Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Barátok közt 5845-5846

2011. október 28. 09:00 - cybergreg

A Mátyás tér udvarán éppen kitörni készül a proletárforradalom, a munkások Laci irodájának ajtaján verik a ritmust. Ő viszont valahol azt olvasta, hogy ilyenkor a budin a legbiztonságosabb, ezért a retyón rejtőzik el tehetséges asszisztensével együtt, hogy átvészeljék a népharagot. Azért ezt sem gondoltuk volna, hogy az összes szereplő közül Laci testesíti majd meg a nagy Kapitalista Elnyomót, aki ellen fellázad a munkásosztály. Naná, mert a Berényiek sokkal pofátlanabbul nyúlnak le mindenkit, csak ők nem buknak le. Vagy ha igen, a család megbocsát. A Rózsába is behallik a ribillió, Gizi alig tudja leadni a rendelését egy szívószálas kólára. Géza meg egy kávét kér, de Kinga nem bír magával, és grátiszba egy sütit is bedob az eszpresszó mellé. Na és miért? Hát persze, mer megmentette a kis ízirájdert a lökhárító csókjától. Ugyanmár, ne lihegjük túl, még egy-két ingyen sört bevállalok, de aztán elég legyen. Gizi kagylóz, antennát növeszt és közli Gézuval a diagnózist: megvan a hullámhossz! Mi az, a szívószállal befogod az emerkettőt? Nem, rátok értettem, hogy a Kingával olyan jól kijöttök, te kávét kérsz, ő sütit ad, hát mi ez, ha nem összhang? Hívjad el randira, amíg nem késő! Ne csak az ingyen piára használd a Máté-ügyet, hanem mozdulj rá az exedre, amíg hősként ünnepel. Ilyenkor hajlamosabb megbocsátani, hogy régen naponta átverted.

A biztos jó munkásemberek épp faltörő kossal készülnek a pocakos diktátor megdöntésére, amikor befut az iroda bérlőinek maradék 50 százaléka, Claudia. Rutinosan kussra inti a csürhét, elvégre nem az állatkertben vagyunk, hadd menjek már be. Mint amikor bejön az osztályfőnök, úgy szeppennek meg a nagysasszonytól a zajongó melósok és engedélyt kérnek meghunyászkodni. A főnöknő odabent Alizt kérdi, mégis mit keresnek itt a csepeli munkások. Aliz a függöny résén át leskelődve mondja, valami dühödt szakik, de az egyik nagyon jóképű. Ez a lány a forradalmat is úgy értelmezi, mint alkalmat a bepasizásra, lett volna csak ott a Pilvax kávéházban anno, talán máshogy alakul a történelem. Claudia szerint persze nem ilyen humoros a helyzet, Laci kidugja a fejét a klotyóból, ugye bezártad az ajtót, nehogy bejöjjenek, mert elfogyott a vécépapír. Gabi is előbújik a vécétartályból, bevallja a bűnét: elkúrtam, nem kicsit, nagyon. Rossz helyre küldtem egy számlát, ezért jöttek Lacit lincselni és most para van. Laci taktikát alkalmaz: szerinte ha sokáig nem jön ki, majd azt hiszik, hogy alagutat fúrt a Rózsába és feladják az ostromot. Légy férfi, állj ki eléjük, mert erre nekem nincs időm, a kuncsaftjaimat még elijeszti a hónaljszagú csőcselék. Ki is megy a főnökasszony, beszédet intéz. Kedves egybegyűltek, nemsokára itt lesznek az illetékesek, és elsimítják az ügyet. Hogy kik? Hát a kommandós osztag, akiket kihívtam garázdaság gyanúja miatt. A vezérforradalmár visszavonulót fúj, a tömeg elhalad, Aliz pedig utánuk szalad, hogy a jóképű kiszemelt melós ne felejtse el elkérni a telószámát.

Géza trükkhöz folyamodik, rendel egy nagy torony kaját meg narancslét Kingától. Nem egyedül eszem meg, piknikezni megyek. És kivel? Hát remélem, hogy veled! Kinga hökken megfele, lenne is kedve alapvetően, de csak barátok vagyunk, örüljünk ennek is, ne rontsuk el. Géza szomorúan ballag Apushoz, panaszkodik, hogy piknikes kosarat kapott. Apus szerint ideje más menyecske után nézni, és azzal a lendülettel ki is szemeli fiának a zsákmányt az udvaron: Alizt, aki Lucussal tér haza épp. Egészen véletlenül van egy egyedülálló férfi a házban, meg egy rakás felesleges kaja, ugye nem kell többet segítenem? Nem rossz ötlet, Lucust lepasszoljuk Kicsiszabinak, aki épp moziba indul a láncfűrészes gyilkost megnézni, hát majd magával viszi a gyereket is, hadd tanuljon.

Kapcsoljuk Zánkát, Peti büszkén újságolja, hogy megvan a titokzatos zaklató ípécíme. Egy haver kiderítette egy karton Red Bullért cserébe. Linda hálás, Hannával sonkás szendót csinálnak jutalmul. A bosszúállók el is indulnak egy netkávézóba, a két lány meg Vandával kiegészülve a kanapén folytatják a csajos estét. Amikor a titkos zaklatóra terelődik a szó, Vanda hirtelen felkapja a vizet, átmegy az elmúlt napokban tapasztalt hőbörgő banyába, és elviharzik. Linda és Hanna összenéznek, gyanúsan ideges lett, talán mégis az ő másik személyisége a szpemmelő troll? Laci hálálkodás helyett őrjöng Claunak, te megfenyegetted a melósaimat, most még zabosabbak lesznek, legközelebb péppé vernek. Felmegy Mikihez tanácsért, aki mellékállásban biztos vállalkozói alapismereteket tanít a közgázon, mert a tankönyv szerinti módszert javasolja Lacinak: fizesd le a falkavezért valami jelentős összeggel, a többieket meg kenyerezd le öt százalékkal, ilyen egyszerű.

Gizi közben előkészíti a terepet a ma esti botrányhoz, Vilibával pont ellentétes irányba kavar. Felmegy Kingához, és sikeresen promotálja Gézát, olyannyira, hogy Kinga egészen elgondolkodik. Eközben meg megérkezik Gézához Aliz egy üveg borral, ajtóstul ront be, ugye nem zavarok? Sajnos nem. Végül nekiesnek a kajának mindketten, megy a sztorizgatás, aztán persze elsül a színpadon a puska, azaz a vörösbort melléönti Aliz és a ruhájára megy, kimegy a fürdőbe kimosni. Petiék odaérnek a megadott IP-címre, de a netkávézó tulaja épp a monitorhoz van ragadva, és magasról lesajnálja őket, nem tudok segíteni szorri. Ezt a kört buktátok, de most miattatok nekem jött a tekikatona, hogy rohadnátok meg, kezdhetem elölről. A vert had visszatér a gyerekbázisra, ott pedig a haditerv második kiadásán dolgoznak. Hanna véletlenül pont vérprofi abban a játékban, amire a netcafés srác rá volt kattanva, szóval majd erre alapozzák a következő kört.

Laci továbbra is az iroda sötétjében emészti a történteket, amikor beállít a botrányt okozó fittyedt szemű asszisztense, hogy felmondjon. Ugyanmár, mindenkivel megeshet, nem is a te hibád volt, én adtam a kezedbe olyan dolgot, amin sok betű meg szám volt. Amúgy is lerendeztem a zavargókat, szóval ne mondj fel, na. Hát jó, maradok, de akkor vacsizzunk együtt. Géza közben várakozó állásponton van, várakozik Alizra, aki a fürdőben van borfoltot irtani, amikor csöngetnek: Kinga az. Gondolkodtam, mégis elfogadom a piknik-meghvást, annyian győzködtek ma mindenhol, a munkahelyemen is meg otthon is, hogy már elegem van, és addig úgyse hagyják abba. Úgyhogy jöjjünk megint össze hirtelen, akarod? Hát hogyne, Géza már vigyorodik el, amikor nyílik a fürdő és Aliz jön ki melltartóban. Kinga elhúzza a csíkot, a másnapi újságok címlapján pedig várhatóan egy idős házmesterről írnak majd, akit ismeretlen tettes egy Harley Davidson-kipufogóval vert agyon.

Címkék: barátok közt
14 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya Ivanov 2011.10.28. 10:25:20

egyszerűen szánalmas a sorozat történetvezetése. Miért nem lehet úgy megírni ezt a szart, hogy valami normálisan alakuljon?

hannamontanna 2011.10.28. 10:46:07

Hát tegnap nagyon kiakadtam! Hogy ezt az Alízt miért nem csinálja meg már valaki rendesen, miért pont a Gézát (is) kellett kinéznie? Pont most mire Kinga észhez tért! Vígasztalhatatlan vagyok. Végre lehetett volna egy dolog, ami jól sül el. habár még elsülhet jól...:-)) Na. Akkor most elolvasom.... de ez kijött belőlem.

hannamontanna 2011.10.28. 10:51:18

Elolvastam, és kárpótolva érzem magam...köszi!!

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.10.28. 10:54:42

Ezt a laci-lehúzza-a-dógozókat dolgot nem értem. Józsi kap havonta x Ft fizetést Lacitól. Ha ez az összeg számára elfogadható, aakor jó. Ha nem, akkor üljön le vele tárgyalni, vagy mondjon fel. De mire fel pattog? Ez olyan, mintha én beverném a vezérigazgató orrát, mert ő milyen sokat keres, és biztos az én káromra!

cybergreg · http://www.cybergreg.hu 2011.10.28. 10:57:27

Amugy ha valaki nem erti, miert ugy alakul a tortenet, ahogy, annak nagyon ajanlom a "Bibliat" a temaban:

Krigler Gábor: (Folyt. köv.) Hogyan írjunk tévésorozatot

Aki ezt elolvassa, mindent megert :)

http://bookline.hu/product/home!execute.action?_v=Krigler_Gabor_Folyt_kov_Hogyan_irjunk_tevesorozatot&id=20766&type=22

insomniásalvóügynök 2011.10.28. 11:54:35

A Laci még mindig csomagokat hord ki?

Netszamuráj 2011.10.28. 12:00:09

Szerintem a forgatókönyvíróknak be kellene tépniük, és úgy írni, hogy valami izgalmat is vigyenek bele. Amikor kijött melltartóban a csaj, és Kinga elrohant emiatt, az annyira gagyi volt, annyira elcsépelt, hogy még a macskám is ki tudta volna találni, hogy az fog történni. ;)

dekás dezső 2011.10.28. 12:31:32

ez halálos lett, szénné röhögtem magam:P
amúgy meg iszonyú szánalom ez a sok húgyszagú sztereotip sablon meg a fekete-fehér plasztiktársadalom ábrázolás.

a suttyó agyatlan melósok kérdőre vonták a pocakos-impotens hangember nyúlbélát, de a menedzsernő pillanatok alatt okosan megoldotta a problémát, egy 6 mondatos érvparádéval lerendezve egy ifaplatónyi férfit:PP

forgatókönyvírót kirúgni, pénzét visszatartani néhány hónapig/évig, hadd élje bele magát picit az általa oly életszagúan ábrázolt szituációkba...

ethan blow 2011.10.28. 13:19:42

Amúgy a Géza-Zsolt profi fegyveres rablás után nem nyomoz már senki? Szóba sem kerül azóta, hogy a mandarin feljött a pincéből, pedig ezért odaadnak mondjuk 8-10 év letölthető börtönbüntetést...de semmi utórezgés, teljesen valószerűtlen.

ethan blow 2011.10.28. 13:23:19

Vannak ilyen részek sorozatokban, amikkel nem tudnak mit kezdeni, vagy másfelé kanyarodik a történet, és úgy tesznek, mintha soha semmi nem is történt volna. Egy kurva babcsírát hetekig elemeznek itt, meg hogy valaki üzeneteket írogat a kismalacnak, közben alap dolgok sikkadnak el. Bazeg, kiraboltak egy pénzszállítót fegyverrel, és nem is érdekli őket, mi van az üggyel!
De az tuti, hogy mindenkinek ugyanaz a gombája viszket, amit Berényi Miki hozott be Lengyelországból 1978-ban, egyedül asszem az András nem dugott még a Vilibával, a többi már körbeért.

hannamontanna 2011.10.28. 13:36:22

@ethan blow: Így igaz! ..aminek nem kéne kiderülni, az kiderül, aminek meg igen, arról szó sincs. Kiábrándító. Következetesen következetlenek...vagymi.

Mbraun 2011.10.28. 14:03:53

A B.Kozt es a JOban R. abban versenyeznek hogy ki tud szarabb storyline-t felmutatni.

hebab 2011.10.28. 14:18:11

@Yooha: látom, kezded érteni a bértárgyalások lényegét.

julcsi29 2011.10.28. 15:53:43

Az írás nagyon jó lett,köszi! :)))
A sorozat meg tényleg egyre szarabb,laposabb. :( Az Alizt ,meg tényleg megcsinálhatná valaki,de úgy,hogy repüljön innen,idegbajt kapok már a hangjától!!! :(
süti beállítások módosítása