Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 4x15 – A hercegnő halála

2011. október 20. 14:00 - Llew

Három szerepjátékos srác, a hallgatag fekete elf, a köpcös varázsló és a nyurga lovag battyog egy vízelvezetőben, miközben utóbbi minden lelkesedését és átélését elveszítve próbálja társait lebeszélni a kincskeresésről. Kincs helyett a járatban csak valami gyanús rongykupac, meg patkányok vannak, ami bőven elég az elfnek és a lovagnak, hogy ordítva elszeleljenek. A varázsló azonban egészen addig nem esik ki a szerepéből, míg a rongykupacról ki nem derül, hogy egy patkányok által összerágcsált holttest. Booth lassított felvétel üzemmódban fogadja otthon társát, mivel megint lebénult a háta. No, de gond egy szál se, Bones a múltkor is pikk-pakk helyrehozta, és rövid körbe udvarlás után most is hajlandó rá.

Ezúttal azonban csak ront a helyzeten, így társa kórházba szállítása után egyedül és feldúltan érkezik az intézetbe, azzal köszöntve a helyettesítőként megjelenő Perotta ügynököt, hogy inkább dolgozik egy gyenge nyomozóval, minthogy új embert kelljen betörnie. Nem éppen a jó munkahelyi légkört kialakításának mintapéldája, de hát mit vártunk. Az időhúzás miatt a hullát már beszállították, Mr. Fisher pedig már megállapította, hogy egy csúnyán szétvert fejű 25-29 éves nő. Perotta ügynöknek ez nem elég hivatalos, így – Brennan távozása miatt – Cam kimondja, hogy „gyilkosság”, és nekiesnek a holttestnek. A ruházata Angela szerint A Gyűrűk Ura pornó verziójából való, vagyis Cam szerint ez Fisher asztala. Mármint nem a pornó, hanem A Gyűrűk Urás geek kérdéskör. Fisher először tiltakozik, majd beismeri, hogy igen, geek (még a Fringe-et is nézi), emiatt a barátnője szakított is vele.

Na, de nem ez a lényeg, hanem, hogy a szakértelme, és a Perotta ügynök által az áldozat kezén talált UV pecsét alapján beazonosítják az hullát, mint a városban zajló ImagiCon nevezetű geek találkozó egyik résztvevője. A helyszínen Brennan és Perotta a kezdeti csodálkozás után inkább kibeszélik Booth hátát, majd az áldozat kolléganőjét kifaggatva megtudják az illető nevét és azt, hogy valami komoly értékű holmihoz jutott nemrégiben. A helyi kovácsnál, Peter Koonnál az is kiderül, hogy egy régi Arthur király filmből való, fantasy rajongó körökben értékesnek tartott, de húsz éve eltűnt Excalibur kellék kardról van szó. Szerinte lopott volt, Kendra pedig mindenképpen pénzzé akarta tenni, így átküldte az árverésre.

Fisher a szakítás miatt a szokásosnál is depressziósabb, Hodginsnak nem is sikerül felbosszantani. A bogarai szerint a halál 72 órája következhetett be, az áldozaton talált virágnyomok alapján pedig nem a csatornában. Brennan eközben a lehetséges gerincsérv miatt otthon fekvő Booth-szal beszél, akit közben Perotta is hív a hogyléte felől érdeklődve. Mivel azonban Booth véletlenül konferencia hívásra kapcsol, telefonos édes hármas kerekedik a beszélgetésből, hogy ki lehet ott és ki legyen ott az áldozat apjának kihallgatásán. Végül Perotta lesz az, a webkapcsolaton keresztül jelenlévő Booth-szal kiegészülve, de mivel csak beledumál Perotta lekapcsolja. Kendra nem volt túl jóban a faterral, aki megbízhatatlanságra hivatkozva anyagilag rendesen ellehetetlenítette, így nem csoda, ha kellett volna neki a kardért kapható pénz. A kard viszont másnak is kelhetett, mert a lány lakását feldúlva találják.

Kendra fejsérülése úgy néz ki, mintha a száját belülről csapák volna szét, ami nem visz közelebb a gyilkos fegyverhez. Fisher pedig tovább depizik, hiába dicséri meg Brennan a vizsgálat kapcsán. A lakásban talált futócipőn Hodgins egy amerikai varangy vérét azonosította, aminek élőhelye, illetve a korábbi virágnyomok alapján arra következtet, hogy Kendra elásta valahol a kardot. Újabb gyanúsított is kerül, miután Sweets elemzésének és hazugság felfedő érzékeinek hála az árverésvezető azonosítja az üzenetrögzítőn hagyott, fenyegető üzenet gazdáját. Egy goth fegyvergyűjtő csaj, Valerie Daniels, aki a kihallgatáson szópárbajba is keveredik Sweetsel miután a doki elemzi a kiteregetett szexuális élete alapján. Kendrát nem ő ölte meg, de a lakást ő dúlta szét. A lány állítólag egy fekete lovagtól kapta a kardot a találkozón. Ingyé, ami őt gyűjtőként nem kicsit bosszantotta.

Hodgins alibiből magával viszi Angelát, mert egy jó csajjal fémkeresőzni mégsem olyan ciki, mint egyedül. Meg is találják a kardot, amivel így aztán Hodgins és Sweets is játszhat kicsit a laborban. Utóbbi még egy Star Wars idézetet is elsüt a fegyver kapcsán, amit Brennannel ellentétben Perotta ügynök meglepő módon felismer. A dilidoki szerint remek alkalmuk van, hogy a kard árverésre küldésével csapdát állítsanak a gyilkosnak. Annyira felpörgött az ötleten, hogy még a beépített licitáló ember szerepét is vállalja. Csak kell neki egy segítség, aki Brennanéknak lefilmezi a közönséget, úgy, hogy közben nem lóg ki a tömegből. Fisher történetesen pont ekkor kezdi hangosan énekelni a fülhallgatójából szóló számot, amivel akaratlanul is az ideális jelölt szerepébe lép.

Másnap aztán bőrszerkóban ücsörögve pásztázza kamerájával a közönséget, míg Sweets saját Star Trekes redshirt jelmezében vegyül a tömegbe, amiben a Chewbaccának, Robin Hoodnak és ki tudja még kinek öltözött figurák között ott van a kovács, a fegyvergyűjtő csaj és még a Fekete Lovag is. Meg egy öltönyös figura, aki kitartóan licitál felül mindenkit, így Sweets végül teljes extázisban csak félmillió nem létező dollár felajánlásával tudja biztosítani, hogy ne vigyék el a kardot. Fisher legalább jól járt, mert Valerie a jelek szerint a kard helyett vele akar vigasztalódni. Az ismeretlen licitálót aztán Perotta vonja kérdőre, de csak valami gyűjtő társaság képviselője, nem a gyilkos.

Sweets annyira megrészegült a „terepmunkától”, hogy még este Brennannel hazafelé autózva is pörög az adrenalintól. Csoda, hogy nem kap szívrohamot mikor egy autó árokba szorítja őket. A Fekete Lovag az, úgy tűnik mégiscsak kell neki a kard, de vagy csóró, vagy smucig volt licitálni. Simán vinné is, ha Brennan nem ugrana ki a kocsiból és pusztakézzel hárítva a kard csapásokat, nem szerezné vissza a fegyvert, majd látná el vele a támadó baját, aki hamar menekülőre is fogja. Sweets mindezt a légzsáktól kiütve, félig ájultan nézi végig. A történteket meghallva Booth másnap rohanna is társát védelmezni, már ha meg bírna mozdulni. Az erejéből azonban csak pár vicodin bevételére futja, így Perotta ügynököt már csak arra figyelmezteti ábrándozva, hogy vigyázzon nagyon Bones selymes hajára és bársonyos bőrére. A szöszi FBI-os pedig rá kell jöjjön, hogy Brennannak tényleg halvány gőze sincs, hogy Booth miért olyan vele amilyen.

Hodgins a Sweets kocsiján hagyott festékmaradványokból megállapítja a Fekete Lovag kocsijának típusát, miközben Angela azon kesereg neki, hogy Brennan miért nem tudja normális ember módjára szexel levezetni a feszültséget, minek kell neki lovagokkal harcolni. Bármiért is, azt legalább olyan sikeresen tette, hogy a kardon vérnyomok maradtak a Fekete Lovagtól, illetve kérdéses eredetű karcolások. Befut Sweets is, hogy megköszönje a nagyon Xénás életmentést, és úgy gondolja, hogy ha már ilyen veszélyes szituációban kovácsolódtak össze, akkor talán ő is hívhatná Bonesnak a kolleginát. Persze ő nem így gondolja, így marad a Dr. Brennan megszólítás.

A találkozón lézengő Fekete Lovagok begyűjtése nem hoz eredményt, Fisher viszont egy Valerienál töltött éjszaka után rájött, hogy a gyilkos fegyver egy kínzókörte. Egy középkori kínzóeszköz, amit a páciens különböző testnyílásaiba dugdostak, majd szétfeszítették vele. Nagyjából olyan volt a hatása, mint mikor Tom lenyelt egy esernyőt a rajzfilmben, csak lassan zajlott és az emberek jellemzően kevésbé rugalmasak a rajzolt macskáknál, így ettől rondább halál kiötléséhez már igen felkészült versenyzőnek kell lenni. Valaki nagyon pipa lehetett szegény Kendrára. Fisher pedig a gyanúsítottal folytatott viszony miatt aggódhat az állásért.

A kardon lévő karcolásokra csak az a magyarázat marad, hogy a támadó valódi páncélinget viselt, amiből mint az egy újabb fémkeresőzés után kiderül, maradt is a helyszínen. Nem középkori, de jó másolat, ami Fisher szerint – aki Hodgins meglátása alapján nem viszonyt folytatott, hanem áldozatot hozott egy beépülős akció érdekében – három gyártóra szűkíti a listát. Az egyik történetesen Peter Koon. Ez jó pont Camnél, így Fisher természetesen marad gyakornok. Minden bizonyíték (festéknyom, vér) Koonra mutat, Brennannek és Perottának már csak az indítékát kéne kiszedni belőle, de Sweets már azt is tudja. Szerelem, mi más és ezt Koons, aki ismert költő is, egyik saját versének felolvasása után be is ismeri. Annyira szerette Kendrát, hogy még a nagyra becsült kellék kardot is neki ajándékozta, de a hálátlan fehérnép képes lett volna pénzé tenni azt.

Nagyon hülye indíték, ezt Booth is így gondolja, mikor Bones este beugrik hozzá elmesélni a végeredményt. Közben társa röntgeneit áttanulmányozva megállapítja, hogy az orvos béna volt, mert egy sima idegbecsípődést diagnosztizált félre gerincsérvnek. Márpedig egy becsípődést ő is helyre tud rakni, így indulhat az újabb közös csípőkörzés. Ekkor toppan be Perotta ügynök, mivel puszta kollegiális szolidaritásból chilit főzött Boothnak. Hőseink némileg félreérthető helyzetét félre is érti, és bár Brennan közli, hogy ő már indul is, a vége az, hogy mindketten az én megyek, maga marad megoldást választva egyedül hagyják Bootht a chilivel.

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: dr. csont
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása