Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Haven 1x01 - Isten hozta Haven-ben

2012. február 26. 17:00 - p4tt

Én személy szerint nagy rajongója vagyok Stephen King könyveinek, viszont ahogy ezt már előttem sokan mondták, filmes/tévés adaptációk műveiből egy-két kivételével legfeljebb egy erős B szintet ütnek meg. Ezzel nincs is gond ha szórakoztató marad (Maximum Overdrive, The Dark Half vagy akár a “remake” Johnny Deppel) és nem akar tőle kaszába dőlni az ember mint pl a Pierce Brosnanes Bag of Bonestól. A Colorado Kid rövid történetet ami alapján a Haven készült nem olvastam, nem gond, így legalább nem vállok szőrszálhasogatóvá.

New Yorki apartmennel nyitunk, itt aludna a Audrey Parker FBI ügynök (helló, mozgóképen aranyosabb mint az Imdb képein amit sorozat előtt csekkoltam le) amíg fel nem ébreszti a feka ügynök főnöke. Miért kell minden FBI főnöknek kopasz, bajszos fekának lennie? Új feladott ad Audreynak, Havenbe küldi levadászni egy kopasz gyilkost. Audrey semmi furcsát nem talál abban, hogy főnöke házhoz jár és vállalja a feladatot. Hirtelen ugrunk az éjszaka közepébe, a kopasz rosszfiú egy titokzatos idegent üldöz, aki telapatikus erővel kitépi a fegyvert a kezéből, aztán szintén telekinézist használva lehajítja a kopaszt egy nagy szikláról. Hoppá, ez nem volt rossz.

Audrey roadtrippel Havenbe, egyszercsak a semmiből egy széles rés keletkezik az úton, mint egy nagyobb földrengés után. Audrey elrántja a kormányt, az autó egy szakadék szélén köt ki, első fele teljesen lelógva a szikláról. A rádión ugyanaz a zene kezdődik mint a lakásban reggel. Bekopog egy jóképű idegen és kihúzza Audreyt az autóból. Viszont Ő egy jóképű rendőr, kapásból pisztolyt is rántanak egymásra, mert az sok szexuális feszültséget generál. Aztán megmutatják egymásnak a jelvényüket (egyenlőre még csak azt) és pár gyengébb egysoros vicc után minden rendben.

A parton helyszínelés folyik, ide zuhant a kopasz. Audrey kapásból sejti, hogy ez nem lehet baleset, túl messze esett a sziklától. A helyi bunkó rendőrfőnököt persze ez nem érdekli és idegesíti az FBI, mint ahogy az lenni szokott. Ő egyben az apja is Nathannek, a jóképű rendőrnek. A szikla tetején nyomokat találnak, egy pisztoly és egy kalap. Nathan ismer valakit aki ilyen kalapot hord, beszéljünk vele. A fickó gyanúsnak tűnik, de most ezzel nincs idő foglalkozni, hirtelen köd lepi be az utcákat. Hm, mintha lenne egy ilyen Stephen King sztori már megfilmesítve. Conrad, a kalapos ürge, eltűnik a ködben, Audrey pedig megmenti Nathant mielőtt elütné egy kamion. Én ezért hálából megdugnám, reméljük Nathan is így tesz.

Nathanről kiderül, hogy egy ritka kondíciója van, nem érez semmilyen fájdalmat ha megsebesül, mint most sem ahogy a kamion megütötte a kezét. Na ez még érdekes lehet. Kikérdezik Conrad munkatársait, akik egy idili párt alkotnak, szerintük Conrad a legjobb fej a világon Ő sosem tenne semmi rosszat. Közben megjött az eredmény a sziklán talált fegyverről, egy bizonyos Duke Crocker tulajdonában áll. Wow, jó kis country zenész név. Duke nincs a hajóján ami egyben otthona is. Este havaseső kezd el esni egyik pillanatról a másikra, elég érdekes időjárás változások vannak errefelé. Audrey befelé futna a vihar miatt de egy villám belecsap a biztosítékban a dokkon és a robbanás belöki a vízbe. Erre a jelenetre mi szükség volt azt nem tudom.

Reggel viszont ágyban ébred egy hajón, áhá, szóval így akarják bemutatni a Duke karaktert. A srác levetkőztette és meztelenül tette az ágyba, már előre bírom a faszit. Meg is mutatják végre, Eric Balfour játsza, halvány emlékeim vannak róla pár 24 részből. Egy biztos a haja azóta sokkal trendibb lett. Viszont ha nem tudnám, hogy a sorozat már 2 évadot megélt akkor most Balfour felbukkanása után aggódnék a 2. részes canceltől, ugyanis általában vagy Őt vagy a sorozatát nyírják ki. Itt egyébként a laza, kicsit seggfej de mégis jó arc karaktert fogja hozni, ez kiderül az első percből. Pozitívum, egyenlőre vicces kategóriába esik és nem az idegesítőbe, remélem így is marad. De elképzelhető, hogy csak nem figyeltem eléggé mert az egész jelenetben Emily Rose csak egy inget visel. Egyébként Duke azt állítja a fegyverét ellopták, amit be is jelentett, így neki semmi köze nincs az egész szituhoz.

Audrey visszamegy Conradhoz, kiderül neki van telepatikus ereje, akaratlanul de méterekre löki Audreyt. A hó is elkezd esni tehát az időjárás változásokat is Ő okozza valahogyan. Bevallja a kopasz meggyilkolásást, de nem szándékosan tette. Conrad mellett Duke is a rendőrségen van, ugyanis a kopaszon találtak egy kódot amit csak Ő tudhat, bunkózik egy sort aztán segít nekik, cserébe a rendőrségen hagyják megbilincselve. Később két újságíró megy Audreyhoz akik már egy előző jelenetben is nyomultak rá. Kiderül az egyik fickónak tényleg ismerős volt, felkutattak egy 27 éves archív újságot amiben egy nő teljesen úgy néz ki mint Audrey.

Nathan lenyomozza a számot a papíron és a megtalálja kopasz hajóját és rajta több bizonyítékot. Kopasz 2 milliós örökségért jött vissza ami Conrad munkatársnőjét illeti, valójában Conrad a nőt akarta védeni. Marion, a munkatársnő, hapsija és a kopasz összejátszottak, hogy megszerezzék tőle a pénzt. Amint Marion ezt megtudja rohadt ideges lesz és elhatározzta, hogy lekéne vadászni Tedet, a hapsiját, közben vihar tör ki, szóval valójában Ő okozza az egészet és mégsem Conrad, mert az előző incidensél is vele volt. Audrey és Nathan követik a tornádót és meg is találják Mariont és Tedet. Ted fegyvert ragad, rálő Nathanra de csak a vállát súrolja, majd próbál menekülni. Nathan persze az egészből semmit sem érez, utána fut és letartóztatja Tedet. Ez az abszolút kemény zsaru aki nem érzi ha rálőnek. Közben Audrey próbálja meggyőzni Mariont, hogy ne pusztísa már el az egész várost a viharral. Sikerül megnyugtatnia és a vihar azonnal megszűnik. Audrey és Conrad átbeszélik a dolgokat, Conrad végülis teljesen ártatlan csak rossz érzése volt Teddel kapcsolatban és védeni akarta Mariont, akibe már régóta szerelmes. Audrey szerint Conradnak vele kell maradnia mert akkor Marion nyugodt marad és nem lesz több katasztrófa, semmi börtön vagy ilyesmi. Hát nem tudom és mivan ha összevesznek pár hét múlva és a nő lerombolja fél Maine-t? Kicsit rizikós döntés a happy endhez.

Audrey visszatér a rendőrségre és újra a régi újságot nézi a Colorado Kid gyilkosságról, amin a nő kísértetiesen hasonlít rá. Aztán Nathannel beszélnek aki nem hiszi el Marion képességeit még azok után sem amit látott. Az egyik hisz a természetfelettiben a másik hülyének nézi, tisztára Mulder és Scully felcserélve. A Colorado Kid gyilkosságról viszont hallott már Nathan, az apja nyomozott az ügyben még anno viszont soha nem oldotta meg. Jobban megnézi a képet és észreveszi a hasonlóságot Ő is. Audrey megnyíl (de nem úgy) és elmeséli, hogy árvaházban nőtt fel, soha nem találkozott a szüleivel sem egyetlen rokonával.

Az utolsó jelenetben Audrey felhívja főnökét, hogy kivenne pár hét szabit, ami nyilván kód a Havenbe maradásra és nyomozás a Colorado Kid gyilkosság után. Viszont feka főnök is Havenben van és Audreyt figyeli, majd felhív valakit és kijelenti, Audrey marad. Feka főnök annyira mégsem jó fiú, sőt még egy furcsaság történik, ahogy elhajt az út szétnyílik mögötte.

Még a sok klisével együtt is korrektül indított a Haven, a karakterek ha kicsit sablonosak is de a színészeknek van elég karizmájuk, hogy érdekesebbé tegyék őket. A kisvárosnak sikerült hangulatot adni, a vizuális effektek meglepően jók voltak, az átívelő szál még érdekes is lehet, a részenkénti nyomozgatásokat pedig majd meglátjuk milyenek lesznek.

Címkék: haven
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása