Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egy óra múlva itt vagyok! - A küldetés - 1x08-1

2011. október 21. 12:00 - Sigismundus

Kilencszáznegyvenegy ősze. A Balkánon a német-partizán vetélkedés már rég túljutott az előző részbeli poénkodáson. Az Oberkommando der Wehrmacht ágyúkon, falshmrjaegereken és repülőkön kívül egy etnográfust is bevet mostanra. Ennek tanácsa alapján az öreg Dogán holttestét kiásták és kiakasztották faluja főterére.

Jól számítanak, mert ezzel az ifjabb Dogán haragját vívják ki aki állandóan támadásokkal próbálkozik a helyőrségek ellen. Mögötte egy lépéssel rohamozik Vincénk is, aki mostanra kissé felnőtt végre. Hegyi kecskeként mászik sziklát, profin használja a géppisztolyt, és a késsel is jól bánik.

A harcoktól távolabb kis csapat lopakodik. Keracs (aki a partizánok hírszerzőtisztje lett) Zotovics, MrSmith és Aliz. No meg Lehnert egy őrrel. Az olasz megszállási zónába igyekeznek, hogy az angol katonai misszióval találkozzanak. Titót és Drazsa Mihajlovicsot akarják összebékíteni, bár a csetnikekben már Zotovics sem bízik. Sajnos a terv kútba esik, mert egy német helyőrség közelében Lehnert kijátssza bamba őre figyelmét és megszökik.

Keracsék rohannak vissza a táborba ahogy csak lehet. Dusán parancsnok nem örül, mert Lehnert ismeri táboruk helyét, költözni kell hát megint, otthonos barlangjaikból. Aztán még rosszabb lesz a napja. Befut Dogán csoportja. Két halottjuk, és két súlyos sebesültjük van, a legutóbbi akciónak. Csak egy egyszerű felderítésre küldte ki őket, ezek meg fényes nappal akarták visszaszerezni az öreg holttestét… Dusán mond pár cifra dolgot arról a nyavalyás forrófejű hegylakós-vérbosszús mentalitásról, de csak magában, mert az egyik sérült maga Dogán.

De gyógyszerük sincs, aki eddig lejárt magyar területre becsempészni, maga is elesett. Vince erősködik hogy majd ő lemegy, Dusán kételkedik a sikerben. Míg vitáznak, Dogán a maga részéről lezárná az ügyet egy fejlövéssel, de Láng kicsavarja barátja kezéből a pisztolyt. Dusán dönt, Láng menjen le a hegyről, egy bizonyos Dácsik kőfaragót keressen.

A környékbeli német ezredesnek már kissé elege van Shultzerből. Folyton okoskodik, nagyképűsködik, hogy Abwehr így Abwehr úgy, Abwehr mindent tud, Abwehr szép madár. Aztán semmi eredmény, csak partizántámadások fényes nappal. Shultzer eleget hallgatta mindezt, most diadalmas mosollyal vesz elégtételt. És bemutatja Lehner hadnagyot.. Hadnagy, ön az elmúlt hónapokban partizánok társaságában járta a hegyeket, és ismeri rejtekhelyeiket mind? Jawohl, herr Oberts, natürlich..

Jön a vonat, jön a vonat Újvidékre. Macko ugrik le róla, egy zsákkal. Rohan be egy bakterkunyhóba, itt azonban az őrrel együtt csendőrök fogadják, zsákjában Budapestről küldött gyógyszerek voltak… A rossz hírt Szabó mozdonyfűtő viszi meg Dácsiknak. Pesti gyógyszervonal ugrott, és ő nem mer visszamenni, kideríteni honnan hozhatta Macko. Ugyanis Budapesten neki MUSZ behívója van… Inkább felmegy a hegyekbe partizánnak.(hihetetlen kissé, illetve nagyon ez a sztori, jugoszláv területre a messzi Budapestről hordták a gyógyszert nem a saját városaikból?. Na mindegy..) 

Közben elkezdődik a csendőrségen a vallatás, az öreg bakter az első percben meghal, Macko bírja még. Vince és Dácsik tárgyalnak. Láng dönt, ő megy vissza Pestre a fűtő papírjaival, az meg menjen fel a hegyekbe partizánkodni. Vincénknek fent másfél napja van, hogy kiderítse a gyógyszer származási helyét, és újat hozzon le a következő vonattal. Zsebre teszi a fűtő MUSZ behívóját is, jó lehet az még. A városban közben nagy a felbolydulás, valakik lelőttek két csendőrt erre összeszedtek találomra 50 embert a vasútállomás körül. A kakastollas főhadnagy kivégeztetni akarja őket az éjjel, Késmárki beleegyezik, Podweisz ellenkezne, a jog, meg izé, kérlek alássan!.

De a cipőgyáros leteremti gróf barátját, kezd elege lenni annak érzékeny lelkiből. Már majdnem indulna a transzport a Sirály-szigetre csak-odaút, amikor Pestről vendég érkezik. Brenner felügyelő, és az újvidéki politikai foglyokért jött. Vinné őket Nagykanizsára. Felkészültebb mint múltkor, parancsa is van amit kereken fél tucat nagyságos úr írt alá, és a lap alján még egy tekintetes úr kézjegyének is jutott hely… Kivégzés elmarad, Brenner elmegy válogatni, csendőrpéká dühös, hát hogy fog ő így gatyájába élvezni?

Késmárki nyugtatja, a felügyelő ma elmegy, de ők maradnak és marad holnapra is 50 ember. De ma nincs mit tenni, irány a vasút… Ott az állomáson úgy alakul, hogy beszállás közben Macko még oda tudta súgni a mozdonyvezetőnek, „Hárs doktor, MÁV kórház”… Az meg továbbadja vadonatúj fűtőjének, Szabó/Láng István/Vince MUSZ behívós/szökött honvédnek.

És íme már itt is vagyunk, Budapesten. Egész pontosan 1941 október 6.-a van kora reggel, fontos ez a dátum. Vince első útja a jó öreg szeméttelepre vezet. A régi emlékek ugyebár, na meg apósa kapcsolatai. Itt elsőre aki kiszúrja, nem más mint Spiller ! Van nagy öröm a rongyos manó részéről, azt hiszi, Láng úr a fronton katonáskodott eddig. Vincééről kissé kevesebb az öröm, kerülné a feltűnést.

De végighallgatja az óbégatást. Így tudja meg, hogy Valkó eladta az ócskásboltot a szemét Kecelinek, és el is költöztek valahová Óbudára, de hisz Láng úr biztos jobban tudja hova, nem igaz? Nem igaz, de Vince ezt nem árulja el. Spiller elmeséli azt is, hogy őt is behívták ám, örül is neki, mundér, kaja, hadtáp, hehe. Vincénk mindentudóan bólint, a magyar kormánytól érthető a lépés, hogy elsőre nem a legjobb emberanyagot küldi a frontra… Aztán elköszönnek, irány a MÁV kórház. Itt a portástól tudja meg, hogy Hárs doktor már csak magánpraxist folytat sok pénzért, nem felháborító az anyagiasság? De a címét ő is csak pénzért árulja el, nem hiába közszolga. Irány a 8-as villamos, a cím amúgy a Batthyányi-örökmécses körül van. Itt a doktor anyja fogadja idegesen, és közli, fia már nem praktizál.

 

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: egy óra múlva
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anselmo 2011.10.21. 13:03:23

Óvodáskoromban néztem ezt. Láng Vince :D Meg a Négy páncélost is. Egy kis nosztalgia.
süti beállítások módosítása