Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gengszterkorzó 2x11- Horrorpornó, vagy sorstragédia

2012. február 08. 16:03 - szabóZ

Az előző részben azon a drámai ponton küldtek minket aludni a Gengszterkorzó alkotói, amikor lelövik Jimmy feleségét, de Atlantic City új ura erről mit sem sejtve éppen megérkezik az Üdvözlünk Princetownban táblához. Na most ugyanitt indítunk az új részben is, Jimmy fekszik az ágyban, és Angela felé hajol kedvesen. Na most itt vagy az történt, hogy Jimmy felesége feltámadt, rögtön elment a fodrászhoz egy dauerra, vett egy új a húszas években kifejezetten merész hálóruhát és elgyalogolt Princetownig, vagy ez most a Vissza a jövőbe negyedik része, és mindjárt besétál Marti McFly, hogy engem senki nem hívhat nyuszinak.

Vagy inkább arról van szó, hogy most megnézhetjük, hogyan is lett Jimmyből frusztrált maffiózó, miért vett el feleségül egy leszbikust, és egyébként is miért beszél vele úgy az anyja, mintha a szeretője lenne. Vigyázat, tényleg nagyon mélyre ereszkedünk az emberi elme mocskában, ezt már tényleg csak nehézbúvár-felszerelésben lehet túlélni.

Princetownban vagyunk, a háború előtt, Jimmy még úgy néz ki, mint egy jóllakott Leonardo DiCaprio, és angol irodalmat tanul kiscsoportos órákon. De előtte még ki kell játszania a főbérlőt, akinek fogalma sincs arról, hogy a kis Jimmy nőket hurcol fel a szobába, hogy aztán jól megdugja őket. Most éppen egy soványka kis pincérnő van soron, Angela, göndör, fürtös hajjal és nagyon szerelmes szemekkel.

Este bál, Jimmy óra után odarohan majd Angelával, már ha a lány elég bátor, és bevállalja, hogy találkozik Jimmy anyjával is, aki éppen ma látogatja meg a kicsi fiát. De inkább vissza a jövőbe, Nucky évekkel később az íróasztala előtt ül az új ügyvédjével, aki elég szomorúan közli vele, hogy egyelőre még egyetlen bírót és ügyészt sem sikerült megkennie. Atlantic Cityben senki nem elég korrupt, vagy csak nem értik, ha egy New York-i simlis ügyvéd nagyokat kacsintgat. Ráadásul most már tényleg nagyot bukhat Nucky, hiszen Margaret megboldogult férjének megölésével vádolják, és ugyebár akkoriban ilyesmiért ropogósra sütötték az elítélteket egy nagyfeszültségre kötött székben.

De Nucky mindig is társadalmilag érzékeny maffiózó volt, ami néha meglepően kifizetődő. Például a sztrájk közepén munkát adsz egy feketének, aki a portörlés közben finoman megjegyzi, hogy ő aztán ismeri ezt a Van Alden ügynököt, aki villamosszékbe küldheti Nuckyt. Ugyanis tavaly a szeme előtt fojtotta vízbe a társát. Igen, ez az előző évad, a prohibíciós ügynök egy gyülekezetnyi fekete előtt akarta a jó útra téríteni a partnerét, de végül keresztelés és megtisztulás helyett gyilkosság lett a dologból. Nuckynak még van remény.

Már persze akkor, ha Margaret nem őrül meg teljesen attól, hogy a lányát lebénította a polió. Idézést kap, hogy tanúskodjon Nucky ellen, és ő tényleg elgondolkozik azon, hogy ha feldobja Nuckyt, akkor az olyan mint egy vegyi tisztítás a sarki mosodában: minden azonnal jóra fordul, a bűnei pedig kijönnek a lelkéből, mint folt a Bonuxtól. Margaret bevallja Nuckynak, hogy lopott tőle, és még hazudott is, de amikor Nucky a megcsalásról faggatja, akkor persze hazudik: erről a bűnről csak annyit mond, hogy hát mi is lehetne a megcsalás durvább definíciója, minthogy egy ágyban alszik a férje gyilkosával.

És ha már a megcsalásnál tartunk: Margaret a konyhában flörtöl picit Owen Sleaterrel, Nucky személyes IRA-tagjával, és a sikamlós részeket kihallgatja véletlenül a szobalány. Aki ugyebár Owennel szokott nagyon csendben dugni esténként.

Na de vissza a múltba. Jimmy és Angela találkoznak a bálon, sőt végre Jimmy anyja is megismerheti a lányt. Elég nagy a kontraszt, a fiatal lány egyszerű fehér ruhában, mint egy szabadnapos mosónő, Gillian meg kék selyemruhában, mint egy bankár felesége. Vagy mint egy nagyon drága kurva. A bálon a princetowni elit sznoboskodik, Jimmy anyja pedig nagyon élvezi a helyzetet, hátravetett fejjel hahotázik minden férfi minden poénján. Nem kell fellapoznunk Aronson Társas lényét, vagy más szociálpszichológiai alapvetést, hogy tudjuk, ez mit jelent: Jimmy anyja nagyon akarja, hogy megdugják, de legalábbis nagyon el akarja hitetni, hogy akarja.

Jimmy közben megtudja, hogy Angela terhes, mosolyogva annyit válaszol a hírre, hogy majd kiveszünk egy lakást. Angela erre pedig csak annyit kérdez zavarta, hogy akkor ugye most ez egy lánykérés.

Na most kapcsolnak óriási sebességre az események, és csapunk át horrorba, sőt nyomasztó, kézikamerás skandináv művész horrorpornóba. Jimmy anyja megszaggatott ruhában kerül elő, kiderül, hogy Jimmy irodalomtanára kicsit heves volt, és nem igazán ismeri a flört definícióját. Jimmy elégtételt vesz, ami nem azt jelenti, hogy a férfi képébe vágja a fehér kesztyűjét, és felszólítja, hogy nevezze meg a segédeit. Inkább csak véresre rugdossa a lépcsőfordulóban.

Gillian részegen támolyog haza, Jimmy segíti, sőt gyorsan felhajt minden alkoholt, amit a szobában talál, hogy így segítse az anyja józanodását. Aztán levetkőzteti és ágyba dugja. Gillian megjegyzi, hogy ő a legmagányosabb nő a világon, majd megcsókolja a saját fiát, és azt suttogja, hogy nincs ebben semmi rossz. Nincs ebben semmi rossz. Ennél nyomasztóbbat még Lars Von Trier sem tudott volna forgatni dogmastílusban.

Vissza a jelenbe. Nucky öccsét megpróbálják rávenni, hogy valljon a testvére ellen, és őt is villamosszékkel fenyegetik. Alden ügynök eközben az irodában szembetalálkozik az ügyésznővel, aki Nucky ügyvédjével éppen azt a fekete lelkészt hallgatja meg, aki látta, ahogy az ügynök megöli a saját társát. Nelson gyorsan kapcsol, menekülőre fogja, és közben lábon lövi az ügyész egyik emberét. Aki mellesleg az ügyésznő szeretője is. Már kicsit szédülünk, olyan gyorsan zuhan a történet a rémisztő mélységbe, hogy még sikoltani sincs időnk.

És még nincs vége: gyorsan visszatérünk a múltba, csakhogy megtudjuk, hogy Jimmy azért ment el vígan az első világháborúba, mert nem tudta feldolgozni, hogy mit is tett akkor ott este az anyjával. Vagy mit is tett az anyja vele. A sorozónak meg azt mondja, hogy árva, se apja, se anyja, jobb lesz így mindenkinek.

És akkor sok évvel később Jimmy újból Princetownban fetreng, hiába hívogatja az anyja, nem akar visszamenni Atlantic Citybe, hogy uralkodjon. Pedig annyira eldurvult a helyzet, hogy a rendőrség már szinte őt vádolja a felesége meggyilkolásával. Nem értik, hogy őt nem lehet piti gyilkosságok miatt még kikérdezni sem. Jimmy a Lucky Luucianótól kapott heroint tömi magába, pedig annak soha nem lesz jó vége, ha egy házalóügynök felszippantja a termékmintát.

Aztán végül csak rászánja magát a hazaútra, de csak azért, hogy összebalhézzon az anyjával, aki szerint Angélát nemsokára már a gyerekük is el fogja felejteni. Én nem felejtem el, üvölti Jimmy és közben az anyját fojtogatja, mire a Kapitány rátámad, mint kiéhezett zombi egy védtelen óvodásra. Tényleg van benne erő a szélütés ellenére, de Jimmynek meg kése van.

Fejezd be, amit elkezdtél, üvölti az anyja, amikor meglátja, hogy a fia gyomron szúrja a saját apját. Görög sorstragédia, a fiatal nagymama lesz az anya, talán nemsokára a feleség is, a háttérben a félarcú Richard Harrow hullát takarít. Nem látjuk, mit gondol magában a maszk alatt.

 

Ilyen lesz a Gengszterkorzó második évada

Interjú a sorozat rendezőjével

2x01 - Magyarország egy gengszterkorzó

2x02 - Kurvából úrinő

2x03 - A gengsztereknek is van szíve

2x04 - Kurvák mentik meg a történetet

2x05 - Vér, halál, indiánbosszú

2x06 - A hentes és a szeretet

2x07 - Amikor a földön vérzel

2x08 - Kinek kell mégis a hatalom?

2x09 - Kinek kell mégis a hatalom?

2x10 - A vér olyan mint régen

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kullancs1983 2012.02.08. 16:52:05

Jimmy anyja egy perverz ribanc, mondom én régóta...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.02.19. 11:26:34

SPOILER!!!!

valaki mondja már meg mi értelme, hogy jimmy megdugta az anyját?
mit tett hozzá a történethez, a karakterhez?
süti beállítások módosítása