Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Pankráció - A nyers erő 18. rész - Mindenki szereti a 15 perc semmit

2012. február 25. 10:00 - bsds

Kisgyerekként a ’90-es évek eleji Magyarországon mindössze egy klasszabb dolog létezett a tévében az angol nyelvű Cartoon Networknél. A péntek esti pankrációra gondolok itt, ami mindig a Scooby-Doo valamelyik ezredjére ismételt része után jött. Mivel már kölyökként belénk nevelték a péntek tiszteletét, ezért szüleim óvodásként mindig megengedték, hogy két évvel fiatalabb öcsémmel szájtátva bámuljuk, ahogy Hollywood Hulk Hogan a szart is kiveri a The Giantből. Ők voltak nekünk a hús-vér szuperhősök, akik csodák-csodájára sosem sérültek meg, mondjuk egy 150 kilós izomkolosszus gyomorraszaltózásától. Aztán jöttek a magyar nyelvű műsorok, eltűnt a pankráció és eltelt vagy 15 év. Majd egyszercsak létrejött a Viasat6 és ismét a hazai háztartásokba varázsolta az erőszak és a színház tipikusan amerikai szerelemgyerekét. Vajon milyen hatást vált ki felnőttként azaz élmény, amely gyerekként akkora szórakozást jelentett?

Image00001.jpg

Rögtön a közepébe csapott a műsor és egy negyvenes gördeszkásra emlékeztető pali kíván boldog újévet egy boxring közepén. Egy bizonyos John Széna beszél arról, hogy újévi fogadalmaként nem hord alsógatyát. Egészen ígéretes kezdés, pláne amikor azt bizonygatja, hogy ő nem hímnős. Ilyenekre abszolút nem emlékszem gyerekkoromból. Körvonalazódni látszik valamiféle probléma egy bizonyos Kane-nel kapcsolatban, akivel úgy néz ki történt közöttük egy s más. Tiszteletről, becsületről mesél, és tényleg csak azért lehet megkülönböztetni egy politikustól, mert még a csuklószorítók is majd szétszakadnak a karján. Jaj, mi történik?

Wow, lesz Slipknot is? Egy olcsóbb metál videót mutatnak Johnnak, aki teljesen levan sokkolva tőle. Biztos nem szereti a metált. Már megint valami videó, csak immáron a kép is átvált egy tök másik palira, csak azért, hogy végül egy harmadik csávó jöjjön. Nem nagyon értem mi történik, de John már sehol sincs és két tök másik pasi van a ringben. Egyik úgy néz ki, mint Dolph Lundgren és a szőke csávó keverkéke a True Bloodból, a másikat meg szimplán punknak hívják és annyi benne a punk, hogy vannak tetkói.

Image00002.jpg

Semmi előjáték, semmi duma, máris egymásnak esnek. Aranyos, hogy a szpíker „amatőr birkózónak” hívja őket. Wow, fél perc se telik el és Dolph már is kapott egy herést meg egy gerinctörést. Hiányolom kicsit a csicsás jelmezeket, itt mindenki Calvin Klein modellnek van öltöztetve. Na, úgy néz ki Dolph a csaját is elhozta, aki mintha Liza Minelli lenne. Ott sikít a ring szélén. Azon mondjuk nem lepődök meg mennyire életszerűtlenek az ütések, rúgások, ilyen sport ez. Vagy mi. A közeli képen kiderül, hogy Panknak van egy cuki ajakpiercingje is, amit legalább 16-szor kellett volna kitépni az elmúlt 5 perc alatt. Hahahahaha, Pank annyira punk, hogy egy BAZI NAGY Pepsi-logó van a vállára tetoválva. Egy gyors nepróbáldkiotthonnal kombinált pankrátor lélekemeléssel jön is az első reklám.

Image00003.jpg

Éles váltás, vissza a ringbe. Ahhoz képest, hogy a reklám előtt már a ringen kívül zúzták, már újra a szorítók közé kerültek. Asztakurva, olyan egymás seggét szagolgató tripla hátrabukfencet nyomtak, hogy azt bármelyik tantrikus megirigyelné. Már a földön vannak, a bíró veri a talajt. Nem derült ki nálam amúgy neki pontosan mi a funkciója és miért pont most kezdi ütni a földet. Dolph kidőlt, Pank meg épp magát imádja, miközben bejön a Nyers Erőnek fordított WWE Raw szervezet elnöke talpig öltönyben és valamiféle szabálytalanságról pofáz a bírónak, olyan magyar hanggal, mintha valaki mocsár részegen próbálná a Keresztapát utánozni.

Image00004.jpg

Addig magyaráz, hogy közben véletlenül pofán veri Dolph őt is, majd a bíró háta mögött Pank leteríti őt. Csak hát ezt mindenki látja csak a spori nem, aki lazán leáll vitázni az öltönyös fószerrel, miközben több mázsás húshegyek ütik-verik egymást a háta mögött. Mire ő is odafigyel a meccsre, amit mellesleg vezetnie kéne fordul a kocka és Dolph szorítással végzi ki Pankot. Vége, Dolph Liza karjaiban ünnepli a fogalmam sincs milyen övét, de képvágó meg se várja az első örömkönnyet és már is jön valami promó. Ha jól látom 3 a 3 elleni csata fog jönni, húha. Valami eszméletlen olcsó kameramozgással próbálnak földrengést szimulálni az operatőrök, ami inkább olyan mintha laggolni kezdene a Counter Strike a gépeden. Majd elmegy az áram az egész arénában és felvillan egy bőrdzseki. Hoppá, Jacko?!

Image00005.jpg

Ja, nem. Valami villogó, flitteres pali jelenik meg olyan ’90-es évek előgyártott akciósztár fizimiskával, hogy sírnak a VHS kazettáim a fiókban. A riporter pedig zsebből hívja őt rock and roll ajatollahnak. Elképzelésem sincs hogyan lehet az iszlám vallást bármilyen szinten is párosítani a rock and rollal, de reménykedjünk az araboknak sincs. A Michael Dudikoffra hajazó figurát Dzserikónak hívják, a magyar szpíker partnerét meg Cole-nak. Mindketten le vannak nyűgözve Dzseri miatt. Ő valami nagy arc lehet, mert minimum hatodrangú Rage Against the Machine koppintás megy mögötte ahogy pózol. Nem történik semmi percek óta, de Dzserinek isteni fogsora van, annyi szent, főleg ha figyelembe vesszük mekkora gorillák ütik egymás arcát ebben a szakmában. Lenyom pár pacsit a közönségnek, ahol olyan 2-3 körül lehet az egy főre jutó tokák száma. Viszont nagyon is imádják Dzserit, még akkor is ha a kommentátor tökre nem érti a kántálásukat.

Image00006.jpg

Megint valami furcsa videós betét, a toleranciáról és tiszteletről, még Alyssa Milano is felbukik benne. Vissza Dudikoffra. Vajon az ellenfele lehet még ennél is alsóbb kategóriás akciósztár hasonmás? Remélem. Dzseri jobbra-balra riszálja magát és kurvára mosolyog. Egyelőre a szótára 10 perce a visszatértem és a jejeje szavakból áll. Kimutogat a közönségre, ők ünneplik, a szpíker pedig a twitteréről beszél. Mármint Dzserijéről, amit mindenképp lefogok majd csekkolni. Na, Dzseri, ugass már valamit baszdmeg. Igeeeeen, jejejeje, mindenki, halljam. Szó szerint idéztem. Itt konkrétan semmi sem történik. Még ellenfél sincs.

Image00007.jpg

Mi ez? Ismernem kéne ezt a Dzserit? Az tuti, hogy öreg lehet már, mert a háj rálóg az övére. Most meglátogatja az utolsó tribünt is ahol még nem ünnepelték eléggé. Ez aztán szórakoztatás kérem. És kisétál a teremből. Frankón. Ennyi. A szpíker annyival intézi ezt el, hogy Nem is tudom mit láttunk. Én sem baszd meg. Reklám. Konkrétan ennyi történt két reklámblokk között. Fogpasztareklám Dzseri megmutatta 5 szavas szókincsét, lepacsizott két sornyi degenerált amerikaival, körbement a ringben aztán lelépett. Viszont mostmár tényleg lesz hatfős egymás hülyére verése ugye? Ugye?

Image00008.jpg

Na, visszatért Széna Jani. És még van vagy két debella állat vele a ringben. Az egyik egy hatalmas kopasz barom tornadresszben, kicsit úgy néz ki mint a cirkuszi erőművészek dinoszaurusz hormonnal kezelt alfaja. A másik meg olyan mint Dzseri lehetett 20 évvel ezelőtt. Juj, egy akkora feka közelít a ring felé, hogy félek felzabálja a bírót. Aztán még valaki jön. Ez Gary Busey?! Gary Busey női úszódresszben. Na szóval, ők a kihívók úgy néz ki. Jön a metál megint!! Na, derüljön már ki ki ez. KANE azt írják. Van öt darab hatalmas állat a ringben és nem értik hol van Kane, aki helyett egy Harvardról vagy egy elbaszott hipszter buliból szabadult szvetteres ürge jelenik meg mikrofonnal. Kiderült, Kane mégse jön.

Image00009.jpg

A nagy darab feka és Gary Busey úszódresszben tehát handikeppel nyomja a bulit. Ennyi, a cserben hagyott társak arcán annyi érzelmet sem látni, mint Steven Seagal arcán amikor szerelmes. John már is kétszer a földöhz vágja Garyt. Húú, John közelről akarta megnézni Gary cipőjét, aki persze izomból pofán rúgta. Videós bejátszás fogalmam sincs miről, de az tuti, hogy a képvágót ostorral csapdoshatja a rendező. Aztán hirtelen képváltás, és már két másik ürge pofozza egymást, a drabális feka és a még hatalmasabb kopasz súlylökő erőművész, aki máris egy székkel veri a négert, aki valahogy kizuhant a ringből.

Image00012.jpg

A bíró ki is zárja mindkettőjüket, pedig a nagyon sportszerűnek tűnő John próbálta figyelmeztetni kopasz társát, hogy valahol az interneten olvasta, székkel földön fekvőt agyonütlegelni lehet még a pankrációban is szabálytalan. Csóri feka csávót mondjuk nem értem miért zárják ki, biztos földön fekve félholtra sérülni is szabálytalan errefelé. John másik társa is beszáll, aki feltűnően sok kokaint fogyaszthatott, mert kurva nagy királynak érzi magát a bugyilila csizmijében. Gary épp levenni készül a Kokszos cipőjét, de ő eközben ügyesen lepacsizik Johnnal, aki már is leváltja őt és ismét a földhöz vágja Garyt, majd jól pofán is veri a félig haldokló fazont.

Image00013.jpg

Bumm, robbanás történik miután Johnék győzelmet arattak egy igazán férfias harcban. KAAAAANEEE. Kane előmászott, szó szerint a ringből és John háta mögött leütötte Kokszost. Ez a Kane nem a Slipknot basszerosa? Mindenesetre épp John lábát tartja a magasban, mint a gyúró amikor a focipályán a görcsöt kezelik ki a játékosok lábából. Nagyon úgy néz ki a közben feléledt Kokszost Kane most jól megbassza hátulról. A lábánál fogva húzza le a lyukba, ahonnan a metálos előmászott. Széna John önfeláldózóan ugrik a szexlyukba vesző társa után, aki szinte már érezte magán a Slipknot basszeros csutakos testét, mielőtt hű bajtársa kimentette volna a halál torkából. A hős mint valami hadnagy érdeklődik Kokszos sérült lába felől, miközben Kane eltűnt a lyukban ahonnan jött.

Image00014.jpg

Felrobban a lyuk! Ez a pokol? Vajon Kane maga az ördög? John arca mindent elárul, egyszerre tükröződik benne a velejéig ható félelem és sanyarú oregoni gyerekkorból eredő iskolai évek kihagyása. Nemár, miért most van reklám? Vajon mi robbant fel? Hova tűnt Kane? A szabályok mit írnak a ring megrongálásáról? Hogy hívjak a zenekart, aki látszólag az összes harcos zenéjét csinálja? Mikor jelenik meg Tom Morello, hogy aztán jól pofán is bassza őket? Miért nem a Dextert nézem ehelyett a fos helyett? Csupa kérdés, semmi válasz. Ilyen az igazi amerikai show biznisz.

Image00016.jpg

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kullancs1983 2012.02.25. 10:48:33

Hát ezt már olvasni is durva volt, azt hiszem a hogyvótok hatására se kezdem el nézni..:P
A rock és az iszlám kapcsolatáról:
www.youtube.com/watch?v=Xr1K_vJ3gcw
(Ha már ajatollah ugye.)

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.02.25. 13:05:26

haha :D én mindig halálra röhögöm magam ezeken a pankráció meccseken :D meg azon ahogy a zamerikai közönség tombol félőrülten :)
várom a következő hv-det lehetőleg a Viperával a főszerepben
ja és CMPunk a király :D

IV. (Parkoló) Béla · http://aparkolokiralyai.puruttya.hu 2012.02.25. 17:13:41

Hát ez félelmetes volt. :D
Amúgy ez legalább annyira életszerű volt, mint az MTV-n (nem a királyi televízió, hanem a zemtíví, amikor még zenével is foglalkoztak) a Celebrity Death Match.
Nekem az egy kitörölhetetlen emlék. :-)

Brianna 2012.02.26. 10:10:33

Ezután sem fogok pankrációt nézni, de a hogyvoltja jó volt. :DDD
süti beállítások módosítása