Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Négy esküvő 2x07 - Mazeltov, testvírem!

2011. december 01. 07:46 - sixx

Nu, van négy új menyasszonyunk, egy 28 éves debreceni orvosnő, dr. Horváth Csilla, aki zsidó esküvőt rittyent 170 vendégének 2,8 millióból, Horváth Tina, akiről annyit kell tudni, hogy Bangó Margit unokája, így cigány lagzit tol, és 80 főre 1,6 millióval számol, Keresztes Hermina a Vajdaságban sátras lakodalmat szerveztetett magának, amin ott lesz Topolya falva 400 fővel három miskáért, végül van egy Katona Doloresz nevű ruhatervező, neki extrém esküvője lesz, 110 vendéggel, dettó három millió forintért. A felhozatal erősnek látszik, különösen a kosaras termetű Tina és kopaszodó Doloresz, ne is húzzuk az időt.

A négy menyecske a szponzorhotelben találkozik, aminek juszt sem írjuk le a nevét, Hermina falusi lánynak, Doloresz piacos ruhaárusnak öltözik, Csilla beleolvad a falba, Tina hipóval mosott farmerruhájától meg kiég a szemem, arról nem is beszélve, hogy sminkelni egy nagyon-nagyon gonosz ember taníthatta, mert a szeme körül ujjnyi vastagon áll a festék, amitől pont úgy néz ki, mint Marilyn Manson egy különösen jól sikerült, seggrepacsis buli után. Tináról első blikkre még az is megfordult bennem, hogy Tamásnak indult, de aztán a beszélgetés alatt kiderül hogy terhes, így kénytelen vagyok elfogadni, hogy nő, bár néhány felvételen még mindig úgy néz ki, mint egy thaiföldi ladyboy szolgáltatás reklámarca. Vagy tényleg faszi, csak Emilio (mert ő lesz a férje, és most úgy teszek, mintha tudnám, kiről van szó) magja ennyire erős.

Csilla, a debreceni orvos, jellegtelenebb egy turkálós esőkabátnál, Herminát sokkolja Doloresz, Topolyán az ilyen nőket ezek szerint még a mocsárba dobják, vagy mittudomén. Néha szeretnék olyan helyen élni, ahol nem tudják, ki az az SP, asszem megvan az időskori desztinációm Topolya képében. Doloresz ruhatervező, ami nem feltétlenül azt jelenti, hogy tud is öltözködni, a fekete-kék kombináció, amiben most pompázik, vélhetően saját dizájn, a kopaszodást takaró kék homlokmelegítővel egyetemben. Hermina kicsit lassan beszél, nem biztos, hogy kibírnám ép ésszel, mire elmond egy összetett mondatot, mondjuk azt, amit most éppen Csilla ereszt el Tináról, akiről nem hitte volna, hogy sztár, vagy legalábbis egy híres ember unokája. Ez sokkolja.

Csilla bejelenti, hogy zsidó lagzija lesz, és ez azért gond, mert nem mindenhová engedik be, de mielőtt a faji megkülönböztetés bűzölgő fertőjében megmerülő debreceni vendéglátósokat vizionálhatnék, kiderül, hogy szülővárosomban és környékén csak a kóser kaját nem eresztik be az ajtón, a zsidókat igen, fellélegezhetünk. Hermina nem evett még kósert, nála disznótoros lesz a kaja, amitől Csilla szeme elkerekedik, hát én mit fogok ott enni, babám, áll az arcán, értem a problémát. Hermina esküvője reggel 11-kor kezdődik, és hajnalig tart, ami nagyon megterhelő, mondja a híres ember unokája, mert ő már látott kétnapos roma lagzit. Doloresz, leszámítva az öltözködését, tök normális, az ő bulijáról semmit nem tudunk meg első körben.

Na, akkor Csilla, és Debrecen, a Nagyerdőn található Békás-tó mellett készül az obligát körbefotózás, a férj arcról ismerős, ezt a pinaszakállt, ami neki van, ezerből fel lehet ismerni. Megismerkedtek, eldöntötték, megszervezték, ne húzzuk az időt az orvosi rendelőben felvett spontán képsorokkal. Az legújabb szponzorautó 15:45-kor hozza a VM-eket, Doloresz ideges indián statisztának öltözött, a ruha mellrészén saját cégét reklámozza, ami meglehetősen szánalmas, Hermina azt hitte, a csipkés kombiné megfelelő öltözék egy zsidó lagziba, Tina napszemüvege igazi celebritáshoz illően pornós. A helyszín a debreceni vendéglátósok kóserkaja-averziója miatt egy város közeli csárda, a tűsarok minden lépésnél belesüpped a fűbe. Doloresz kellemesen csalódott a színvonalban, bár az kicsit zavarja, hogy két órát kell várni, mire a násznép rendesen begyűlik a kertben felállított pavilon elé.

Az első konfliktushelyzet Hermina és Doloresz fedetlen válla miatt alakul ki, maga a vőlegény jön orvosolni a bajt helyre kis kalapban, itt van két bordó kendő, amit a dekorációból csippentettem le, tessen betakarózni. Nem mondom, hogy nem értem meg, de lehetett volna szólni előre, hogy mi a szokás, nem mindenki van otthon a zsidó esküvők illemtanában. A polgári és egyházi esküvés egy kerti pavilonban zajlik, először az anyakönyvvezető mondja el a mantrát, Csilla egyedül érkezik, a Love Is in the Air dallamaira, a vőlegény fejéről meg le nem rohad a kalap, ez nekem nagyon fura, az méginkább, hogy Csillát doktorozzák folyamatosan, jó, hogy egy végbéltükrözést nem rendeltek tőle bónuszként. Igen? Igen. Jöhet a zsidó egyházi szertartás, ennek mazeltov a vége, meg pohártörés, a VM-ek szerint érdekes volt, kiváltképp a vőlegény hétszeres megkerülése. A legjobb a buliban a rabbi kommentárja, aki olyanokat mind, hogy legyél te megszentelve ezen gyűrű által mostan, zseniális.

A terem díszítése Hermina szerint nem illett doktorCsillához, mert díszesebb volt, mint maga a menyasszony, aki viszont nagyon odafigyel a vendégekre, és mindenkivel vált pár kedves szót. A zenekar nem dolgozik meg a pénzéért, Doloresz ezt nem érzi kósernek, már elnézést. Na, jön a kaja, amitől a debreceni vendéglősöket kirázza a hideg és pánikrohamban lakatolják le az éttermek ajtóit, maceszgombóc, zsidó tojás, mittudomén. Hideg, mondja az egyik VM, a másiknak sok a hagyma, és száraz a fasírt, a csicseriborsó meg keserű. Doloresz inkább pálinkázik, igaza van, a leves ugyanis sótlan. Hermina másfajta gombócot szeret, mint amit kapott, de a levesnek volt leve, mondja, ezt is nyomtatnám pólóra legott.

A buli táncos része egy hagyományosnak mondott széktáncoltatással indul, mindenki mulat és röhög, Hermina azt szeretné, ha ennek sose lenne vége, a násznép viszont belerokkanna. Csilla körtáncba viszi a VM-eket, amikor a zenekar nem lustult éppen, mindenki mulat, Doloresz meg tolja a páleszeket, mintha kötelező lenne. A főétel hideg, a pörköltnek olyan színe van, mint egy tejfölös ragunak, nemigen lesz itt tíz pont az értékelésben. A VM-ek kapnak ágyas pálinkát, amiről itt és most kimondom, hogy fos, a mézes szarokkal együtt, tessék, lehet ütni a kommentekben. Tina nem az a visszafogott típus, a pörkölt szar, mondja komoly arccal a vőlegénynek, aki láthatóan megijed a férfiarcú nőtől. Doloresz a végén még egyet belerúg a zenekarba, későn játszottak és szart. Hermina a tortát egyszerűnek nevezte, amivel nincs is baj, mondja, mert Csilla is az, és ha jobban belegondolunk, igaza van. Na, értékeljünk akkor, tíz pont a kaja, egy a helyszín, egy meg a ruha, az 12, akárhogy is számolom.

Na, akkor jöjjön a Bangó-klán és Tina, a cukrász végzettségű menyasszony. Előre bocsátom, hogy Bangó Margittól és izé, munkásságától kiver a víz, a néni persze az esküvőre is rátelepedik, ami nekem visszatetsző. Tinát egy zöld-kék-fehár-fekete-sárga nyári göncben fotózzák körbe, aztán jön az obligát, "hogyan ismertem meg a faszimat" szegmens, én azt hittem, ez egy előre leszervezett esküvő volt de Tina és Emilio is meglepően emberi a padon üldögélős képsorokban, és tényleg úgy tűnik, szeretik egymást. Mivel Tina terhes, így a ruhapróba nem egyszerű, de megoldják. A ruha kicsit giccsesen csillog, de mit értek én a lovakhoz. A buli napján Csilla és Hermina egymáshoz öltözik, piros-fekete-fehér göncben vannak mindketten, de Csilla ezüst, Hermina meg piros topánt vesz hozzá. Doloresz asszem abban a ruhában van, mint az epizód elején, de ha nem is, a színek ugyanazok.

A helyszín nekem ismerős, mintha Czutorék lagzija is itt lett volna. A narrátor szerint ha egy esküvőről azt mondjuk, Bangó-lagzi, azzal mindent kifejezünk, ez olyan lehet ezek szerint, mint a buszvezetőszandál, abból is menten tudom, miről van szó. Bangó Margit neve többször hangzik el egy perc alatt, mint a egészséges lenne, pedig nem az ő fejét kötik be, ha jól emlékszem. Doloresznek jó napja lesz, a zenészek megállás nélkül nyomják a cigányzenét, a hangulat már kora délután kiváló, ez tetszik. Doloresz vedel, Csilla nagy mulatságot vár a romáktól, és reméli, nem lesz kellemetlen meglepetésben része. Na, szertartunk. Emilio begurul fekete, ezüstös, kristályos öltönyében, Tina fátyla a csárda ajtajáig ér. Igen? Igen. Jó, akkor bulizzunk.

Tina szegény úgy néz ki, mint akit vak sminkesek raktak össze egy vastag ecsettel, nem látom értelmét annak, ha egy nőnek a szemét szénfeketére festik, de hangsúlyozottan nem értek ehhez. Bangó Margit belecuppant a kamerába, nehogy egy percre is elfelejtsük, ki a ma este főszereplője, az ő szemére is ráömlött a madarasteszkó sminkosztálya, bravó. A terembe bemenet Doloresz nyom egy felest a biztonság kedvéért, kell is, mert a dekor kicsit túlzó, bazinagy jégkockába tolt rózsák figyelnek az asztalok közepén. Ezzel Herminát sikerül úgy elvarázsolni, mint egy hatéves gyereket a Harry Potter kelléktárral. Bangó Margit énekel, hálistennek nem sikerül bevilágítani, így az élmény csak kicsit sokkoló. A násznép engedelmesen fényképezi a Művésznőt.

A VM-ek hárman ülnek egy tízfős asztalnál, viszonylagos nyugalomban, aztán odamegy Bangó Margit, amitől Hermina elájul, nahát, emberből van. Közben Tina és Emilio nyitótáncot lejt, és tényleg aranyosak, a férfitestű nő és a kisgömböc ura. Emilio megáldja a násznépet, ad hoc történnek a dolgok, ami Csilla számára furcsa, hiányzik neki az erős kéz, aki összefogja a szálakat. A kaja jónak tűnik, bár az előétel láttán Csilla és Hermina elég tanácstalan, ezt meg hogy kel enni? Doloresz a villát választja, bölcs döntés. Lazac és padlizsánkrém, esetleg libamáj, máris kiosztom a tíz pontot a kajára. Bangó Margit fáradt, de közvetlen, Hermina lájkolná a fácsén, ha tudná mi az. A művésznő menet közben lecigányozza Herminát és Doloreszt, és kiderül, fogalma sincs, kikkel beszél, ez kezd egy nagyon szürreális Kusturica-filmre emlékeztetni.

A leves tyúkhúgy illetve borjú, maceszgombóc is van, hogy Csilla örüljön. Emilio foglalkozik a VM-ekkel, és a kaját dicséri, elmagyarázza, mit, mivel kell enni, az ott a krumpli, az meg a lapos hús, együtt pont fasza. A zenekar játszik, a násznép meg énekel, hol Emilio, hol meg aki épen arra jár, Aranyeső még nem volt, de lesz. Kezd a buli átmenni egy segélykoncertbe, Hermina meg is jegyzi, hogy ennyi meglepetésre nem számított. A torta képét be lehetne tenni minden értelmező szótárba a giccs szócikk mellé, ami ezen nincs, azt még nem találta ki a cukrászipar, a rózsákkal meghintett, emeletes költemény tetején görögtűz, közepén pezsgős szökőkút, egyszerűen érthetetlen, hogy a picsába' marad ki a marcipánból készült bólogatós kiskutya és/vagy integetős kéz.

A zene kicsit egyhangú, csak mulatós cigányzene megy, Hosszú fekete haj, meg mittudomén milyen nóták, enni nem sok időt hagynak a VM-eknek, akik közül Doloresz szerelmes lett Bangó Margitba. Koktélozás majd menyasszonytánc, a terhes menyecske megállás nélkül tolja, ami nem feltétlenül egészséges. Bangó Margit cipő nélkül fejezi be az estét, jó a buli. Na, étékeljünk, tíz a kaja, egy a ruha, és adok egy pontot a helyszínnek is, ne legyünk igazságtalanok. Jövő héten lesz Hermina sátras lagzija, meg Doloresz extrém lakodalma, máris tűkön ülök.

Címkék: négy esküvő
43 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2011.12.01. 08:17:04

Támadt pár gondolatom:)

1, nem láttam a műsor elejét, nem tudtam, h miért beszél ilyen ízesen Hermina:), de már tudom! Amúgy kifejezetten szép lány, szimpatikus arca van nagyon! Csinos, egyszerűen jól néz ki!
2, a zsidó lagzi tetszett nekem, talán kicsit lehetett volna lazább is, de biztos feszélyezte őket a kamera had:)! Csilla meg egy egyszerű, szerény lány, Tina! és Doloresz! mellett nem csodálom, hogy eltűnt:D:D:D (anyám, ezek a nevek)
3, voltam már igazi roma lagzin, de ez vhogy nem jött be annyira, nem beszélve Bangó néniről, akitől konkrétan frászt kapok/tam, amikor már meg is hallom, főleg, ha még látvány is tárul szép szemeim elé:)
4, tudom, h romáéknál a giccs egyeduralkodó, de az a torta.........:)
5, amúgy sikerült igen érdekes, meghökkentő (?) menyasszonyokat összeválogatni, de talán ettől jó a műsor!

kvizesbogi 2011.12.01. 09:13:23

Nem értem, a Bangó-klánnak mi szüksége lenne a fődíjra?
Vagy miért kell műsort csinálni pont ennek a párnak?
Kristófon kivül volt más celeb is a műsorfolyamban? Nem követtem az előző köröket. Ha koncepció, hogy kell egy celeb is, akkor értem Emilio szerepeltetését is. Nehéz leakasztani egy házasodó celebet.

belekotyogok 2011.12.01. 09:14:02

Köszi az összefoglalót!

Szerintem a Tina (mindig megrettenek, mikor közelről adják az arcát) a legnormálisabb mind közül. De lehet, hogy csak azért, mert roppant előítéletes vagyok és nem ezt vártam volna tőlük. :)

A Csilla férje nekem is roppant ismerős, DE HONNAN?

belekotyogok 2011.12.01. 09:15:38

@kvizesbogi: talán ismert emberekkel jobban el lehet adni a műsort. Ismert ember -> több pénz -> több fura dolog -> több néző

kvizesbogi 2011.12.01. 09:22:13

Jó.jó, ezt értem, csak hogy pont ez a pár...
Mutass már egy képet róla, nem láttam a srácot.

kvizesbogi 2011.12.01. 09:24:47

Kinéztem a nevet, Dickmann Sándor :) ettől még pornószínész is lehetne, nem onnan ismerős ez nektek ?:) ej, ej

Sudu 2011.12.01. 09:50:16

@ladyandhenk: Hermina tényleg szép, de frászt kaptam attól, ahogy beszélt. És ez alatt a beszéde tempóját értem, nem az ízességét.

Csilla csak visszafogott, ennyi.
Doloreszben bírtam hogy állandóan pálinkázott. Tina meg szerintem sokkal emberibb kinézetű lenne, ha csak negyedannyi sminket rakna fel magára. Nem értem azokat a nőket, akik azt hiszik, hogy egy kiló sminktől lesznek nőiesek.

Végezetül, szerintem igen is tud egy ágyas pálinka is jó lenni...:-)

Schnaps, az ifjabb 2011.12.01. 09:59:28

Kedves Sixx, legjobb tudomásom szerint Debrecenben minden pénetken kóser menü van egy nagyerdei étteremben (nem nevezem meg - nem vagyok az ügynökük, sem a vendégük).

belekotyogok 2011.12.01. 10:04:56

@kvizesbogi: lehet...;)

Talán azért ők, mert (hogy mondjam, hogy pc legyek), az ő lagzijuk esetleg olyan rétegeket is a tévé elé ültet, akik eddig nem nézték. De fogalmam sincs amúgy.

belekotyogok 2011.12.01. 10:07:22

@Schnaps, az ifjabb: ezt ne Sixxnek mondd, ezt a pár mondta a műsorban :)

sixx · http://comment.blog.hu 2011.12.01. 10:12:29

@Schnaps, az ifjabb: én csak azt idéztem, amit Csilla mondott, és igen, én is tudom, hogy a Vktóriában van ilyen menü.

kvizesbogi 2011.12.01. 10:14:45

@belekotyogok: de kettő nem lesz sok a 4ből?

Héttörpe (törölt) 2011.12.01. 10:22:53

"A VM-ek kapnak ágyas pálinkát, amiről itt és most kimondom, hogy fos, a mézes szarokkal együtt, tessék, lehet ütni a kommentekben."

Maxximálisssan egyetértek. Legutóbb végigkérdeztem egy szórakozóhelyen a pálinkakínálatot, a válasz eredménye az lett, hogy vodkát kellett igyak.

Gyevi bíró 2011.12.01. 10:33:15

Drága gyermekim!
Megtekintettem én is volt ezt a részt és azt köll mondjam, hogy még normálisabb volt, mint a korábbiak. Legalábbis nem volt benne annyi böcsmérlés, mint a korábbiakban. Bár az a fehérnép, akinek megvót a lagzija először, az máris nekikezdett a romalagzin lepontozni, tehát kapna érte pár botütést minálunk. De öszvetekintve azt köll mondjam, hogy ez a rész egész jó vót.
De majd meglássuk, mi lészen jövő héten.
Aki meg lemaradt a régiekről vagy nem akar vasárnapig várni, nézze meg onlány a csatorna oldalán.

hkati66 2011.12.01. 10:33:59

Vélelenül találtam ezt az oldalt, ma már a kedvencem, alig tudom kivárni a friss írásokat.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.12.01. 10:38:19

Csak a tisztánlátás kedvéért. A mázli szavunk és mázeltov-ból azonos tőből eredeztethető (asszír mazzaltu). :)

Plumper_ 2011.12.01. 10:42:40

osszuk el kettővel a számokat, és annyiból is meg lehet rendezni az esküvőt és lagzit. csak jól szét kell nézni.
nem kell beparázni a kóser ételtől, hanem kóser konyhán kell elkészíteni, majd odavinni. tréfli étel* tiltott a vallásos zsidóknál, így az esküvőjükön sem.
(* tilalmas húsok, mint sertés, nyúl, teve, tengeri herkentyűk stb., a tejes és húsos ételek keverésének tilalma, csak a kóser vágásból származó hús a kóser, egyéb alapanyagok vizsgálata és a többi)

belekotyogok 2011.12.01. 10:43:56

@kvizesbogi: hát most erre mit mondjak...ezek szerint nem :D

NaNa · https://csajokamotoron.hu 2011.12.01. 10:45:01

Nagy ritkán elkapok egy pár képkockát a műsorból, de azon szét röhögöm magam, hogy mennyire hasonló dolgokat veszünk észre. Tuti a szerkesztők direkt csinálják. :D

belekotyogok 2011.12.01. 10:50:41

@Plumper_: sőt, 30.000ből is össze lehet házasodni. a műsorban nem az a cél, hogy minél olcsóbb esküvőkhöz adjanak tippet, hanem az, hogy szénné röhögjük magunkat azokon, akik azt hiszik, hogy tényleg ez lesz életük legszebb napja és ezért őrülten kaparnak is.

Silent Bob 2011.12.01. 10:51:47

@Héttörpe: Kedvencem, mikor megkérdezem milyen pálinkák vannak és a válasz az, hogy Fütyülős.

sélli_ 2011.12.01. 10:51:49

Hát ez igazán remek lett!
Szerintem igen paraszt dolog volt bangómargitunokájától, hogy a lagzi alatt ekézte a kaját Csillának. Ha nem tetszik maradj csenben, de tök bunkó dolog a lagzi tetőfokán ezzel traktálni a menyasszonyt meg a vőlegényt, hogy hideg volt a pörkölt...

'egyszerűen érthetetlen, hogy a picsába' marad ki a marcipánból készült bólogatós kiskutya és/vagy integetős kéz' - és tényleg. Ilyen tortát én még nem láttam...! Először azt sem tudtam, hogy hol az eleje, és hol a vége.

Plumper_ 2011.12.01. 10:54:11

@belekotyogok: igenis lehet életük legszebb napja, de ahhoz nem kell a pénzt szórni. meg akkor marad számukra a legszebb nap, ha egy életen át kitartanak 1más mellett. ha a szervezők meghallják, hogy esküvő, rögtön felverik az árakat, legyen szó bármiről.

Polly Pudli Pötty 2011.12.01. 10:57:23

@Gyevi bíró: az ekézés már az első esküvőn megvolt, konkrétan az ifjú pár szemébe mondták, hogy szar volt a kaja, stb.

Polly Pudli Pötty 2011.12.01. 10:59:09

Tináról nekem is a ladyboy-ok ugrottak be. Lehet, hogy smink nélkül még férfiasabb lenne.

belekotyogok 2011.12.01. 11:03:03

@Plumper_: nem kívánnék nagyon belemélyedni, de:
1. őszintén remélem (és ezzel vagyunk még így egy páran), hogy nem az esküvőm lesz életem legszebb napja. remélhetőleg a szép napok közé fog tartozni, de bízom benne, hogy sokkal szebb napjaim is lesznek ezen kívül.

2. ha ő így érzi jól magát, hogy szórja a pénzt, mert neki a cicoma kell, meg az ezer vendég a (vélt) boldogságához, ez meg tökre ízlés kérdése.

Kicsit úgy érzem, hogy túl komolyan veszed ezt a műsort.

Schnaps, az ifjabb 2011.12.01. 11:22:51

@belekotyogok: @sixx: Lebuktam, nem nézem a műsort, csak az élvezetes posztot kísérem figyelemmel...

Nari 2011.12.01. 12:16:59

@sixx: én tavaly nyáron láttam élőben is Tinát, m az úszó EB megnyitója előtt én kísérgettem őt és a Bangó Margitot egész este (meg a száztagú cigányzenekar vezetőjét is) szóval első kézből tudom mondani, h tényleg sokkoló a lány. és a szeme mindig ilyen fekete.

Fredo78 2011.12.01. 12:19:14

Szerintem nem minden pénteken van Zsé menü a Viktóriában, ritkább alkalmakkor.
Bangó M ekézését nem teljesen értem, elvégre nem bunyóspityuról meg fásyádámról van szó hanem egy Kossuth-díjas előadóról...

Nari 2011.12.01. 12:21:43

@Fredo78: ott nincs, de a Sport Hotelben minden pénteken van! :)

Rézfánfütyülő fűzangyal 2011.12.01. 12:33:55

"a vőlegény fejéről meg le nem rohad a kalap, ez nekem nagyon fura"
Olyan szerző, aki az alapfogalmakkal, ti. hithű zsidó isten színe előtt (értsd. szertartás, az esküvő ilyen) nem jelenik meg födetlen fővel, az ne álljon neki erről írni. Ez ugyanis hazánkban azért eléggé köztudott!
Vajon azon is meglepődik, hogy a hideg keresztény templomokban a hívők miért veszik le a kalapjukat?

kvizesbogi 2011.12.01. 13:04:36

Van Db-ben kimondottan kóser étterem is...

Bangó M. Kossuth-dijas, Kertész I. meg Nobel-díjas. És? Mondd, hogy nem kötelező szeretnem egyiket se ...

gillian 2011.12.01. 13:21:30

@Rézfánfütyülő fűzangyal: szerintem sixx álnaiv :)
egyébként azt tényleg nem értem, hogy ha tudnak egymással beszélni, akkor miért nem képesek a saját esküvőjük "extráit" a meghívott tudatlanoknak is elárulni? mindenkinek egyszerűbb lenne

Nari 2011.12.01. 13:44:36

@Fredo78: bocsi, közben megtudtam,h a Sport Hotel étterme a Viktória :)

Fredo78 2011.12.01. 14:31:04

@Nari: Biza. Viszont régebben ritkábban volt ilyen menü lehet, hogy most már gyakoribb.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.12.01. 14:51:48

Lehet, hogy a Bangó unoka férfias arcú, de Doloresz mellett simán elbújhat.

Mézes pálesz egyszer, házi, na az olyan is volt. Nem ám holmi zavaros édeskés utóíz. Ízre, mintha mézet engedtek volna fel valami jófajta pálinkával. De a "mézes-ágyas" hájpot én se értem. Főleg, ha Zwack neve is szóba kerül.

Bangó familihoz meg szívesen mennék vendégségbe. Egy biztos, éhen nem halnék.

chatte 2011.12.01. 14:54:09

köszönöm! hónapok óta nem röhögtem ennyit

betörési kísérlet 2011.12.01. 14:57:07

Az anyakönyvvezetőnek kötelessége a teljes nevén szólítani a házasulandókat. Ha a csaj doktor, akkor az része a névnek, nem hagyható ki, még kérésre sem.

Momina 2011.12.01. 15:42:18

Az a bizonyos huszárcsárda nem véletlenül ismerős, szponzorcég, és ha jól számolom, már a harmadik lagzit tartják ott. Volt az a pár tavaly, akiket istenuntig húzgáltak hintón körbe, hogy a násznép kellően agyonünnepelhesse őket, és a ruha kellően koszos lehessen a lovak által felvert portól :) Szegény Tina - mellesleg tök normális, szimpatikus volt - nem tehet róla, hogy ekkorára nőtt. Azért, hogy az esküvői sminkjében úgy nézett ki mint egy transzvesztita, a sminkese kezét csapdosnám meg egy vastag mogyoróvesszővel. Viszont azért ő a hibás, hogy sikerült egy ennyire előnytelen szabású ruhát választania, ami ennyire kihangsúlyozza az alakját a terhességnek ebben a szakaszában, amikor még sanszos, hogy nem terhes, csak épp durván hízásnak indult derékban és nincs még az a csinos, kifejlett pocak, ami a legtöbb terhes nőt megszépíti (ha nem is a pocak, inkább az érzés). Vannak külön kismama-menyasszonyi ruhák, speckó szabással. Hermina esküvőjére nagyon kíváncsi vagyok, hogy mekkora rongyrázás lesz, hogy férjhez megy a falu legszebb lánya, merthogy szép arcú, csinos meg kell hagyni. A Csilláé meg teljesen rendben volt.

raar-pingvin 2011.12.01. 17:39:49

@Momina: hát, azt a cuccot maga Makány Márta adta szegénykére, amitől pont olyan lett, mint egy strasszokkal díszített bojler. Sosem felejtem el, mit adott ugyanez a naccerű tervező az egyik szépségkirálynőnkre nem olyan rég, és nem is bocsájtom meg neki soha!

papa razzia 2011.12.02. 13:24:22

Nekem új még ez a blogos hozzászólás, de megpróbálok tárgyilagos maradni. Sajnos a szerkesztőn múlik, hogy mi kerül adásba és mi nem. Nem jó egy esküvőt tíz perc alapján megítélni, pláne ha a hozzászólók ellenérdekeltek. A kóser kaja nem egyszerű, mert nem csak az alapanyag de még az étkészlet is fontos. Debrecenben csak egy helyen lehet, kóser kaját kapni és az a Debreceni Zsidó Hitközség. A többi tréfli (nem kóser). Az, + hogy Herminának nem tetszik egy egyébként pazar, de egyszerű ruha, sajnos az az Ő szegénységi bizonyítványa. Dolores egyébként teljesen rendben volt a műsor alatt, nagyon kíváncsi vagyok milyen az az extrém esküvő. A Tináék esküvője viszont szerintem nagyon gáz volt.
1. A vendégek arcáról minden lejött csak az nem , hogy buliznának. Pedig az operatőr nagyon kitett magáért.
2. Az esküvő kiről szólt a vendégekről (Bangó Margit, Lajsz András stb.) vagy az ifjú párról?
3. Ha az esküvő kijött 1,6 millából, én megeszem a kalapomat. Vagy oda adom Csilla párjának.

Egyébként meg gratulálok mind a 4 menyasszonynak.

R. · http://macskanyelv.freeblog.hu 2011.12.07. 10:47:47

@raar-pingvin: ez a baj a tervezőkkel.
van egy elképzelésük és képtelenek látni azt, hogy az adott nőn az bizony nem mutat úgy, mint az ő fejükben.
Nekem a menyecskeruhámat csinálta egy tervező. Ott pont fordítva volt: 5 és fél hónapos terhes voltam és nem azt nézte, hogy én mindehhez 59 kg voltam és a hasqam még éppen hogy csak látszott, hanem eldöntötte, hogy terhes vagyok ezért nagy és eltakaró ruha kell.
A végén nem vettem fel.
süti beállítások módosítása