Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

True Blood 4x12 - And When I Die

2011. december 24. 07:01 - sixx

Nekem semmi bajom nem lett volna a sorozattal, ha az előző rész az évadzáró, hiszen nagyjából minden szálat sikerült elvarrni, és még cliffhanger is akadt a Lafayette-be beköltöző Marnie képében. Sebaj, ha van még egy, akkor mi meg hogyvoltozunk. Reggel nyitunk, Jézuska meaculpázik Lafayette-nek, aki a sorozat történetébe először befogja a száját, mert Marnie lakik benne, és az nem tudna mit mondani, vagy ha igen, lebukna menten. A lényeg, hogy Jézuska benne van, ha mágiamentes életet szeretnének élni, amikor viszont egy hitvesi csókkal búcsúzna, a kézfejébe kap egy villát a rosszallóan néző Lafayette-től. Szegény Jézuska, ő szív a legtöbbet ebben az évadban.

FákkinSookie és Tara megébred, a szőke csuromvér nagymuterját látja a konyhában kiterülve, pedig nem kellene ott lennie, mert ugye meghalt, és mivel jó volt, ezért a mennyek országában kellene gobelint kötögetnie. Sookie elmondja, mit látott Tarának, vonzod te az őrületet, mint egy elbaszott mágnes, mondja a barátnő, na ja. Sam kint van a temetőben Tommy sírjánál, a halom friss, a temetés most érhetett véget. Hoyt muterja is eljön, sírdogálnak kicsinyég, és Sam megtudja, hogy Tommy átvedlett Hoytmuternak is, aki nem mellesleg most Samre akarna rácsimpaszkodni. Luna és a kislánya is tiszteletét teszi, szép, nagy család lennének ezután.

Jason megkeresi Hoytot - nem nehéz, éppen egy fát vág szét, ami az egyik utat torlaszolja el - és bevallja neki, hogy megdugta Jessicát, mert baszkurálja a lelkiismeret ezerrel. Ha azt hitte, Hoyt simán lenyeli a dolgot, téved, bár valahol számítiott erre, hiszen leteteti vele a láncfűrészt. Hoyt először felröhög, majd megkérdezi, hogyan, mire ez az idióta Jason elkezdi mesélni, hogy előről, hátulról, erre Hoyt pofán veri, és hisztizik egy sort. Jason védekezése: ittam a véréből, és nem tudtam másra gondolni. Hoyt megint pofán vágja, majd elkezdi rugdosni, amikor a földön fekszik, és ki is osztja, neked sose lesz igazi nőd, mert egy önző fasz vagy.

Jézuskát ráragasztották a szopórollerre, otthon ül a székhez kötözve, a kezéből csöpög a vér, és próbál Lafayette-tel kommunikálni, de nem megy, mert Marnie van hatalmon odabent. Potens test ez, mondja Jézuskának, faszán érzem magam. Jézuska bűne, hogy Antóniát kiűzte Marnie-ból, ezzel kvázi megnyitva az ajtót a vámpírok és a gépfegyverek előtt, bizony. Lafayette néha előjön, és kinyög valamit Jézuskának, de Marnie megfegyelmezi egy késsel, ha még egyszer hepciáskodsz, kivájom a szemedet bazdmeg, mondja kedvesen, így Lafayette kushad odabent, Jézuska, ezt most neked kell megoldanod valahogy. Marnie-nak az a cucc kell, ami Jézuska ereiben kering, a mexikói varázslat.

Sam kocsmájában Halloween van, mindenki beöltözve, kivéve a frissen érkező FákkinSookie-t. Arlene gyönyörű zombi, mondhatom, a legjobb pillanat ebben a jelenetben pedig a The Walking Dead felé egy fasza kiszólás: a zombik az új vámpírok. FákkinSookie visszakapja a melót Samtől, és nyuszinak öltözve beáll pincérlánynak. Lafayette komolyan ki akarja szedni a mexikói mágiát Jézuskából, ebbe valaki bele fog dögleni, kérem szépen, van egy olyan érzésem, hogy Jézuska. Marnie egy kicsit megvágja Lafayette mellkasát, hogy vérezzen, mire Jézuska elkezd inkább kántálni, és átváltozik démonná, Marnie meg természetesen mellbe szúrja, neki a vére kell, amiből majd kinyeri a varázslást. Sikerül, neki is fasza démonpofája lesz, csak lila, nem zöld.

A kocsmában egyszer csak megjelenik Scott Foley, az Egység egykori főszereplője, és kiderül róla, hogy együtt szolgált Terry-vel, aki azt hitte róla, hogy halott. Nem az, vagy ha igen, ő a legmacsóbb zombi evör. Arlene nem is hallotta még a nevét, amit nekem sem sikerült megjegyezni, pedig nem ártana, mer a következő évadban fontos szerepe lesz, és valami iraki tűzdémonná tud átválzotni, ha minden igaz. Ez már csak ilyen sorozat, ugyebár. Ja, és Terry kétszer mentette meg az ember életét. FákkinSookie Alcide-dal beszélget a pultnál és megtudja, hogy Debbie egy düdös ribanc volt, és most már vége mindennek, azaz legközelebb Alcide fogja megdugni a foghíjas pincérnőt. Nagyszerű. Alcide-ot hívják telefonon és mennie kell, biztos valami vérfarkasbiznisz.

Este van, Tara elmegy Lafayette házához, ahol a kivérzett Jézuska fogadja, fasza lehet. FákkinSookie és Polly, a szőke pincérnő a kocsma mögött dumál, a jelenet egyetlen funkciója, hogy FákkinSookie rádöbbenjen, Halloween éjjelén a holtak és az élők világa közt nagyon vékony a mezsgye - ez majd jól jön neki később. Tara jő sikoltozva, Marnie visszatért, belebújt Lafayette-be és kinyírta Jézuskát. Mennek mindhárman szellemet űzni. Tara azért aggodalmaskodik erősen, mert ha a vámpírok (akik az első 26 percben még csak fel sem tűntek) megtudják, hol van most éppen Marnie, Lafayette-nek meszeltek.

Nem egészen, ugyanis a mexikói anyaggal megturbózott Marnie egy máglyát rittyentett Bill házának az udvarán, és azon égetné meg Billt és Ericet, akiket legyűrt valahogy, és ezüstlánccal tekert körbe. Megjön a felmentő sereg, de Marnie nem örül nekik, sőt. Polly közben egy nagy dobozból sót önt ki körben és valamit mormol hozzá, a cél Marnie-t a körön kívül tartani, meglátjuk, mi lesz belőle. Bill szépen húzza az időt, de nem eléggé, és Marnie egy mozdulattal tűzet gyújt a vámpírok alá. FákkinSookie besokall és levillámozza Marnie-t, aki mexikó démonfejjel tér magához, a vámpírok viszont méár kezdenek megsülni. Polly, Tara és FákkinSookie kört alkotnak, és valami speckó varázsigével keltik fel a temetői halottakat, köztük FákkinSookie nagymamáját is.

Marnie meglátja a szellemeket akik között Antonia is ott van, és egy laza mozdulattal elfújja a máglyát. Viszlek haza, Marnie, mondja, de az nem akar menni, erre jön FákkinSookie nagymamája, belenyúl Lafayette testébe és kiszedi Marnie-t. Ez ennyire egyszerű? Miért nem basztak így ki vele négy résszel ezelőtt??? Marnie szelleme nem akar továbblépni, de nem nagyon lesz választása. A nőnek az a baja, hogy médiumként csak a szopás jutott neki, és mindenki hülyének nézte. Na, most szellem, és már senki nem nézi semminek. Antonia meggyőzi a békességről, Marnie sírógörcsöt kap, és kijelenti, hogy ez kibaszott nagy szívás, de elmegy a szellemekkel.

FákkinSookie nem akarja elereszteni a nagyit, aki öregedett vagy hat évet az első évad óta, és ettől még simán elmegy. Minden szellem eltávozik, Lafayette magához tér, örömködünk a vámpírok viszont szépen lassan szeretnének már megszabadulni az ezüstlánctól, mert így nem lehet gyógyulni. Oppardon. Sam kocsmájára ugrunk, Arlene kiviszi a szemetet, és kivel fut össze, az első férjével, a nyitóévad pszichopata sorozatgyilkosával, nahát. A szellem figyelmeztetni jött Arlene-t: Scott Foley rosszat jelent, vigyázz. Alrene kis híján infarktust kap. Egy vörös csuklyás nőre ugrunk, aki nem más, mint Jessica, és Jason házához jön, dugni. Jason arcából menten leszűri a tanulságot, Hoyt mindent tud, tehát nem furdalja tovább a lelkiismeret, lehet annyit dugni, amennyi belefér. S lőn, Jasonnak új csaja van.

Pam idegbetegen ront be a Fangtasiába, hol van Eric, üvölti, biztos FákkinSookie-val, mondja az egyik pincérnő, mire Pam dührohamot kap, a tököm tele van már a tündérpinával, hogy lehet Eric szerelmes egy olyan nőbe, akit FákkinSookie-nak hívnak, bazdmeg??? Pam szerelmes a vámpírfaterba, nahát. Lafayette sírdogál FákkinSookie ágyában, hiszen kinyírta Jézuskát, illetve nem ő, csak a teste, de akkor is. FákkinSookie-ból egyszerre két vámpír iszik, mert kell a tündérvér a regenerációhoz. Amikor megunja, és rájuk szól, abbahagyják a táplálkozást, nahát, erre nem számított még FákkinSookie sem. Most jön az édeshármas?

Nem, mert FákkinSookie felpattan, ez így nem mehet tovább, ha dugok valakivel, a másik szomorú lesz. Bill nagyvonalúan felajánlja, hogy akkor vigye Eric a szőkét, mire FákkinSookie csak a fejét rázza, ez így nem kóser. Megbocsátok neked, Bill, mondja, beléd meg már akkor szerelmes volta, Eric, amikor vérgeci voltál. Ez így mostan egy búcsú, jelenti ki FákkinSookie, én elmegyek, nem kell egyikőtök sem, és ne is próbáljatok megállítani. Na, Alcide, neked jó napod lesz. Lafayette álmát hangok zavarják meg, Jézuska szelleme jelenik meg neki, és megnyugtatja, semmi baj, nem haragszom rád. Ez nem sokat segít Lafayette-en, az a csók sem, amit a szellemtől kap búcsúzóul. Lafayette sírdogál.

A kocsma mögött Andy seriff egy virágcsokorral jön Polly-hoz, és bevallja a V-függőséget, és udvarolni kezd, majdnem úgy, mint egy normális ember. Polly nem kezd el hullámozni azonnal, de ad egy esélyt Andy seriffnek, aki megöleli, mert néha mindenkinek kell egy ölelés, ugye. Sam és Luna Sam háza előtt smárol, de nem lesz dugás, mert Luna nem akarja még, és elhúz - Sam mögött meg ott áll egy bazinagy fekete vérfarkas, nabazdmeg. Ugrunk Jason házára, ahonnan Jessica lelépni készül, de nem azért, mert nem volt jó a szex, bár az orált azt szívesen kipróbálná - Hoyt kicsit félt a vámpírfogaktól. Jason nem az az ijedős fajta, az ő farkár bármikor megkapja Jessica, már ha nem beszélnek ilyen sokat Hoytról, mert az kissé idegesítő. Jessica el, egy perc múlva kopogtatnak, az egykori vámpírgyűlölő pap áll az ajtóban, és heló, mostanra vámír lett ő is. Jason, ezt az estét nagyon megszívtad.

Alcide egy parkolóház pincéjében köt ki, ott, aminek az alapjába az előző vámpírkirályt, Russellt temette Eric meg Bill. Na, ez a hulla már nem az, legalábbis nincs a betonban, a lyuk körül ott vannak az ezüstlánc maradványai, valaki nagyon nagyot fog ma este szívni. Nan Bill házához megy pár vámpírkommadóssal, és lebassza, micsoda faszkalap vagy te, Bill, én kiléptem a buliból, pedig nagyon szerettem a hatalmat. Utolsó küldetésem az volt, hogy kinyírjalak benneteket, erre kirúg a vámpírhatóság, hát lófaszt a seggükbe, az az én véleményem. Nan fellázad a vámpírliga ellen, és kell neki Bill és Eric, no meg FákkinSookie. Ennek nem lesz jó vége, egészen pontosan Eric a sameszeket, Bill Nant szaggatja kis darabokra, mert aki FákkinSookie-re szemet vet, annak annyi.

És ha már FákkinSookie, hazamegy a házba, szól a tévé, vajon ki nézi? Tara. És ki áll az ajtóban egy shotgunnal? Debbie. és kit lő le az elmebeteg vérfarkasnő? Tarát. Fejbe, hogy ne lehessen visszautat találni egy időben kihívott orvossal. És kinek a fejét lövik még el? Debbie-ét. Van isten, emberek.

Köszönöm a kitartó figyelmet és a kommenteket, jövőre megint jövünk True Blood-hogyvolttal, addig is van még rengeteg jó írásunk a blogon, tessék olvasgatni őket szorgosan. Kellemes ünnepeket mindenkinek!  

True Blood a comment:com-on:

Címkék: true blood
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2011.12.24. 12:37:04

Évadról-évadra erősödik bennem az érzés, hogy valami nagy, kemény tárggyal pofán kéne verni Szukit. Szomorú, hogy ez a nyomorulté a központi szál.
Viszont nem volt rossz évad, de aminek legjobban örülök az Russel Edington visszatérése. Üdítő a csávó.

Idiofil 2011.12.24. 17:23:10

Csak engem zavar, hogy a macskajancsinak a metszőfogát csinálták meg "vámpírosra", nem pedig a szemfogát?

Flankerr 2011.12.24. 19:27:43

@Bruti: Tessék a könyv írójánál reklamálni...:) De igazad van, néha már tényleg idegesítő.

Kolombusz 2012.06.12. 14:42:42

Sixx remélem nem feledkezel el erről most, hogy véget ért a trónok harca.

Már a főcím előtt felhúztam magam, MIÉRTTTT????
süti beállítások módosítása