Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Caprica 1x15 - The Dirteaters

2011. november 04. 10:00 - Freevo

Egyéb elfoglaltságok miatt a hogyvolt csúszott kicsit, cserébe valószínűleg minden idők legrövidebb beszámolójával szolgálhatok, ugyanis egy tökéletesen eseménytelen epizóddal folytatódik a Caprica. Először is Samet és Josephet előléptetik a Ha’la’thában. Joe-ból rendes tag és egyben tanácsadó lesz, Samből pedig afféle caporegime. Az előbbinek vannak bizonyos fenntartásai, nem örül, hogy a maffia a gemenoni gyilkosokat szponzorálja, közben meg Daniel Graystone merényletét tervezi.

Flashbackelünk a testvérpár gyerekkorára, ami már önmagában egy felháborító dolog, de ennek tetejébe még két bűnrossz színész is játsza a kölyköket. A szüleik éppen felvilágosítóórát tartanak a tauroni polgárháborúról meg a helyi szokásokról. A tauroniak szeretik maguk megválasztani a haláluk helyét és idejét, azaz, igen, gyakori náluk az öngyilkosság és az euthanázia. Jack Kevorkian büszke lenne.

New Cap City, Sinny McNutty’s bár(ennél ponyvább neve nem is lehetne, de nyilván épp ez volt a lényeg). A dorbézoló vendégsereg nyugalmát a Bosszúálló Angyalok érkezése zavarja meg, akik a Marvel által belénk sulykolt prekoncepciók ellenére nem szuperhősök, hanem a két soha meg nem haló lány, Tamara Adama és Zoe Graystone. A buli félbeszakad, a vendégek sorra kicsekkolnak a játékból, a két avatár kivételével, akik arra vannak kárhoztatva, hogy egy lecsúszott krimiíró szeszgőzös fantáziájának szüleményében éljenek.

Két játékos mégis hátramarad, nem mások, mint Clarice Willow férjei, akik, úgy tűnik, maguk sem átallanak mókázni egy kicsit New Cap Cityben. Épp azért jöttek, hogy szamurájkardokkal kicsinálják a két bosszúszomjas boszorkát, akik azonban – szabályokat nem ismerve – lepuffantják őket. Így tudja meg Clarice, hogy a hites urai Zoe Graystone-nal tartottak egy meetupot, bár szerintük az avatár csak egy béna hamisítvány volt.

Daniel és Joe bokszolnak egyet, ami alatt Joe hasznos tanáccsal látja el az ellenfelét arról, hogy hogyan kell felvennie a kesztyűt valakivel, aki rátámad. Csak a hülye nem látja, hogy valójában arra figyelmezteti, a tauroni bűnszövetkezet a meggyilkolását tervezi. Daniel veszi a lapot, még aznap este megcsinálja a házi feladatát a maffiából, és Serge robottal felolvastatja a Ha’la’tha wiki teljes tartalmát.

Kiderül, hogy a Ha’la’tha korábban nem maffia, hanem felkelők egy csoportja volt, akik polgárháborút kezdeményeztek, mígnem leverték és csaknem kiirtották őket. Azóta alvilági mozgalomként tevékenykednek, és kolóniákszerte vállalatokat kebeleznek be, visznek csődbe, és csinálják ki az eredeti vezérigazgatóikat. Most épp a Graystone vállalat a soros.

Daniel a lecke betanulása után begrasszál a maffiózóktól hemzsegő kávézóba, amely Sam törzshelye, és tesz neki egy ajánlatot, amelyet nem fog tudni visszautasítani. Segít elpostázni pár robotot a tauroniaknak, cserébe az újdonsült Ha’la’tha-parancsnok gondoskodik arról, hogy neki egy haja szála se görbüljön.

Folytatódik a kiskorú Adamák története, újfent a szánkba rágják, hogy Sam már akkor is tökösebb volt, mint Joe. Az idősebb fiú kifigyeli az ablakból, ahogy megölnek egy katonát. Leoson a magára hagyott tetemhez, és elemel tőle egy pisztolyt, körülbelül olyan arccal, mintha halálcsillagos legót kapott volna karácsonyra.

Másnap házkutatást tartanak náluk az elhunyt katona bajtársai, és megtalálják a hiányzó fegyvert. A gyerekek szerencsére elbújtak, úgyhogy csak a két szülőt kötözik meg, és kezdik el vallatni, csakhogy nekik meg fogalmuk sincs a pisztolyról. Adama mamát elcipelik és megkínozzák, majd lelövik, a gyerekek meg tétlenül hallgatják. Mikor már a papát is elkezdik csonkítani, a két gyerek nem bírja tovább, lelövik a tiszteket a pisztollyal, amelyet egy óvatlan pillanatban elemeltek. Ez után Adama apuka megkéri őket, hogy őt is végezzék ki, itt az ideje betartani a tauroni hagyományokat. Mindezt azért, mert az ostoba kölke nem bírt megülni a seggén.

Duram ügynököt behívatja a főnöke, akiről az előző epizódban sikerült megállapítani, hogy sáros. Csakhogy a ravasz fickó előbbre jár egy lépéssel, és Duramet mószerolja be azokkal a felvételekkel, amelyeken arról beszél az irodában, hogy nem hajlandó átadni a besúgója aktáit a felettesének. Ez elegendő is a belső ellenőrzés számára, az ügynököt megfosztják a jelvényétől. Szegény Amanda magára marad, pedig épp most akart néhány felvételt leszállítani neki.

Capricavárosban csatangolva Daniel szembetalálja magát egy pólóval, amelyen a lánya meg Tamara Adama szerepelnek Bosszúálló Angyalok néven. Még szerencse, hogy mém belőlük, így hamar eljutott a hír mindkét emberhez, aki áhítozik irántuk. Daniel hamarosan látogatást tesz New Cap Cityben, és meg is pillantja a lányát, de az elmenekül előle. Zoe és Tamara elhatározzák, hogy ez így nem elég biztonságos a számukra, ezért átmátrixozzák New Cap Cityt egy erdei erődítménnyé.

Joe hamar rájön, hogy Sam a Guatrau ellen játszik, és a tudta nélkül csempész cylonokat a Tauronra. Mivel testvérek, és a szüleik halála estéjén örök hűséget fogadtak egymásnak, össze fognak tartani. Együtt nyomják le a pénzéhes Guatraut.

Daniel elmondja Amandának, hogy megtalálta Zoe avatárját -- igaz, úgy eltűnt, hogy V-világszerte nem találja. De az asszony látni akarja, úgyhogy felkerekednek megkeresni.

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: caprica
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása