Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Befutó 1x05 - Egy ló, egy nő, két zsoké

2012. március 07. 14:00 - sixx

Ace kissé morcos reggel, mert a nyugdíjas lovaknak pénzt kunyeráló nő nem jön időben, és nem is szólt, hogy késik, az meg pláne nagy dürhőség a sittről szabadult maffiózók nagykönyvében. Gust ez annyira nem izgatja, a hetedik futam viszont igen, mert most akkor indul a lovuk vagy nem indul? Fel is hívja Escalantét, szenyor, miafasz van a lóval? Merhogy be van írva a futamba, de a nyikhaj zsokéval, ezt meg így hogy? Úgy, hogy egy kóser futamhoz öt ló kell, de nem volt annyi, és a lovi vezetősége megkérte Escalantét, hogy nevezze be Ace paciját, de vélhetően nem fog futni, nem kell aggódni, hola. Akkor most fog futni, vagy nem? 90%, hogy nem. Ace hallgatja a beszélgetést és már veszi is a zakóját, apád faszát, Escalante, azt, bazdmeg, megyek a lovira. Mádörfakör, mondja Escalante a süket telefonba.

Screen Shot 2012-03-06 at 9.52.29 PM.png

A dadogós ügynök éppen a fiatal zsokénak magyarázza, hogy nem pofázunk, nem kérdezünk, lovaglunk, ha azt mondják. A kölyök nagyon lelkes, és félő, hogy emiatt elkúr valamit, így Joey elzavarja fogyni, fussél inkább, ne pofázz. Kedvenc degeneráltjaink a motelben pocolnak, de nem sokáig tart a nyugalom, mert megjön Kagle, akit kibasztak a versenypályáról, mert saját zsebre dolgozott, és lebukott. Azóta az alkoholba, önsajnálatba és a ruhája lehányásába menekül utóbbival nemigen lehet előrébb jutni, de mindegy, Marcus leszarja a tragikus eseményeket, Jerry szíve viszont aranyból van, és elmegy Kagle-lel a szomszéd étterembe, ahol ad neki egy kis lóvét, majd visszaadod ha tudod, de a sárgarépát vakard le a melledről. Mire visszamegy, Marcus már teljesen felidegesítette magát, és infarktusközeli állapotban van, Jerry szól is másik két szerencsétlennek, hogy vigyék el a kórházba, ő meg elmegy kártyázni, mert nyugalomra van szüksége.

Screen Shot 2012-03-06 at 10.03.40 PM.png

Ace és Gus megérkezik az istállóba, ahol Escalante bemutatja őket a dokinőnek, majd rátérnek a futam kérdésére. Ace kicsit keményen nyit, mi a fasz van a lóbal? Fut? Nem fut? Escalante heréi leszállnak menten, és ránéz Gusra, majd megjegyzi, hogy a ló elméleti gazdájának már elmondta: 90%, hogy nem fut, de szívességet tett a nevezéssel. Ace öreg motoros, és rámutat, hogy Escalante valószínűleg azárt nevezte a lovat egy kezdő zsokéval, mert nyerni szeretne a futamon - ha tapasztalatlan a lovas, hiába fasza a ló, az odds nagy lesz, jót lehet kaszálni. Mondom, ismétli Escalante 90%, hogy nem fut. Akkor még ott van az a 10%, baszod, néz meredten Ace, és láthatóan ideges.

Screen Shot 2012-03-06 at 10.13.52 PM.png

Escalante nem érti, mit teccik itten engem baszogatni? Mert nem tudom, hogy maga egy szar szerencsejátékos, vagy egy tréner, pedig jó lenne tudnom. Tudja mit, folytatja Ace, tegye csak fel rá a legfaszább zsokét, vagy elviszem a lovat innen. Húsz perc múlva jövök, teszi hozzá, és elmegy, Escalante meg sík ideg, mert perszehogy fogadott volna. Ne tessék engem itt fenyegetni, ott a ló, el lehet vinni a picsába, kit érdekel. A dokinő próbál beszélni Escalantéval, de faszán összevesznek, ebből sem lesz dugás este.
Marcus a kórházban, a doki kérdezgeti, mi a baj? Hát, nem nagyon kapok levegőt, az. Szedi a gyógyszert, Marcus? Szedem hát, nem az a bajom, hanem az, hogy haldoklom. Lófaszt, mondja a doki, a stressz miatt érzi szarul magát, öt év múlva is találkozunk. És 15 év múlva? Az kurvára nem fog összejönni. Kedves orvos ez, na, de legalább írt fel egy adag váliumot.

Screen Shot 2012-03-06 at 10.17.58 PM.png

Escalante beadja a derekát, Gustól meg kap 5000 dollárt, hogy odaadja a zsokénak, fájdalomdíjul. Be is hívja Joeyt a budiba, nesze, itt a lóvé, úgy osztozol a zsokéval rajta, ahogy akarsz. Joey kiborul, ne basszál mér ki velem, Turo, de ki fogok, ezzel az Ace-szel nem lehet bohóckodni. Joey nem örül. Marcus annál inkább, mert bevett egy váliumot, és be van szakadva. Szerelmet vall Jerrynek, és ez kicsit kínos és megható egyszerre, mert ezek tényleg jó barátok, annak ellenére, hogy kurvaanyázzák egymást. Joey felhívja a zsokét, ne fussél annyit, gyere vissza, adok neked pénzt. Elmegy a kocsmába, ahol összefut Ronnie-val, az alkesz zsokéval, és megjön a kölyök is, te, kölyök, van itt 5000 dollár, azért adták, hogy tutira te lovagold majd a négy degenerált lovát. A zsokégyerek örül, de csak addig, míg Ronnie rá nem mutat, hogy ez a lóvé nem onnan jött, hanem azért kapja, mert leveszik a másik lóról. Ja, és már nem Joey az ügynöke. A zsokékölyök is ideges lesz, Joey dadogása egyre erősebb.

Screen Shot 2012-03-06 at 10.29.26 PM.png

Ace este Gusszal beszélget a lovas nőről, akit szeretne meghívni a másnapi futamra, de az meg nem jelentkezett ugye. Gust jobban érdekli a futam, mint a nő, mennyire jó lesz majd látni, ahogy fut végre ez a milliós paci, mondja, és szépen elalszanak. Másnap reggel megjön a lovas nő, Claire, Ace összeszedi magát gyorsan. Claire bocsánatkéréssel kezd, megijedtem. Ace mosolyog, itt a csekk. Ha kialudta magát, jöjjön el velem a pályára. A nő ettől még jobban összetojja magát, Ace nem erőlteti a dolgot, a nő balra el. Joey a pályán a többi zsokéügynök között szomorkodik, és az exnejét hívja telefonon, de az nem veszi fel neki. Joey felült a szopórollerre, na. Claire otthon meglátja, hogy nem 250 000, hanem 367 000 dollárt kapott, és nem érti. Mi igen. A degenerált szállóban nagy az öröm, hiszen Lonnie megérkezik az egyenpólóval, nagyszerű látvány, mondhatom. Marcus egy percig még zsörtölődni is elfelejt.

Screen Shot 2012-03-06 at 10.36.12 PM.png

Ace, Gus és Claire kint a pályán, Escalante bemutatja nekik a zsokét, aki pont úgy néz ki, mint a többi, de mit értek én a lovakhoz. Ace meg akarja nézni a futamot, még jó, Escalante int, ott a páholyom, onnan lehet látni. Nem, nem, maga is jön, mondja Ace, és úgy mosolyog, ahogy én nem akarom, hogy valaha is mosolyogjon rám Dustin Hoffman. Escalante sem vitatkozik, menjünk, mondja. Marcusék leülnek, és várják a futamot, Lonnie ad egy pólót annak a tolószékes nőnek, aki igencsak bele van zúgva Marcusba. Kicsit vicces a jelenet. Claire megkérdi Ace-t, miért kapott több pénzt, mit kellett volna, hát azért, mert ez a szerencseszámom. És ha a 999 lenne? Csak kérdem. Nu, indul a futam, amiben természetesen Ace lova is ott van, Escalante nem is akarta visszaléptetni, a kis geci. Elindulnak, megy a ló, mint a veszedelem, de csak 3. egyelőre, mindenki ideges és izgul, drukkol a páholy és a degeneráltak is, amikor egyszer csak leszakad a patkó az élen futó lóról, és lábon találja Ace lovát. Azt viszont nem gyenge fából faragták, és megy tovább, mit megy, szalad, és persze nyer, pedig a lába tiszta vér. Örülünk, Vincent.

Screen Shot 2012-03-06 at 10.43.59 PM.png

A nyertes lóról készül egy fotó, trénerrel, tulajjal, zsokéval, aztán irány az orvos. Gus megy Escalante után, és érdeklődik, hogy mi van a lóval, hát az van, hogy ez a ló egy kibaszott őrült, az. A dokinő megnézi a lábát, egyelőre fel van dagadva a lába, de majd reggel meglátjuk. A baj annyira nem nagy, mert a ló nem rogy össze. Gus hazaviszi Claire-t, Ace odahúz egy széket a lóhoz, és leül aludni, ott az istállóban. Escalante sem megy haza, hanem az irodájában dől le, a dokinővel. Megható jelenet ez is. Joey este megint az asszonnyal telefonoz, de hiába, az nem veszi fel neki. Jövő héten innen folytatjuk, az eddigi történésekről és a lóversenyezés műhelytitkairól itt olvashatnak bővebben.

A Befutóról itt olvashat híreket, információkat:

Címkék: befutó
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Müszélia 2012.03.07. 17:25:11

ez mind benne van egy részben? én ebből 6 részes regényfolyamot írnék, de szerencsére nincs rá időm.

vkelly 2012.03.09. 23:02:21

Kiváló sorozat. Minden részt minimum 3-szor végignézek, és mindig felfedezek benne valami újdonságot.
A lóversenyek világa a lehető legtávolabb áll tőlem, ennek ellenére ez a sori már a pilottal megvett kilóra.
Dustin Hoffman és főleg Nick Nolte szenzációsak. Simán uralják a képernyőt.
Ja, és a hogyvoltok is zseniálisak, Köszönjük szépen, Sixx!
süti beállítások módosítása