Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 3x01 - A Deadly Affair (A tékozló író hazatér) (ÉVADNYITÓ)

2012. január 26. 12:33 - Zenóbia

Na nézzük, mit kapunk a harmadik évadban, kíváncsian várom. Némileg új felvezetést, gazdagodtunk egy-két érdekesebb jelenet felelevenítésével az eddigiekből, de az alap ugyanaz maradt. Castle egy elvarázsolt kastély tükörtermében forgolódik pisztollyal a kezében, mígnem valaki elkezd rá ezerrel lőni, összetört tükrök, menekülés egy folyosón, végül kijut egy sikátorba, ahol Beckett várja szintén pisztollyal a kézben. Ráparancsol Castle-ra, hogy feküdjön, de ő ehelyett inkább ráfogja a pisztolyt és egyszerre lőnek, látszólag egymásra. Ez történt három napja, akkor most vegyük végig, hogy jutunk ide. A történet egy tojással és Ryannel kezdődik, aki meg akarja állítani a tojást a csúcsán, mert egy legenda szerint ez az őszi napéjegyenlőség napján sikerülhet. Egyelőre nem boldogul túl jól. Beckett, akinek a nyáron kilométereket nőtt a haja és a cipősarka is, inkább munkát ad nekik, mielőtt még nyers tojás borítaná el az egész kapitányságot. Castle-ről semmi hír, pedig már beköszöntött az ősz, biztosan jobb dolga akadt Ginával Hamptonsban.

Figyelemelterelésként csörög Kate telefonja, van egy hullánk. Egy napfénytetőre zuhant ki a lány az egyik ablakból, át is lukasztotta a fejével és a karjaival, így nézelődik lefelé. Jé, Lanie-nek is megnőtt a haja, ez egy ilyen hajnövesztős nyár volt. A lány nem önszántából ugrott, hanem lelőtték. Chloe Whitmannak hívták, de ez most senkit nem érdekel, mert a boltban, aminek a napfénytetőjén döglik a lány, épp kitesznek egy életnagyságú Castle figurát azzal, hogy pénteken dedikálás. Össznépi sértődöttség következik, hogy ezek szerint visszajött, de cseszett őket megkeresni, én is megsértődnék mint az állat. Átnézik Chloe lakását, aki mintha épp utazni készült volna. Közben megérkezik Evan, a pasija. Chloe tanár volt, és Evan nem tud róla, hogy el akart volna utazni, hiszen órái lettek volna, pedig de. Lanie közbeszól, talált az áldozat markában egy cetlit, amin egy cím van felírva. A lakás egy Maya nevű nőé, az ajtó nyitva, odabent minden felforgatva, de még ott az elkövető. Berontanak mindhárman a hálóba, ahol Castle áll fegyverrel a kezében, az ágyon meg egy halott nő. Becky-nek szólítja Beckettet, akkor ez nem is Castle tutira, hanem csak a gonosz ikertestvére.

A hármas nem viccel, letartóztatják gyilkosság alapos gyanújával, mondom én, hogy meg vannak sértődve. Ismerkedési est a kihallgató szobában, Castle azért volt ott, mert a nő felhívta, hogy menjen oda, mert segítségre van szüksége, de nem fordulhat a rendőrséghez. Amúgy szobrokat vett tőle, és nem feküdtek le, amit Kate csakis azért kérdez meg, mert akár indíték is lehet. Persze-persze. Még mindig meg van sértődve, szóval szerintem simán lehet, hogy rács mögé teszi Castle-t legalább egy napra. Castle-nak még megvan Gina, de igencsak lehervad az arcáról a mosoly, amikor rájön, hogy Beckettnek már nincs Tomja. A gyilkos fegyvert azért kapta fel a földről, mert hangokat hallott és meg akarta védeni magát. Beckett simán úgy tesz, mintha Castle tényleg kinyírhatta volna a nőt, sőt a nőket, amit Castle nem ért, hiszen ismersz, mondja. A Kapitány kihívja Beckett-et a kihallgatásról, hogy közölje a gyilkos fegyver egy 45-ös volt, Castle kezében meg egy 38-ast találtak, úgyhogy azzal valószínűleg az áldozat próbálta volna védeni magát.

Castle-t hazazavarják, miközben mindenki úgy néz rá mint a véres rongyra, ő meg nem érti miért, én meg nem értem miért nem érti. Martha és Alexis haja nem nőtt túl sokat, de Alexist még nem hívta a nyári táboros fiú aki elutazott valahova, de már hazajött, pedig megígérte, így addig is pingvineket csapkod fejbe, hogy vízbe pottyanjanak. Amúgy ez tök cuki játék, én is akarok ilyet. Castle-nak kell a rávezetés, Alexis megmagyarázza neki, hogy mivel a fiú utazott el, ezért neki kell jelentkezni, ha nem jelentkezik, akkor már nem érdekli az tuti. Castle pedig úgy véli, hogy a srác azért nem telefonál, mert fél, hogy azóta megváltoztak a dolgok. Áhá, akkor már értem. Meg Castle is, jár az agya, hogyan tehetné jóvá a dolgot. Na ott vagyunk ahol a part szakad, Beckett már megint álmodozó arccal bámulja Castle tök üres székét. A fiúk pedig annyira cukik ahogy próbálnak lelket önteni Kate-be, teli szájjal együttérzőn vigyorognak rá meg minden, halálosak. A két hulla között egyelőre nincs kapcsolat, azon kívül, hogy ugyanazon a napon ugyanaz az ember ölte meg őket. Castle kávéval és fánkkal érkezik Maya lakására abban a reményben, hogy ott találja Kate-et, de nem, már hazament.

Lanie, akinek mintha a melle is nőtt volna, szóval ő meg talált egy-egy tetkót a lányokon, egy rózsa, egy sellő, amit valószínűleg ugyanott csináltattak. Chloe kezére pedig talál felírva egy számot, 227, de hát ez bármi lehet. Maya zsebéből előkerül egy taxiszámla, pár órával a halála előttről. Ryanék kinyomozták a híváslisták alapján a kapcsolatot a két nő között, mindkettejüket felhívta egy Todd nevű pasas a haláluk napján. Todd rabló meg családi erőszaktevő, ígéretesen hangzik, de mi már tudjuk, így két évad után, hogy lószar lesz ez, nem gyilkos. Todd lakására berontva ismét ott találják Castle-t, de most nincs nála pisztoly, a kanapén viszont megint egy hulla. Beckett már veszi is elő a bilincset, na vajon hányszor kerül rá Castle-ra ebben a részben? Beckett fülrángatással szedi ki belőle, hogy került a helyszínre, hát ez is egy módszer, mindenesetre hatékony. Castle megnyomta Maya telefonján a visszahívás gombot, ami Todd lakásán csörgött ki, az üzenetrögzítő pedig bemondta a nevét. Todd már kihűlt, és ismét 45-ösnek tűnik a fegyver amivel kinyírták, így nem kell lecsukni Castle-t megint.

Kicsit küzdünk megint ezen, hogy ha vissza akartál volna jönni már megtetted volna, de te is felhívhattál volna, bla. Ha a volna ott nem volna. Végül engedély megadva, hogy Castle részt vehessen a nyomozásban, de csakis az univerzum miatt. Erre az egy esetre csatlakozhat, feltétlen engedelmességet fogadva. Végre-végre Alexis is aggódik egy fiú miatt, aki hívta, de ő nem vette fel, mert ugye mérges, de most akkor meddig kell várnia, míg visszahívhatja, hogy ne tűnjön tapadósnak? Ó, de rég volt ilyen gondom, nem mintha különösebben hiányozna. Castle reggel viszi a kávét és beül a székébe, ami oly sok sóvárgó pillantást fogadott be a nyáron. Megint jön a CIA-s ügynökök voltak mind a hárman elmélettel, ez nála valami defekt lehet. Emiatt aztán fogadnak, hogy ki jön rá előbb a kapcsolatra a három hulla között. Ha Beckett nyer, akkor Castle soha többé nem nyomozhat vele, ha Castle, akkor viszont folyton-folyvást. Azt elég hamar elvetik, hogy a két fiú találná meg a megoldást.

Akik jönnek is, és Beckett behazudja nekik, hogy Castle bocsánatot kért, amiért nem jelentkezett. Maya lakásán van egy vérnyom Todd-tól is, ami valsz Maya cipőjéről származik. Aznap reggel amikor meghalt, Todd lakásánál vette fel egy taxis, elvitte valahova, majd a valahonnan húsz perc elteltével hazavitette magát, és ekkor hívta Castle-t. Tehát, ő találta meg Todd holttestét, de nem mert a zsaruknak szólni. Befut Todd menyasszonya, aki állítja, hogy Todd megjavult és áldott jó lélek lett, vitte becsületesen a kaja automatás üzletét. Pár hónapja azonban megsérült a háta, emiatt nem tudott dolgozni, így kölcsön kellett kérnie egy környékbeli fickótól. Fizetni persze nem tudott időben, így a fickó fegyverrel fenyegette meg őket. Mr. Carbinonak van egy dög nagy aranyórája, meg ferde szája, de ettől még nem lett Stallone, ahhoz azért több kell. Todd kifizette neki az adósságát a fenyegetés után, és az alibije is stimmel. Na de honnan szedett Todd annyi pénzt, ez itt a kérdés.

Egyszer csak lett 9500 dollár az egyik számláján két hete, hetedikén. Meg Chloe számláján is, meg Maya számláján is. Ugyanott is költöttek belőle, egy KCBC nevű helyen 9-én és 16-án is. A befizetésnek nincs nyoma, mert készpénzben történt, a KCBC-nek viszont van. A megadott cím egy elég kétes környéken van, az ajtót pedig az a kód nyitja ami Chloe kezén volt. Egy klubba jutunk, van bohóc, kígyó, tűznyelő vagy mi, meg sztriptíztáncos, nyilván ez utóbbi köti le Castle figyelmét. Nem is baj, mert ő Kitty, a hely tulajdonosa, és mindhárom áldozat az ő fellépői közé tartozott. Chloe táncolt, Todd kígyózott, Maya meg csak állandó vendég volt. Kitty tetovál is, ő csinálta a lányokét. Earl is megérkezik, Kitty férje. Elmesélik, hogy néhány hete Chloe barátja eljött a klubba és nem volt különösebben hanyatt vágódva, hogy Chloe táncol, így balhézni kezdett, Maya és Todd fogta vissza. Evan azt kiabálta, hogy mindent tud, valsz azt hitte, hogy Chloe félredug. Tényleg azt hitte, de a pénzről meg a másik két hulláról semmit sem tud, legalábbis nem mondja.

Esposito átnyújtja a klub levelező listájában talált büntetett előéletű emberek adatlapjait, nem kevés, de rögtön a legfelső fickó ismerős Castle-nak. Még pedig azért, mert az egyik szobrát róla mintázta Maya. Xander Doyle, aki ráadásul ott lakik, ahova Maya Toddtól vitette magát aznap reggel a taxival. Van neki priusza is, persze hogy. Maya aznap egy pisztolyt kért tőle, de nem árulta el minek. Xander szerint Maya drogot gyártott, mert érezte rajta a higító, aceton és hypo szagot. Castle szerint meg akkor ezek hárman összeálltak drogot gyártani, végül is egyikük kémia tanár, pénzük meg nem volt, ebből lehetett volna. Ha életben maradtak volna. Már megint az a sok volna. Lanie cáfol, ez nem drog, de akkor mi? Evan lakásán megtalálták a gyilkos fegyvert, szerinte valaki odacsempészte, nyilván a mókás kedvű kis manók lehettek azok. Beckettnek dagad az ér a homlokán, úgy üvöltözik Evannal, aki végül inkább ügyvédet kér.

Még mindig nem tudjuk, mi a francot művelt együtt a szobrász, a kémia tanár, meg a kaja automatás. Castle rájön, ezek hárman bizony pénzt hamisítottak. Chloe tárcájában találnak is egy pár azonos sorszámú bankjegyet. A hamisításnál a papír beszerzése a legnehezebb, de ez nem gond valakinek, akinek az automatájába zsákszámra dobálják be az egydollárosokat. Az egydollárosokat pedig a kémiatanár által előállított vegyülettel mosták tisztára. A tiszta lapokra pedig fém nyomtatólappal új összegeket nyomtattak. És ki tud készíteni fém nyomtatólapot? Igen, jár a csoki, a szobrász. Attól tartok, Castle nyert. És egyszerre jönnek rá, hogy ki a gyilkos, ettől rettentő szerelmes pillantásokat is vetnek egymásra. A kluban Earl, Kitty férje pakol iszonyúan a bőröndbe a kasszából, majd fut szalad Kitty-hez, akivel menekülnének, de Beckett, Castle és a fiúk előbb odaérnek. A lebukás pedig a tinta miatt volt, ami még kellett a sikeres hamisításhoz, amit pedig egy tetkóműhelyből a legkönnyebb beszerezni. Amíg Kittyvel beszélgetnek, Earl lövöldözni kezd, Castle a földre rántja Kate-et. A káoszban eltűnik Kitty is a pénzzel.

Castle marad az épületben egy kölcsönpisztollyal, a többiek üldözőbe veszik a kettőst. Castle felfedezi a menekülő Kitty-t és utána megy, így jut az elvarázsolt tükörterembe, amiről már tudjuk, hogy ez itt nem a vidámpark. Most akkor olvassuk el még egyszer az első bekezdést amit írtam, és akkor ott tartunk, hogy látszólag egymásra fogják a pisztolyt. Valójában viszont Castle Kitty-re, Beckett pedig Earl-re céloz, és találnak is mindketten. Ez aztán a szép összjáték. Ott buktak el, hogy Todd hamis pénzzel fizetett az uzsorásnak, aki át akarta venni az üzlet felett az irányítást, de Kitty és Earl nem akarta átadni. Kitty valójában nem is Kitty, már ült börtönben gyilkossági kísérletért, szóval nem az az ártatlan fajta sztriptíztáncosnő volt. Igen, én is tudom hogy leírtam egy mondatban az ártatlan és a sztriptíztáncosnő szót, mindjárt éjfél, a férjem se jött még haza, a borom is elfogyott, meg a szék is kezd kényelmetlen lenni, na. Castle nyer, azaz jöhet holnap is. Esposito pedig a legjobb kérdéssel jön. Na Kate, mennyivel Castle előtt jöttél rá a megoldásra?

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: castle
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steph778 2012.01.26. 13:29:45

Hahó!

Ez most az új évad? Hol megy? Nézni akarom!!! :)

Neoprimitív 2012.01.26. 13:48:38

Csak apróságok.
Az elején Beckett-nek szólítja, csak olyan fejhangra vált ijedtében, hogy attól hangzik ilyen furán. (Anno vagy hússzor meghallgattam lassítva is, hogy milyen Bözsivel keverheti össze, onnan tudom.)

A második közös hullánál, amikor Beckett megy Castle felé a bilinccsel (a te képed előtt úgy egy másodpercccel), a kivilágított ablak előtt a két bilincs pónt úgy néz ki, ahogy az esküvői meghívókon az egymásba fonódó karikagyűrűk.

Amikor Castle elrohan a bűnjelraktárba, Beckett-nek van egy pillanatnyi mosoly az arcán, amiből egyértelmű, hogy direkt vezette rá a nyomra - ha esetleg valakinek kétségei lettek volna a szándékai felől.

Kíváncsi lennék, hogy az epizód (különösen az utolsó előtti képen lévő pillanatot megelőző "eyesex") alapján ki hány hetet tippel Ginának és mennyit az összekerülésükig? (Csak olyan, aki nem ismeri a folytatást!)

Steph778: nem adják még magyar adón. Holnap kiderül, a Cool folytatja-e a második évad fináléja után?

2012.01.26. 14:27:54

Úgy nézem ennél a sorozatnál is esik a színvonal...:-((

Ez szörnyű....

Zenóbia 2012.01.26. 15:26:23

@Steph778: Jövő héten lesz a Cool-on a második évad zárója, aztán kiderül, hogy lesz-e náluk folytatás.

Zenóbia 2012.01.26. 15:37:08

@Neoprimitív: Bözsi:D Ginának én még max három részt adok, többet nem. Viszont attól tartok, hogy igazán hosszú távra sosem fognak összejönni, valamiért azt gondolják, hogy megölnék vele a sorozatot, pedig érdekes kihívás lenne szerintem úgy vinni tovább. De én nem ismerem a folytatást egyelőre, csak morzsáim vannak.

Is 2012.01.26. 16:07:33

"Igen, én is tudom hogy leírtam egy mondatban az ártatlan és a sztriptíztáncosnő szót, mindjárt éjfél, a férjem se jött még haza, a borom is elfogyott, meg a szék is kezd kényelmetlen lenni, na."

Egy iszonyúan mázlista barátom már találkozott - igaz, csak egyetlen egy - szűz sztriptíztáncosnővel. Nagyon fiatal lányka volt, aki önerőből tartotta el magát meg a kistesóját. Aztán persze kijött a gödörből, meg a szüzesség is elmúlt... :)

Zenóbia 2012.01.26. 16:19:04

@Is: A szüzesség az végül el szokott múlni.. :) De akkor azért ez egy klassz történet, ha a lánynak sikerült ami másoknak nem annyira szokott.

Neoprimitív 2012.01.26. 16:46:53

@Zenóbia: felírtam a tippet :). Irigylem az önfegyelmedet, ha kibírod, hogy hetente csak egy részt nézzél meg!

Neoprimitív 2012.01.27. 11:17:27

Na, úgy néz ki, hogy egyelőre a Cool sem folytatja. Akkor viszont várhatóan marad a nyár az RTL-en.
süti beállítások módosítása