Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gengszterkorzó 2x07- Amikor a földön vérzel

2012. január 05. 17:44 - szabóZ

A fiatal bokszolóval kezdünk, Dempsey-vel, akinek fogalmam sincs, hogy mi lesz a szerepe a későbbiekben, de az biztos, hogy ha a húszas évek végén ismerték volna már az emberek azt a szót, hogy metroszexuális, akkor ujjal mutogatva skandálták volna, ha csak meglátják. Dempsey a nagy meccsre edz, többek közt egy törpével, és elhangzik, hogy a rádióban is közvetítik a bunyót, már azoknak, akik hajlandóak fizetni érte. Aha, a pay-per-view-modell születése, mondanám magamban, ha rajtam lenne az okoskodó médiaszakértő szemüvegem, de tegnap este az ágy alá ejtettem, és nincs most kedvem megkeresni.

A közjáték kis érdekessége, hogy Nucky hogy bánik el az akadékoskodó újságíróval, aki arról faggatja, hogy mégis miről beszélgetett a golfpályán az igazságügyi miniszterrel. Nucky int, mire a bokszoló olyat tesz, hogy attól még Szalai Annamária is megrémülne, Cohn Bendit pedig szívrohammal végződő kirohanást intézne a sajtószabadság védelmében az Európa Parlamentben. Egyszerűen a hóna alá kapja az újságírót, és lekever neki pár baráti bal horgot.

Eközben az Új Generáció, a maffiózók feltörekvő nemzedéke éppen Jimmynél tárgyal arról, hogy mégis mihez kéne kezdeni. Vedelik a viszkit, mint családi reggeli előtt a Ewing-farmon, és megállapodnak abban, hogy Nuckyt meg kéne ölni. Al Capone ismer is egy embert, aki hajlandó felülni a vonatra, és Atlantic Citybe utazni ebben az ügyben. Jimmynek nem tetszik az ötlet, de végül a sheriff meggyőzni: végül is ha már a testvére is kinyírná, akkor miért pont a mostohafia ellenkezne? Közben egyre hangosabban ketyeg az a rohadt falióra.

Nelson most már nagyobb baleknak tűnik, mint az egyszeri kisnyugdíjas, aki hisz a mágnesrezonanciás überlábosban. Nem elég, hogy nem tudja kifizetni Nucky volt szeretőjét, aki kihordta a gyerekük, az hagyján, hogy Lucy Nuckyhoz fordul segítségért a háta mögött, de még az íróasztalát is elveszi az ügyésznő, aki Nucky ellen nyomoz. Nukcy egyébként gálánsan próbálja megoldani a helyzetet: felajánlja a prohibíciós ügynöknek, hogy egész életében pénzeli őt, a gyerekét, a szeretőjét és talán még a feleségét is, ha besúgó lesz, és elmondja, mit hall az apró kis irodában, ott a posta alagsorában, ahol az Atlantic City-i maffia ellen szövetkező összes szövetségi ügynök nyomorog ügyésznőstül, nelsonostúl.

De ez a rész nem Nelsonról szól, még csak nem is Lucyról, akit a szülés után pár nappal már megint fájdalmasan szexi nőnek sminkeltek, hanem Margaretről, aki New Yorkba utazik, hogy szembenézzen a múltjával. A testvéreivel, akik az ír bevándorlóként élik az ír bevándorlók nyomorúságos életét, esténként mosodában dolgoznak, vagy a metrót túrják ki az utca alatt.

Na most szedjük pontokba, hogy mi is derül ki Margaretről, akiről úgy tűnt hosszú részek óta, hogy egy nagyon szerelmes, kedves, szerény nő, aki csak biztonságra, támaszra és illedelmes szexuális együttlétre vágyik.

  • Már Írországban is megdugta az ügyvéd úr fia.
  • Már Írországban is azt hazudta, hogy megerőszakolta az ügyvéd úr fia.
  • Már az Amerikába tartó hajón elvetélt. Amikor megérkeztek New Yorkba, az első szembejövő pasival megszökött, mert nem bírta a nyomort.
  • Akkor sem tért vissza, amikor az anyja haldoklott.
  • Undorral eszi a húst krumplival, és közben olyan arcot vág, mint a szandálos, hasitasis német turista, aki pácolt szöcskét kóstol a bangkoki piacon.

Margaret testvérei persze nem nagyon örülnek a visszatérő lánynak, főleg amikor megtudják, hogy olyan gazdag, hogy még nevelőnőre is futja neki, ráadásul a nyomortelep sarkán vár rá a sofőr, meg a bérkocsi. Persze fel sem merül bennük, hogy Margaretnek az igazgatótanácsi fizetéséből, esetleg a Nobel-díj életjáradékából futná ilyen fényűzésre, rögtön megvádolják, hogy egy gazdag pasi tartja el. És persze nem tévednek. Egyedül a legkisebb lány hajlandó barátkozni Margarettel, ő is csak azért, mert nagyon szereti a könyveket, főleg azokat, amikben kutya és ló is van. Meglepő módon Margaret a látogatás másnapján visszatér egy könyvvel, ami egy kutyáról és egy lóról szól, de a bátyja elkergeti a fenébe, hogy nincs itt szükség olyanokra, akik szoktak villásreggelizni, pezsgőt inni és ünnepnapokon kívül is rendszeresen fürdenek.

Miközben Margaret a kocsiban sír, Nuckyra egyre nagyobb veszélyek leselkednek: hiába próbálta megkörnyékezni Nelsont, a bigott keresztény férfi inkább elmondja az ügyésznőnek, hogy ő bizony csinált egy zabigyereket, és átadja neki azt az aktát, ami tele van Nucky viselt dolgaival. Gyilkosság, zsarolás, adócsalás és jövedéki törvények megsértése, egy egész Zsaru Magazin kijönne belőle a címlaptól az utolsó oldalas kis színesig. És akkor persze ott van a férfi, aki már vonatra szállt egy pisztollyal, és egy nagyon határozott céllal.

És akkor kicsit pörgessük fel az eseményeket, mint Guy Ritchie a Blöffben Brad Pitt egy-egy hatalmas sallerénél. Nucky ír csatlósa csendben kinyír egy ismeretlen fickót egy csehó slozijában, mert felismer benne egy besúgót, aki még Írországban dobta fel a Sinn Féin tagjait. Hurokkal csinálja, az alagsori helyiség üvegtéglás tetején gondtalanul sétálnak az emberek, miközben az áruló feje élettelenül koppan a piszoárban. Ujjai pedig a földön. Gyors váltás, újabb ütés, Margaret hazaér, pont akkor amikor a nagy fojtogatásban kifáradt Owen is belép. Némi csendes smúzolás, majd a nő bólint, Owen pedig érti: reszelnek egy nagyot Nucky ágyában.

Nucky eközben a metroszexuális bokszoló bulijában mulat, amikor váratlanul megjelenik Jimmy és csak annyit mond, hogy Nem számít, hogy igazad van, vagy tévedsz, csak a döntést kell meghoznod”. Sokat sejtető, mint a Blikk horoszkópja, de annyi értelme van, mint amikor Gyurcsók belehorkolt a Budapest Tv adásába. De nincs időnk sokat gondolkodni ezen, mert jön a fickó a chicagói vonatról, és lepuffantja Nuckyt. A Nuckyt követő igazságügyi minisztériumos fickók pedig a merénylőt. A kamera felülről mutatja a kiterített maffiavezért, akinek csak a tenyere vérzik. Függöny és Margaret nyögdécselése.

Ilyen lesz a Gengszterkorzó második évada

Interjú a sorozat rendezőjével

2x01 - Magyarország egy gengszterkorzó

2x02 - Kurvából úrinő

2x03 - A gengsztereknek is van szíve

2x04 - Kurvák mentik meg a történetet

2x05 - Vér, halál, indiánbosszú

2x06 - A hentes és a szeretet

1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LiberAll 2012.01.05. 21:58:59

S a következő részben kezd majd érdekes lenni a globális politikai és maffia szarkeverés.. like :)
süti beállítások módosítása