Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A túlélés törvényei 7x01 - Egy hollywoodi sztárral a nagy büdös semmin át

2011. november 12. 19:24 - Nico Tindeath

Bear ezúttal nem egyedül vág neki, elkíséri Izlandra, az egész Európát betemető hamu és a világgazdasági válság országába Jake Gyllenhaal hollywoodi sztár és moziipari magánvállalkozó is. Jake-et ugye Oscarra jelölték 2006-ban a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában a Túl a barátságon című melegwesternben nyújtott meggyőző alakításáért. Vagyis nagyon jól adja a mellékszereplőt, aki a rideg vadonban egy másik férfi oldalán néz szembe a természet erőivel, és persze saját érzelmeivel.

Amúgy a politikailag egyáltalán nem korrekt buzizást csak azért engedjük meg magunknak, mert Bear Gryll a különleges epizódban többször is poénkodik ezen, vagyis reméljük, hogy mindenki érti, hogy a fajra, rasszra és vallási meggyőződésre tett durva poénokat csak nálunk sajátították ki a homofób nácik, egy boldogabb világban teli szájjal lehet röhögni mindenen és mindenkin. Mert tudjuk, hogy csak vicc.

Nos, Jake a semmi közepén várja a helikoptert, és benne A Férfit, Aki a Vadonban Él. Kommandósunk persze nem vár el annyit egy hollywoodi sztártól mint magától, Jake Gyllenhaal ugyan nem viheti magával a masszőzét, a fitneszedzőjét és az asszisztensét, aki kinyitja helyette a kis üveges Eviant, de megengedi hogy eltegyen egy kis csomag kekszet az útra. Sőt a Bőrnyakúak és a Forráskód sztárja még sapkát és kesztyűt is vehet. Irány a helikopter, utána pedig az aktív vulkán, ami tavaly teleköpte hamuval egész Európát, és ami miatt több millió hawaii inges nyaraló all inclusive resortok helyett repülőtéri várókban aludt.

Kiderül, hogy Jake Gyllenhaal az egyik legfittebb sztár Alsó-Hollywoodban, fut, meg kocog, biztos zumbát is nyom, meg pucsítós aerobikot, mert ugye az most annyira divatos a sztárok körében, mint gyémántberakásos Ipad, az aranyozott kokszszívó, vagy éppen a kiszivárogtatott házipornó. Ennek ellenére azért megszeppen a kétszáz kilométeres széltől: poénkodik, de ez azért nem felszabadult poénkodás ez, csak zavart terelés, mint mikor Szijjártó Pétert az ország lehetséges leminősítéséről kérdezik, de ő inkább elsüt egy Gyurcsány-viccet. Nemsokára már úgy mennek, egymáshoz kötve a hóban, Bear és Jake, mint annak idején azok a furcsa alakok a Delta főcímében: három lépésről már csak a szélnek dőlő alakok sziluettje látszik, és még két lépés, és az operatőr nagyon magányosnak érzi magát.

A hóvihar még hagyján, de mindenütt kisebb-nagyobb lukak vannak a hó alatt, Jake Gyllenhaall megy előre, na nem azért, mert főszerepet harcolt ki neki a menedzsere, hanem, mert ha beesik egy verembe, akkor Bear mégg visszaránthatja. Fordított helyzetben vélhetően a hollywoodi sztár nem tudna semmit csinálni: szorongatná a kötelet, aminek a végén Bear Grylls lóg, aztán sírva hívná a sajtófőnökét. Gond van, baszdmeg, nem, nem öltem meg egy kurvát, nem nem karamboloztam egy Lamborghinival, és nem, nem csináltam fel Britney Spearst. Csak eltévedtem kurvára Izlandon, baszdmeg.

Jake bele is lép egy kisebb gödörbe, de mázlija van, csak elsüllyed kicsit, nem úgy, mint az a bárány, ami egy négy-öt méteres gödör alján fekszik csendben. Bear rögtön ételt lát a tetembe, le is küldi a filmsztárt egy kötélen, belezze már ki az állatot, és hozza fel, ami még használható. Én itt már csalást kiáltok, nem is azért, mert Jake előtt leér a kamera, majd hirtelen két nézőpontból is látjuk az eseményeket, vagyis vagy egy egész stáb ment velük, vagy kétszer mászott le a színész és kétszer belezte ki a bárányt. Ezt még elhihetnénk, de azért az nagyon furcsa, hogy Bear Grylls azt hiszi, hogy egy meleg, vulkánikus kigőzölgésekkel teli verem mélyén talált dög még ehető lehet. Persze ki is derül, hogy a bárány már rég elrohadt, Jake kezében maradt az egyik lába, de legalább készült pár szép felvétel, és egy izgalmas jelenet. A forgatókönyvíró örülhet.

Tovább baktatnak dél felé: a kommandós és a sztár, aki játszott már kommandóst. Egyre erősödik a szél, ami jó alkalom arra, hogy megtanuljuk: viharban mindig a hátunkat a szélnek vetve, térdre ereszkedve pisáljunk, így nem vizeljük szembe saját magunk. Már ezért érdemes volt megnézni egyébként ezt a részt.

Esteledik Jake és Bear hóvermet ás magának, egy óra alatt egy kétszemélyes lyukat kaparnak ki két kézzel, és közben azt is megtudjuk, hogy érdemes a talaj fölött picivel egy ágyat is kikaparni, mert fél méterrel feljebb akár egy-két fokkal is melegebb lehet. Becuccolnak, előkerül Jake instant forró csokija, amit még a hotelból nyúlt le, megisszák, megeszik a napi fejadagjuk, azaz egy-egy apró kekszet, és elalszanak. Az operatőr pedig biztos kis kurvaanyázik egész este a verem előtt a hóviharban, hogy bezzeg most egy kibaszott sztárral kellett jönni, és naná, hogy kétszemélyes vermet ástak, a stáb meg persze fagyjon meg odakint. Vagy inkább visszament a hotelbe, vett egy meleg fürdőt, aztán megivott egy pohár single malt viszkit Bear Grylls-szel.

Ja, ez a történet azon pontja, ahol most ellőhetnénk pár Túl a barátságon-poént, de annyira olcsó lenne, mint a nyitási akció a Lidl-ben, így inkább ugorjunk a másnap reggelre.

Bear és Jake reggel korán kelnek, nem reggeliznek, még frissen facsart narancslé sincs, nemhogy ham and eggs, és hosszú combú pincérnő, amihez egy hollywoodi sztár hozzá van szokva. Ezután jön egy hideg folyóban átkelés, persze csak azért, hogy Jake Gyllenhaalt is láthassuk végre félmeztelenül, majd némi didergés, és erőltetett menet után elérnek egy szakadékhoz, amin véletlenül egy nagyon jó minőségű kötélt feszített ki valaki. Bear helyett biztos a vadászok, akik ezen keresztül húzzák át egymásnak az utánpótlást, de én azért inkább a stábra gyanakszom. Jake-nek persze tériszonya van, de ennek ellenére átmászik a szakadék felett a tiroli technikát használva. Hogy mi a tiroli technika? Hát még ezt sem tudjátok? Egyik láb a kötél köré fonva, a másik a levegőben lóg, ezzel egyensúlyban tartva a mászót.

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem tériszonyom van, ami nálam annyit tesz, hogy a nyolcadik emelet erkélyén is elszédülök, és nem nagyon akarok áthajolni a korláton. Kötélen akkor sem másznék, ha fegyverrel fenyegetnének, vagy ami még durvább, a százezer dolláros gázsim múlna ezen. Jake persze sikeresen teljesíti az akadálypályát, és már csak az van hátra, hogy a helikopter megmentse őket. Persze a stáblista alatt nem a kabinban teázgatnak, hanem egy kötél végén lógnak a nagy büdös izlandi semmi közepén, és közben Jake Gyllenhaal úgy ordibál, mint az egyszeri tinédzser, akinek a hullámvasúton súgják meg, hogy nemsokára leszopja egy tucat playmate.

A Túlélés törvényei a Discovery műsorán.

Interjú Bear Grylls-szel a Comment:comon

6x01: Megenni egy félig megemésztett Malacot

6x04: Megmarta egy kígyó, megette bosszúból

6x05: Languszta ingyen

7x01: Túlélni egy lastminute világkörüli utat

7x02: Bear Grylls Mordorban

7x05: Visszatérés Új-Zélandra

7x04: Bear Grylls a mormonok földjén

7x05: ezt még Bear Grylls sem élné túl

11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy maréknyi dollár 2011.11.13. 03:28:50

Kedves Szerző, a Túl a barátságon c. filmnek két főszereplője volt:Heath Ledger és Jake Gyllenhaal.Ha mellékszereplőként jelölték az Oscarra, nagyot bakiztak.Mintha a Rómeó és Júlia c. film Júliáját női mellékszereplőként aposztrofálnák, például.

név_mindegy 2011.11.13. 04:30:36

abban jelölték, de vitatkozz nyugodtan a filmkritikusokkal, biztos jobban értesz hozzá mint ők

amúgy jók a hogyvoltjaid nico

Holden (törölt) 2011.11.13. 08:45:39

Az a baj az ilyen túlélő műsorokkal, hogy baromi nagy átverés az egész. Amikor nézzük, persze elfelejtjük, hogy a felvételeken ott van a stáb is. Soha nem tudhatjuk, hogy 10 perc hóban csúszás után mennyit melegszenek a stáb terepjáróiban. Az meg, hogy Bear hátizsákjából milyen mennyiségű segédeszköz szokott előkerülni, teljesen röhejes, neki nem okoz nehézséget egy 30 méteres kötél előhúzása a zsákból, aztán meg később egy olyan zsákkal látjuk, amiben el sem fért volna a kötél. Arra is csak Bear képes, hogy egy kék ingben egész nap futkorásszon a sivatagban, és még egy izzadtságfolt se legyen az ingen. Nekem elég lenne félórát üldögélni a számítógép előtt egy ilyen kék ingben 30 fokban, és olyan foltok lennének rajta, hogy inget kellene cserélnem. Az meg aztán végképp kacagtató, amikor a dzsungelben egy korhadt fában élő valamiről azonnal megmondja, hogy az micsoda, és hogy ehető-e. Persze...

Egyszóval, én utálom Bear Grylls műsorait, azért mert hazug átverés az egész.

Ezt a hozzászólást nem azért írtam, hogy most 300-an hozzászóljanak, hogy mekkora paraszt fikázó vagyok, akinek semmi sem jó, hanem azért írtam, mert ez a véleményem.

hunter84 2011.11.13. 09:27:56

"Tovább baktatnak dél felé a kommandós és a sztár, aki játszott már kommandóst."

A legjobb mondat. :D

KKKKKKKKK 2011.11.13. 09:47:56

"Amúgy a politikailag egyáltalán nem korrekt buzizást csak azért engedjük meg magunknak, mert Bear Gryll a különleges epizódban többször is poénkodik ezen, vagyis reméljük, hogy mindenki érti, hogy a fajra rasszra és vallási tett durva poénokat csak nálunk sajátították ki a homofób nácik, egy boldogabb világban teli szájjal lehet röhögni mindenen és mindenkin. Mert tudjuk, hogy csak vicc."

Melyik országból is származik a politikailag korrekt kifejezés?

Kelta6725 2011.11.13. 09:51:13

@Holden:
semmi gond a véleményeddel, csak annyit fűznék hozzá, hogy a készítők, rég jelezték, hogy persze van stáb meg segítség..ugyanis nem arról szól a dok. hogy Bear hogy nyiffan ki, még jó hogy vigyáznak a testi épségére..csak arról szól, hogy hogy éljük túl..és mire kell figyelni. Senki ne mondta hogy ez ott a valóság...ezt többször is jelezték régebben is...úgyhogy kár túllihegned.
Rosdszul nézed a dolgot, ennyi.

Takács Kr. · http://takacskrisztianir.blog.hu 2011.11.13. 09:53:06

@hunter84: tényleg! :-)

más kérdés, hogy Jake-nek ez ugyanúgy szerep, mint bármelyik másik. vajon látjuk-e még Adrian Brody-t kommandósnak (a Predator folytatásain kívül is)? :-)

vagyis bármelyik színész el tudja játszani a kommandóst, ha nincsenek ebben akadályozó fizikai korlátai. ezért színészek!

apropo. milyen az, amikor a tinédzsert EGY TUCAT playmate szopja le? sorban állnak vagy körben, stb???

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.13. 11:25:14

Nekem kicsit hálivúdi beütése van az egésznek (túl jól szervezett, túl kerek, túl képi) de ez már tényleg arcoskodás kategória :)
Azért Ewan McGregor első motoros túrája mint celeb-túlélés-erőpróba-lássunk világot sokkal viccesebb és jópofább volt.

Müszélia 2011.11.13. 15:09:51

a kötélen se jake lóg, hanem egy kaszkadőr.

Kócoscápalány 2011.11.13. 20:41:03

@egy maréknyi dollár: www.imdb.com/name/nm0350453/awards

Csak hogy a saját szemeddel lásd a tényeket. A másik szereplőt érthetetlen módon nem találták a jelölésre érdemesnek.

Valandil 2011.11.14. 08:21:40

Az elején kiírhatnák a lényeget: Vakulj paraszt!
süti beállítások módosítása