Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egy óra múlva itt vagyok! - A merénylet - 1x05

2011. szeptember 30. 18:00 - Sigismundus

Kilencszáznegyven decembere. Már egy éve tart Vince házassága, már egy éve hogy a konyhában alszik. Vera sem nagyon bírja, válást tervez, vagy egyebet. Pedig férjére nem lehet panasza. Dolgozik, hazaadja a pénzt, hazajár, otthon ül. Sőt, még karácsonyi ajándékot is vesz feleségének.

 

Valahol Baranyában, Podweisz főhadnagy nagy hangulatban, kiváló barátja, Késmárki százados, veszi át a zászlóaljparancsnokságot. Van itt minden jó, száz százalékosan keresztény úri kaszinó, de a századost inkább a tisztikar érdekli.

Bizalmasan megsúgja gróf barátjának, valami készül dél felé. És lehet hogy az általuk rendelt 25 vagon bőrt is érintheti a dolog. Aztán a tisztikar. Kezdésnek hosszú percekig tartó dicshimnusz mi mindent el nem foglalt ebben az évben a dicső német hadsereg. Majd a végén esik pár szó a magyarról is, készen kell állniuk, hamarosan nagyszámú újonc érkezik, feltöltik a zászlóaljat háborús létszámra. És amúgy az egész dandárt, hadosztályt. Karácsony napján fadíszítés közben Vince dönt. Lépjenek el erről a lehetetlen állapotból, előre vagy hátra. Vera is dönt, köszöni a nyakláncot, és előre lépnek egyet, mint valódi férj és feleség, lesznek eztán, egy asztal után egy ágyban, szex.

Aztán, az ünnepek után üt be a mennykő. Behívót hozott a posta, januárra. Valkó sem örül, pont most amikor már kezdtek jóra fordulnia fiatalok dolgai. Maga Valkó is kedveli Lángot, aki mindig végighallgatta az ideológiai kiselőadásait, egyet is ért velük, elviekben. De ezen túl nem kívánt jobban belekeveredni. De most megkéri Vincét, azért tartsa nyitva a szemét a seregben is, és megtanít neki néhány jelszót. Aki ezzel keresi, a barát, párttag.

Késmárkiéknál is hűvös a hangulat. Ödön most árulja el anyjának, hogy rendeltek 25vagon bőrt Zotovicstól, a honvédség nevében, de valójában a cipőgyár raktáraiba kerül. És most azon gondolkoznak hogyan is nem kellene érte fizetni…Még büszke is erre ez a nagy magyar. Anyja ledöbben rendesen, ezt még ő sem feltételezte fiáról. Még jobban megdöbben azonban amikor megtudja, a magyar vezérkar már kész tényként kezeli a Jugoszlávia elleni német támadást, amelyben magyarok is részt vesznek. Gróf Teleki Pál, épp most írta csak alá, a magyar-jugoszláv öri-barit.

Láng újoncból kora tavaszra Láng honvéd lett, igaz nem túl lelkesen. Épp Késmárki és Podweisz zászlólaljánál. Őrségben áll a kapunál, keményen elhessegeti a látogatni akaró rokonokat, értsék meg tilos. Keménykedése csak addig tart, míg meg nem látja Verát közeledni, erre boldogan kurjongat neki.. megjelenik egy főhadnagy a háta megett, és hogy kiszúrjon vele, újabb őrségre rendeli, a laktanyán belül.

Késmárkiné végső kétségbeesésesben a régi baráthoz, Forrayhoz fordul, tegyen valamit fia és Podweisz ellen. Végül is tábornok, csak egy parancsba kerül neki. Forray szerint ez nem megy. Nem a kedve szerint alakulnak a dolgok jelenleg, most nem tehet semmit olyat amivel kompromittálná magát is.. Magasabb okai vannak az óvatosságra. Tesz egy sejtelmes megjegyzést, ha vele bármi is történnék, Késmárkiné tudja, és terjessze, a Haza érdekében cselekedett.. A két barát közt kezd némi feszültség keletkezni. Podweisz írta alá ugyebár, a megrendelőt, és most ideges, mert az árú megérkezett, és izé.. Zotovics bármikor megjelenhet a fizetést kérni.. Késmárki leteremti gróf barátját, az ő német információi megbízhatóak, a magyar kormány is megszavazta a háborút, még Teleki is.

Grollstein és Shultzer sajtószemléznek. Gróf Teleki eddig az éjjelig bírta a kétfelé politizálást. S mivel megértette, kudarc felé vezette az országot, hát meglépett a felelősségre vonás elől, arisztokratamód. A németek ezt jó jelnek látják, az új, németbarát miniszterelnököt, Bárdossyt pedig meg fogják örvendeztetni pár adattal, ki is valójában Forray tábornok. Forray épp Késmárkival tárgyal, Telekit magasztalja, aki szerinte helyesen húzozkodott hogy a Magyar Honvédséget német szolgálatba állítsa. A százados persze a saját Hitlerimádó szövegével jönne elő, finomabb formában, amikor távirat érkezik Zotovicstól. A tábornok félrevonul elolvasni, inasa –aki német ügynök már rég – elárulja Késmárkinak, valami repülési időjárással kapcsolatos, adja tovább Shultzernek.

Láng honvéd szuronyossal vigyáz a száradó ingekre-gatyákra.. A hátsó kapunál, és épp ide oson Vera is. Férje már óvatosabb nem megy oda hozzá, egészen addig míg felesége hangosan szerelmet nem vall neki. Erre odamegy, sisak le, egy gyors csókra a rácson keresztül.

Naná hogy pont most ér oda a váltás.. Őrmester jót kéjeleg az aktív nemi életet élő őrön, és elvezetteti. Az éjszakás őrparancsnok, Podweisz főhadnagy, egyből felismeri volt parádés sofőrjét. Főhadnagy ugyanis, épp az előbb kapott két jó hírt kiváló Késmárki barátjától. Egy, holnapután bevonulnak Délvidékre. Kettő, Podweisz számára is jóváhagytak szolgálati autót, csak sofőr kell hozzá. És Vince úgy tűnik, megint megfogta az Isten lábát..

És valóban így történik.. A német támadás után nem sokkal indul a Honvédség is. Könnyű páncélosokkal, gépkocsikkal, de főleg inkább lóháton és gyalog…. Archív képek némi harcokról, ágyúzásról, a szabadkai bevonulásról, ünneplés. Tavasz végén Budapesten Valkó és Gulyás tárgyalják az őket érintő részt. A délvidéki kapcsolatok nagy részét, 19 után odamenekülteket, az első éjjel elkapták. De elkapták sajnos, a budapestieket is ismerő helyi futárt, a szerb Keracsot is. A hírhedt újvidéki Zöldházban vannak mind, amit csendőrök őriznek. Leküldik délre Mackót, vegye fel a kapcsolatot Vincével, rajta kívül nincs más. Mackó amúgy, a nehéz beazonosíthatóság kedvéért, egy medvetermetű srác.

Grollstein és Shultzer is titkos ügyeket tervezgetnek. Egy délvidéki Zotovics kastély képeit és térképét nézegetik, pont itt lesz egy fogadás Forray és lánya tiszteletére. És pont itt van egy akkora mező, amiről egy könnyű angol repülő épp fel tud szállni.. Világos mint az egyszer egy, a tábornok szökni készül, és nyilván visz magával titkos dolgokat a német-olasz és magyar tervekről.. Másik ügy, Lenhert jelentése. Követte Zágrábból Miroslav Keracsot, és most a magyarok elfogták a szerbet. Shultzer utasít, Lenhert is fogassa el magát, és ő maga is leutazik Délre, kicsit csevegni Késmárkival. A Délvidéken a csendőrök feladata lenne a biztonság, de nem győzik a munkát. Sok a gyanús elem, kakastollas főhadnagy bosszankodik is, nyilván nem ér oda a nem hivatalos, Forray-féle fogadásra.. Késmárki és Podweisz persze ott lesznek, utóbbi csak akkor, ha Vince meg tudja javítani a főhadnagy autóját. Békésen bütykölget az utcán, mikor megszólítja váratlanul Mackó. Jelszavakkal kezdi, meg átadja Vera üdvözletét. De nem ezért jött, Vince, mint bejáratos sofőr, tudja meg kiket akarnak a csendőrök a Zöldházi foglyok közül kivégezni. Majd lelép, Lúzerünk pedig kétségbeesetten áll, hát még a háborúban sem hagyják békében ?

Késmárki Zotovicshoz megy, még délelőtt. Úgy tűnik a bőrös is belenyugodott hogy mostantól magyar alattvaló újra, az üzlet az mehet bizonyára. A százados viszont bizonyos forrófejű szerbek ügyében jött. Volt királyi tisztek, akik nem tették le a fegyvert helyette behúzódtak a mocsarakba és lövöldöznek a magyarokra, hallatlan.. Zotovicsnak nincs erre ötlete, bár szerinte nem meglepő egy hirtelen megtámadott és megszállt országban némi indulat.. Aztán az üzletre térne. Mivel ő már magyar alattvaló, talán ideje lenne kifizetni neki a 25 vagon bőr árát nem? Faramuci egy helyzet, de ő hajlandó levelet írni a Magyar Hadügynek is… Késmárki ezt nagyon nem szeretné, ha megtudnák, mit csináltak ők ketten Podweisszel. Ezért megígérteti a szerbbel, nem tesz semmit amíg ő nem intézkedik. Ekkor jelenti be az inas – Mr Smith – hogy Forrayék megérkeztek. Vince mint tiszti sofőr, könnyen bejut Késmárki százados irodájába, de a listát csak egy fiók feltörésével tudja megszerezni. Átadja Mackónak, aki csak elmásolja, majd közli, vigye vissza a listát.. Na az nehezen fog menni, kétszer más tiszt irodájába bemenni már gyanús lesz. Úgyhogy Vince úgy dönt, majd reggel, addigra más lesz az őrség, és az esti parti után a tisztek sem mennek még be. Kezdődik a parti, honvéd és csendőrtisztek, helyi és anyaországbeli előkelőségek, bájolgás, hajlongás, tánc, büfé, tombola. A titokzatos MrSmith van csak távol, a kert egy sötét zugában morzézik egy rádión.

Shultzer is megjött, Késmárki hívta meg. Azt már csak a kastélynál árulja el, egy szakasz német is jött vele, vadászruhában, akció készül. A magyarnak két feladata van, el kell híresztelnie, hogy csetniktámadás volt ami történni fog. A másik, mutassa meg a holnap kivégzendők listáját… A százados rohanna telefonálni, de megállítja Forray, és közli vele, hogy jelentette a hadügynek, amint megtudott a bőrüzletről. A bizottság holnap reggelre itt lesz, ő csak azért szól Ödönnek, hogy esetleg tegyen intézkedést, az édesanyja nevének tisztára mosásában.. Magyarán, lődd főbe magad fiam, hogy megúszd a felelősséget, arisztokratamód, mint Teleki.. Késmárki nem lő, inkább telefonál irodájába, és megtudja hogy fiókja feltörve és csak Podweisz sofőrje járt ott. Vincének épp jó kedve van, a parkolóban eszeget a többi sofőrrel, és Shultzer német sofőrjét zaklatja. Ekkor hívatják, a századoshoz, és ott Láng már tudja, lebukott… Elkezdi kirakni a zsebeit, és amikor a lista előkerülne. Épp ebben a pillanatban kezdi meg támadását a német szakasz, géppisztolyokkal. Vince leüti a századost és kirohan. A kastélyban teljes a zűrzavar, a honvédtisztek megpróbálják pisztollyal viszonozni a tüzet. Forray kezdi szervezni az ellenállást, akit ekkor Shultzer hátulról fejbe lő..

A sikoltozó Alizt Zotovics és MrSmith elrángatják. Futnak a szükségreptérre, a futárgép ott is van, de pilóta nincs. Van helyette a pisztollyal elégedetten vigyorgó Reinert hadnagy. Sajnos úgy tűnik MrSmith a jachton mégsem ütött elég erőset..

Vince a parkolóba rohan ami már tele van lelőtt sofőrtársaival és német parancsszavakat kiabáló fegyveres civilekkel. Be az autóba és gyorsan irány az országút. Találkozik egy magyar járőrrel, a parancsnoknak azt mondja, pálinkáért küldték, de egy óra múlva itt lesz.. Aztán hajt tovább az éjszakában, megint megállítják, ezúttal fegyveres civilek. Láng próbálja magyarázni hogy ő magyar honvéd, engedjék tovább. Nem épp jó ötlet, mert ezek szerbül válaszolnak, és leütik.

Címkék: 1 óra múlva
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása