Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Gengszterkorzó 2x04 - Kurvák mentik meg a történetet

2011. december 11. 18:54 - szabóZ

Az események felgyorsulnak, mint amikor egy konflisból átülünk egy Ford-T Touringba, vagy inkább egy Rolls Royce Phantom I-esbe, és azt mondjuk a sofőrnek, hogy hajtass, amilyen gyorsan csak bírsz.

Az első jelenetben Jimmy anyja lejt mitológiai utalásokba csomagolt erotikus táncot a kapitánynak, persze ő volt Diana , Jupiter lánya, de azért a lényeg az, hogy kint van a csöcse és a fátyolos szoknyán át látszik a csúnyája. Pont mint a rúdtánc, csak rúd nélkül, és a kapitánynak nem kell kézpénzt gyömöszködnie a csaj tangájába. A kapitány ugyanis egyben fizet, csekken, de így sem bírja a a gyorsuló tempót: még alig kerül le Jimmy fiatal anyjának bugyija máris szélütést kap.

Chalky White eközben otthon ünnepli, hogy már nincs börtönben: eszik, sokat eszik, mint aki évek óta szénhidrátmentes diétán élt. Másnap este érkezik hozzájuk a lánya udvarlója, egy tanult fickó, aki orvosnak készül. Chalky meg idegeskedik, hiszen nem is olyan régen még mezítláb rohangált a porban. A csokornyakkendő és hajszálcsíkos öltöny alatt pedig ő csak egy gengszter a gettóból, ha hetven évvel később születik, valószínűleg Hummerrel jár, és arany Glockkal tesz rendet a narkósok között. Persze Chalky sem olyan kemény, hogy szembeszálljon a helyi asszonyokkal, akik egyre csak azt kérdezik, hogy mégis miért ő itt a főnök, és mégis mikor veszi le a puccos öltönyt, meg a csokornyakkendőt, hogy kiontsa a Klux-klux klanos bohócok belét. Akik megölték a férjük és a gyerekük, amikor éppen Chalkynak melóztak.

Nucky a polgármester születésnapi partiját szervezi: torta és kurvák, mit is kívánhatna többet egy elcsalt választásokon nyertes állami vezető. A buli pont ilyen is lesz: kérdés, hogy manapság se számít-e cikinek, ha egy nagymenő fickót a haverjai előtt náspángol el pár félmeztelen kurtizán. Nucky ügyvédje két comb között jön rá, hogyan is menthetné meg a maffiózót: ha ezek a kurvák Philadelphiából jöttek, és már a választás napján is saját kezükkel győztek meg néhány lelkes republikánust, hogy hova is tegye az ikszet, akkor ez már nem állami ügy. Kurvákat csempészni ugyanis szövetségi ügy. Washingtonban meg ugye van néhány nagyon lelkes haverja Nuckynak.

De persze addig is mennie kell az üzletnek, Atlantic City olyan mint egy alkoholista, aki miután elverte a feleségét, és minden pénzét eljátszotta, még mindig csak ugyanarra tud gondolni. Hogy most azért erre a sok megpróbáltatásra ideje lenni inni is valamit. Nucky kibékül a New York-i maffiával, és átirányítja a szeszcsempész hajókat Philadelphiába, ahol Waxey Gordon potom húsz százalékért engedi, hogy kikössenek. Ha már Philadelphia, persze Jimmy is éppen ott próbál meg üzletelni mostanában. A partnere egy hentes, aki egyrészt Wagey Gordon nagy ellenfele, másrészt amikor nem illegális szeszcsempészettel foglalatoskodik, egész marhákat csontoz ki egy iszonyatos bárddal. Csonkolt végtagokat és falra fröccsenő vért, meg csontszilánkokat vizionálok.

Nelson eközben elég nagy bajban van: nem elég, hogy az áhítatos felesége is cseszegeti, de a beosztottjai is gyanakszanak rá. És ha még ez nem lenne elég, valaki seggfejnek nevezte a slozi falára felpingálva. Mondjuk nem nagyon lehet vitázni az igazság ezen őszinte és bátor megnyilvánulásával.

Jimmy feleségének közben a félarcú Richard áll modellt, ráadásul maszk, és emiatt bal szem nélkül. Hiába van egy óriási kráter Richard arca helyén, Jimmy felesége megérzi, hogy a maszk és a sebhelyek mögött ott az érző ember, akit nem csak a biznisz, meg a fegyverek érdeklik, mint Jimmyt. Mondjuk Jimmy felesége egy évaddal ezelőtt még egy francia fényképésznővel kavart, és impresszionista festményeket fest, vagyis akkora kékharisnya, hogy manapság biztos zenekara is lenne, és a Gödörben lépne fel a hónap minden második péntekjén.

Nucky eközben tényleg gázt ad, az egykori IRA-terroristától bombát rendel, hogy levegőbe repítse a kapitány egyik alkoholraktárát. A kapitány meg ugye erre legfeljebb annyit tud mondani, hogy k-k-kö-cccs-ög, de azt sem érteni, mert közben intenzíven folyik a nyála. Ráadásul az ágyban vegetáló kapitányt Jimmy anyja ápolja, ami abból áll, hogy néha megigazítja a párnáját, aztán pedig szarrá pofozza. És még így sem tudjuk sajnálni a kapitányt, hiszen többször is megerőszakolta Gilliant még gyerekként.

A feszültség egyre csak nő, Chalky üvölt az asztalnál, a benne élő utcagyerek csapkodja az asztalt, hogy itt mindenki az ő pénzéből zabál, és ne játsszák meg a tisztes családot, amikor egy mezei nigger pénzéből élnek. A fiatal udvarló távozni akar, érzi, hogy ő baszta fel a családfőt, de Chalky bekussoltatatja, és inkább ő megy ki a fészerbe. Hogy egy nagyon nagy, éles karót faragjon. Nem tudom, ha ez egy Stephen King-regény lenne, sejteném, hogy mi fog történni, de így még tippelni sem merek.

Rohanunk az epizód zárójelenete felé, az út végén ott a kapitány raktára, ami pont akkor repül a levegőbe, amikor Nelson munkatársai éppen ott szaglásznak, hogy megtudják, mit rejteget a szesztilalmi ügynök, aki többször is megfordult a fészerben. A robbanásban senki nem hal meg, de az egyik ügynök összeég. A következő részben azért össze kell majd szedegetni a történet nyomástól szétrepülő darabkáit.

Ilyen lesz a Gengszterkorzó második évada

Interjú a sorozat rendezőjével

2x01 - Magyarország egy gengszterkorzó

2x02 - Kurvából úrinő

2x03 - A gengsztereknek is van szíve

3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BruceWillis 2011.12.11. 21:44:23

Talán Jimmy anyja ápolja a kapitányt!

norbert79 2011.12.12. 08:51:58

@Rendom: Te meg elmehetsz a sunnyogó jó büdös francba a spoilereddel. Szerencséd, hogy én is előrébb járok, egyébként kapnál tőlem egy virtuális kokit.
Javaslom Rendom spoilerezéseit törölni, ne rontsuk már el a dolgokat.

szabóZ · http://comment.blog.hu 2011.12.13. 00:24:40

Hát rrendom tényleg orbitális méretű bunkó.
süti beállítások módosítása