Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Négy esküvő 2x09 - Borsóhorror és Ganxta-hakni

2011. december 15. 07:22 - sixx

Eljött az utolsó nagy hurrá is ebben az évadban, már csak négy menyecske van hátra, no meg egy kenyai út, megannyi irigy beszólás, idétlen esküvői ruha és az obligát bajszos rokon a tyúkhúgylevesben arccal pihenve. A mostani négyesben az a legfeltűnőbb, hogy semmi feltűnő nincs bennük, hacsak a szőke Alexandra rózsaszínű ruháját annak nem vesszük, de nem vesszük, mert mi manusgádzsi menyasszonyon, fétisesküvőn és Doloresz fekete-ezüst szerkóján szocializálódtunk. A négy alany: Alexandra (sportos esküvő 1,5 millából), Erika (tűzoltó esküvő 1,2 millióért), Noémi (kamionos esküvő kétmillióból) és Kinga (hajós esküvő kétmillióból).

Nu, kezdjük az ismerkedést, Alexandra 23 éves kora ellenére már vívóedző, öltözködni viszont nem tud, és enni sem szokott, mert láthatóan zörög a ruháiban. A többiek nem fogytak csontvázra, Noémi viszont fehér magassarkút húz a kék farmerhez, amitől engem kiver a víz. Kinga hajós esküvőjén DJ lesz és nem mulatós zene, bezzeg Noéminél, ahol csak az szól majd, na bravó. Az máris látszik, hogy Noémi viszi majd itt a prímet, a kamerába a hajós esküvő menten megkapja a beosztását, falun se víz, se hajó, micsoda marhaság már, de ők tudják - mindehhez egy olyan grimasz, amitől kinyílik a bicska zsebemben. Kinga a hajón ráadásul egy olasznak mondja ki a boldogító(?) igent, ettől Noémi kis híján félrenyel, olasz férjed lesz, kérdezi olyan hangsúllyal, mintha most tudta volna meg, hogy a főfogás majomagyvelő lesz háziasan.

Alexandra az első áldozat, egy mezőn állva tűri, hogy a kamera forogjon körülötte, a faszija meg elsőre úgy néz ki, mint a szegény ember Fluor Tomija, bár a Pantera póló miatt mindenképpen jár egy pluszpont, remélem az esküvőn talpig bűrben-szegecsben látjuk viszont. Dani, mert neve is van, egy bulin, holtrészegen kérte meg Alexandra kezét egy automatából kinyert műanyag gyűrű segítségével, ez pont olyan, mint egy Ashton Kutcher-Jennifer Aniston film nyitójelenete. Bepillantunk a vívóterembe is, ahol Dani és Alexandra spontán kardozni készül, majd ugrunk a sportos esküvőre, amiről hirtelen azt hittem, egy tornateremben rendezik, és az est fő attrakciója egy tigrisbukfencező tornatanár lesz, de sajnos tévedtem.

A VM-ek fél 3-kor érkeznek meg a helyszínre, ami Noéminek nem elég extrém, de egészen pontosan nem tudja, mi lett volna elég különleges. A vendégsereg begyűlt az udvarra, Dani, a vőlegény lila ingben, szürke öltönyben, hétvégi punkhajjal a fején tolja, és nagyon úgy néz ki, annyira veszi komolyan az egészet, mint én. Ülőhely nincs elég, Erika ezt nehezményezi is, én a háttérben szóló U2-nótát hagytam volna ki a műsorból. Alexandra a rózsaszínes cuccban úgy néz ki, mint egy megelevenedett marcipándísz, és ez nem dicséret, csak mondom.

Kinga szerint esküvőre ilyen ruhában nem lehet menni. Az anyakönyvvezető nagy rajongója lehetett a Maksa-híradónak, mert képes azzal nyitni, hogy házasságkötés alapos gyanúja miatt van előtte két fiatal, ezért jobb helyen az asztalt ráborítják. A ceremónia alatt a három VM jobban meghatódik, mint a férjjelölt, (aki láthatóan fel sem fogta, mibe keveredett egy pár hónappal ezelőtti bebaszás miatt) és megfogadják, hogy ők sírni fognak az esküvőjük alatt. Végig. Nabazdmeg. Igen? Igen. Irány a buli.

Megvan, mitől sportos az esküvés, az ifjú pár az étterembe kardot tartó vendégek sorfala között vonul el, tessék. Noémi szerint az esküvő szedett-vedett volt, erre utal a zeneválasztás is, U2 után Bon Jovi, eh. Alexandra a VM-eket nem szarja le, mint az általános a műsorban, hanem jól eldumál velük, ami azért nem túl jó nekünk, nézőknek, mert szegény lánynak olyan idegesítő hangja van, amihez képest Farkasházy Tivadar raccsolása vagy Verebes halálhörgése lófasz. Az étterem narancsban és pinkben tobzódik, ami Kinga szerint meglepően ízléses, nekem a szemem kezd kifolyni tőle. A kaja viszont nem jön, egy órányi várakozás után Kinga kissé pikírten jelzi a többieknek, hogy idő van, holalevesbasszameg. A VM-ek unatkoznak, mert nincs ceremóniamester, Alexandra ezért megkaparinthatja a mikrofont és beszélhet is bele.

Na, megjön a leves, Noémi meg nekilát az idegrendszerem széjjeltépésének két kézzel, finom, mondja, de nem olyan, mint nálunk FALUN, bazdmeg, a tanyasi húsleves legendája az, ami a magyar gasztronómiát tönkrebassza, mert ugye húslevest CSAK falun lehet főzni, és CSAK egyféleképpen, és ha nem olyan, akkor SZAR, városban, bóti tyúkból meg csak a barbárok főznek. A vérnyomásom akkor emelkedik veszélyesen magasra, amikor az is kiderül, hogy a levesben nem lehet borsó, sőt, hús sem, hát faszom, Noémi, bazdmeg, az, akkor miért úgy mertél a nagy tálból, hogy jött vele borsó meg tik is, he? A legviccesebb Erika, aki bogarat talál a levesében, de leszarja és tovább eszik, akkor meg minek mondja? Ő mondjuk ugyanazt látja, mint én, azaz Alexandra és Dani ezt az esküvést egy jó bulinak tartja, és nemigen gondolt bele, mi lesz mondjuk 20 év múlva vagy jövőre.

A többi fogást nem hozzák, hanem menni kell érte, ami azért veszélyes, mert egy nagydarab faszi elkapja a VM-eket, na, akkor pálinkázunk mostan, mondja, miközben Noémi egy tányér pörköltet egyensúlyoz, és nem akar inni. Ezt a kört megússzák, de csak három galuskáig jutnak, mert a piros inghez szürke mellényt viselő csávó megint jön és erőlteti a szar Jagermeistert meg valami húszéves szilvapárlatot, mert olyan nincs, hogy nem iszol az esküvőn, húzóra, geci! Kinga meg is jegyzi, hogy igen kellemetlen alak. A Jacko-nótára koreografált nyitótánc közben elkezdődik, Alexandra mezítláb, Dani még nem. Beindul a piálás, a tánc, Alexandra lemegy spárgába, a háttérben mintha Cseh Lászlót vélném felfedezni, még egy pont a sportosság mellett.

Az est egyik fénypontja a pink torta, amit Alexandra ugrándozva fogad, majd egy karddal akar kettészelni. Ez nem jön össze, a tortát viszont sikerül megnyomorítani, végül is, valamit csak kezdett vele. Erika nem szereti a bolti sütiket, Noémi szerint meg a marcipán nem volt friss, lapozzunk. A ceremóniamester tovább idegesíti a VM-eket, ezúttal azt kérdezi tőlük, mi alapján választanak pasit, és amikor Kinga ezt nem akarja részletezni, kijelenti, hogy ezek szerint a seggüket nézi meg. Nem értem az összefüggést, de én nem vagyok se vőfély, se ceremóniamester vagy miafasz. Na, menyasszonytánc, akad, aki kaparós sorsjegyet hozott, azért a kibaszásnak is van határa szerintem.

A táncikálásnak a sztárvendég vet véget, Ganxta Zoltán érkezik teljes harci díszben, fejin kalappal, oldalán kútlánccal, negyedmillióért, és elviszi magával Alexandrát. lemennek a rakpartra, ott futnak egy kicsit, majd visszajönnek, és Daninak ki kell váltania az asszonyt Unikummal. Ez pont annyira érdekes, spontán és követhető, ahogy le van írva, a VM-ek sem tudták, mi van, de nem is baj. Na, pontozzunk: tíz a kaja egy a hangulat, egy a helyszín, az 12.

Megyünk Bárándra, ahol Erika tűzoltó pasit talált magának, és ha már így sikerült, akkor legyen az esküvés is tűzoltó-témájú, kezdve menten a menyecske kikérésével a lakótelepen. Betonház, előtte tűzoltókocsi kosárral, benne a vőfély állandóan leeső, ragasztott műbajusszal, odalent vendégsereg meg díszegyenruhás tűzoltók. A menyasszonyért felmegy a kosár, beül, aztán cukorral hajigálja a várakozókat, Alexandrát fejbe is bassza az egyik. Noémi mellesleg tűzoltóesküvő-kutató, mert pontos adatai vannak arról, hogy a lánglovagok 90 százaléka így kéri meg a nője kezét. Több sebből is vérzik a kijelentés, sebaj. Azt azért jó látni, hogy a tűzoltóság hétvégén is résen van, és azzal foglalkozik, amiért létrehozták.

Lejönnek, Erika pont úgy náz ki, mint az összes menyasszony, fehér ruha van rajta és izzad az arca a melegben. Az anyakönyvvezető is pont annyira élvezi a ceremóniát, mint én a monitor előtt, igen? Igen. Jó, akkor menjünk innen. Kifelé menet az ifjú pár egy tűzoltófecskendő alatt megy át, és rizzsel szórják meg őket, ha másra nem is jó az egyre laposabb műsor, arra biztosan, hogy tippeket adjon az embernek arra, mit ne szervezzen be a saját esküvőjére, pl. rizsszóró gyökereket. Kinga ennél is tovább megy, ő azt hitte, a fecskendővel majd lelocsolják Erikát és a férjét, akik még két doboznyi fehér galambot is elengednek. Az egyik az istennek nem megy sehová, amit Alexandra úgy kommentál, hogy félórán át turmixolták a galambot, de nem ment sehová. Ezt is fel lehetne írni pólóra.

A helyszín elegáns, a díszítés ízléses, bár Alexandrának a lila az öregasszonyok bugyijának színét jelenti, amit nem értek igazán, sőt, sehogy sem, a magyar nyugdíjas asszonyok lila alsóneműt hordanak? Miért? Hozzák a levest, előre izgulok a borsó miatt, és bazdmeg ezek a barbárok is beletették, és Noémi természetesen meg is jegyzi, Alexandra néz is rá, hogy neked meg mi a fasz bajod van ezzel, Kinga csak legyint, hagyd, gyerekkorában a Borsószem királykisasszonyt (szia, Timi!) olvasták neki sokszor, és besokallt. A hús legalább külön tányéron jött, fellélegezhetünk. Jön a perkelt, van sertés, marha meg muflon, Kinga meg is kérdi, hogy az melyik, Alexandra pedig a legjobb Leslie Nielsen-i hagyományokat felelevenítve válaszol is, tudod, akinek ilyen csavaros a szarva hátrafelé. Alexandra azon csodálkozik, hogy a vadasparkban védett állatként látott muflont itt megeszik, csak nehogy meglepetés legyen a következő látogatás.

A nyitótáncot két versenytáncos kiskölyökkel nyomják Erikáék, ami nagyon aranyos, de a spontaneitás élő szobra, Alexandra, szerint túl megkoreografált volt. Mindenki táncol, Kingát egy idősebb úr visz el egy körre, Noémihez hozzá sem mernek szólni. A hangulat első blikkre jónak tűnik, de aztán megjön a sztárvendég (bazdmeg, ha nincs sztárvendéged az esküvőn, akkor gagyi vagy?), Bebe vagy ki, az egyik popzenekar mocskosul elhízott énekese, és elnyom pár nótát, elsőnek például Joe Cockert imitál sajnos. Noéminek persze ez nem nagyon tetszik, mármint az, hogy Bebe nem az Aranyesőt énekli.

A torta kissé meghökkentő, eleve vagy hat van belőle (minek?), az egyik oszlopos, emeletes, csillagszórós borzadály, a többit már meg sem néztem. Noémi, az egyre kiállhatatlanabb kamionos menyasszony azért benyögi még a végén, hogy ez a torta szar, mert nem igazi marcipán van rajta, hanem fehér maszlag, amire Kinga rávágja, hogy fonda. Az Peter vagy Jane, Kinga, amire te gondolsz, az fondant. Na, pontozzunk, a kaja tíz, a ruha egy, a hangulat megint egy, az 12. Jövő héten egy olaszos-hajós és egy borsószemmentes kamionos esküvővel búcsúzunk, addig tessék kibírni valahogy.

Címkék: négy esküvő
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DóraTanár · http://www.doratanar.hu 2011.12.15. 08:06:12

Sixx, ez megint remek volt, jó indítás reggelre, hátha alábbhagy a fejfájásom :-)
Ez a két esküvő nem volt túl érdekes, de azt mindenképpen a javukra írom, hogy egyiken sem volt vonatozás, amitől a hideg ráz ki, úgy mint téged. :-))

Ami biztos, hogy ha agyonütnek se lesz (ha lesz majd) az esküvőnkön húsleves, meg lapos hús.. :-))) Ezt a fantáziátlanságot... a magyar konyha (ha már magyarosnak kell lennie) nem csak ebből áll... és ne jöjjön nekem senki azzal, hogy ezt biztos mindenki megeszi.... mert van más is...
A svédasztalos megoldás nagyon jó, tetszik, mert így tényleg lehet válogatni és aki nem szereti a pörköltet, nem eszik azt.

Még egyszer köszi a kellemes perceket és szép napot Neked is, meg mindenkinek!

Sokorai_Atala 2011.12.15. 11:00:51

Ez a Noémi egy igazi f.p, ha jól látom, nekem ő volt a legidegesítőbb az összes közül, főleg a borsó mizériával:)

Idet 2011.12.15. 11:01:36

Zöldborsó a húslevesben??? Az csak raguba való. Na, de mindegy. Ide minden jó, ezek után a szerkók és fejek után...
Alexandra tényleg gizda ekkicsit, de még mindig jobb, mint a valamelyik előző esküvőben szereplő hízott Yorshire-sertés szerű darabok.

Polly Pudli Pötty 2011.12.15. 11:53:54

Az egyik korábbi posztnál kommentelt valaki, hogy az ő esküvője is ebben az évadban lesz és kíváncsi, hogy Sixx mit ír majd róla. Kiderült, hogy melyik esküvő volt?

Lotyóbridzsida 2011.12.15. 12:39:08

alexandrának 100 pontos volt a ruhája, végre nem valami hányás-habos, hanem fantáziadús-dögös!!!!

jeeee, bravóbravó!:)

AnnaKarenina 2011.12.15. 12:56:37

@Lotyóbridzsida: Szerintem is, az a ruha volt a legjobb eddig!

Szuper: "faszija meg elsőre úgy néz ki, mint a szegény ember Fluor Tomija"

"Az anyakönyvvezető nagy rajongója lehetett a Maksa-híradónak, mert képes azzal nyitni, hogy házasságkötés alapos gyanúja miatt van előtte két fiatal, ezért jobb helyen az asztalt ráborítják."

"a levesben nem lehet borsó, sőt, hús sem, hát faszom, Noémi, bazdmeg, az, akkor miért úgy mertél a nagy tálból, hogy jött vele borsó meg tik is, he? "

"Azt azért jó látni, hogy a tűzoltóság hétvégén is résen van, és azzal foglalkozik, amiért létrehozták."

Azt azért elég jól meg lehet tanulni ezekből az epizódokból, hogy milyen borzasztó is tud lenni egy nagy esküvő, vagy pontosabban egy nagynak szánt esküvő. Mennyire görcsös az az igyekezet, hogy valami maradandót alkossanak vele, oszt hiába.

Gyevi bíró 2011.12.15. 13:13:34

Hát ez is megvót. Rózsaszín menyecske, meg a tűzoltós. De már az elején osztották egymást a lyányok, amihez a harsonás sem tudott már mit odafűzni, ritkábban is kaptuk a kísérőhangot.
A habos leány esküvőjén nem sok zene szótt, legalábbis eztet vettem észre, amíg táncóni nem kezdtek.
Viszont ezek a hírösségek nem tudom kellenek-é egy lagziba? Mér jó az? Korábban nem vótak benne, de ha már rongyrázás, hát meghíjjuk? Felesleges ilyenre kőteni!

gyevibiro.blog.hu

méregzsák 2011.12.15. 13:19:17

Nem állítom, hogy én vagyok a gasztronómiai nagylexikon maga, de ha az ember lánya pl. újházi tyúkhúslevest akarna enni, akkor ahhoz bizony borsó is kell. És ez csak egy fajta húsleves a sok közül... szóval sixx jogosan "háborodott fel".

sixx · http://comment.blog.hu 2011.12.15. 13:21:43

@méregzsák: én nem idézőjelben háborodtam fel, hanem teljesen kiakadtam ezen a fasságon.

méregzsák 2011.12.15. 13:27:25

@sixx: oké, nem érzékeltem teljesen, milyen mélységű az indulatod. A hiba az én készülékemben van, idézőjel visszavonva.

Lotyóbridzsida 2011.12.15. 13:42:31

@méregzsák:

nyugodjál meg teljesen, ha nem lenne egyáltalán húsleves, akkor meg az lenne a baj.
az, hogy még BORSÓÓÓÓÓÓÓ is van benne, csak hab a tortán.:D
egyébként most őszintén: ha valaki elmegy éttembe kajálni mikor eszik húslevest önszántából?
abban pont az a jó, ahogy anyám csinálja. más nem tudja úgy. még én sem sokszor.:)

Gyevi bíró 2011.12.15. 13:43:46

@méregzsák: Én úgy vagyok vele, hogy finom legyen, oszt jóvan. Ahány ház, annyi szokás.

méregzsák 2011.12.15. 13:47:59

@Lotyóbridzsida: oké, azért nyugodtan fogok aludni :-)
És nálunk is anyu húslevese viszi a prímet, az enyém hozzá képest még alulról veri a lécet... pedig jól főzök.

Lotyóbridzsida 2011.12.15. 13:50:42

@méregzsák:

én rájöttem, hogy azért nem lesz az én húslevesem olyan jó, mert az én csinálom. vagyok így néhány étellel, hogy azért nem érzem elég jónak mert én csináltam. ha valaki elém tette volna, akkor a világ legfinomabbjának gondolnám. szóval időnként ez is a probléma. meg az, hogy nincs íze a répának!!! csak ha saját termesztés. most komolyan.:)

méregzsák 2011.12.15. 13:51:50

@Gyevi bíró: jogos, éppen ezért nem kellett volna beszólnia a borsó miatt.
Mondjuk ez az ízlések - pofonok - dolog általában igaz minden kajára, de vannak sarokpontok, amik nélkül nekem nehezen képzelhető el egy-egy étel. A borsó a húslevesbe például nem ilyen (jó az azzal is, meg anélkül is).

méregzsák 2011.12.15. 13:54:52

@Lotyóbridzsida: ezzzel én is így vagyok. Néha, mire kész a kaja, annyira telítődöm az illatokkal, hogy jóformán enni sincs kedvem. És lehet, hogy az én levesem éppen olyan jó, mint anyué, csak az övét még a nosztalgia is fűszerezi, ami az enyémet nem.

Gyevi bíró 2011.12.15. 14:07:01

@méregzsák: Mifelénk ha már több ződség van benne, mint más, akkor aztat mondjuk, hogy sűrű, netán gazdag a leves. Vagy egyszerűen ződséglevesnek híjjuk. Bár a borsó elfér olyan helyen, ahol a répa és a karalábé is, a krumpliról vagy hasonló adalékokról nem is beszélve.

méregzsák 2011.12.15. 14:11:08

@Gyevi bíró: "Kendnek is sűrű a levese?"

Én a pulykanyaklevesbe szoktam tenni kevés zellert, karalábét, hagymát, kelbimbót/kelkáposztalevelet, gyömbért a fehér- és sárgarépán kívül. Még nem panaszkodott a család...

lucc.gizi 2011.12.15. 14:14:29

ez a Noémi nevezető menyasszörny kurva idegesítő volt, ez bazdmeg még nem ment a falutábláján túlra? Hihetetlen egy picsa, a borsójával, meg a mulatós zenéjével együtt. 27 évesen hogy lehet valaki ennyire szűklátókörű?

Neon Fu 2011.12.15. 14:26:25

Szeretem ezt a műsort, a hogyvoltjait még jobban, szomorú vagyok, hogy jövő héten véget ér. Remélem a következő részben még utoljára megint kimondja valaki a kedvenc sirámomat: édes a torta... :)

egyikmasik 2011.12.15. 15:17:20

Mi ez itt kérem?
Már a vacsoracsatával hajaz... :)))

Momina 2011.12.15. 20:35:57

Csak engem emlékeztetett Alexandra Galambos Dorinára? Főleg a rózsaszín tütüben ugrándozva. És ez most nem bántás vagy ilyesmi.

girbeguba 2011.12.15. 21:52:22

Amanóba úgy ennék most egy jó húslevest :-) borsóval vagy anélkül.

ErrorFlynn 2011.12.16. 02:23:52

először az előzetesben hallottam a galambturmixolást, és azt hittem, félre, de aztán direkt odafigyeltem a műsorra, és tényleg turmix.

*azta* 2011.12.16. 13:08:58

az gengszter.. bocsánat: ganxta életérzés, ha kibérelnek? vagy ez hogy van? vagy a rent a zoli nem menő rapper név? help!

gillian 2011.12.16. 21:47:51

minél több ilyen hogyvoltot olvasok, annál inkább megnyugszom, hogy nekünk egész normális esküvőnk volt :)))

moto01 2011.12.18. 17:36:28

na hello!
én ott voltam Alexandra esküvőjén és csak annyit megjegyeznék, hogy este 7től hajnal4ig ott voltam és mindenki nyomta ezerrel a táncot!bár ezt nem vágták be nem tudom miért!hat igen a borsó az nekem is szemet szúrt nem értem miért kerített ekkora feneket neki a csaj. ja és csak annyi h a 3csaj kb egesz este ült egy helyben...amúgy a műsor elég érdekes én szerintem nem is vagyok több részre kíváncsi!

szethi 2011.12.21. 14:43:55

Azt vak fajtáját a világnak, meg az úri népnek! A ujháziban van borsó, meg még csirkecafat is. Hol van megírva, hogy a leves üres lé? he? Igaza van sixx-nek akinek ez így feltöri a száját, majd nem meríti a szedőkanalt mélyre, oszt megihatja begréből, mint a lógégeteát szokta.
Jáccák az úridámát a TV-ben, meg a kommentekben is, oszt' otthon még kenyeret is aprít bele.

KVS 2011.12.27. 17:03:07

....szerintem finom a leves borsóval, én nekem anyukám direkt szokott beletenni! csak annyit tennék hozzá, hogy a mondat így szólt: azt úgy hívják, hogy fondant, sajnálom, hogy a feliratozó kollégák a mondat felét nem hallották, így ragadt rám, hogy ilyen badarságokat mondok :) mint hogy fonda :)))) hehehehe a lagzik jók voltak, örülök, hogy meghívtak rájuk, én megpróbáltam mindegyiken jól érezni magamon, főként a sajátunkon :)))) Mindenkinek Boldog Karácsonyt, Buon Natale!!! K&D
süti beállítások módosítása