Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szégyentelenek 1x01 - Pilot

2012. március 08. 11:00 - kicsipm

(Előrebocsátom, hogy semmit nem tudok a sorozatról, nem láttam az angol változatot sem, és ha hülyeséget írok, az nem véletlen, tényleg nem vagyok a témában előképzett. Komment formájában minden okosítás jöhet, nyitott vagyok, csak kíméletesen az elején. Kösz.)
A kezdő képsorokban a főszereplő Frank elmondja, hogy egy lepukkant helyen élnek, és sorban bemutatja kis családját. Elsőként Fionát, aki gyakorlatilag a családfő, és egyben tartja a számtalan kölyköt meg a háztartást. Lip a legnagyobb fiú, fizika meg matek srác, de nem egy klasszikus kocka, mint azt előre gondolnánk, mert néha rendőrök üldözik. A középső fiú Ian katonai suliba jár, ejtőernyős akar lenni, gyakorlati szuperképességei vannak, remélem lesz belőle bemutató. Upsz, hiába nézem negyedszerre: nem 3 fiú van, hanem 4, szóval a kisebbik középső Carl, aki szeret macskát karamellizálni a szobája magányában. A fiatalabbik lány Debbie nekem elsőre olyan mintha Lappföldön nevelkedne, és khm… „magyarosan” értelmezi a közpénz fogalmát és használatát. Liam a kedvencem, egy kis fekete baba, és vele ül az első keserédes poén: apa nem egy biológus alkat, de érzi, hogy az exe talán túl közel került az akkori szponzorához.
A szomszédok közül megismerhetjük a Kevin-Veronica páros, akik jóban-rosszban-szadóban-mazóban. És végre a kamera elé kerül a narrátor maga, Frank Gallagher, aki apa és tanár (azonnal tudni akarom, mit tanít és hol, ezek után), mentor és a kapitány ezen a kis hajón. Borosta, gumiarc és világosbarna papírzacsiból dobozos sör. No meg a zsaruk, akik véget vetnek a vidám kocsifelgyújtós összejövetelnek. Pedig az itt lakók mind tudják, hogy az életben egy dolog fontos: „hogy tudjuk hogyan bulizzunk egy kibaszott jót”. Úgy érzem, ez a szemlélet erősen át fogja hatni a sorozatot.


 


Reggel van, Fiona (sok gyerekfilmet nézek, szóval nekem ez a név egy női zöld ogrét takar) sorra keltegeti a családtagokat, a tesók készülődnek a dolgukra. Mert, hogy az iskolai tanulmányi kiránduláson és kiselőadáson kívül minden gyerek dolgozik, és éppen össze is dobják a villanyszámlára a pénzt. Közben Fiona és Carl bemutatják nekünk, hogyan kell a ruházatot a legtisztább felület szerint hordani, mi is csináltuk a vitorlás táborban mikor lusták voltunk mosni. Debbie apja aláírását hamisítja, majd megnyeri a kis csokibabát akin Lettország alakú anyajegy van, cuki lehet.
A funkcionális családfőről kiderül, hogy egy hoki stadion pultjában (is?) melózik, feltűnik pár Red Wings mez, nemkocka Lip pedig korrepetál és nem híve a cserekereskedelemnek, a tanítványa orálisan kielégítheti, de a fizika, az fizika! Otthon (Phi)Lip miközben próbálja elrejteni a használt alsónadrágját, rátalál öccse női anatómiai szemléltetőjére, de ó, jaj, ezek a „Fiúk a klubból”.
Egyelőre úgy tűnik a nagylány Fiona karaktere uralja az epizódot, este bulizni megy a szomszédasszonnyal Veronica-val, és a nagy mulatkázás közepette egy pasi fel akarja szedni, egy kirabolja, egy feka meg kidobja a dizsiből. A fiúk szobájában eközben diskurzus folyik Lip és Ian között, a szopásról, előkerül egy spangli is, megőrzendő a száj pH-ját, így alvás előtt. És itt nincs ám több hetes várakozás a titokra, nagytesó belecsap a szarba: meleg vagy-é ecsém?


Mozgalmas este, a szórakozóhelyen párducugrással a tolvaj helyett a pincérnőt leterítő lovag Steve (Hufnágel?) a család kanapéja előtt ül, V kezelgeti a fejsebét, és aggódik, hogy a feka kidobó Jimmy meg fogja találni és kinyírja. Újra átvesszük a családtagok nevét (szerintem mindenkire ráfér!), és csak úgy mellékesen Fiona Carl szája elől elkapja a sörös üveget, egy laza „hej” kíséretében, mindennapos, oda se neki, a kissrác úgysem szívott, legalább igyon… (amúgy még mindig éjjel van, vagy már hajnalodik, és senki nem alszik ebben a családban?) Ó, köszi…a gyerekek azért nem akarnak még lefeküdni, mert nincs éjfél se, akkor jó, ezt is megtudtam.
Megérkezik Kev, gratulál Istinek a közelgő halálához, majd távoznak az asszonnyal. A ház előtt egy szíp béemwé áll, és a másfél háznyi séta alatt Veronica elmeséli az estét, kicsit összekapnak azon hogy kamuzott, de a bejárati ajtóban kezdődő szex mindent megold. Valamint a lovagiasság jutalma is szex, Fiona és Steve a konyhában esnek egymásnak. Aminek „majdnem, majdnem” lesz befejezése, de ekkor végre színre lép Frank, egészen pontosan színre szőnyegre húzza két rendőr. Rövid kérdezz-felelek Pisti és Fiona között, majd a pasi 4 kíváncsi és ellenőrző szempár által pásztázva a bömbölővel el.


Újabb nap, Fiona egy másik munkahelyen (valami mosodaszerűség), apa meg a „The Alibi Room” kocsmában, egész friss az öreg a legutóbbi jelenethez képest, és iszik is tovább, feles, kísérőnek meg sör, na és egy kör mindenkinek, akit ma kirúgtak a munkahelyéről. Fiona otthon, mos, a lovagja már vissza is tér hozzá és nem csak dugni akar, nahát. Philipet kezdem megkedvelni a „dead man walking” szövegéért. Steve lepattintva, történet tovább, a két nagyobbik fiú sétál a lányhoz (Karen) aki a periódusos rendszer felolvasásáért leszopja Iant. Igen ám, de Karen apja előtt lebuknak egy tálból lehulló alma miatt, azt gondolom kevés apa tolerálná, mikor a szeme fénye kiemeli a fejét egy fiú lábai közül, megtörölve picit a száját. Fogócska a házban, Lip kiugrik az ablakon, ami miatt megsérül a jobb lába (szerintem bokaficam, gyógytornász diplomám van, csak mondom csak).


Ismét Veronica az aki elsősegélyt nyújt,vizsgál, majd elküldi Ian-t jégért meg fásliért (tényleg ért hozzá), a srác cigit is hoz, közben pedig ő, és mi is vethetünk egy pillantást Kevin „kárára”, élek a gyanúperrel, hogy Ian-nak ez fog elalvás előtt eszébe jutni és nem Karen kémialeckéje. Közben -feltehetőleg- Steve küld egy új mosógépet a családnak, erről nekem is lenne egy történetem, de ehhez szűken szabta meg a karakterszámot sixx.
Valamiért érdekes Karen és családja, visszatérünk rájuk, a bohócbuzi fater felindultan elhagyja házat a kedvenc csetreszeivel. Fiona valahogy visszakerül a kettes számú munkahelyére, motel, Liam egy ágyon (biodíszlet, imádom), és sajátosan köszöni meg Istinek a mosógépet. Nők, pfff. Ian munkájára is vetünk egy futó pillantást, élelmiszerüzlet, muzulmán főnök zsörtölődő felséggel, megszakítva ezzel a Fiona-s történéseket. De ezután megint a lánynál a labda (szoktam meccsekről összefoglalót írni, menni fog ez a sok Fionázás is, érzem), este van, apa, lánya, és Ian. Aki galacsinokkal dobálja a szőnyegen ájultan horkoló apját, és lelkiznek a tesóval. Egy újabb nagy poén, Frank lábával félkarú rablót játszik Fiona és ad pénzt az öccsének a tanulmányi kirándulásra. Aki szolidan lehülyézi a nővérét hogy az képes feláldozni magát, csak hogy érezze szükség van rá, majd elvonul. A lány kicsit meghasad és eljátszik az öntudatlan apjával egy rövid „köszi hogy vagy” jelenetet, még meg is veregeti a vállát az apja kezével, van baj... Debbie zárja az estet, aki egy piros párnát tesz a családfő feje alá, gondolom ő még szereti az alkeszt.


Fiona másnap (aznap este?) Steve-t vizsgáztatja telefonon, a kérdés, amit épeszű nő nem tesz fel a pasijának, csak kibaszásból: mi volt rajtam mikor először láttál? De ez a pasi megugorja még ezt a magasságot is. Juj, juj, az éppen egy mercit mosató Istitől kezdek rózsaszínűt hányni, ugyanis hosszas elemzésbe kezd Fionáról, az életéről, hát egy kincs ez a fiú, egy merő báj és éleslátás (én akkor is Liam-ba vagyok szerelmes). Most meg már fut is… (a napszakokat szerintem totál nem találom el, mégis este lehet még) lassú zene szól, és megvan a lány is a peron túloldalán. És szerelmes csók. Éljen. Vacsora, mélyenszántó párbeszéd, és a desszert mellé egy csavar is a történetben, Steve nem az aminek látszik, a kocsikat eladja ugyan, de előtte el is köti őket, indulhat a buli egy szürke porsche-vel!
Lip Karenék-nél segít az apa távozása utáni káoszban, mivel valamelyik nő apuci után hajított egy bohóclámpát, most be kell deszkázni a kitört ablakot. A barkácsolás közben az aggódó báty azt is kideríti, hogy Karen nem volt sikeres Ian-nél. Otthon Frank szemrevételezi az új mosógépet, Philip pedig túl okos, hogy ne vegye észre, hogy az öccse a munkatársával (kisfőnökkel?) túl közeli kapcsolatban van. Nehéz kenyér nagy és okos tesónak lenni, nővérem is mindig mondta. A szobájukban elő is veszi Ian-t, hogy hányas is a nagykabát, mit kapott eddig ettől a nős pasitól, Kash-től? Erős a jelenet befejezése, mert a srácok összeverekednek, de Ian elkapja Lip-et és kiosztja arról, hogy Kash-nek inkább ő adott és Lip most menjen el és biztosítsa a férfit arról, hogy nem fogja ezt az egészet senkinek elmondani. Bátyus elmenekül, ki tudja hová.


Hazaér az újdonsült gerlepár, és apát találják a mosógépen, aki arról érdeklődik ki ette meg a zabkásáját, majd lekígyózik a gépről, igen szórakoztató jelenség. Nem is engedi Steve-et elmenni, inkább hármasban söröznek és kiderül az is Frank miért van rokkantságin, eltalálta egy fej nélküli csirke a bordáit. Megtudunk a 6 gyerek anyjáról ezt-azt és előkerül egy spangli is, átjön Kevin és Veronika, még több pia, még több fű, tánc és spontán buli a nappaliban.


Reggel Lip és Ian beszélget egy, az udvaron álló furgonban a homoszexualitásról, és annak gyakorlati kivitelezéséről, majd egy reggelt látunk a konyhában, ami kicsit szokványos (hangos és Frank a földön fekszik aléltan), és kicsit nem az, mert Fionának csak le kell ülnie enni, minden és mindenki ott várja már, egy kincs ez az Isti egy kincs. Ő maga is elérzékenyül a nyüzsgő családot látva.
Részemről mindenképpen fogyasztásra erősen ajánlott, szerethető sorozat!
(És csak mert február 17-én írtam meg ezt, Red Wings és erről mindig te fogsz eszembe jutni: ma van 2 éve hogy elmentél Sage, de a barátaid mindig emlékezni fognak rád!)

Címkék: szégyentelenek
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

biohazard 2012.03.08. 11:25:46

"Liam a kedvencem, egy kis fekete baba,"

Rossz kezdés.

Caddy 2012.03.08. 13:14:58

Nekem kicsit sok szereplő volt benne, picit össze vissza volt az egész,de sokkal ígéretesebb mint bármi más,tehát nem adom fel. :)

tündérborsó 2012.03.08. 14:09:48

Elég bejövős volt nekem tegnap ez a sorozat, de ez a hogyvolt, hát... ha csak ezt olvasom, nem hozza meg a kedvem. Mondhatom, hogy unalmas és humortalan?

Gaspacho (törölt) 2012.03.08. 15:05:58

Tetszett. A film és a hogyvolt is.
Köszi, kicsipm.

Gaspacho (törölt) 2012.03.08. 15:09:21

Mondjuk amikor apuci lehajolt az almáért, már akkor majd becsurgattam a röhögéstől...nagy jelenet volt.

Igen, lehet hogy egy kicsit több humort és saját kommentet tehetsz bele. attól csak színesebb lesz.

2012.03.09. 16:55:46

hát ez annyira betegnek tűnik, le is fogom szedni... :)

2012.03.09. 20:11:19

Na, meg is néztem ezt a részt, tényleg szerethető jó kis sorozat! :)
süti beállítások módosítása