségével megtudhatjuk Nemecsektől, hogy Lisa a londoni Tw-irodánál volt és amikor a Kanári-háború (má ez megin mekkora...) a végéhez közeledett, a kiborgok már egész testeket ragadtak el, ahelyett, hogy agyakat ültettek volna be. Ezt, aki akarja, értelmezheti, nekem nem sikerült, a lényeg, hogy Lisa pont a Légy te is Terminátor! + 40 kiló 2 nap alatt! edzésprogram közepén tartott, mikor leállt az edzőgép, Nemecsek meg kihurcolta a megvasalt csajt a... ööö valahonnan, azt nem mutatták.

3.jpg

Vissza a pinyóba, a professzor teljesen rá van kattanva a témára, egy kéken világító töltőtollal scanneli Bádogasszonyt, figyi má, te Nemecsek, mik az arányok? Mennyire lett kiborg a csajod? Merhogy ez itten gép, az ottan gép, de akad itt még azért finom husika, simogatja meg a legkevésbé megvasalt részt. Nemecsek kezd mocos lenni, Kütyüfütyi doktort ez pont nem érdekli, ő már így saccra meg is állapította, hogy kábé 55 % a hozzáadott ezüstözés (WTF??? ez másodállásban becsüs?), vagy inkább mondjuk 60/40, hú, hogy ez mekkora, van készen teljesen a japán bácsi. Szigorúan magánvélemény, de ennyi erővel Nemecsek megkérdezhette volna a kártyajóst is a sarkon. Na de nem csak ezért lett ő iderántva, doktor úr, lehet ebből még embert csinálni újra, vagy bevágjam a zaciba, hangzik a kérdés, a doktor nem válaszol, azzal van elfoglalva, hogy aaanyád, a kiborglabor fele itt van, csak azért, hogy életben tartsa, hogyan tudta, mit kell meg hogy kell? Elmondtam neki, kapcsolódik a beszélgetésbe váratlanul Másínká, jajj, te ébren vagy, pihenned kéne, rezdül meg Nemecsek, valami nagyon fáj a robotlánynak, még az új dózis se használ, ajjajjaj. Mondjuk ez a Nemecsek is mekkora hülye, pihenned kéne, baszki, le van szíjazva egy vízszintesre fordított titánkerethez, mi mást tudna csinálni? De ugorjunk, merhogy megy ám a cselekmény tovább, ő lesz az, kérdezi RoboXéna, bizony bizony, hiszen megígértem, örül Nemecsek. Csá, én dr. Bukkake vagyok, tölti csőre a bácsi a PDA-ját, feltennék néhány kérdést, én a Nemecsekkel járok, közli Másínká. Igen, húzza ki magát az említett. Nagyszerű, de nem ez volt a kérdés, azazhogy még nem is volt kérdés, hogy híják magát? Lisa Hallett. Hány éves, 26. Mire emlékszik, a fájdalomra. Ööö, köszönjük szépen, figyu csak, Ernő, azt mondtad, dolgozhatok odafent, ugye? Hát ja, tulképp miért ne. Snitt, már a HQ földszintjén vagyunk, Katanafan professzor épp egy hidraulikus csavarhúzóval basztatja Lisát, közben jön az értelmetlen technószöveg, na nem a pörgő pergő, hangerő, hanem a másik fajta, ami itt a Tw-ben már megszokott, a lényeg, hogy most lekötjük a lélegeztetőről, hogy ne azzal lélegezzen, hanem rendesen. Ha ez megy, akkor tudunk tovább haladni.

5.jpg

És ha nem tud úgy lélegezni, kérdezi Nemecsek, akkor bizony meghal. Hát bazmeg, ez óriási, így én is meg tudnám gyógyítani Thripio hugicáját, ledobjuk rólad a vasakat, anya és próbáld erősen! Ám Kawajakuza prof nem ennyire rideg technokrata ám, mert a szemüvegét levéve Nemecsek szemébe néz és mond egy marhaságot, kábé ki korán kel, nem bír aludni szintűt. A következő pillanatban felharsan a riasztójel, baj van, az összes monitor nullát mutat, lehet, hogy Lisában kifogyott az akkumulátor.

Snitt, a többi, khm, torcsvúdos a kocsmában vicces idegenes történetekkel múlatja az időt, mikor befut egy riasztás: a Cardigan-öböl felett ufót láttak. Elindulnak, mi meg vissza a HQ-ra, Lisa egy csomó másodpercnyi feszültség után elkezd lélegezni, örömbódottá. Fú, de köszönjük, Nintendo Professzor úr, á, semmi, gyerekek, még ez nem is a legjobb, majd csak figyeljétek ki, mi minden jön még! Picsogni kezd a térfigyelő rendszer, ajjaj, baj van, jönnek a többiek, gyorsan pateroljuk vissza Másínkát a pinyóba, ő gyalog akar menni, de nem lehet, de akarok, jóvan, akkor gyere gyalog. Ezzel Nemecsek nekitámasztja a Terminátorlányt a profnak, vidd le, öcsém, én addig eltakarítok itt. Közben a többiek lassan beérnek a bázisra, azon vitatkoznak éppen, hogy ki vezetheti a Tw-járgányt, ki nem, a kedvenc szavam ismét előkerül (ÉLIEN, hogy az ég rogyjon rájuk)... Gwen javasolja, hogy minden nap vezethetne más, ezen Jack teljesen kiakad, hogy hát mink a Torchwood vagyunk, te nagyon hülye, titkos bázissal meg minden, hogy az anyádba akarsz te rendszert bevezetni? Gwen nem érti, ezt megszoktuk, de speciel ezt én sem, bazmeg, nem fér bele egy naptár a keretbe, amire felírnák, hogy hétfő Toshiko, kedd Owen, szerda-péntek Jack és szombat Gwen, hogy mennyit gondolkodtam, mire ebből versike lett... Amúgy azt se értem, hogy az első részben Nemcsek volt megnevezve, mint állandó sofőr, még az autó közelében se igen volt eddig. Gwen feje priceless, mint mindig, itt is a fotó.

6.jpg

Nemecsek bevágja Lisát és Pikachu profot a pinyóba, ha elmentek, kijöhettek, de addig kuss! Odafent Jack eközben leosztja a feladatokat és balra el, közben Nemecsek is átszalad a képen, hogy lássuk, nem bukott be a mutatvány. Még. Lisa a professzor segítségével visszabicebócázik az ágyikójához, aztán - minő váratlan fordulat, s egyben vérfagyasztó - torkon ragadja őtet, megemeli és addig fogja így, amíg meg nem hal, domo arigato, a viszonhallásra. Hűá, nagyon váratlan volt ez a fordulat, ugyanakkor jócskán vérfagyasztó is, mondhatom. És további váratlan vérfagyasztásra ad okot, mikor mi, nézők, rájövünk, hogy erről a többiek mit sem tudnak odafent, ez is eléggé vérfagyasztó, meg nekik váratlan is lesz, amikor a Mechabögre váratlanul felbukkan és vérfagyasztó dolgokat csinál, azt meghiszem, hej! Na jó, többféleképpen nem tudom leírni egyelőre, folytassuk a fenti cselekménnyel, ami pont olyan, ahogy a Tw-tól megszoktuk, szánalmas. Szép és okos hősnőnk telefonál épp, csáheló, Gwen vagyok a Torcsvúdtól, hát ez aztán kurva titkos szervezet, komolyan, csak a világ angolul beszélő része ismeri őket. Jack közben feszültségfokozóként rászól a bűntudatos pofával tébláboló Nemecsekre, hogy csinájjá má egy kis kávét légyszí, az egy szót se szól, csak néz, végül határozatlanul bólint, és Jack MÉG MINDIG NEM VESZ ÉSZRE SEMMIT! Pompás, ezek készítik fel a világot a 21. századra, nemsokára mind meghalunk, tudom... Közben a Titkos Torchwood Pincében, amiről a többiek semmit se tudtak, annyira nem, hogy Nemecsek akadálytalanul hurcolhatott le két teherautónyi cuccot, hogy RX-t életben tartsa, zajlik a buli: Zakkantakata professzor be lett rakva a titánkeretbe, mikor tiltakozik, Lisa megnyugtatja, hogy ne parázz, az emberi faj gyenge, majd most erős leszel, figyuzz csak. Kissé nyugtalanító, hogy ezt kábé Darth Vader hangján közli, nem a sajátján, de hát csak tudja, ő feküdt itt sokáig. Megnyomja A Gombot, erre a műsor kezdetét veszi, a jó professzort villámok csapkodják, majd kinyílik egy ajtócska a berendezésen és kezelésbe veszi egy sokcsápos orvosi basz (SOB), ilyet utoljára a Mátrixban láttam, szerintem a sorozat készítői is, el is hozták, nekik már úgyse kell alapon. A zene felerősödik, Lisa meg beáll az ágy elé, hogy csak a nagy fémsegget látjuk, egy perccel kevesebb animációt kellett csinálni, remek, megint spóroltunk kicsit.

7.jpg

Aki szerint a fémsegget kellett volna berakni képnek inkább, az lapozzon a végire, oda beraktam azt is, mindent a Drága Nagyérdeműért! Na, miután visszakerested, hogy hol tartottál, te perverz, folytassuk a történetet: fent a HQ-an elkezdenek hunyorogni a lámpák, hö, mafasz ez, nemtom, de jó nagy cucc, ha ennyi cuflát leránt a rendszerről, Toshiko, csinájjá teljes ellenőrzést, Nemecsek közbevág, izé, má 'este gond volt a generátorokkal, má' egyszer megcsináltam, de most megint, oké? Sejtelmes zene, mindenki bámul rá, végül Jack mondja ki a tutit: oké, csináld meg. Na most két dolgot nem értek, az egyik, miért megy generátorról a legtitkosabb, legjobban felszerelt (nem ésszel persze) Szuperkommandó Legfőbb Bázisa, a másik, hogy senkinek nem gyanús ez a kurva Nemecsek??? Mindegy, fent nevezett állampolgár ezerrel szalad lefelé, berúgja a pinceajtót, mi a faszomat hupákoltok itt? Jesszum Pepi, Tamagochi professzor teljes erőből halott, ott fekszik a földön, Lisa meg áll mellette, mint lófasz a lakodalomban. A tiszteletreméltó japán rábaszott a sompolygásra, úgy néz ki, mint a Hellraiser 3 valamelyik szereplője, mindenféle mechanikus dolgok vannak a fejébe passzírozva. Nemecsek kétségbeesik, hú, há, mi van itt, ez baleset volt, ugye? Persze bazmeg, véletlenül arccal ráesett egy alkatrészes ládára és bevitt egy kis vasat a szervezetébe... Nem, drágám, mondja Lisa, ezt én csináltam, hogy viszonozzam a segítségét, de megölted, baszod, hát nem bírta a gyűrődést, na, ez van, de nem parázz, minden rendben, semmi sincs rendben, te hülye picsa, minnyá lejön ide az egész Torcsvúd, aztán jól meglátják és rájönnek, hogy mi itten mit huncutkodunk már régóta! Akkor majd őket is megcsinálom, hangzik a válasz, erre Nemecsek teljesen bekattan, ne menj a közelükbe! Megpróbál lehiggadni, valamit kitalálni, hogy hogy legyen ezentúl veled és velem, de egyelőre ennyira futja, hogy maradj idebent és ne gyere ki, csak ha szólok, meg többet ilyent ne csinálj, merkülönben, mer különben mi lesz, kapja fel a szót RoboLisa, válasz nincs. Nemecsek próbál gondolkodni, majd összeomlik, jajjajajjaj, szegény professzor úr, hát jajmilesz ezután? Miközben vonszolja kifele a hullát, még nyugtatja Lisát, hogy a végén minden rendben lesz, a bibi ott van, hogy Másínká halál nyugodt, Nemecsek szarta össze magát, látva, mekkora puzzle-fan őnaccsága.

8.jpg

Mikor Nemecsek elhúzott, Mechatronika bekapcsolja a gépet újra, szemmel láthatóan lefekvéshez készülődik. Snitt, a HQ-ban fent a többiek épp az ufóról néznek felvételeket, há, ezt ismerjük, nem para, küldünk is egy rövid szövegest, hogy csumicsá, de geller, mer nyígnak a helyiek! Oké, megvan, hát megtettük ma is, amit megkövetelt a haza. Gwen nem érti (már hiányzott), nem kéne elfogni őket, meg kihallgatni, vagy valami, á, dehogy, mondja Harkness, unalmasak és folyékonyak, összedzsuváznak mindent! Na ez az, erről, beszéltem, ezek védenek meg minket az űr fenyegetéseitől :S Katasztrófa... Höppá, megint hunyorognak a fények, Nemecseket hívják a rádión, mi a mutterslejfni van, ecsém, azt mondtad, megjavítod! Hálló, hol vagy, te walesi kópé? A walesi kópé még mindig a holttestet hurcibálja a pincében valamerre, közben látjuk az áramingadozás okát is: persze, hogy RX az, a keretben áll, szétvillámoltatja magát a géppel és láthatóan élvezi. Jackék elunták a várakozást, lefuttatják a keresést, megvan, hova megy az áram, egy raktár a pincében, nahát, van ott két emberi hőjel is! Riadó, riadó, megtámadtak minket, kiált Harkness kapitány, harci forgatókönyv ON! Ez a várakozásommal ellentétben nem azt jelenti, hogy mindenki szalad, amerre lát, nem, fegyvert vesznek elő, ketten Nemecsek után mennek, ketten nem tudni hova. Közben ernő végre talált egy jó kis helyet Atkayuka professzornak, bebassza az egyik raktárba, be is takargatja szépen, izé, sajnálom, sokra megy vele szegény. Owen és Gwen közben megtalálják Másínká búvóhelyét, ahonnan piros-kék fények villózása szűrődik ki, biztos közúti ellenőrzéseset játszik. Jelentik Jacknek, hogy mizu, ofkorz szakadozik a vétel, a jó kapitány csak azt nem érti, hogy hol vannak, mi van, meg hogy mit fognak csinálni. Jó kis adóvevők ezek, no, a világ megmentőinek mindenből csakis a legjobbat! Azt is megtudtuk, hogy Jack és Toshiko a 3 méterre lévő monitorig rohantak csak az imént, az ő helyük ott van krízis esetén. Kiderül, hogy az áram zavarja a vételt, na tessék, nem szarok ezek a rádiók, csak nem szabad őket áram közelében használni! Például az Egyszarvúak Erdejében biztosan jók lennének, kár, hogy Nemecsek nem oda vitte szerelni a robotkurvát. Toshiko közben felfedezi, hogy valaki megpróbált törölni pár felvételt a belső kamerák anyagából, namámosmá elég volt, gurul dühbe Jack, nem túl meggyőzően, aztán amikor sikerül visszaállítani a törölt felvételeket, döbbenten nézik Nemecseket és a professzort a HQ-n. Közben Gwen és Owen elérték az ajtót, továbbra sincs kapcsolat, a doki belekelődik a kisablakon, na mondd má, mi van benn, kérdezi Gwen, a fasz se tudja, nem látok semmit, de valami van bent, hát köszönjük. Ööö, olyan, mint egy műtőasztal. Kivéve persze, hogy nagyjából egycsillió watt pezseg körülötte, de ez nem kerül említésre. Akkor menjünk be. Kinyitják a reteszeket, berúgják az ajtót és megtalálják Nemecsek elektronikus barátnőjének üreg ágyikóját.

9.jpg

Hát ez baj, mondja Owen, mér, te tudod, miez, igen, ez baj, nem is kicsi, ki kell kapcsolni, kapcsold má ki!!! Gwen jó érzékkel megtalálja a kikapcsológombot, kissé magára van utalva ugyan, mert a doki az üres ágyat tartja sakkban a pisztollyal, de végül megoldódik a dolog, elcsitul a villámtánc a keret körül. Helyreállt az áramszolgáltatás, Jackék egyből hívják is a pincecsapatot, ofkorz nincs kapcsolat még mindig. Lent Owen még mindig kész van, hajajjajjajjajjj, ez má de egy baj biza'! Mér, mi ez, kérdezi Gwen immár sokadszorra. Hát ez jaj, de egy nagy baj ez immáron. Mondd má meg, miez, bazmeg! Ez végzett a Torchwood 1-gyel, mit keres a pincénkben, hiszen bezúzták mindet, hát ez jaj ez bizony egy de egy baj ez. Nagy. MI A BÜDÖS FASZ EZ??? A kérdés végre utat talál Owenhez, ez kérlek szépen egy átalakító egység maradványa, a zemberekbül kiborgot csinyá. Jack nem bírja tovább odafenn és elragadtatja magát, ha 30 másodpercen belül nem kapok választ, lemegyek! Na ez hat, még a rádió is működni kezd, el is mondják a jó doktorék, hogy Nemecsek ugyan a faszba sincs, viszont találtunk egy kiborgmanufaktúrát, hej. Na ne viccelj már, nem viccelek, bazmeg, itt van a cucc és működik, akkor azonnal gyertek vissza, nem lehet, mert öaaaargghh! A fura mondatvégződéshez tevékenyen hozzájárult AutoMatild, aki hátulról jól lecsapta Owent, Gwen sikonyál a telefonba, hogy megtámadtak minket, bazmeg, erről volt szó negyed órával ezelőtt, hova figyeltél? Jack hősies parancsokat oszt Toshikónak, majd elindul lefele ő is. Gwen eközben viszonylag sikertelenül próbál kapcsolatot teremteni a kiborglánykával, mert az kiüti a kezéből a stukkert és elkezdi fojtogatni, majd Az ellenállás értelmetlen! mondat után bevágja a robotkészítő gépbe. Villámok tánca indul, Gwen részéről atomnyígás veszi kezdetét, jajjaj, ez tényleg baj ez, és öcsém, az Owen hogy megmonta, nahát!

10.jpg

Még szerencse, hogy jön Harkness, kezeket fel, Másínká odafordul, héhó, maga nő, lepődik meg Jack, de már érkezik is Nemecsek, elsodorja a főnökét, ne bántsd a csajomat, közben készülődik a SOB, hogy Gwenbe is beépít még pár giga RAMot. Nemecsek ezt látva észhez tér, ki akarja kapcsolni a motyót, de már nem megy, mert a robotkurva átkötötte a kábeleket, hogy erre mikor volt ideje, nem tudni, mert Gwen még gond nélkül kikapcsolta három perccel ezelőtt. Toshiko, lődd le az áramot mindenhol, üvölti Jack, na de akkor bezáródik a bázis, kussolj és csináld, közben Gwen vernyákol, mer nem jó neki, hogy acélossá akarják tenni a jellemét, na Toshiko végre meghúzta a nagy fogantyút, a rendszer lezár, piros fény mindenhol, Gwen, mákod van, megúsztad, most már csitulj el. Hol a nő, nem tudjuk, Nemecsek, te őrködj az ajtónál, oké, két gombnyomás az alkarvédős kütyün és Gwen szabad, érdekes, hogy Jack hogy tudja ezt vezérelni, meg hogy miért nem kapcsolta le az előbb, amikor baj volt, biztos csak piros fényben működik, mert IR távirányító. Elindulnak fölfelé, igazi kommandóegységként működnek, Jack megy középen, Owennel a hátán és nála van a pisztoly is, Gwen és Nemecsek a két szárnyon vadul elemlámpázzák az utat. Tényleg tökéletes, így kell ezt megszervezni, na.

11.jpg

Nem érheti meglepetés őket semmiféleképpen, hacsak nem tűnik fel velük szemben a folyosón Másínká... Jajj, itt a robotnő, mosmicsinájjunk??? Micsinálnánk, Jack kiselőadást tart, mi ez, honnan jött, de mit CSINÁLJUNK, bazmeg, ja, azt nem tudom. A helyzetet RoboXéna oldja meg, mert elcsámpázik valamerre a sötétbe. Hé, ez elment! Jack erre Nemecsekre fogja a stukkerét, vigyél minket a vezérlőbe, de kurva gyorsan, különben lelőlek! Gwen nem érti, mosmivaaaan? A kapitány közben Toshikót hívja, hozzál ki mindent a fegyverteremből, azonnal, le van zárva, te zárattad le, bazmeg, nem emlékszel, ne ugassál, pakolj! Három lépéssel odébb találkoznak Toshikóval, Gwen segíts pakolni, Nemecsek, térdre, itt a vallomástétel ideje! Tudtad, hogy ott van, naná, én vittem oda! Baszod, egy kiborgot tartottál itt a Torchwood közepén és nem szóltál róla, van még esetleg valami? Nemecsek kiborul, lelki válság, miegymás, Lisa a barátnőm és kész! De mérnem mondtad, te nagyon hülye, kérdezi Toshiko, mert a Tw azért van, hogy az idegeneket szíjjelvágja, majd pont nektek fogom elmondani, Lisa is torcsvúdos volt, tartozunk neki annyival, hogy meggyógyítsuk! De nem érted, hogy nem lehet? Át van konvertálva, úgy is marad! De nem tudhatjuk, na idefigyelj, bazmeg, ha ezt itt életben hagyjuk, elszaporodik, aztán átveszik az uralmat a egész Galaxisban! Nemecsek csak rinyál, hogy a robotkurva barátnő-tartalma így is 35-40 %-os, nem rossz az azért, meg különben is szereti és nem tesz le róla, akármit is jelentsen ez. Aha, na döntsd el, kivel vagy, különben nem jutsz ki innen élve. Owen és Toshiko jönnek, a fegyvertárat nem lehet kinyitni, áram meg csak hat óra múlva lesz. Te figyu, Jack, mondja Nemecsek, hadd beszéljek Lisával, biztos nem gonosz ő, csak nehéz gyerekkora volt! Végszóra feltűnik a Metal Lady, mindenki kétségbeesetten keresgéli a lőpozíciót, kivéve a portást, aki lassan megközelíti és mondja neki, hogy Lisa! Én vagyok! Itt nagyon eszembe jutott a Roncsfilm idevágó jelenete Szőke Andrással: Béla én vagyok! Na visszaa a gyengeelm hősök közé, hát, RoboXéna nem tűnik túl empatikusnak jelenleg, lehet, PMS van vagy ilyesmi, de közli, hogy itt fogjuk felépíteni a bázist meg létrehozni a sereget, asszem, Nemecsek rábaszott, mert a szerelmi szál kicsit elsikkadt...

Itt megint egy vicces fordítás van, Jack kérdezi, hogy ki vagy te, az eredeti olvasatban Humán 2.0, a szinkronban humánpontkettőt mondanak, aminek semmi értelme, de hát ilyen ez, kicsit értelmetlen, kicsit bugyuta, de a mienk. Na de feszültség van, Jack átfordítja pszichológiába a műsort, merhogy ahhoz is értünk ám kurvára, akkor miért nézel ki úgy, mint egy humánpontegy, hát ezt nemtom én se sajna. Nézzed megfele magad a tükörben, pont van egy mögötted, itt a pincében tartunk ilyen célra tükröket, tudod. Szervoszilvi odafordul, broáf, hogy nézek ki, baszod, Nemecsek vonyít mögötte, te ember vagy, ciculi, azér' nézel így ki! Egy szart, kisfiam, megyek azt' fejlesztek magamon még egy jó csomót, mer' ez így gáz! Figyejjémá ide, te a csajom vagy, azért hoztalak ide, hogy együtt lehessünk, ezt Motormárta kicsit másképp értelmezi, oké, együtt leszünk, beültetem az agyam a testedbe, jó, Mackókám? Ez a szerelem, nem? Hát nem baszod. Akkor nem vagyunk összevalók, vonja le a következtetést a kiborg, elkapja Nemecsek nyakát és elhajítja a faszba. Pánik indul, Jack ráfogja a fegyvert, de nem lő, megvárja, míg RoboXéna meglövöldözui villámokkal, akkor elkezd óbégatni, hogy kilences manőver, most! Ez alkalmasint a fejvesztett szaladást jelenti, mindenki fut is, mint az őrült, csak jó lett volna, ha ezt annak idején Gwennek is elmondják, mert az meg áll és néz, mint hal a szatyorban, közben Mechatronika odabattyog hozzá. Jack ordít, Gwen fussábazmeg, fussámá, kicselezik valahogyan, majd felszaladnak a függőfolyosóra. Jack Toshikónak ad egy Mindenajtótkinyitó Szerkezetet, meg egy rahedli értelmetlennek tűnő utasítást, Toshiko balra el. Ti meg, fordul a maradék kettőhöz, keressetek valami fegyverszerűt, oké? Én feltartom addig! Vacillálás, hol lehet fegyver, baszod, meg kéne keresni, amiket elhagytatok útközben!

12.jpg

Na mindegy, Jack elkezdi ingerelni Szervoszilvit, az agyonsokkolja, közben Toshiko a kütyüvel kinyitja a kinyithatatlan zárat, kiszalad, Jack felkel, tovább gizdáskodik, megint kap egy adag áramot. Eközben a két elmebajnok, ahelyett, hogy fegyverért szaladgálnának, nézik az Electric Boogie Showt, remélem, Jack is látja, milyen fasza kis beosztottai vannak. Nézzük az állást, Nemecsek off, Jack off, a két hülye most indult el puskáért, Toshiko rémülten pislog a vasrács mögül, naná, hogy ő is a műsort hesszelte menekülés helyettt. Eddig Torchwood - RoboXéna 0-2, megérdemelten vezet a vendégcsapat, ő legalább tudja, mit csinál. El is indul Toshiko felé, hogy még jobb legyen a gólarány, ja, télleg, nekem ki kell mennem, eszmél a hacker, odanyomja a csodakütyüt a Vaultajtóhoz, 45 másodperc alatt bármit kinyit, hangzott az eligazítás az elébb, hát kevesebb alatt nyitott, de így is kellemetlen volt, mert RX épp hogy csak tudott olyan lassan botorkálni, hogy ne érjen oda, mielőtt Toshiko kinyitotta a zárat, eltolta az egytonnás acél fogaskereket, ami az ajtó és még vissza is csukta, fú, de szerencse, bazmeg, most iszom egy sok sört a megmenekülésre.

becks.jpg

Na, vissza a Borzalmas Kiborg Elleni Terv végrehajtásához, Owen a boncasztal környékén keresgél, Gwen meg rémülten bámul MotorMártára a sarok mögül, az persze észreveszi és elindul feléjük. Húbazmeg, észrevett, meneküljünk, innen nincs kiút, akkor meghalunk, nem, mert van egy jó kis ötletem, becsúszunk ebbe a jó kis tepsibe, angyalom, egymáson elférünk jól, te hülye vagy, Owen, ide én be nem megyek, pedig nem ártana, mert jön a rettenetes Kiborgnő! Na jó, akkor csússzunk be. Be is csúsznak, nem is találja meg őket, viszont úgyse tudsz ellene mit tenni alapon Owen lesmárolja Gwent, közben Jack sikertelenül élesztgeti Nemecseket, akkor megpróbálkozik a szájból szájba lélegeztetéssel, így már sikerül. A kissé perverz kitérő után újra hozzuk a megszokott Tw-szintet, Gwen telefonja elkezd csörögni a tepsiben fekve, erre még a nagyon hülye Kiborgkati is felkapja a fejét és elkezdi keresni a hang forrását. Bent a tepsiben full maxon a pánik, kapcsoldki bazmeg, kapcsoldmáki, denemtomholvan, keresi a telefont, közben zörögnek, leejtik az elemlámpát, mindent, végül megvan az a rohadt teló, hopp, baszki, kiesett Gwen kezéből, közben kinyitották a tepsi ajtaját is, úgyhogy kiborulnak pont Mechatronika elé... Hát ha a kiborgok a Torchwooddal találkoztak először, mikor a Földre jöttek, nem csodálom, hogy mindenkinek szeretnének mechanikus agyat beszerelni, Terminátornak sokkal jobb lenni, mint ilyen gyógyegérnek. A telefonon egyébként mr. Alfahím jelentkezett be, iszonyat fontos a mondanivaló, mint mindig, a haverjával eddig söröztek, most mennek vacsorázni, Gwen vegye fel neki a dr. House-t. Baszki, ha nem láttad, olvasd el a Hogyvolton! Mindegy, vissza a HQ-ra, ahol a doki egy sima mozdulattal felkap egy vésőt a boncasztal mellől és gyomorba szúrja a kiborgot, az elektronikusan vernyog és lerogy. A frissen életre csókolt Nemecsek má rohan is oda, közben Gwen és Owen vitába merülnek, hogy mi volt ez a csók, meg különben is. Ianto térdre rogyva kapkodja a levegőt a Vaslady mellett, elhangzik néhány harctéri mondat, vagy ő vagy mi, stb, aztán RoboXena kinyitja a szemét, kezdődik a fogócska újra. A végállomás ezúttal Jack, aki egy lángvágóval hadonászva tartja távol, aztán, ilyen nincs, bazmeg, leönti szósszal és odafüttyenti az eddig csak a főcímben látott pterodactylust, vacsi van, Buksi. 

13.jpg

A doki és Gwen lefogják Nemecseket, mert ő ezt az eljárást nehezményezi, közben emelkednek a járdaszint felé a Titkos Szökőkúti Kijárathoz. Nem egy versenylift a berendezés, simán meg tudják nézni a kiborg meg az őshüllő rettentő rosszul megcsinált pofozkodását, ami, úgy tűnik, Buksi győzelmével zárul. Toshiko fent végre beköti, amit Jack mondott, a lift célba ér a szökőkút előtt, mindenki örül egymásnak, kivéve Nemecsek, aki elkezdi szidni és verni Jacket, te köcsög, a csajomat megetetted azzal a kurva zöld gólyával, utállak, vedd tudomásul! Toshiko szól, hogy az áram bármikor visszajöhet, mert kilőtte az időzítőt az imént, mikor fent kötözgetett, erre Nemecsekkel az élen elkezdenek rohanni a portásfülke felé. Ahova, húha, most érkezett meg az epizód elején rendelt pizza, a futárcsajszit az automata ajtó beengedi, hű, na ez aztán rejtélyes, feleim, merha a Buksi megette a robotnénit, ki engedte be vajon??? Tyúha, de izgi már ez! Ipari kamerákon követhetjük tovább a lányka sorsát, szemmel láthatóan van már elektromosság, mert nyílnak-csukódnak az ajtók, bejön egészen a HQ közepéig, közben Iantót szólongatja. Vigyázz, ott van mögötted, kiabálnánk, ha amerikai moziközönség lennénk, merháthogy feltűnt Másínká a háttérben, közben a Torchwood futószakosztálya odaért a bódéhoz. Nemecsek paccsol először a falon, majd a fiókból előránt egy pisztolyt és a többiekre fogja, én most visszamegyek és megmentem a nőmet. Jack odabassza a falhoz és elveszi a stukkert, higgadjál most már lefele, ernő, elég volt belőled. Le akarsz menni, bazmeg, oké, mennyé és lődd le, jajjaj, de azt én nem tudom, idehoztad, átbasztál minket, jó lenne, ha csapattagként viselkednél egy kicsit, de én nem, oké, vagy ez, vagy téged is meg őt is lelövöm, summázza a konklúziót Harkness. Köcsög a főnököm, reppeli Nemecsek, de Jack leugatja, 10 perced van, aztán bemegyünk mi is! Nemecsek duzzogva levonul, aztán hoppácska, se SzervóSzilvi, se a pizzáslányka nincs sehol! Vér viszont akad bőven, meg már megint szívja valami ez energiát, tuti megint a pincében játszik ez a büdös kölök! Lépcsőn le, ajtó berúg, a kiborg ott fekszik a padlón, véres és OFF. Ianto vonyít, bőg, zene van rákeverve, hogy vágjuk, ez egy nagyhalál, aztán megjelenik a futárcsaj, heló, kicsim, én vagyok, Lisa, csak új a rucim! 

14.jpg

Elvettem ezt a testet és beleraktam az agyamat, annyit magyaráztál, hogy embernek lenni jobb, gondoltam, majd most akkor, de te nem is Lisa vagy, szól a gyanakvó Nemecsek, erre a csaj nyakonönti egy csomó infóval, amit csak Lisa tudhat, ernőnk bőg, ölelj meg, Ianto, mert az most jó lesz, meg is öleli, aztán le akarja lőni, de nem megy neki, elindul inkább kifelé, faszom, bonyolult ez nagyon, hülye csajok.

Lisa 2.0 utánaszól, hogy majd együtt fognak szintet lépni ezentúl, erre a Tw maradéka, aki időközben megjelent a pincében, szarrá lövi. Nemecsek szomorú, aztán odasétál a két halott nője közé és térdre rogyva bánatoskodik tovább, a többiek meg néznek. Snitt, másnap van, HQ, mindenki tiszta ruhában, Nemecsek jön, Jack és Gwen nézik, ahogy belép a Vaultajtón, ő nézi őket, majd elkezd takarítani, ez nekik jó alkalom a záróbeszélgetésre, ami szokás szerint sejtelmes, rejtelmes és értelmetlen. VÉGE. 

 

Bonus Track 1.

A fentebb ígért fémsegg képe:

15.jpg

Bonus track 2:

Ugyan senkinek nem hiányzik, tudom, de megígértem, a múltkori lőteres kép:

5.jpg

Köszönöm a figyelmet, jövő héten újra itt vagyunk!

10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Solycika 2012.03.13. 11:34:40

Én azért a 'forgatókönyv írók'- ( már ha egyáltalán voltak, és nem kisiskolásoknak volt kiadva házifeladatnak, hogy írják meg részről-részre a story-t ) helyében komolyan elgondolkodtam volna Gwen megmentésén, szerintem sokkal szórakoztatóbb és hasznosabb lett volna meghagyni őt szájbergyerekként :D:D
Hiszen lássuk be se nem szép se nem okos, de így legalább nem csak sűrűbben lennének vele!

Neretil 2012.03.13. 11:49:02

Már feltalálták a TOVÁBB gombot

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.03.13. 11:54:02

@Neretil: be is van rakva, láthatod! Csak nem a forráskódba került! Előfordul... Ezért nem kell lecseszni a másikat, mert véletlenül rosszul csinálta!

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.03.13. 11:58:38

@Dorothy, a Vörös Cipellős- ladyandhenk: Jah, nem volt szándékos, csak a végső csekkoláskor átsiklottam rajta, hogy nem jól van bent :S

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2012.03.13. 12:03:22

@Möff CAT a Torcsvúdos gyerek: bármikor ki lehet javítani, de látod, rögtön kapod a magadét:D

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.03.13. 15:06:03

Nna, Sixx mester kijavította, nem foglalom el a címlap háromnegyedét immáron :)

2012.03.13. 16:20:06

@Möff CAT a Torcsvúdos gyerek: A robotnő utalás egy Doctor Who epizódra (Battle of Canary Wharf), amely az emberek, a dalekok és egy alternatív világból származó cybermenek között zajlott. Ez utóbbiak akarták a nőt átalakítani (pedig már ők sem néznek ki valami nagy wasistdas, ahogy nagyanyám szokta mondani).

Vira Mors 2012.03.14. 21:28:41

Bevallom egyetlen részt nem láttam még a tw-ből, eme csodát szoktam olvasgatni, jót tesz a lelkivilágomnak munka közben. Ma erősen elgondolkodtam rajta, mi lehet a tw-célja, mert így nem fognak megvédeni semmit. Ennek örömére megszületett az előzmény by Vira, amit közkívánatra megosztok veletek is.
Aki nem kíváncsi rá, ne olvassa el, utólagos reklamációt nem fogadok el.

Csak erős idegzetűeknek :P
Még jó, hogy sosem állítottam, hogy normális lennék.

Íme: hogy kezdődött a rémség:

A helyszín teherkikötőnek hat, némiképp Lőrinc L. László 'Sziget a ködben' c. regényének olajfúrószigetét idézi. Sötét van, szitál az eső, haragos felhők futkosnak a keskeny holdsarló, és a sápadt csillagok előtt, kísértetiessé téve az amúgy is közepes horrorfilmbe illő helyszínt.
Az egyik - minden bizonnyal - raktárépületből egy férfi lép elő, nem törődik az esővel, céltudatosan indul a vízpart felé, valószínűleg tudja már, amit más még nem: itt történni fog valamit. (A fickót a későbbiekben Jack Harknessként ismerheti meg a nagyérdemű, egyenlőre maradjunk a Névtelen Humanoid Összeesküvő (NHÖ) titulusnál.
Abban a pillanatban, ahogy megáll a vízparton látszólag a semmiből lapos, tányérszerű valami, klasszikus nevén repülő csészealj bukkan fel.

FŐCÍM: Torcsvúd, 0. (soha el nem készült, le nem adott) epizód: A kezdetek

Az UFO a beton fölé lebeg, némi habozásnak ható várakozás után kiereszt négy lábat, és leszáll.
A csészealjból rámpa ereszkedik NHÖ elé, és túlfejlett amőbára emlékeztető halványan fénylő valami kúszik elő belőle. Kissé olyan, mintha Jabba fiatalkori kiadása lenne, még abból az időből, amikor nem szokott le a fürdésről.
A fénylő meztelencsiga nem teketóriázik, köszönés, bemutatkozás nélkül belekezd, miért is jött. Olyan, mint a rossz telefonos ügyfél.
- Tetszik ez a sárgolyó - böffenti - el akarjuk foglalni. Kéne a segítséged, útban vannak az emberek.
- Mit fizettek? - kezd alkudozni NHÖ gondolkodás nélkül. Úgy tűnik, nem fűzik túl gyengéd érzelmek szülőbolygójához.
A fénylő sárkupac megnevez egy hatalmas összeget - természetesen bolygóközi valutában, és azonnal vázolja a tervet.
- Te eltereled a figyelmüket, mi kinyírunk mindenkit - arra nem tér ki, hogy a mindenkiben NHÖ vajon benne van vagy sem?
Emberünk töprengő arcot vág.
- Van egy ötletem - mondja mindentudó arccal. - Alapítunk néhány csapatot, akiknek az lesz a dolga, hogy távol tartsanak minden idegen létformát a földtől.
- Elfoglalni akarjuk - gorombul be huttszármazék. - Nem volt világos?
- Nyugi - inti NHÖ, és magyarázni kezd: - én leszek a főnök, és úgy fogunk csinálni, mintha küzdenénk az idegenek ellen, valójában nem túl feltűnően elbaltázunk szinte mindent.
- Szinte...?
- Néha azért eredményt is fel kell mutatni. Nem festene túl jól, ha csupa kudarcot produkálnánk. Majd te megmondod nekünk, melyik űrlényért nem kár, és csak azt intézzük el. A többiek észrevétlenül beszivároghatnak, és ha megfelelőnek látják az időt, elpusztíthatnak, amit akar.
Az eleven nyálka gondolkodik egy darabig - hallgat és nem moccan, mi más tehetne, végül beleegyezik. Nyálkába fogja NHÖ kezét - azt hallotta, ez a földi szokás - az egyezség megpecsételéseként.
- Még találkozunk - ígéri. Nyáltócsát hagyva maga után visszakúszik a csészealjba, komótosan indít, felszáll, és eltűnik a színről. NHÖ még egy darabig nézi a taknyot, amit maga után hagyott, lehet, hogy arra gondol, hogy a forgatás után neki kell feltakarítani, de lehet, hogy előre sajnálja magát, amiért majdan egy rakat inkompetens idióta élére kell állnia, és úgy kell csinálnia, mintha meg akarná menteni az emberiséget. Pedig neki még fizetni is fogna érte...
Aztán némán sarkon fordul, és eltűnik arra, ahonnan felbukkant.

DÖ END

Vackorkörte 2012.03.20. 05:04:15

az íróra visszatérve: russel t davis, aki a számtalan doctor who rész mellett a fiúk a klubbolt is jegyzi :D
süti beállítások módosítása