Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egy óra múlva itt vagyok! - A küldetés - 1x08-2

2011. október 28. 12:00 - Sigismundus

Aztán kiderül, mégis itthon a doktor úr. Csak ép igen depressziós, vallási és politikai alapon is megkapta a MUSZ behívóját, holnapra. Mindegy, segít, telefonál, virágnyelven atyai barátjának, egy idős orvosnak, hogy ezen túl közvetlen hozzá mennek majd.

Veráról nincs neki sem híre, hetek óta nem látta. Illetve, egyvalamit mégis tud, tervezve van ma estére valami akció a városban, lehet hogy Vera is ott lesz! Vince örül, és örömében felajánlja a doktor úrnak, menjen le vele elbújva a szénben, a partizánok közé!

Vince pedig továbbáll a Fürdőbe. Itt szól a mozdonyvezetőjének, gyógyszerek rendben, plusz egy doktort is lecsempésznek délre. Aztán megmártózik kissé, plusz iszappakolás, hisz még nem járt itt sohasem. Aztán, itt az iszapban történik Vincénkel egy olyan találkozás, ami örökre elveszi a kedvét a gőz és iszaptól. No nem az ami elsőre beugrik mindenkinek egy gőzfürdőről, csupán annyi hogy a szomszéd ágyon Katica úr nyújtózik.

Becsukott szemmel dicséri az itteni kezelést, mert neki pincében, betonfalak közt kell dolgoznia, hideg vízzel, karral, lábbal. Láng meg amint magához tért a rémülettől, rohan ezerrel… Inkább visszavillamosozik Hárs doktorhoz, a Batthyányi mécseshez. Úgy tűnik rajta kívül még párszáz budapesti is ide tart. Vince egy telefonfülkében bújik meg, onnan nézi, ahogy a néma tömeg körülállja az emlékművet és virágot-koszorút kezd elhelyezni. A háború előtti értelmiségi ellenzék utolsó akciója volt ez, tiltakozva a Szovjetunióba küldött csapatok miatt.

Lángot a szorgos Dragos felügyelő ugrasztja ki a fülkéből –szerencsére nem ismerte fel – és jelent a Kapitányságra, azonnal. Lovasrendőröket rendel, egy századot, Vince meghallja, és ekkor veszi észre a tömegben Verát. Odarohan hogy elvigye gyorsan, itt akció lesz! És lesz is, jönnek a rendőrök kardlappal oszlatni.

És menekülés veszi kezdetét a háború első évét élő Budapesten. Zuhog az eső, a házaspár egy mellékutcában csókolózik. Vince háborús élményeit mesélné, meg hogy mennyit változott azóta. Verát most nem érdekli a személyiségfejlődés, szemléletváltás állomásai, csókolóznak tovább. Aztán irány a Városliget éjszaka. Egy ócska cirkusznál állnak meg csókolózni századszorra, ahol egy ijesztő bohóc figyelmezteti őket.

Az esti köd kezd rendőrjárőrré sűrűsödni, tisztelt hölgyem-uram, ilyenkor legjobb a Majzlik penzió! Olcsó, poloska nincs! A Kapitányságon Brenner dühös, nagy csapás ez a hírnevének, hogy előre nem kapott hírt! Ja kérem, ha valaki csak a kommunistákra fókuszál, értelmiségi ellenállókra nem jut ideje.. Úgyhogy nagy razziát rendel el az egész városra. De előtte elintéztet Mackonak, meg még egy, még kitöltetlen nevűnek MUSZ behívót Komlóssy kegyelmessel. Veráékat Majzlik mamának sikerül meglepnie őket a kérdéssel, 20,40 vagy 60 percre kérnek szobát? Mert a kiszolgált kasszírnő, garniszállót üzemeltet amúgy, a bohóc ezt elfelejtette említeni. De hát nagy a szükség, rég találkoztak, izgalmas Krúdys a hangulat, a fiatalok szobára mennek.

Időközben akcióba lépnek az illegalitás jól szervezett, kemény de becsületes arcú tagjai. Micisapkák, kopott sálak, gyanakvó tekintetet tucatjával. Sok kis patikában szedik össze az idős orvos által felírt recepteket. Mondjuk már egykét arc így is gyanús a gyógyszertárósoknak, de lebukás az nincs. Aztán, más kemény tekintetű (és ha lehet még ezt fokozni) még becsületesebb tagok, felettébb konspiratív módon többször is átadják egymásnak végül egy villamoskalauz, juttatja el a vasúthoz.

Majzlik mamánál nagy a forgalom, de két nem szívesen látott vendég is érkezik. Két detektív, kezdi igazoltatással meg hasonló nemszeretem dolgokkal zaklatni a diszkrécióra vágyó vendégeket. Így járnak hőseink is. Felvetődik a kérdés, miért van Szabó István újvidéki fűtő Pesten? Hát mert MUSZ behívója van. És mit keres vele Láng Vincéné ápolónő? Hát tudják, amíg férje távol katona addig is, keres magának kis pénzt ugyebár.

Vera majdnem kissé túljátssza a kurválkodó feleség szerepét. De szerencsére nem viszik be őt a bárca hiánya miatt. Csak Vincét viszik, a szerelmesek elszakadása egymástól szívet szaggató. A Kapitányság már tele van a Mécsesnél letartóztatottakkal, de egy hely mindig akad.  És itt van Katica úr is, akit régi ismerősnek járó, ámde hamis mosollyal köszönt Vince. De mivel a verőember a nevére nem emlékszik (ki tartja számon a sok száz pofon közt?), Szabóként mutatkozik be.

Az ismertség, na meg a reuma miatt azonban nem kap két pofont elsőre, inkább egy óra gondolkodási időt. Míg Katica úr elmegy, ismerjen be mindent. A furmányos módon összeszedett, és kicsempészett gyógyszert még kalandosabb és jól szervezettebb módon eljuttatják a mozdonyhoz. Titkos jeleket kopogó, majd gyorsan kapkodva pakoló bütykös munkáskezek. (ennyi titkolózás, és konspirálás, és mégis folyton lebuktak?) Vezetője elrejti, aztán csak áll és vár, de se fűtő, se doktor, nincs mit tenni, gőzt neki, irány Dél.

Mi történt? Hát az hogy Vince elkezdett dörömbölni. Mivel Brenner és legjobb emberei a razzián vannak, a Kapitányságon csak a tökfejek maradtak. És sikerült a legmagasabb rangú tökfejet meggyőzni, hogy ő csak tévedésből került ide, de reggel hétre várják a laktanyában! Ugye a MUSZ behívó… A legmagasabb rangú tökfejet annyira sikerül meggyőzni, hogy Vincén kívül még egy csomó politikait is elkísértet a laktanyához…Köztük van a jól összevert képű Macko is. Meg egy Téglás nevű. Aki amúgy detektív, beépített ember.

A laktanyában zajlik az élet. Itt van régi ismerősnek Vándor Miska, szakaszvezető, a köztisztasági volt telepvezetője. Bajsza van, lovakhoz, kocsikhoz ért, üvölteni tud, egy MUSZos keretbe nem is kell több. Azért itt is megmaradt üzletembernek. 1000 pengőért most engedett el egy Szabó Károly ötvösművészt. Őrmestere elteszi az érte járó jattot, majd csak utána közli a rossz hírt.. Egy óra múlva ellenőrzés, addigra a létszámnak újra teljesnek kell lennie.

És ekkor érkezik meg a három politikai. Vándor szakszinak elkerekedik a szeme.
Láng Vince, földije, többszörösen letartóztatott kocsisa Szabó István fűtőként mutatkozik be. Vándor hamar magához tér, és közli inkább hogy Vince mostantól Szabó Károly ötvösművész…. Vince érti, és ’Én vakarom a Te hátadat, te vakarod az Én hátamat’ alapon nem buktatják le egymást egyenlőre.
 

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: 1 óra múlva
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása