Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Caprica 1x16 - Heavens Will Rise

2011. november 05. 10:43 - Freevo

Folytatódik a macska-egér játék Zoe és az apja között. A lányok befejezik az erődítményüket, utolsónak Tamara összeszorítja egyszer a kezét, amitől a háttérben bájosan susogó szellemhangok csendülnek fel. Így már tökéletes a világunk, mondja, aki érti azt, az tegye fel kezét. Graystone papa eközben szugerálja a képernyőjén özönlő biteket, majd felkiált: ott van Zoe! Programozó vagyok, de ezt a képességet már Cyphernél sem értettem. Apuka a lányokra ront, de Zoe galádul leszúrja a virtualitásban. Daniel erre üvöltve hiperventillál a valóságban, Amanda tépi le róla a holopántot. Ez tiszta Mátrix, szólal meg a mellettem unatkozó csajom, és milyen igaza van.

Zoe itt nem áll meg, letiltja a faterja admin fiókját, innentől Daniel is olyan, mint egy átlagos WoW-függő tini, semmi extra privilégium a rendszerben. Amanda sms-t kap Duramtől (pacsi a mobilja kijelzőjéért, amin csilivili hollywoodi interfész helyett olyan gombok meg ikonok vannak, mint egy rendes készüléken), találkozniuk kell. Az ügyöknek Amanda elmeséli, hogy Mar’beth (a feleség, akit Duram mószerolt be) lelépett és ott hagyta a gyerekét. Ezt a fedősztorit találták ki Clarice-ék, Duram pedig jobbnak látja nem megcáfolni. Ad egy holopántot a nőnek, hogy cserélje ki Clarice-ére, így megfigyelhetik a működését a v-világban.

A Willow-háztartásban megint a stadion elleni tömeges öngyilkos bombamerényletet tervezgetik, amelynek a végén a mártírok avatárjai feltöltődnek a virtuális valóságba, és digitálisan mennybe mennek. Clarice eyik férjének fenntartásai vannak a kamuapoteózissal kapcsolatban. Akkor nézd meg magadnak, működik-e, van még szabad hely a stadionban, riposztol Clarice.

A Gemenonon futólépésben halad tovább Lacy kiképzése, amikor a hölgy meglátja, hogy az egyik engedetlenkedő terroristatársát ki akarják végeztetni egy cylonnal. Lacy holmi emberségtől vezérelve kirohan, és leállítja a kivégzést, a robot valamiért hallgat rá. Megy egy darabig a tedd-ne tedd huzavona, de végül Lay gyzedelmeskedik, úgy fest, a robot programjában az ő jogköre kicsit magasabb, mint a kivégzőtiszté. Őt is meglepi, hogy Zoe programozásából benne maradt valamicske a gépben.

Daniel látogatást tesz Samnél, és elújságolja, hogy Tamara még mindig életben van. Sőt, már dolgozik azon, hogy mesterséges emberi testet tudjon varázsolni a két lánynak. Ő viszont nem tud velük beszélni, mert ki lett rekesztve New Cap Cityből, akárcsak korábban Joe, akit megöltek odabent. Így Samnek kell bemennie.

Amanda kicseréli Clarice holopántját a kért módon, majd beszámol erről Duramnek. Az ügynök végre elárulja neki, hogy Mar’beth azért halt meg, hogy megvédje őt és leleplezze a terrorelhárító központig hatoló konspirációt. Hoppá-hoppá, közben Duramet valaki egy célkeresztből figyeli. Mikor Amanda kelő messzeségbe eltávolodik, lelövik a rendőrt. Amanda meg, megfeledkezve arról, hogy a mesterlövészpuskák általában nem egy golyóval jönnek, odarohan hozzá menteni a menthetőt.

Adamáéknál megint röpködnek a családi pillanatok, a változatosság kedvéért főznek nevetgélnek, majd a jó kedvet megszakítja a közelmúlt tragédiái feletti lamentálás. A kis Willy ugyanis megjelenik egy Bosszúálló Angyalok pólóban, amelyen a nővére, Tamara virít. Sam meg úgy tépi le róla, mint Semjén Zsolt a fiáról a Scissor Sisters-es kapucnis pulóvert.

A Ha’la’tha életében felbukkan egy nő (trivia: Fidelia Fazekasnak hívják), akinek van némi közös múltja Joe-val, haértedmiregondolok.Ő a Guatrau lánya -- szóval a Guatrau magyar! --, csak egy időre el volt tűnve egyéb elfoglaltságok miatt (értsd: lecsukták). Joe igyekszik nem felmelegíteni a korábbi viszonyukat, mire a nő át is tér az üzleti ügyekre. Feltűnt neki, hogy hiányoznak egyes darabok a Gemenonra szánt cylon-szállítmányokból, amelyekre Joe-nak megvan a magyarázata. A hibás darabokat kell pótolni velük. Úgy tűnik, a nő bekajálja a dumát, de azért én nyitva tartanám a szemem.

Lacy kisunnyog a szállásról az éjszaka leple alatt, hogy kipróbálja a cylonmnipuláló képességét. Úgy tűnik az össze robot hallgat rá, akármt is mondjon. Az egyiknek parancsba adja, hogy emelje fel a kezét, ha ő Zoe, erre azonban nem történik semmi. Amikor ijedten távozik a sráccal, aki elkísérte, menet közben az összes robot egyenként felemeli a kezét. Félrevonulnak, és Lacy elmeséli a srácnak, hogy ki is az a Zoe, akit számon kért robotokon, majd őrületes csókcsatába kezdenek.

Daniel odahaza dolgozik a cylon prototípuson, biztos még mindig elő akarja belőle bányászni Zoe-t, amikor Sam hívja. Meggondolta magát a felkéréssel kapcsolatban (valójában Evelyn, Joe nője győzte meg arról, hogy be kell mennie a virtuális valóságba, és eltemetnie örökre ezt a kamu Tamarát, hogy ne kísértsék ezek az emlékek többé Josephet). Egy kis pénzért hajlandó elvállalni a küldetést New Cap Cityben.

Diego, Lacyék kiképzője jelenti a robottal történteket a vallási vezetőnek. A misztikus maszlagnyelven beszélő nő kifejti, hogy hát csoda, ha egy ilyen csünt kisgyerek túléli az STO veszélyes kiképzését, értsd, Lacyt tragikus baleset kell, hogy érje de kurvagyorsan.

Willow-éknak feltűnik, hogy valami nem stimmel Clarie holopántjával, mert nincsenek rajta a mennyország-program adatai. Az egyik férj megállapítja, hogy ez bizony ki lett cserélve egy másik darabra, ergó áruló van köztünk, és nem valószínű, hogy a halott Mar’beth szelleme az. Huszonnégy órájuk van megtalálni Amandát és az eredeti pántot, mert akkor robban a stadion, és a mártírok másként nem jutnak a mennyország bétaverziójába.

Amanda elmeséli Danielnek, mi történt Durammel -- a merénylet után, úgy tűnik, nem intézte el őt is a rejtélyes orvlövész. Az ügynökkel sikerült beérni a kórházba, ahol egy Cottle nevű doki látta el, remélem, legalább annyit káromkodva közben, mint a Galactica morcos egészségügyi tisztje. Később belépnek a v-világba, és Sammel együtt vonulnak végig az erdőn, amelyet Tamara és Zoe teremtett. A lányuk már várja őket.

Címkék: caprica
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása