Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Barátok közt - 5839-5840.

2011. október 25. 12:55 - villanella

Ahogy azt a tegnapi hogyvolt kommentjében megállapították, valóban egyre laposabb a Barátok közt, most például elég nehezemre esik elmondani a sztorit, mert kicsit úgy érzem magam, amikor egy totál érdektelen történetet kell meghallgatnom, vagyis pontosan tudom, milyen lesz olvasni, de hát ez van, baszki, ez a feladat, hogyvolt. Egyre inkább lebegtetik a Vanda drogos szálat, és megint van miért izgulnunk, mert lehet, hogy meghal valaki. Ez a két legérdekesebb pont, tessen csak továbbolvasni.

5839. rész:

Gabirexia ugye már tegnap kiborult, ma vele indítunk, és azzal, hogy Laci sajnálja. Én mondjuk, megőrülnék, ha egy ilyen csávót kellene akár csak néznem is, nem hogy hallgatnom. De mindegy is. Miért nem kakasnak öltözött, ha férfi. Félreértés volt. Ne haragudjon Gabi, és meg tud-e neki bocsátani. Persze, hogy meg, csak megint se munka, se pénz. Laci megbeszélné a főnökkel, vagy adna kölcsön, de Gabi megoldja.

Már a kéjlakban vagyunk, Juli és András hűlt helyén. Emma pakolászik, igazi háziasszony. Vanda kialudta magát, és enne a pizzából, amit Emma rendelt. Emma kérdezi, hogy akkor segítene-e a takarításban, és persze, csak eszik kicsit. Maradna az Emma segíteni, de menjen csak nyugodtan vissza Nizzába. Emma ki akarja nyomozni, mi van Vandával, mert már napok óta gyanús neki, amit a tekintetéből tudhattunk meg, és közben panaszkodik, hogy mindent ő csinál, de csengetnek. Nóra az. Kell-e valami a boltból. De nem kell, mert Vanda is megy majd. Vanda kiborul, miért feltételezi mindenki azt, hogy probléma van, ha ő vigyáz a gyerekekre? Be van parázva, megint egy drogos sztereotípia. Emma szeretné tudni, van-e valami gond, mert másképp viselkedik, mint régen.

Géza szopatja Lacit, hogy milyen béna volt. Laci meg kivan, hogy miért nem segített neki ebben az ügyben, de azért nem, mert olajat mért, meg mindenfélét a kocsiban. Laci sajnálja, hogy Gabbit miatta rúgták ki. Nahát, a bojler bedöglött. Laci még mindig Gabit sajnálja, de Géza szeretné, ha figyelne arra, amit mond. Kell szerelő. Nincs meleg víz, nem tudja lemosni az olajat. Laci nem akar ezzel foglalkozni, csak Gabival.

E közben Gabi épp sztorizik a csirkefájtról Kingának. Kinga nevet, mert vicces. Gabi kicsit pihen, aztán átnézi az állásajánlatokat. Ad egy kis pénzt Kingának, de Kinga nem fogadja el, majd később. És ne mondja el Lacinak az új állását majd, mert még a végén ott is balhézni fog, összekacagás, őrület.

Most András kenegeti Julit Hawaii-on, ez egy igazán jó nyaralás. Mindenhol fáj neki. András pedig tudja, mit érez. Még a csók is fáj nekik. Pont ilyen nászútról álmodtak. Mondjuk a hámló háta Julinak olyan, hogy lehányod. Miki semmiképp sem tudhatja meg, hogy így sikerült a nászút.

Odahaza Apuska nem tudja megcsinálni a bojlert. Géza kivan, Imiék faszért nem vettek egy jót. Apus szerint a szerelő ki fogja cseréltetni egy újra, mert olyan szar, és az jó drága dolog. Kérdi, hogy Laci intézi-e a szerelőt, nehogy vita legyen ebből, hogy nem olyat vesz majd a Géza, meg nézzen körül több helyen, nehogy az elsőt vegye meg, és jótállási jegyet is! És ne kontár kösse be. Gyertek hozzám fürdeni, ha nem tudjátok elintézni. Ilyen egy igazi apa.

Gabi felhívja az álláshirdetéseket, de nincs szakképesítése. Nincsen szakmája. Szopó. Annak idején nem érdekelte a tanulás. És lehet, hogy egy bébiszitter ügynökséghez kellene mennie, mert imádja a gyerekeket. Ja, lopott is magának régen, annyira. Szóval régebben pincérkedett, de a gyerekekkel volt az igazi. Kingának ötlete van, mi lenne, ha a Rózsában dolgozna. Megkérdezi Zsoltot. Hátha hallott valamit, ha nem is keres embert.

A Rózsában netezik Géza, nem ehet a gépnél, mert Zsolt megöli a pincért. Keresgél bojlert, de húzós az ára. És szerelőt is kell vadásznia. Pont meghallja őt egy Kiss János. Bemutatkozik, hogy ő szerel.

Közben Vanda hazaér a boltból, belefut Emmába, megvett mindent. Emma meséli, hogy Máté felébredt és berakott egy mosást. És úgy döntött, hogy nem megy vissza Nizzába. Miért, hogy szemmel tarthass? Emma rájön, hogy itt valami van, egyik pillanatban szar kedve van, a másikban fel van dobva. Huh.

5840. rész:

Óriáskáosz András kecójában, a malac rohan, utána a gyerekek, Peti tévézik, Vanda meg ki van akadva. Kikapcsolja a tévét, ebből egy enyhe vita Petivel, szuper. Próbálja rávenni Vanda a gyerekeket, hogy segítsenek, de nem megy. Este bulizni akar, úgyhogy Petinek kell Mátékára vigyázni. Mindenki utálja Vandát. 10-kor megy bulizni. Na.

Géza és Apus otthon söröznek. Jó hideg volt a sör, finom. A szerelő, akit Géza a Rózsában szedett fel, már aktív. Elmondja az apjának, hogy szerezte, az meg kiakad, hogy így ismeretlenül. Csak le kellene ellenőrizni, meg minden. De muszáj volt lépnie Gézának. És sokkal olcsóbb az egész, meg minden. Apus kivan. Pedig tiszta mázli ez Géza szerint. És mielőtt elengedi, kérje el a számát, mondja Apus. Ebből gond lesz, nyilván.

Vanda már a Rózsában, igen aktív. Eteti a tesóját valamivel, közben telefonál. Nóra érkezik. Olyan vagy, mint egy cirkuszi zsonglőr. Eteted, pucolgatod, és közben telefonálgatsz is. Honnan van ennyi energiád, le a kalappal. Újabb sztereotípia, szedi az ekit, hogy pörögjön, éééérted.

Apus elégedett a bojlerszereléssel, de azért KissJános kitakaríthatott volna. Géza nagy boldogan kipróbálja a meleg vizet, de elmegy az áram. Apus szidja, ez volt a te nagy üzleted, tartott vagy öt percig. Fasza. Hoppácska, hallják, ahogy Kinga dörömböl Apusnál, hogy a Rózsában is elment az áram. Kimennek az udvarra, ekkor Gizi is kijön, mert nála is elment az áram, Kinga jajveszékel, hogy a Rózsában káosz lesz. Kinga úgy kivan, mintha nem tudom, Szíjjártó Péter tartana sajtótájékoztatót a presszóban 5 perc múlva. Géza visszahívná a szerelőt, de az az ember ide többé be nem teszi a lábát Apus szerint. Majd ő megoldja. He's the man.

Laci kivan az irodában, hogy nem megy a gép, mert áramszünet, és Klaudia hogy tud akkor dolgozni. Lacikám, neked nincs szünetmentes táp a gépedben? És elmentetted, amin dolgoztál? Azt már meg sem merem kérdezni, hogy az automatikus mentés be van-e kapcsolva. Szereztek valami EU-s pályázaton pénzt informatikai oktatás címen, az tutifix. Ekkor belép Aliz, aki Laci szerint kurvajól néz ki, Klau szerint hogyképzeli. Térd alatti szoknyában kell dolgozni. Meg aranysmukkal, gondolom. Jön egy telefon, hogy rossz címet írtak rá valamire. Aliz átveszi, és elmagyarázza. Ki is javították, meg minden, isteni jól csinálja. Kaludia egyszerre örül és irigykedik, és a maga módján kifejezi örömét, hozat magának egy jegeskávét, és Aliz is ihat egyet.

Hawaii-on idő közben kaját hoznak a párnak, András egy laza tenkjúval köszöni, és úgy örülnek neki, mintha sosem ettek volna olyan ételt, amit más csinált. Érted, minden nap a Rózsában eszik mindenki, de mindegy. Nem így képzelte el András a nászutat, de akkor is ez az élete legjobb napja.  Most nem smárolnak, mert rettegnek a fájdalomtól. De miért, az ajkuk is leégett? Élvezik a csendet a koktéllal, fájdalmasan, és tévéznek majd. És nem fognak érteni majd semmit a filmből, ha nem magyarul van. Bazdmeg. Kis magyar valóság.

Laci érkezik Gabikához, nem tudja-e, miért nincs villany. De ez csak az átkötő szöveg, mert Lacikánk kitalált valamit. Tud-e Gabi számítógépet kezelni? Mert akkor most ötlete van. Adminisztrációs állást akar neki adni. Hölgyem, örömmel közlöm önnel, hogy fel van véve. Megirigyelte Klaudiától az asszisztenciát, és nem ért a papírmunkához amúgy sem. Hajlandó-e beállni hozzá.

Az utolsó jelenetben Vandát látjuk Mátékával sétálni, még mindig telefonál, az estét egyezteti. Szarik a gyerekre, aki egy ilyen lábbal tolós műanyagmotoron feszít. Géza jön szembe, köszön neki, észre sem veszi. A gyerek persze lemarad, elejti a macit, Géza felveszi, utána fordul, és látja, hogy jön egy autó. Ordít, hogy Máté, Vanda meghallja, és ijedten visszafordul. Dráma, bazdmeg, elüti, vagy nem üti el. És kit?

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

28 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

shc 2011.10.25. 13:48:30

Amúgy hol van a pénteki rész hogyvolt-ja?(: vagy az már annyira szutyok rész volt és felejthető, hogy inkább meg sem írjátok? (én pl már nem is emlékszem hogy hogyvolt)

villanella 2011.10.25. 13:56:27

@shc: Fent van, mindjart kopizom a linket.

hannamontanna 2011.10.25. 14:02:41

Én rájöttem miért vagyok halál ideges újabban a BK-től. Mert itt mindenki balféknek van "megírva". Senkinek nem sikerül semmi. Vagy elmegy a gyerek, vagy ha megszületik, drogos, idegbeteg, lop, csal, hazudik. Itt senkinek nem sikerül az esküvője, vagy a rendőrség viszi el a férjet, vagy volt részeg feleség randalíroz, aztán leégnek. Minden titok kiderül aminek nem kéne, és nem derül ki, aminek kéne. Abszolut nem életszerű, banális hülyeségek történnek, és semmi pozitív, vagy tanulságos, vagy követésre érdemes történés. Vagy az unalmas lenne???? De ez meg milyenmár? őőőőőrület... na nekem sincs komolyabb problémám..:-))))

villanella 2011.10.25. 14:06:37

@hannamontanna: tök igazad van, ilyennek gondolják a magyar valóságot, biztos. ami egyébként részben igaz is, de azért ez egy erős túlzás.
szerintem azt hiszik, hogy csak a konfliktus szülhet izgalmas helyzeteket, meg gondolom, nem néznek más sorozatokat, hogy hogyan lehet egy sikeres helyzet is konfliktusteremtő. eh.

hannamontanna 2011.10.25. 14:29:27

@villanella: No igen. Ha csak azt a sikeres helyzetet vesszük, hogy sikerüljön már végre valami valakinek, még akkor mindig ott a mai magyar valóság: lehet brutálisan irigykedni, vagy keresztbe tenni a másiknak. Itt mindenki teljesen magától is tud szerencsétlen lenni és direkt sz@r helyzetbe hozni magát. Ha legalább több jó beszólás lenne a sok értelmetlenség mellé, akkor nézhetőbb lenne. Az "izgalmas fordulat" kimerül a szerencsétlenkedésben.... fárasztó.

Mitya Ivanov 2011.10.25. 14:31:23

"És nem fognak érteni majd semmit a filmből, ha nem magyarul van. Bazdmeg. Kis magyar valóság."

én ezt úgy értettem, hogy "ha havajul van"

Johnny336 2011.10.25. 14:33:32

Na, pont a tegnap megjelent HV-ban hiányoltam a moralizálást meg népnevelést, erre tessék: Klaudia edukál az UPS-ről, meg auto-save-ről. Megdöbbent ez, bazmeg, megdöbbent!

Alízt rútul megpocsíkoltam volna ebben a ruhájában... :)

Johnny336 2011.10.25. 14:44:57

Az autó, ami közelít, az Bartha Zsót kombi 5-ös BMW-je :)))

Itt még egy normális cserbenhagyó gázoló statisztát se tudnak felvenni?

Persze, hogy mindenki búval baszott, amikor az elmúlt 15 évben, amióta megy a sorozat, még sose léptek ki a kapun, csak egymást bámulják folyamatosan. Aztán csodálkozunk, ha kábítóznak, meg kurválkodnak...

A lábbaltolós műanyagmotor hivatalos neve futómotor, fyi :D

Érdekes, a múltkor rosszul kötöttem be a lámpát, lecsapta a biztosítékot, de a többi 58 lakásban nem sikerült áramszünetet okoznom. Vagy a bojleres az ELMŰ-főkábelre csatlakoztatta a berendezést?

villanella 2011.10.25. 14:53:01

@Mitya Ivanov: valami olyasmi volt, hogy nem találnak majd magyar adót, és nem értik a filmet, pláne ha hawaiiul lesz.

shc 2011.10.25. 15:29:50

@villanella: á köszönöm, akkor csak nagyon el lett rejtve:)

Jack Bauer 2011.10.25. 15:57:31

@villanella: "ilyennek gondolják a magyar valóságot, biztos. ami egyébként részben igaz is"

Hogyan kérem? :) A barátokköztiben soha egyetlen másodperc realitást sem sikerült még felfedeznem. Egyetlen szó, egyetlen mozdulat sem hatott még valóságosnak. Ettől függetlenül nálunk is szokott menni, de hogy a valósággal nem keresünk kapcsolatot, az tuti. A superman reálisabb, mint ez.

A bojleres rész, meg kifejezetten felidegesített. Nyilván, ha a szerelő fordítva (ezt sem tudom értelmezni egyébként) kötötte be a bojlert, akkor az egész ház, sőt, az egész városrész áram nélkül marad. Baz.

villanella 2011.10.25. 16:02:15

@Jack Bauer: hannamontana-ra reagáltam ezt, hogy így biztosan sikertelennek, meg szarnak gondolják az embereket. én nem gondolom, hogy olyan a valóság, mint a bk, de hogy valóban vannak olyan emberek, akik ki sem lépnek a házból, és mindenkit folyton lehúznak, az tutifix :)

ez a bojler dolog egyébként valóban hihetetlen. ott most valaminek történnie kell, mert ha csak annyi volt, hogy a gizike nem tud hajat szárítani, meg áram nélkül marad 5 percre a rózsa, akkor faszért kellett belerakni, azt nem tudom.

Torzonborz Torkosborz (törölt) 2011.10.25. 16:20:43

"Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!"

Mé kéne?
Ki az a sixx nevű?
Valami elemző?
Polikritikus?
Vagy jós?

Bakker...

Mackósajt66 2011.10.25. 16:38:02

A havaji leégést azt azért kellett beleírni a sztoriba, hogy ne kelljen külső felvételeket készíteni, amiből kiderülne, hogy valójában nem Hawaii-n vannak? Gondolom Kalamár mester nem vitte ki IRL a két szereplőt meg a stábot Hawaii-ra milliókért. Ha pedig igen, és tényleg ott vannak, akkor aztán végképp nem értem, ezt a "szobában csücsülünk szarrá égve" sztorit...

Egyébként egy szaros kis családi építőipari kft. mérnökének manapság valóban ilyen jól menne, hogy a fizetéséből el tud tartani egy focicsapatnyi léhűtő ingyenélőt + a nászutat nem adja alább Hawaii-nál???
Nekem az egyik haver egy ennél jóval nagyobb építőipari cégnél dolgozik, semmi megrendelés, sokszor alig kapnak fizetést, az egyik gépük hónapok óta áll, mert nincs pénz megcsináltatni.
Mondtam neki, menjen el a mesebeli Berényi Kft-hez, ott mindíg van megrendelés, a fizetés meg minimimum egy misi havonta:))

villanella 2011.10.25. 16:40:55

@Mackósajt66: nyilvánvalóan nem mentek hawaii-ra.
egyébként ezt én sem értem, hogy amikor a válság az építőipart súlytotta leginkább, akkor ez ott mér nem jelentkezik, de hát ez nem a való világ, gondolom, a cunamiról sem beszélgettek benne, a választásokról sem szoktak.

villanella 2011.10.25. 16:44:54

hoppácska, nyilván nem figyeltem, ezért büntiből nem is törlöm ki :)

Johnny336 2011.10.25. 17:15:49

@Mackósajt66: keress rá google-ben a Berényi Építőipari Kft. névre, és láss csodát. Létezik :DDD

aranyoldalak.hu/hirdetes/4307876/Berenyi_Epitoipari_Kft - ez itt a reklám helye, kérem szépen!

omlósz 2011.10.25. 17:48:48

@Mackósajt66: hiszen most nyerték a tendert, ami miatt lekellet rombolni a gyárépületet :D

Közbiztonság Szilárd 2011.10.25. 17:51:22

De szép is az, amikor humortalan emberek akarnak humorizálni...

Ezzel már csak az vetekszik, amikor se magyarul, se írni nem tudók akarnak magyarul írni.

Itt most a kettő kombinációját láthattuk.

Eredmény: tragikus.

hannamontanna 2011.10.26. 10:07:54

Hm. A szabad akarat azt jelenti, hogy amit nem akarok, azt nem olvasom el, sőt ha elolvastam és nem tetszik, az is csak egy vélemény a sok közül: az enyém. Akár közzé is adhatom, és akkor arról is lehet egy vélemény, a másé....:-)És ahogy az én véleményem igaz lehet, még az is lehet, hogy a másé is az.... Húúú ez szép volt!

hannamontanna 2011.10.26. 10:09:14

.....öööö hogy pontosítsak: nekem tetszett, amit most írtam ..:-)))

Johnny336 2011.10.26. 10:20:37

@hannamontanna: a vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.

hannamontanna 2011.10.26. 10:47:38

@Johnny336: oóóó. perverz vagyok??? Én néha elolvasom más véleményét.....fúú de izgi:-)

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2011.10.26. 14:07:46

@hannamontanna: Ha mindenkinek szimpla és izgalommentes élete lenne itt, akkor unalmas (vagyis még unalmasabb lenne).
Más: Gabi az miből élt 20 évig? Képesítés iskola és minden nélkül? A Rózsát anno a lottón nyerte?
süti beállítások módosítása