Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Négy esküvő 2x03 - Angolok és hagyományőrzők

2011. november 02. 08:40 - sixx

Újabb négy menyasszonnyal támad a műsor, és négy, elméletileg merőben más esküvővel: lesz köztük angol-magyar vegyesválogatott, fétismennyegző, királylányos, meg még egy, arra már nem is tudom, milyen jelzőt használt az egyébként néhol elég idegesítő narrátorhang. Kiss Beáta 25 éves tanuló, aki talán kicsit túl komolyan veszi "a vissza a gyökerekhez" mozgalmat, egy barlangban esküszik majd meg angol kedvesével, 90 fő előtt, három gurigáért. Kinyik Mónika, a 30 éves fogtechnikus nem keres rosszul Gyulán, hiszen 120 főt lakat majd jól 1,5 millióból, Gyarmati Dorottya 90 fős fétisesküvőt rendez kétmillerből (ennyire drága a gumiruha?), Kalmár Krisztina, a gépjármű-vezetők éves naptárának címlaplánya a sátras lakodalomban hisz, 125 főre kétmilliót költ. Drága mulatság ez, feleim.

A menyecskék bemutatkozására a Hilton hotelben kerül sor (achtung, termékelhelyezés), az angol emberhez hozzámenő Beáta addig szimpatikus, míg ki nem nyitja a száját, és el nem kezd akcentusos magyarsággal beszélni, a szemüveges Mónika viszont addig sem, mert olyan savanyú feje van, mint Kövér Lászlónak lenne egy MSZP-szilveszteren, Dávid Ibolya karjaiban felesezés közben. Krisztina szegény a megnyilvánulásai alapján nem tartozik a legérdekesebb nők közé, egyszerűbb, mint a faék alakú dobókocka, de legalább határozott véleménye van mindenről, ami a legszarabb kombináció. Dorottya, a fétiskirálynő valami Marylin Manson-szakkörben faraghatta a fejére a frizurát, nyakörve van, és fekete rúzsa is, oldalt viszont haja nem nagyon. Az osztás persze az első találkozó alatt megindul, Dóri kapja az ívet Mónikától, Kriszta arcán páni félelem ül tort.

Na, kezdjük Beátával, az akcentusos tanulólánnyal, aki egy kőbányában esküszik magas, hullasápadt férjével, aki nagyon élvezi Molly-t, a lányát. Kétnyelvű esküvő lesz, a témája Alíz csodaországban, és az ilyen tematikus izéhez jár egy ceremóniamester is, ez asszem a vőfély upgradelt verziója, aki már nem mondókázik, csak irányítja az eseményeket. A templomi hepajra a három VM az alkalomra illően felöltözve érkezik, Kriszta fekete selyemben, Dóri fekete bőrben és sminkben, kezében kis, koporsót formázó táskával, rajta két, az SS-nél rendszeresített halálfejjel, gratula innen is. Móni fején kalap, nem javít az összképen, sőt. Beáta ruhája fehér, elöl mintha leöltötték volna málnaszörppel egy csíkban, nem mondom, hogy rossz, csak fura, de mi értek én a lovakhoz.

A ceremónia alatt a legérdekesebb esemény az Éden hotelből megismert trió, a Király, a Pápa, meg Kristóf, a szegény ember Banderasa jelenléte, okkal vannak itt, nem a Viasat3 megbízásból, Éden Ádám (a Király) unokatestvére Beátának. Az angol vőlegény leszarja a násznépet, és iszik egy kocsmában, zsivány. Na, jön Beáta, Móni a ruhát kritizálja, Krisztának nem tetszik, hogy a vendégsereg fele angol lesz, Dóri szerint esküvőt nem a bazilikában kell rendezni, hanem Manson öltözőjében. Dóri egyébként nem nagyon van tisztában a szertartásrenddel, az oltár előtt az a faszi ki, kérdezi, Krisztina elnéző mosollyal az arcán megveregeti a kezét, az a vőlegény. A VM-ek szerint ez nem lesz egy gyors esküvő, nem hát, két nyelven is el kell mondani a sületlenségeket. Igen? Igen. Mehetünk zabálni.

Na, kőbányába sétáláshoz nem körömcipőt kell felvenni, ezt asszem fel is írom magamnak, mág jól jöhet valamikor. A VM-ek közül csak Dórin van olyan cipő (vagy bakancs, fasz se tudja), ami alkalmas a sétára, a másik kettő bütykein szinte látom a vízhólyagokat, ahogy szépen gyarapodnak. A buli helyszíne egy sátor a barlangnál, az asztalok díszítése elegáns és szép, a színek stimmelnek, nem hivalkodó semmi, a három VM meg persze az Éden-trióval egy asztalnál foglal helyet, hol máshol. A Király menten kézbe veszi az eseményeket, megyek italért, kinek mit hozzak, a nők elolvadnak, Krisztina arcán a rajongásba vegyülő nemi vágyat bírok felfedezni, amikor Kristóf csatakos (zselés?) fürtjeire bámul. Meg is jegyzi, hogy otthon seggbe fogják rúgni, már látja. Mónika persze a helyszínbe is bele tud kötni, a sátras esküvőkről neki egy fesztivál bír eszébe jutni, Kriszta meg nem érti az Alíz csodaországban történetét, ha gondolja, küldök egy példányt. A mellékhelyiségekre is kitérünk: csak hogy Mónika fesztiválfílingje teljes legyen, műanyag budik vannak kék löttyel, remélem örül.

Na, jön a kaja, fácánleves csészében, amibe azonnal bele lehet kötni, Mónikának nem volt elég sós, borsos, zöldséges és meleg, ő magyar, neki sok leves kell egy nagy tálban. A többi fogást svédasztalos rendszerben kapják, ami természetesen nem jó se Kriszta, se az egyre savanyúbb Mónika szerint, sorbanállás negyedórán át, vaddöfakk, meg eleve, tessen engem kiszolgálni. Magyaros íz sem sok volt, birkaperkelt, galuska, lapos hús sehun, skandalum. A Király a desszertnél nyomulna rá a nőkre, a klasszikus hozzunk még süteményt kérdéssel, aha, bólogatnak teli szájjal, a Király a Pápához fordul, Danikám, gyere, de az meg nem mozdulna, mintha az Édenben lennénk. A buli igazán nem akar beindulni, Dóri szerint íííííííszonyatosan lassan mentek a dolgok, Kriszta meg a kamerába azt mondja, hogy Beáta nem akarta bemutatni, milyen egy igazi magyar lagzi, a levestálba hányó nejloninges rokonnal, és ez milyen már. Közben a haját baszlatja egyre, ha így folytatja, jövőre kopasz lesz.

Aztán csak lesz tánc, de persze nem lakodalmas faszság és nincs elhányok a falig sem, hanem tánczene, ráadásul (micsoda botrány!) nem is magyar, egy V-Moto Rpck slágert sem hallunk, és Jimmy sem üvölti a világba fájdalmát, van helyette dance-off, azaz táncpárbaj, ami kurva vicces lett a földön hernyózó Pápával és az egymás szájából nyakkendőt rángató angolokkal, akik aztán a Blur Song 2 című nótájára igazán beindulnak, és rendes pogó kezdődik a táncparketten, ennyire fasza esküvői hangulatot még életemben sose láttam, és nem vonatozik egyik faszfej sem. Ez persze a VM-ek szemében szálka, le kell pontozni a gecibe, mert akkor nem lesz Kenya a végén, eh. Beáta ráadásul nem öltözik menyecskeruhába, csak az esküvői hacuka felső szoknyarészét veti le, amit a csajom zseniális megoldásnak tart, biztos neki van igaza, nem a besavanyodott vénasszonyoknak (Móni-Kriszta), akik szerint ennél nagyobb botrány tán nem is volt az esküvések világtörténetében. Én a szokásos 12 pontot adom, de most tíz a hangulat, egy a kaja és egy a ruha.

Na, Mónika, te jössz, a Gyulán rendezett hagyományos lakodalmaddal, amihez már korán reggel rettentő gondossággal hegesztenek elképesztően visszataszító frizurát a fejére, és ha ez nem lenne elég, a szempillájára jobb és baloldalon is egy-egy gyöngyöt ragasztanak, aminél zavarbaejtőbb dolgot nem tudok elképzelni, talán a tüllszoknyás Semjén Zsolt lenne rám ilyen hatással. A gyöngyragasztgatás Gyulán nagyon elharapózott, még a nyoszolyólyányok is kaptak a szemükre. Kriszta királylányos-hercegnős ruhát képzelt el Móninak, és igaza is van, tök átlagos esküvői jelmezben van a nő, bezzeg a VM-ek. Beáta egy laza nyári ruhát, Krisztina egy anyukés kiskosztümöt, Dóri meg egy csöcsénél vassal ékesített bőrmellény-csipke kombót öltött magára, és ő meg is jegyzi, hogy nincs az az isten, hogy ő ilyen ruhát vegyen fel. Mónika az oltár előtt olyan fejet vág, mintha valami kifejezetten büdöset kellett volna megennie húsz perccel ezelőtt, a vőlegényt pedig olyan szemekkel méregeti, mint egy különösen éhes imádkozó sáska az aznapra rendelt hímet. Igen? Igen.

Az ifjú pár hintón halad tova a templomtól, nahát, micsoda meglepetés. Gyűlölöm az ilyen felvonulást, a városban dudáló, szalagokkal díszített autókat is, de legyen ez az én bajom. A hintó mellesleg Mónika ajándéka volt a férjnek, ehhez nem tudok mit hozzáfűzni, a csávó az ezerhatos Ladához való új spoilernek biztos jobban örült volna. A helyszín a klasszikus menza, a díszítés puritán és lelakott, az asztalokon a cájg a zsinórgyár vállalati karácsnyáról megmaradt szalvétákkal megtámogatva. Hosszú asztalok, a beszélgetés kizárva, ahogy azt megszokhattuk a hagyományos lagzikban, és persze van vőfély is, a magyar lakodalmak elengedhetetlen és rettentő idegesítő kelléke, viccesnek nem vicces, de időt húzni nagyszerűen lehet vele.

A kaja tradicionális tyúklevessel indul, itt már tálban hozzák, lehet örülni. A vőfély első tréfája a középen kivágott merőkanál, mindenki a térdét csapkodja a vicctűl, nahát. A második fogás perkelt, a galuska széjjelfőtt, jegyzi meg Kriszta savanyú képpel, Dóri meg a násznép egyik tetovált alkarú tagjával kokettál, System megy, kérdi a srác, megy hát, mondja Dóri, ezzel meg is volnának akkor. Kissé meghökkentő fordulattal a többi fogást már nem felszolgálják, hanem lehet menni a svédasztalhoz, amiről Mónika ugye azt mondta Beáta esküvőjén, hogy menzafíling, itt gondolom a tradíció része és szép népszokás, eh. A vőfély a kaja közben sziporkázik, amit Kriszta úgy kommentál, hogy ezzel magának akarta volna fokozni a hangulatot. Ezt pólóra kellene nyomtatni.

Jön a rettentő torta, fehér, ujjnyi vastag marcipánmázzal, a látványtól összeragad az ember szája, esküszöm. Az ifjú pár langyos nyitótánca után beindul a buli, lakodalmas faszságok és népszerű nóták jönnek sorban, aztán a kibaszott vonatozás is, de itt még nem volt vége a kínszenvedésnek, mert van díszvendég is, bezony, a mai magyar mulatós műfaj királynője, Nótár Mary, bazdmeg, és jön az Aranyeső. Dóri itt sokall be, ezt nem bírom, hörgi elhalüó hangon és kimenekül a teremből, én már nyolckor otthagytam volna az egészet a picsába, ő toleránsabb lélek. 12 pont tőlem itt is megvan, tíz a kaja, egy a ruha, egy a hangulat. A következő adásban lesz fétisesküvő meg besértődés Szegeden, alig várom.

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: négy esküvő
44 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karolinabeszarova 2011.11.02. 09:23:09

Fú ezt a Mónikát de tarkón basznám egy vizes heringgel!!Ennyire lefikázni mindent.
Az első szériában is volt egy nő aki ezt csinálta, aztán a saját esküvőjén ahogy kijöttek a templomból LESZARTA a ruháját az egyik felengedett galamb! Na azon 5 percig röhögtem, isten nem ver bottal...

egyikmasik 2011.11.02. 09:32:38

Hállóó!
Nem fekete és nem selyem, hanem kék! TE hogyvolt!
Jobban nézd már meg a műsort, mert Krisztán lapos pipellő volt!!!

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.11.02. 10:41:08

Azt a lyukas merőkanalat valaki magyarázza meg nekem! Lécciléccilécci!

frikazojd · http://kocs.ma 2011.11.02. 11:33:47

LOL, millerek, jezusom. 70 fo, 500bol mindennel, ez a max, de csak ha vissza is jon az 500, mondjuk lenne belepo vagy valami. Meg keressuk ennek az elkepzeles-halmaznak az asszonyeval kozos metszetet, de meglesz az, meglesz..

plüss_Teknős 2011.11.02. 11:47:54

Elnézve ezeket az esküvőket, egyre boldogabb vagyok, hogy nekünk ki-bevonulással volt az egész 10 perc :-D

nudlee 2011.11.02. 12:33:10

De még ha valami ájtatos nagy nők lennének, de a való életben is 10-ből 8 nő baromi undorítóan intézi az esküvőjét, hatalmas lóvét meg feneket kerítenek az egésznek... gyöngy a szempillán bmeg, behalok!
Tessék szépen gyereket szülni, rendesen felnevelni, az igen, de 2 millát arra költeni, hogy egyszer királykisasszony legyen, aztán lehet fizetni a kőcsönöket vissza, meg rinyálni. Fujj de utálom a nőket

CosmoBacsika 2011.11.02. 12:53:35

Bár nagy élvezettel olvasom a hogyvoltokat, azért hadd kérdezzem már meg, hogy mi a francért ír egy olyan ember hogyvoltot egy esküvős műsorról, aki alapvetően gyűlöli az esküvőket? Mert ez ebben a formában tömény fikázás, holott humor lenne benne dögivel...

Plusz még arra kíváncsi lennék, hogy az egyes alanyoknál felírt összegek egészen pontosan mire vonatkoznak, mert egy-két helyen a költségeket iszonyatosan alullőtték, vagy csak simán nagyvonalúan kifelejtettek belőlük valamit. Netalán ezek tényleg vagytisztán CSAK a lagzira szólnak?

GL-581 g 2011.11.02. 13:15:52

@TrueY: Hagyományosan magyaros és fergetegesen vicces. Érteed... Mert kanál és lyukas. Érteed... :DDD
(Nem rajtad ironizálok, hanem az ilyen erőltetett lagzis közhelyeken.)

@CosmoBacsika: Viszonylag kevés olyan emberről tudok, aki szereti az esküvőket. Villámgyors és nem reprezentatív közvéleménykutatásom alapján az emberek 83%-ának feláll a szőr a hátán a vonatozástól, menyasszonyrablástól, a szintis zenebohóctól, a matyómellényes vőfélytől és a többi lagzis rémségtől.

GL-581 g 2011.11.02. 13:20:07

Egyébként a hagyományos magyar lakodalomnak mióta kelléke Nótár Mary meg a zsamó-zsazsej? Szánalom ez, én mondom... és szellemi igénytelenséggel súlyosbított ízlésficam. :S

CosmoBacsika 2011.11.02. 13:21:13

@GL-581 g: " a szőr a hátán a vonatozástól, menyasszonyrablástól, a szintis zenebohóctól, a matyómellényes vőfélytől és a többi lagzis rémségtől." - ez rendben, tehát ezek jelentik az esküvőt?

GL-581 g 2011.11.02. 13:33:54

@CosmoBacsika: Ja, nem, bocs! Kifelejtettem a menyasszonytáncot, a hullarészeg nagybácsik óbégatását, a dudálós körmenetet és az asztalok alatt rohangászó-fetrengő kiskölyköket. :D

Miért, szerinted mi? Vagy most az esküvő =/= lakodalom vonalon hasogatjuk a szőrszálat? :P

Maravillosa 2011.11.02. 13:36:15

Dani hernyótánca a parketton priceless volt! A gyulai luvnya nálam kiverte a biztosítékot, egy gyökér. Szimplán. Ha az angolné tudta volna, hogy mit fikázta az amúgy tök jó buli esküvőjét, szerintem ő is visszavett volna a dícséretekből. Viszont a fétislagzi biztos jó lesz, főleg, hogy nem tudom, hogy az milyen:)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.11.02. 13:46:52

@GL-581 g: "Mert kanál és lyukas"
Ezt magamtól is láttam. De miért jó ez? A mi esküvőnkön is volt és már akkor sem értettem... :(

GL-581 g 2011.11.02. 14:02:48

@TrueY: Hát, ha engem kérdezel, szerintem a lyukas merőkanál azért kell, hogy jót tudjon kacagni a násznép azon része, amely később felállva tapsol majd Nótár Mary dalművésznőnek. :DD

Momina 2011.11.02. 14:59:45

A mi esküvőnkön nem volt se vonatozás, se vőfély, se részeg nagybácsik, se mulatós, úristen, lehet, hogy nem is volt esküvő, nem is vagyunk házasok? :))))) Az angol-magyar nekem tetszett, a tematikus esküvő külföldön trend, nálunk még nem, pedig aranyosakat lehet belőle kihozni. Egy volt negatív csak, illetve bocsi kettő: a VM-k, és a ToiToi! Esküvőn Toitoi?? A menyasszony se pisilt egész este vagy ő is abba furakodott be a habcsók ruhában, meg az egész díszes násznép is? Lehet bérelni olyan lakókocsiszerű előteres-kézmosós illemhelyeket is, költhettek volna rá, mert ez szörnyű volt.

Valerijov 2011.11.02. 15:00:44

na, ez az az epizód, ahol egy ismerősöm a 4 főszereplő csaj egyike, elmondása szerint minden dumát előre megkaptak leírva, semmi önálló vélemény, csak vissza kellett böfögni, amit a szerkesztők összehoztak wordben, aztán kinyomtatva az orruk alá toltak. valóságsó, az hát.

Bogyó 2 2011.11.02. 15:04:15

"Aztán csak lesz tánc, de persze nem lakodalmas faszság és nincs elhányok a falig sem, hanem tánczene, ráadásul (micsoda botrány!) nem is magyar, egy V-Moto Rpck slágert sem hallunk, és Jimmy sem üvölti a világba fájdalmát, van helyette dance-off, azaz táncpárbaj, ami kurva vicces lett a földön hernyózó Pápával és az egymás szájából nyakkendőt rángató angolokkal, akik aztán a Blur Song 2 című nótájára igazán beindulnak, és rendes pogó kezdődik a táncparketten, ennyire fasza esküvői hangulatot még életemben sose láttam, és nem vonatozik egyik faszfej sem."

Megáll az eszem ettől az agyonglobalizált multikultis ízlésterrortól! Mert miért jó az, ha csak Blur van az esküvőn? Könyörgöm, miért kell ilyen kurva unalmas egyhangú szürkére festeni a világot? Tényleg az a fasza, ha mindenhol a világon csak a nagy ángliusok meg az amerikánusok rokzenéjét hallgatná, ismerné mindenki? Miért kell ilyen rohadt frusztrált kisebbségrendűségi érzésekkel teletűzdelten felfogni a világot? Jaj de kurva szar, nem vagyunk angolok-amerikaiak, sírjunk! Jajajj, mert a vonatozás meg a Demjén az milyen ciki, a blur-pogózás meg jaj de menő, hát persze!
Én utáltam a magyar nótát, a lakodalmast, s magam is az angolszász rockzenéért rajongok gyerekkorom óta, de eszembe nem jutna, hogy mindenhol csak ez a jó, s ezt erőltessem Józsi bácsira, s lefaszozzam, ha vonatozni akar. Mert sokkal érdekesebb, ha ebben az országban Bunyós Pityura ugrálnak, Görögországban szirtakit járnak, a lengyeleknél meg megint mást csinálnak. Én ha részt vennék egy török esküvőn kurvára nem azt várnám el, hogy Blur-re pogózzon a jónép, és nagyon sajnálom is aki szerint erre van szükség, azaz ugyanarra mint otthon.

Bogyó 2 2011.11.02. 15:12:37

@CosmoBacsika: Ja, ezektől a rémségektől feláll a szőr a hátukon, de nem áll fel a szőrük a koszorúslányoktól, a csokordobálástól, a Just married-feliratoktól,meg úgy mindattól, amit az amerikaiak csinálnak. Mennyire szánalmas egy agymosott nép! Nézzünk csak még több amerikai filmet, vegyünk hozzá popcornt pattogatott kukorica helyett,együnk csak a McDonaldsban. S higgyük azt, hogy ez nem amerikai stílus, hanem ez a norma, ami eltér ettől az ósdi, szar, ízléstelen faszság.
Kurva jó az amerikaiaknak, hogy ők nem igazodnak senkihez se, de hogy mennyire szánalmasnak és unalmasnak tarthatják azt ami itt történik, az el sem mondható.

Hagrid 2011.11.02. 15:14:03

Ejj-ejj Sixx...a halálfejes táska mióta hajaz az SS-re? Mert kettő van belőle szegény tatyón? Inkább egy kalózhajóra utalhatna, nem?:D Ne legyünk már ennyire parásak...

A blur-pogo jó lehetett élőben. Én is sajnáltam, hogy szaros mulatós ment az esküvőmön, ezer más zene jobb lett volna. A népzene is. A mulatós cigó-techno műízű és gáz, a szirtakis görög lagzihoz meg sosem hasonlítanám...

Eszter, aki nem ír kommentet 2011.11.02. 15:18:31

@Bogyó 2: Bunyós Pityu - szirtaki párhuzam cseppet erős... Az egyik műanyag a másik pedig népzene... Értsd: Járok táncházba, de behányok a nóta tv-től.

Bogyó 2 2011.11.02. 15:28:07

@sixx: Még nem teljesen, mert éppen elég volt már egyszer egy uniformizált világból kilépni. Éppen elég volt már, amikor egyesek a saját ízlésüket "az ízlésként" definiálták.
Hogy egy angolszász rockzenének vagy egy magyar nótának van jobban helye egy magyar esküvőn, azon lehetne vitázni, s akár intelligens angolszász emberek véleményét is meghallgatni a témában. Én a 20-as éveim közepére eljutottam oda, hogy felfogtam, miért kell teret adni egyébként általam korábban gyűlölt műfajoknak is, és megtanulni, hogy nem feltétlen hülye az, akinek az tetszik. Akkor sem, ha lehet esztétikai rangsort felállítani. Azon is lehetne vitázni, hogy melyiknek van nagyobb művészi értéke, s ettől függ-e, hogy részese lehessen egy esküvőnek. Aztán persze el lehet jutni az egész esküvős dolog értelméig is.
Szerintem lehetne olyat is írni, hogy hülye aki házasodik, hülye aki gyereket vállal, hülye aki nem egy irányba néz, s az is hülye aki nem New Yorkban lakik, de minimum nem erre vágyik. Nem kellene itt oldalakat teleírni, ehhez tartsa magát mindenki!

frikazojd · http://kocs.ma 2011.11.02. 15:34:32

@Bogyó 2: mi eskuvoszervezes alatt allunk, de az biztos, hogy megutom aki magyarnotazni akar majd. Nem KELL amerikanus zenet se tolni, nalunk tutira lesz Tankcsapda, Kispal, Sub Bass Monster meg Korpiklaani is, meg RMB es Scooter. Engem a forras nem erdekel, jojjon ez jutubrol vagy laptoprol vagy ahonnan akar, de a zene legyen olyan amit legalabb elviselni tudok, ha mar az en penzemen hiznak :)

Bogyó 2 2011.11.02. 15:38:16

@Eszter, aki nem ír kommentet: Ebben igazad van, de nem is ez volt a lényeg. Mondhattam volna görög Lagzi Lajcsit is, csak nem vagyok járatos a népies görög giccsben, Mikis Theodorakist mégse írhattam. Gyerekkoromban utáltam a 3+2 és társait, Betli duó, Lagzi Lajcsi. Jimmyvel ki lehetett volna kergetni a világból. Aztán megpróbáltam toleránsabbnak lenni ezekkel a valójában igénytelenebb dolgokkal szemben is. Mert ez van, ilyen egy tipikus magyar ízlés. S van szerb, román, görög, olasz, német megfelelője is ezeknek. S rájöttem, hogy annál még ez is jobb, mintha mindenki mindenhol a bolygón egy centrumot majmolva ugyanarra ugrálna, mondjuk Blur-re. A Song2 valóban egy fasza dal. De nem hiszem, hogy az lenne a jó, ha minden lagziban ez, meg Blink 182 vagy Green Day szólna. Sokkal, de sokkal unalmasabb világ lenne, ha mindenkinek ugyanolyan ízlése lenne mint akár nekem.
Ezért, ha lakodalom van, függetlenítek, mert más a funkciója a dolognak, nem a művészi élmény. Aki nem tudja elengedni magát s akár azt is énekelni félrészegen, hogy elhány a falig, azt sajnálom, és egyáltalán nem gondolom, hogy a Blur-pogózás olyan felsőbbrendű dolog ehhez képest.
Ha elmegy az ember egy görög, egy török, egy indiai, egy spanyol vagy egy kolumbiai esküvőbe, az ottani lagzi lajcsikat hallja majd, s ez így van jól, nagy hiba lenne őket, angolszász rockzenészekre cserélni.

Bogyó 2 2011.11.02. 15:42:07

@sixx: Mert fel van dobva a labda. Ha nem lenne, én se tenném.

Bogyó 2 2011.11.02. 16:04:08

@frikazojd: Erről két dolgot tudnék mondani.
1. "nalunk tutira lesz Tankcsapda, Kispal, Sub Bass Monster "

Nem az a baj, ha van amerikai zene, az a baj, ha csak az van, vagy olyan, ami csak azok magyarra fordított klónja. Ezek vállalható dolgok,a Kispál különösen magyar kulturközeg, s ez már sokkal jobb helyzet. Bár kíváncsi lennék, te mit várnál egy olyan esküvőn, ami egy másik kultúrában tartanak, de te részt vehetsz rajta. Aki nyitott, az valami mást, újat, idegent, aki kényelmes az a globalizált egyen ízlésért sikít, s még így is rosszul érzi magát, mert nem olyan az étel, a ruha, a hőmérséklet, meg különben is hogy néznek ki. Lehet, hogy az ottani "magyarnóta" érdekesebb lenne mint egy angolszász eredetű zene helyi nyelven.

2. Amikor nekem esküvőm volt, két dolgot tartottam fontosnak, hogy jól érezzem magam, de azt is, hogy a vendégeim érezzék jól magukat. Nem a saját magam fényezésére való díszletnek hívtam őket, akik örüljenek az ingyenzabának és az igényeiket illetően kussoljanak.
Mellesleg nem tudom, nálatok, hogyan lesz, de a legtöbb helyen a vendégek azért meg szokták hálálni a meghívást, illik gondoskodni arról, hogy jól érezzék magukat. Egy széles tolerancia-küszöbbel ez könnyebb eset. Én bizony, felkértem táncolni idősebb rokonaimat azt se tudom mire, mert egyszerűen nekem fontosabb volt, hogy ő jól érezze magát, mint hogy én nyavalyogjak a zene miatt. Az emberek fontosabbak, meg az, hogy jó emlékekkel távozzanak, mindenkinek meg úgyse tudsz megfelelni. De azért az arányok nem lényegtelenek.
S jutott arra is idő, hogy a hasonló ízlésűekkel olyan zenére érezzük jól magunkat. Meg kell találni a középutat ebben is. Ez is hozzáállás kérdése, ha az ember jól akarja érezni magát, akkor a magyar nótára is sikerülhet, mellesleg én is azóta kezdtem el figyelni némelyik szövegét, hát mit mondjak, nem egy veri a divatos pop-rock slágereket annak ellenére, hogy a többség persze gagyi.

frikazojd · http://kocs.ma 2011.11.02. 16:17:29

@Bogyó 2: na jo de en seggfej vagyok.

nalunk ugy lesz, hogy bemegyunk a kocsmaba aki majdnem a parton van, es lenn a parton lesz az anyavezetgeto az alairandoval + viragboltiv. Ennyi giccset voltam hajlando turni. En lehetek tornacipoben. Nagyon nagy lobbi meg alku van egy eskuvo mogott, fene se gondolta. A mi esetunkben a hely, a csirke meg a birka szinte ingyen van, ez jo. De nem lesz vofely, temlom, hulye eskuvoi "jatekok", meszasszonyszoktetes, siralom, druidak, asztaltanc is csak spontan. Igazabol en azt akarom, hogy olyan legyen, mikor csaladilag lemegyunk grillezni, kozben jol bebaszunk. Mert ott jol erezzuk magunkat valahany. A zenet meg mondtam elobb.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.11.02. 16:21:27

@GL-581 g: Úgy látom ez is olyan megjelenése a népi humornak, amit senki sem ért, de azért még legalább 300 évig fennmarad... Utána már nem lesz merőkanál...

HMF 2011.11.02. 16:53:18

Max 5-6 év és le lehet a szereplőkkel forgatni a 4 válás című műsort.
Úgyis ez a tendencia.

kalekukko 2011.11.02. 21:37:36

@Bogyó 2: "Mert sokkal érdekesebb, ha ebben az országban Bunyós Pityura ugrálnak, Görögországban szirtakit járnak, a lengyeleknél meg megint mást csinálnak." Nem tudom, feltűnt-e, de itt egy angol vőlegény is van a képben. A násznép angol fele gondolom baromira élvezte volna a messze földön híres magyar mulatós zenét...no de mindegy is, még szerencse, hogy a Te esküvőd tökéletesre sikerült! ;)

2011.11.03. 08:59:12

@TrueY: Az a merőkanál valami olyasmi lehet, mint amikor első részben a vőlegénynek kétágú villával kellett levest enni. Szarrá röhögtük magunkat, nem?
De mért kell pont a levesnél csinálni az erőltetett mókát?
Amúgy gondolom a "nincs rossz vicc, csak kevés pia" elven mehet ez. Nameg vőfélyként, vagy 60 felett ez biztos oltári röhejes.

queenagi 2011.11.03. 11:48:40

Drágáim!

Én csak azon vagyok elképedve, amikor egyiktek másiktok azt írja, hogy "ez az én esküvőmön is volt és utáltam/nem értettem" stb. Hogy lehetséges ez? Mi (és nem én!) kínosan ügyeltünk a párommal arra, hogy semmi olyan mozzanat ne történjen, amit mi nem akarunk. Talán unalmasnak lehet mondani az esküvőnket, mert se hejehuja, se tánc, se éjszakába nyúlás (11-re otthon voltunk, se részegen fetrengés (nem voltak ivósak, a fele meg vezetett), se gusztustalan viccekben tobzódó vőfély nem volt.
Az egyházink után egy kellemes vacsora volt megfontoltan összeállított ételsorral, torta is volt, a vendégszámra szabott és nem hívtuk meg a 26-fokú tántit meg a sose látott unokatestvért, csak 26-an voltunk.
Látva ezeket az esküvőket, meg a saját bőrön tapasztaltak alapján nagyon jó esküvőnk volt, gusztustalanságok és illetlen viselkedések nélkül. Ja és nem utolsó szempont volt, hogy a költségvetésünkbe beleférjen, mert mi sem áldoztuk fel a gatyánkat egyetlen napért.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.11.03. 13:46:16

@Kurgan: Azt hiszem itt lehet a hiba. Nálunk nem volt vőfély, menyasszony tánc. Szolid vacsi volt egy viszonylag békés étteremben. Csak a zenét szúrtam el... :( Nem volt jó a hangosítás...

A Manci, akiben nincs szilikon, se hyaluron 2011.11.03. 14:20:22

Elképzelem a fétislagzin a kiöregedett vidéki rokonokat lakkbőr kezeslábasban, mellnél, és seggnél kivágott overallban, szöges nyakörvben, szájpecekkel.

Kék duna keringő helyett a menyasszony jól eltángálja ostorral a vőlegényt, vonatozás helyett meg kikötözőset játszanak majd.

"ejj, ejj Pista bácsi, tessék csak felvenni a hereszorítót is, hadd látsszon a csoportfotón"

"álljatok ide lányok, a menyasszony eldoobja a szőrös bilincset"

jamesz 2011.11.03. 14:21:21

A vonatozáskor szoktam a későbbi jó hangulatot megalapozó unicumokat elfogyasztani, úh. én szeretem a vonatozást....amíg a többiek csinálják. Előtte úgyis eszik az ember, meg ilyesmi, akkor még nem illik kokinak lenni.

Mi lagzink rovat is van? Hehe. A mi lagzinkban zenekar volt. Mindent tudtak. Magyar nótát, petróleumlámpát, csárdást, rokit, metallikát, szécsi pált. Mivel nem csak a haveri körnek csináltunk mókát, hanem öregebbek is eljöttek, így nem volt Rammstein, meg Kiscsillag. Azt letudtuk a legénybúcsún:-)
Szerintem a lakodáré nem arról szól, hogy vagy a vendég/vagy a nép érzi jól magát, hanem mindenki.
Klasszik vidéki lagzi 100 fővel. Volt vőfély fasságok nélkül,táncoltatta a népet, alakította a hangulatot, figyelt a részletekre (meg ellopott egy csomó rántott húst:-))...hajnal négykor még táncolt 60 ember. Nem volt hányás, meg verekedés se, minden idióta játék karaj módon sült el, mert a vőfély is sóman volt, meg egy csomó vendég.Oldalfájásig röhögtünk.

Az meg mi má', hogy ne legyen esküvő? Mióta civilizált társadalomban élünk a születést, esküvőt, halált valahogy emlékezetessé tesszük, mert kb. ennyi az élet.
Az a nyugati individualista(amcsi) fasság, hogy a vőlegény csak kínosan elszenvedi az egészet, meg a gyerek is csak nyűg a nyakán, meg a család is, hiszen a férfi dóga csak az vóna, hogy ikszbokszozzon, sört igyon,meccst nézzen, büfögjön, veterán/sportautókért rajongjon, meg ilyen kúl dolgokért. Kibaszott Charlie Sheen az egész világ igaze?

Sajnálom a nagyvárosi redukciókat...éjfélkor vége, meg ilyen nyimnyám kaják....tőlünk 20 km-re egy faluban most voltam lagziban. Este hattól reggelt kilencig volt hepaj, főztek az udvaron, ették a zsírdisznókat, a házisütit,tőtött káposztát 10 kiló súlyú fürt szőlőket, 7 tagú zenekar kente, 54 fokos hp, sörborkáula. Az igen, az mán döfuá vót.

m.betti1980 2011.11.05. 10:10:16

karolinabeszarova figyu már, ha a Mónika lefikázott mindent akkor a Dóri meg a Kriszta mit csinált? Szerintem a Dóri borzalom volt, a Kriszta meg egy fapi.. Amúgy ha nem tudnád ez a műsor erről szól. Lehet hogy mondtak jókat is de valószínű nem a pozitív megnyilvánulásokat fogják bevágni a műsorba.
nudlee figyu már, honnan tudod hogy az esküvőket kölcsönből finanszírozták? Miről beszélsz,miből feltételezed? Gyereket nevelni? Ott van Bea, szerintem ő azt is csinálja.
A blog írója is csak fikázni tud, úgy mint a VM-ok. Vagyis lássuk már be hogy mindenkinek a saját esküvője a tökéletes!!!! A másét soha nem fogjuk megdicsérni.
jamesz veled nagyon egyet értek : Sajnálom a nagyvárosi redukciókat...éjfélkor vége, meg ilyen nyimnyám kaják.

sixx · http://comment.blog.hu 2011.11.05. 10:11:21

@m.betti1980: te sem nagyon tudod, hol vagy, mi?

fecskejne 2011.11.05. 13:45:43

Sziasztok.

Hozzászólásokat gondolom írt a 4 lány ismerőse is. Ezért gondoltam hogy elmesélek egy történetet. Aki nézte a műsort az láthatta az elején hogy Dóri szerint Móni áll tőle a legtávolabb, és szerintem ők nem igazán szimpatizálnak. Dóri nyilatkozataiból ez is lejött. Én ismerem Mónit, nem személyesen de köszönő viszonyba vagyunk. Nem voltam meghívva az esküvőjére, de láttam egy érdekes dolgot. Augusztus 20.-án este egy kávézó teraszán Gyula belvárosába. Ha figyeltetek a húslevesnél Dóri megjegyezte hogy a férje anyukája sokkal finomabb húslevest főz. Tehát következtethetünk arra hogy járnak Gyulára. Ezen a teraszon augusztus 20.-án este sörözgetni láttam Mónit a férjével és Dórit a férjével. Most akkor mi van? Kb 3 nap múlva egy üzlet pénztáránál összefutottam Mónival, köszöntünk, de nem bírtam ki és rákérdeztem hogy kik voltak azok. Igazából terelte a szót, és most jöttem rá hogy miért. Ugyanis nekik volt szerződésük, amiben gondolom benne van a titoktartás. A műsor után sikerült összeraknom a képet, és utólag ki is derült hogy igen a Dóriék járnak Gyulára. De azt nem gondoltam hogy keresik Móni társaságát ennyi negatív megnyilvánulás után. Móni nem volt visszautasító, és elment velük sörözni, de ezek után szerintem meggondolja. Bár ez a műsor nem arról szól hogy öri barikat keressenek a lányok.

Girhes Joe 2011.11.05. 15:19:32

Itt biztos mindenki normális, csak én vagyok helikopter? Csak mert én szeretem a magyarosch falusi lagzik fílingjét, nótástul, vonatozástul, menyecsketáncostul, vőfélyestül, és nekem nem úgy tűnik, hogy én lennék kisebbségben. Persze mindenki a saját baráti köréből indul ki. Egyszer voltam olyan lagziban, ahol egyetlen magyar nyelvű számot se játszottak, de ami volt, arra is csak 5 év tánciskola után lehetett volna értelmesen táncolni, hát azt mondom, olyanból nem kérek többet. A lagzi nem az életre szóló esztétikai élményről szól, hanem arról, hogy minél többek minél jobban érezzék magukat. Pont, ennyi, nem több.

Eruka 2011.11.07. 12:22:05

a beharangozók alapján Fétis-Dóritól féltem a legjobban, de kiderült, hogy ő a legjobb arc! sőt, ő az egyetlen arc, a többi pofának sem megy el....
a 2 szöszi fanyalgó ostoba liba! a fél-angol meg bőszítő!!! mi ez az akcentus???? menjen már a francba! olyan emberek szoktak így beszélni, akik 30+ éve élnek külföldön. Ez a tyúk összesen nincs ennyi idős! Meg aztán csak akkor volt ez a csini sznob accent-je, mikor nyilatkozott, ha csak spontán beszélgetett a többiekkel, akkor érdekes módon egész tisztán beszélni madzsar.... Pojáca!!!!

fecskejne 2011.11.07. 20:54:23

ááááá a Dóri borzasztó!! Az oroszlán csukott szemmel enné meg!! Vagy meg sem enné, mert jól sem lakna vele!!! Na ő az aki eddig kétszínűen játszott!!! Táncol, aztán meg lefikázza a hangulatot, kétszer akar szedni a levesből és aztán azt is lefikázza......most akkor jó volt vagy nem? A Kriszta azt mondta hogy unatkozott, de ez le is jött a műsorból.

gergabor75 2011.11.07. 21:14:56

Krisztának a bemutatkozó kisfilmje az komoly!! A Gábor nem az esete, vagyis nem is tetszik neki, nem az ideálja, de a Kriszta szereit ahogyan a Gábor szereti.A Dóri borzalom, illetve íííííííszonyatos!!!!
süti beállítások módosítása