Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 2x21 – Tolvajtempó

2011. december 30. 14:30 - Zenóbia

Beckett egy edzőteremben, ami leginkább egy sötét pincének tűnik pár géppel meg egy bokszzsákkal, na ebben üti, rúgja ezerrel a zsákot. Feltűnik a színen egy rendkívül kidolgozott felsőtesttel rendelkező fickó aki felajánlja szolgálatait, egyelőre csak a bokszzsák tartására, de abban elég jó. Az majd még kiderül, legalábbis reméljük, ha már két főhősünk soha az életben nem fog összegabalyodni, hogy másban is jó-e. Az edzés végén természetesen csörög a telefon. Eközben Castle pókerezni tanítja Alexist, ehhez van ruhájuk is meg minden, Castle-nak szerintem van egy külön szobája ami tele van mindenféle játékkal, meg jelmezekkel, és itt most semmi rosszra nem gondolok, csak tényleg játékokra és jelmezekre, mert Castle egy nagy gyerek. A mai hullánkra a saját autójában találtak rá, neve Paul Finch, a gyilkosa pedig használt némi ragasztószalagot ha jól látom, szóval ez nem egy szimpla fejbe lőtték azt jól van ügy lesz. Paul büntetett előéletű, leginkább bankok illetve vállalati széfek megfúrásával foglalkozott, de pár éve szabadon garázdálkodik. Pontosabban garázdálkodott.

Árammal nyírták ki, az még nem egyértelmű, hogy csak meg akarták-e kínozni ami aztán túl jól sikerült. Castle felfedezi, hogy le vannak csukva Paul szemei, tehát a gyilkosa ismerte őt. Beckett talál valami fém izét a kerék alá szorulva, amiről egyelőre gőzük sincs, hogy micsoda. A feleség szerint Paul feladta a rabolgatást mióta kijött a börtönből, de pár hete megkérte egy barátja, hogy segítsen neki valamiben, ő pedig úgy érezte, hogy ezzel még tartozik neki, úgyhogy megtette. Hogy mit tett meg, azt nem árulta el, de ügyes nyomozóink most sem fognak minket cserbenhagyni, én már érzem. Paul egy becsületes tolvaj volt, mondja a nej. Na ja. Nemrég betörtek egy bankba Manhattanben, a részleteket pedig egy ottani rendőrtől tudhatjuk meg, aki nahát–nahát ugyanaz a fickó, aki a bokszzsákot tartotta. Esposito nekiörül, mert Tom Demming jó barátja. Bemutatja mindenkinek, de Beckettnek már nem kell, mert már találkoztak, a hírt mindenki jelentőségteljes pillantásokkal kíséri.

Paul profi munkát végzett, alagút a széfig, nyom egy szál sem, viszont nem csinálhatta egyedül. Abban megegyeznek, hogy elég nagy felhajtással raboltak ki egy darab értékmegőrző fiókot, máshoz hozzá sem nyúltak. Mi lehetett a fiókban? Hamarosan megtudjuk, mert sikerült előkaparni a tulajt, akit Tom és Jerry Kate együtt fognak kihallgatni, ó mily romantikus, Castle pedig kulloghat utánuk mint felesleges harmadik, szegény. Fred, az értékmegőrző tulajdonosa azt próbálja beadni első körben, hogy értékes bélyegek voltak benne, de a pasiról ránézésre látszik, hogy bélyeget még csak másfajta környezetben látott. Tom ügyesen le is buktatja. Mikor Esposito megtudja, hogy Beckették éppen Fred Cana-t hallgatják ki, bevágtat a szobába és közli, hogy Fred, Victor Racine zsoldosa, aki Szindikátusi tag, régebben bűnöző volt, most meg üzletember, ahogy azt mondani szokás. Esposito még régebben megpróbálta lecsukni, de nem jött össze, ennek még most sem örül, össze is verekednének Freddel, ha hagynák.

Az is kiderül, hogy ez nem csak egy vesztett ügy, hanem Esposito akkori társát Victor Racine ölte meg. Ike-al együtt dolgoztak a szervezett bűnözési csoportban és épp Victor Racine volt a célpontjuk. Egyszer csak Ike nem jött be dolgozni, a belső ellenőrzés pedig kitalálta, hogy biztosan átállt, de nem így történt. Megtalálták Ike kocsiját a kikötőben szanaszét lyuggatva, véresen. A holttestet sosem találták meg és nem tudták Victorra bizonyítani a gyilkosságot. Tehát, Fred értékmegőrzőjében nyilván valami olyan volt, ami Victor tulajdona és most nagyon vissza akarja szerezni, ezért kínozták, majd ölték meg Pault. Beckettnek az a kiváló ötlete támad, hogy beszéljenek magával Victorral, amit Castle és Tom kissé szkeptikusan fogadnak, de majd ő megmutatja, hogyan kell ezt csinálni. Victor természetesen golfozik, erre meg mertem volna esküdni, bár nem a szabadban, hanem az irodájában teszi ezt, egy fűszőnyeg meg egy nagy képernyős tévé segítségével. Elsőre úgy tűnik, mintha nem jutottak volna semmire Victorral, de aztán szerencsére megosztják velünk, hogy mégis.

Még pedig arra, hogy Victor sem tudja, hogy ki volt Paul Finch társa, mert akkor nem irányította volna ebbe az irányba őket. Most akkor Victor azt várja, hogy a rendőrség felkutassa neki Finch társát, ha már neki nem sikerült? Castle és Beckett megy a hullaházba, Tom pedig Finch pénzügyeinek néz utána, Beckett meg Tom után néz álmodozva. Mifene. A hulla egy nagy akváriumban már elnézést, van elhelyezve, Castle teljesen odavan a látványért, megy is fényképezni, mint más az állatkertben a zsiráfokat. Lanie nagyjából úgy van Beckett kapcsolataival mint mi magunk is, azaz ha Castle-val együtt dolgoznak már egy éve és még mindig nem történt lószar sem, akkor Tommal akivel még csak egy napja dolgoznak együtt, mégis mi történne, semmi. Castle felfedezi, hogy mégis van egy ujjlenyomat a szemhéjon, ahogy a gyilkos lecsukta. Nézzük kié. Az ügy egyre csavarosabb lesz, az ujjlenyomat ugyanis Ike Thorntoné, Esposito volt társáé, aki elvileg meghót.

Sejtettem én, hogy de mégsem. Lássuk beveszi-e Esposito gyomra, hogy a társa mégiscsak átállt a sötét oldalra. A Kapitány már hívta is a belső ellenőrzést, a pasi pedig elmeséli, hogy azért gyanakodtak Ike-ra anno, mert Racine végig egy lépéssel előttük járt, tehát egyértelmű volt, hogy valaki súg neki. Így viszont már az is felmerül Ellenőrünkben, hogy Esposito vajon tudott-e erről, illetve Ike kapcsolatba lépett-e vele azóta, ezen felháborodunk, Ryan is. A nagy felháborodás pedig odáig vezet, hogy Esposito önként felajánlja a hazugságvizsgálatot, amin az Ellenőr persze kapva kap. Ryan próbál lelki támogatást nyújtani Espositonak, aki erre elmeséli, hogy a régi időkből egyetlen dolgot tartott meg, még pedig egy fémből kirakott kulcstartót, amin ez a szó szerepel: 54th. Ez azt jelenti, hogy az 54-esek csapatába tartozott, büszkék voltak erre mindahányan. Ike-nak is volt ilyenje, és amit Beckett a kerék alá szorulva talált, az ennek a szónak a második fele letörve. Esposito egyre szomorúbb ebben a részben attól tartok.

Castle szerint Ike feleségének tudnia kell a dologról, de Esposito még mindig nem akarja magának beismerni, hogy az ügynek nem csak egy kis része volt becsapás, hanem az egész. Carol a feleség persze tudja, de nem vall, ki lett okosítva rendesen. Esposito átment a hazugságvizsgálaton, ez mondjuk nem is volt kétséges. Majd ő beszél Carollal, hátha neki megnyílik. Befut Tom is, aki eddig nem talált semmit, de a biztonság kedvéért lebeszél egy másnap reggeli randit Kate-tel, a bank biztonsági felvételeit fogják édes kettesben átnézni. És felteszi Castle-nak a kérdést, hogy van-e köztük valami, vagy nyomulhat, az engedély pedig megadva, bár Castle arcán mintha rögtön a megbánás tükröződne. De hát aki le van lassulva, az így jár. Alexis tökélyre fejlesztette a pókert, így aztán nyert egy csomó mindent, többek között gyógyfürdő utalványt meg napszemüvegeket, meg ágyazást, meg Martha-nak egy Bulgari táskát, asszem nekem is kéne pókerezni tanulni. Castle pedig még mindig azon töpreng, hogy hogy lehetett ilyen hülye, hogy elpasszolta Beckettet.

Ryan és Esposito közben meglátogatják Carolt, aki arra kéri Espositot, hogy ne kutasson Ike után, pont most, amikor már olyan közel jár a valamihez, amit nem mond meg, hogy micsoda. Lehet, hogy Ike valójában jófiú, és így akarja lebuktatni Racine-t? Csak tippelgetek itt, ne is figyeljetek rám. Másnap reggel Kate és Tom éppen évődve nézegetik a felvételeket, amikor befut Castle, hogy hozott kávét, de Tom már hozott, ó jajj, most mit kezdjen magával, még szerencse, hogy felfedezi a képen Finchet, különben mehetne kifelé. Finchnek pedig nem csak egy társa volt, hanem egyből kettő. Az egyik a felesége, a másik Ike. Lehet, hogy Ike rájött, hogy Racine valami értékeset tart abban a fiókban, és meg akarta szerezni, és miután megszerezték kinyírta Finch-et? Nem nagyon áll össze a kép egyelőre. Finch felesége aztán elmeséli, hogy Ike nem ölhette meg Pault, hiszen ő nem olyan ember volt. Jó pár évvel ezelőtt elkapta Finch-et és az öccsét egy betörésnél és amikor megtudta, hogy az öccsnek ez volt az első esete, őt futni hagyta. Ezt pedig Finch sosem felejtette el neki, ezért is vállalta el Ike kedvéért a betörést. A fiókban pedig egy napló volt, Victor Racine minden üzletéről, a nem legálisakról is.

Ami nem semmi fogás lett volna, ha ott lett volna a napló a fiókban, de nem volt ott. Már meg sem lepődök. Ellenőrünk közben kiderítette, hogy most már nem csak a rendőrség keresi Ike-ot, hanem Racine is vérdíjat tűzött ki a fejére. Esposito egyből kapcsol, hogy ebben az esetben veszélyben van Carol és a gyerek is, szóval máris indulnak Ryan-nel. Átkutatják a házat, de nem találnak semmit és senkit, Ryan megy kikérdezni a szomszédokat, Esposito pedig a sötétben felfedezi Ike-ot egy pisztollyal. Ike időt kér tőle holnap estig, hogy megszerezhesse a naplót, amiben annak a neve is benne van, aki valójában Racine embere a rendőrségnél, és az nem ő. Esposito előveszi a kulcstartóját, mire Ike is, és az övé is egyben van, tehát valaki más volt az áruló az 54-es csapatból. Ez a valaki pedig szólt Racine-nek, hogy Ike életben van, tehát igen közelről vesz részt a nyomozásban. Csak nem Tom lesz az? Picsába, sosem lesz itt semmi szex. Szóval Racine annak idején átverte a belső ellenőrzést azzal, hogy Ike-ot hazudta a besúgónak, miközben nem is ő volt az, hanem Tom. Ike így aztán kénytelen volt eltűnni szó nélkül, mert nem akarta, hogy Esposito is belekeveredjen.

Ha pedig hagyja magát lecsukni, akkor tuti megölték volna a sitten. Finch-et sem ő ölte meg, mire odaért már halott volt, ő csak lezárta a szemét. Ami elég amatőr hiba volt, csak úgy mondom. Beckett arcán látszik, hogy Tom innentől egy patkánnyal sem egyenlő a szemében, kapjuk el a mocskot de rögtön. El kell csalni a telefonjától, hogy meg tudják nézni a híváslistáját. Beckettnek van is ötlete, egy közös edzés. Ez mókakacagás lesz. A fiúk közben felfeszítik Tom szekrényét és megszerzik a telefont. Verekedés közben, elég keményen nyomják amúgy, Tom közli, hogy neki is volt olyan kulcstartója, csak még évekkel ezelőtt elvesztette. A verekedők kezdenek átmenni egy elég durva előjátékba, ezt a zsaruk biztosan így csinálják. A telefonja tiszta, mégsem ő a mi emberünk, lehet, hogy mégis lesz szex? Hátrányos helyzetű gyerekeknek tartott baseball edzést a gyilkosság idején, szóval alibije az van, ráadásul milyen, ne legyen már valaki ennyire tökéletes, az már túlzás. Esposito megunja a várakozást és sétálni indul, de Ryan nem hagyja egyedül, mert leesik neki, hogy Ike ma éjjel akarja ellopni a naplót, Esposito pedig segíteni akar neki.

Neki pedig Ryan, de Esposito meggyőzi, hogy maradjon, és inkább fedezze őt, ha baj lesz. Castle-nak közben az az ötlete támad, hogy ha Ellenőrünk megmondaná, ki volt az informátora anno, aki azt mondta, hogy Ike a tégla, akkor megkérdezhetnék tőle, hogy mégis ki volt az igazi tégla. A Kapitány pedig máris intézkedik ez ügyben. Jujujj, informátorként Espositot jelölte meg az Ellenőr, ami nyilvánvaló kamu, azaz nem is volt informátor. Nézzünk csak utána, hogy Ellenőrünk nem volt e valaha 54-es? Esposito és Ike közben lángvágóval vágnak lukat Racine széfjén, meg is találják a naplót, amit nyilván el is kezdenek olvasgatni, nem tudom teát miért nem főznek maguknak. Lehet, hogy főznének, ha nem szólna közbe az Ellenőr, aki épp arra járt egy pisztollyal. Szépen elkéri tőlük a naplót, majd azt tervezi, hogy úgy állítja be, mintha Esposito meg akarta volna állítani Ike-ot, aki lelőtte, és mire ő odaért és lelőtte Ike-ot, addigra már késő volt Espositon segíteni. Két rendőrünk egyszerre kapja elő a pisztolyt és lő, de a szobából az Ellenőr távozik, vajon mi maradt utána?

Pontosabban csak távozna, mert Beckették fogadják és Ryan, belőle meg csöpög a vér, tehát eltalálták. A zsebében pedig ott a törött kulcstartó. Ike-ot ugyan eltalálták, de túléli, miközben hörög, Esposito azért bemutatja neki két társát Ryant és Castle-t. Castle arcára odaragadt a vigyor. Beckették referálnak a Kapitánynak az ügyről, és hogy most már le lehet csukni Racine-t, ő meg már csak azt nem érti, hogy Esposito hogy került Racine irodájába Ike-al. Beckett fedezi egy klassz sztorival, amiről a Kapitány is tudja, hogy kamu, de legalább megírathatja Castle-val a jelentést. Ike-ot pedig kihozzák a cellájából arra az időre, hogy lássa, hogyan kísérik be Racine-t, az őrs pedig tapsol. Végül nem csak arra az időre, hanem örökre szabad, mehet haza a családjához, akik a folyosón futnak elé, ezen a fronton tehát minden rendben, öröm van és boldogság, jöhet a karácsony. Castle-ra viszont rossz napok köszöntenek, Kate és Tom a konyhában tovább évődnek egymással, ebből még lesz valami. Reméljük.

Címkék: castle
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2011.12.30. 23:20:25

Választ kaptam a kérdésemre, ezek szerint folytatod az RTL nélkül is. (Jut eszembe, 11-én a Cool-on lesz ez a rész.) Csak kíváncsiságból kérdezem, tényleg nem láttad még a továbbiakat vagy csak az olvasók kedvéért vagy titokzatos?

Zenóbia 2011.12.31. 11:45:52

Igen, folytatás lett :) Eddig mondjuk a Cool-hoz igazodtam, de most ők is megkavarták, szóval fogalmam sincs, én írom amíg lehet. :)
Az van, hogy az elején még előnyben voltam, de most már mindig az épp aktuális rész írása közben látom én is először. Nekem ez így direkt bejön, izgalmas így írni, de remélhetőleg ez nem zavaró nektek.:)

Courtney (törölt) 2012.06.16. 16:26:18

Dehogy, engem egyeltalán nem zavar! Sokkal jobb így olvasni.
süti beállítások módosítása