Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 2x20 - Trükkös halál

2011. december 25. 09:55 - Zenóbia

Tévéműsor felvételén vagyunk, Castle is vendég lesz a showban, közvetlenül Miss Monroe után következik, aki természetesen nagy rajongója a könyveinek, Castle meg az ő filmjeinek, főleg annak, amiben a nőt felfalta egy kígyó. A beszélgetést Martha és Alexis popcornnal nézik egy fotelből ketten, Beckett és Ryan meg kínai dobozos kajával, de ők nem egy fotelből, hanem az őrsről. Castle és a kígyós nő persze vadul flörtöl, elég valószínűnek tartom, hogy nem csak a műsor kedvéért. Mikor Castle kezet fog a műsorvezetővel, Bobby Mann-nal az közli vele, hogy meg akarják ölni. Mármint a műsorvezetőt, nem Castle-t. Egyelőre. Nem tudják ezt kitárgyalni idő hiányában, így Bobby megígéri, hogy hívni fogja. Alexis öt napos tájékozódási túrára készül, ehhez kockás inget húzott, jogos, hátha ki kell vágni egy-két fát útközben, meg hatalmas kétezer oldalas lexikonokat pakol be a táskájába, de Castle megpróbálja lebeszélni a nagy bogárhatározóról. Martha lép be a szobába és közli, hogy Bobby meghalt, állítólag infarktusban, de mi tudjuk, hogy de nem ám. Beckett nem hisz Castle-nak, mert a nyomok egyáltalán nem utalnak gyilkosságra.

Bobby szívbeteg volt, a boncolás sem mutatott ki semmi mást. De Castle nem adja fel, meggyőzi Beckettet, hogy boncoltassák fel Lanie-vel is Bobby-t, mert ha ő sem talál semmit, akkor elhiszi, hogy tévedett. Lanie talál valamit persze, mi lenne velünk a továbbiakban, ha nem találna. Baszki ezt hányszor fogom visszanézni mire megértem, hogy mi a jó isten van. Egyszerűsíteni fogok. Nagyon-nagyon egyszerűsíteni. Bobby depressziós volt, erre szedett gyógyszert, amire tilos bármiféle erjesztett dolgot enni/inni, mert halálos kölcsönhatásba lépnek egymással. A gyomrában Lanie talált rágót, áfonyalét és balzsamecetet, amihez viszont nem volt semmi hozzávaló kaja. Tehát, valaki beletette az áfonyalébe a balzsamecetet, amivel kinyírta Bobby-t. Castle-nak igaza van. A mérgezés időpontja éjjel fél kettő és fél öt között. A munkahelyéről 00:45-kor lépett le, haza nem ment, a rágót pedig a mérgezés előtt ette. Szóval valamikor éjjel a Bugattijával elment valahova, ecetet inni. Na igen, nekünk van otthon Bugatti márkájú cipőnk, az már majdnem ugyanaz az életérzés.

A Bugatti jeladója nem jelez, mélygarázs. Castle-ék a stúdióban megtudják, hogy Bobby a halála napján délelőtt bezárkózott az irodájába és egész nap úgy viselkedett mint egy paranoiás. De nem volt az. McFee, Bobby társa, akivel már Vietnámban is együtt ücsörögtek a vizesárokban, szintén nem tudott semmit Bobby üldözési mániájának okáról, és ő sem érti mi ez a nagy faggatózás, de Beckett egyelőre nem akarja elárulni, hogy gyilkosság történt, mert akkor megszállja őket a sajtó, szóval hadoválnak. Befut Mickey is, a Késő Este című műsor házigazdája, de ő sem tud semmit. McFeenek aztán eszébe jut, hogy talán az egyik exfeleségét látogatta meg Bobby tegnap este. Lehet válogatni, volt neki hat. Azta, hát azt nem lehet mondani, hogy a pasi feladta a reményt. Öt évente házasodott újra, 25-50 évesig terjedő korosztályból válogatott, mind szőke és nagymellű, úgy látszik Bobby nem szerette a változatosságot. Az ötöst egyszer letartóztatták, miután összeveszett Bobby-val egy étteremben, a portása pedig látta, hogy Bobby este megjelent nála. Vagy az első feleségnél, mert az is ott lakik, csak másik emeleten. Tyű.

Ötöske eléggé elmebajosnak tűnik, de hát korai lenne még az öröm. Egyeske már sok fokkal intelligensebbnek tűnik, és valóban nála járt Bobby az éjjel, nagyjából egy óra körül érkezett. Hozzá járt panaszkodni, mert ő ismerte legrégebben. De aznap este mintha búcsúzott volna, mondta, hogy valami szörnyűség történik, majd negyed óra múlva távozott. Miss Monroe felhívja Castle-t hogy találkozzanak mint Bobby utolsó vendégei, mert meg kell őt vigasztalni. Igen, ez szerintünk is és Beckett szerint is azt jelenti, hogy na gyere dugjunk egy jót, és lőn. Másnap reggel Castle ritka kielégült fejjel érkezik, amit Kate is szóvá tesz, és ez vicces, hogy itt most rajta is kijön a tipikus nő. Ne is tagadd, látom rajtad, hogy mekkorát szexeltél, Castle pedig nem tagadja, amin Kate kiakad, legalább tagadnád le, de hát minek, mikor azt mondtad, hogy látszik rajtam. Ezt a fajta beszélgetést szokták a nők kiválóan alkalmazni a kövérség témára is, figyiiii, kövér vagyok, áh most miért mondod, hogy nem, amikor az vagyok, ne hazudj nekem blablabla, a vége mindenképpen agylágyulás.

Még mindig az autót keressük, és mivel a szokásos módszerek csődöt mondanak, Castle-é működik, azaz kérdezzük meg az utca emberét, egy ilyen autóról tuti twitterel mindenki aki látja. Így aztán kiderül, hogy éjjel 1:37-kor Bobby behajtott egy garázsba az autójával. Ryan már indul is. Persze, hogy akkor csörög Castle telefonja, mikor még Kate kezében van, a hívó fél pedig Ellie (Miss Monroe), ki más lenne, cuki kis egymáshoz simuló képpel a háttérben. Ó, jajj, nem korai ez kicsit? A parkolóházban valóban leparkolt Bobby, de az autóért már nem ment vissza. A közelben lakik viszont Mickey Reed, a Késő Este műsorvezetője, vele már találkoztunk az elején. A portás szerint fél órát volt nála Bobby, amit üvöltözéssel töltöttek, majd kettő után nem sokkal távozott is. Mickey ezerrel rendezkedik a stúdióban, ő fogja megkapni Bobby műsorát. Kiderül, hogy Bobby azzal vádolta őt, hogy cserbenhagyta és hitszegő lett, de Mickey nem tudja, hogy mire gondolt. Mi sem. Mind tudatlanok vagyunk, de remélhetőleg már nem sokáig hagynak minket kétségek között, nehogy itt szétrobbanjon a fejünk a nagy gondolkodásban. Elnézést, nem aludtam ki magam.

Az őrsön műsor van, ha már ez a rész úgyis a műsorokról szól, csak itt most hiányoznak a kamerák, egyszemélyes showt nyújt nekünk Howard Weisberg, a csatorna elnöke. Rohadtul kiakadt ugyanis azon, hogy nem szóltak neki a gyilkosságról, hanem erről a konkurens tévécsatorna Híradójából értesült, akik meg ki tudja honnan tudták meg. Biztosan a twitterről. Bobby ugye nem ment vissza a kocsijáért Mickey-től, ebből következik, hogy ment még valahova, a portás szerint dél felé indult. Nem jobbra, balra vagy előre, hanem délnek, remélem kedves olvasók ezentúl ti is így fogtok irányt meghatározni. A következő utcánál kanyarodjunk dél felé drágám. Na, Bobby tehát egy stand-up bárba ment, mert a rágója egy ottani reklámpapírba volt becsomagolva, amit ugye megtaláltak a zsebében. De a rágót a méreg előtt ette, tehát akkor vagy a stand-up bárban mérgezték meg, vagy még onnan is ment valahova. Mindenesetre az már most látszik, hogy sűrű éjszakája volt. Meg az is, hogy akkor nem Mickey volt a tettes, mert vele még a bár előtt találkozott.

Bobby azért ment a bárba, mert meg akart nézni egy feltörekvő humoristát, Angel Santanat, ezt pedig állbajuszban és sapkában tette, inni nem ivott semmit, csak elcsomagolta a rágóját. Mi a fenéért nem dobta ki? Később még jól jöhet vagy mi a franc? Angelnak amúgy is jól jönnek a rendőrök, mert valaki tegnap este letörte a motorjának a hátsó lámpáját, és belekarcolta a benzintankba, hogy késő esti ribanc. Szerinte Bobby lehetett az, mert a múltkor fel akarták léptetni a showban, de ő Mickey showját választotta Bobby helyett, mert szimpatikusabb volt neki. Bobby fél háromkor lépett le a helyről, már csak két órája van meghalni. Castle-nak megint ugyanúgy telik az estéje mint az előző, de reggel próbál rettentő borongósnak tűnni. A nyomozás kicsit megrekedt, sehol semmi nyom, hogy hová mehetett Bobby a bárból, illetve, hogy miért volt paranoiás. Közben telefon jön Castle-nak, megvan ki fogja játszani Nikki Heatet a mozi változatban. Beckettnek egyből leesik, hogy Ellie Monroe, aki innentől kezdve nyilván azért mászott rá Castle-re, hogy megkapja a szerepet. Kemény világ ez.

Beckett szerint pedig nem is alkalmas a szerepre, meg szerintem sem, ez érdekel bárkit is? Castle szerint Kate meg egyszerűen csak féltékeny. A sértődösöket megzavarják Ryanék, akik találtak egy fényképet a kocsiban, amin Bobby és Kayla a gyakornok a stúdióból félreérthetetlen pózban szerepelnek. Az üzenet pedig a kép hátulján, ha ez kiderül, véged. Bobby nem nagyon tudta a nadrágjában tartani amit néha azért mégsem ártott volna pedig. Ezért volt tehát paranoiás. Szerették egymást Kaylaval, de titkolták a viszonyukat, mert nem akarták, hogy a lány anyja megtudja, aki szintén ott dolgozik a stúdióban. Hát most megtudja, mit mondjak, nem örül. Ryan a zsarolás tudatában ismét átnézi Bobby pénzügyeit, és talál is egy konyhafelújítást százezerért, de Bobby-nál nincs is új konyha. Jé. A pénz Zach Robinsonhoz futott be, egy piti magánnyomozóhoz, akinek volt már pár híresebb ügyfele akiket megzsarolt, le is csukták érte öt évre. Behoznák, ha megtalálnák, de egyelőre nem. Castle és Ellie Nikki Heat-est játszik az ágyban, lila vizipisztollyal meg minden, hűha. Most akkor Castle Ellie-vel fekszik le, vagy Nikkivel? Na, mit mondana erre Freud?

Dráma van, Castle rákérdez, hogy tényleg csak a szerep kedvéért van-e vele Ellie, aki ezen teljesen kiakad, hogy mégis mit gondol róla, most akkor játszik vagy tényleg felháborodott? Ezért lehet nehéz színésszel járni. Még sírva is fakad beszarok. Reggelre megvan Robinson, egy kaszinóban találták meg a fiúk. Robinson nem zsarolta Bobby-t, helyette teljesítette egy megbízását, azaz bepoloskázta a csatorna elnökének, Howard Weisbergnek az irodáját, a felvételeket pedig pont Bobby halálának reggelén adta át. A felvételeken pedig hallatszik, hogy Howard Bobby halálát kívánja, mert nem produkál megfelelő nézettséget, de kirúgni nem lehet, mert öt éves szerződése van. Howardnak van alibije is, egy Hotelben "tömött egy színésznőcskét", aki szerepet akart egy sorozatban. Ugye már ti is tudjátok, hogy ki volt a színésznőcske? Ellie Monroe, Castle majdnem megfullad, Beckett meg próbál nem hangosan röhögni. A műszak végeztével kis eszmefuttatásba kezdenek arról, hogy még mindig gőzük sincs ki a gyilkos, és inkább elteszik magukat holnapra. Emiatt Castle idézi Bobby Mann híres mondását, amit mindig elmondott a műsora végén, azaz a fiúk holnap este is szolgálatba állnak vagy valami ilyesmi, de Beckett nem fiú.

Erről Castle-nak bevillan a megoldás, nekem mondjuk még nem annyira. Irány a stúdió, és Mr. McFee, a vietnámi puszipajtása Bobby-nak. Átadják neki Bobby jegyzetfüzetét, amiben átírta a mondást, a fiúkat kicserélte csapatra, vajon miért. Castle-nak van ötlete. Nos, azért, mert a csatorna megfenyegette, hogy kirúgják, ha nem újít valamit. Ő pedig tudta, hogy ez azt jelenti, hogy ki kell rúgnia McFee-t és a helyébe be akarta hozni Angel Santana-t, aki viszont ugye lány, tehát a fiúk kategóriában nem fér bele, a csapatba viszont igen. McFee tehát kinyírta inkább Bobby-t, és a bizonyíték is megvan, a hitelkártyáján látszik, hogy aznap éjjel áfonyalevet és balzsamecetet vásárolt egy boltban. McFee elvárta volna, hogy Bobby vele együtt süllyedjen el, méltóságteljesen, ahogy azt kell a régi öreg barátoknak, de Bobby szart bele, ő inkább fiatalabbra váltott volna. Így aztán utána ment a bárba és mikor kijött, megpróbálta meggyőzni. Mikor látta, hogy nem sikerül, úgy tett, mint aki belenyugodott a döntésbe és egy padra leülve nosztalgiázni kezdtek, miközben megitatta Bobby-t egy kis áfonyalével. Castle ünnepi vacsival várja haza Alexist a táborból, de az ajtóban Ellie áll, aki jött búcsúzni és bocsánatot kérni. Bocsánatot is nyer, Castle nem egy haragtartó típus, meg különben is az ilyen kihasználásnak áll elébe bármikor.

Címkék: castle
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neoprimitív 2011.12.26. 01:11:45

Köszi az egyelőre gondolom utolsó hogyvoltot, vagy folytatod az RTL-től függetlenül is?

A "délnek" iránymutatáshoz annyit, hogy kivételesen nem volt rossz a szinkron és az eredeti szövegben sem hülyék a rendőrök. Bobby a Broadway-n indult el délnek, ez New York-ban egyértelműen jelöli, hogy melyik irányba ment. Más sorozatokban/filmekben is gyakran szerepel, hogy XY a valahányadik utcán északra/keletre, akármelyik égtájnak halad, ez az ottani utcaszerkezetből következően pontos iránymutatás, ráadásul független az információt adó pillanatnyi pozíciójától.
süti beállítások módosítása