Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Caprica 1x11 - Retribution

2011. szeptember 30. 15:00 - Freevo

Capricaváros, bolygóközi űrállomás, éjjel tizenegy óra harmincegy perc. Az időponthoz képest szokatlanul sokan ténferegnek erre, legalábbis a Barnabas terrorszervezetéhez átpártolt Lacy Rand szerint, aki nem szeret merényletet elkövetni úgy, hogy emberek halnak meg benne. A kelleténél kicsit idegesebben telepíti a saját bombáját, aminek eredményeképp le is bukik, és Lacy egyik bűntársának kell az akadékoskodó biztonsági őrt tüdőn lőnie.

A sejt tagjai hanyatt-homlok menekülnek az űrreptérről, ám a letett bombákat nem robbanthatják, mert Lacynél ott maradt a sajátja. A többiek ki vannak akadva, mert így meg fogják találni az ujjlenyomataikat, és akkor lőttek az épp felszállóágba kerülő terroristakarrierjüknek.

Daniel Graystone egy kicsit összeszedettebben, de még mindig tekintélyes szakállban tesz látogatást az egykor általa vezetett cég egyik igazgatótanács-tagjánál. Magával viszi a két Adamát is, hogy nyomatékot adjon a szavainak, amikor szóba hozza a tisztviselő egykori addikcióját. A Sam által prezentált bizonyítékok alapján mignonfüggőségről van szó, amelyet a férfi ismeretlen okból vízipipából fogyasztott.

Daniel választás elé állítja a tanácstagot, szavazzon rá a CEO-választáson, vagy nyilvánosságra hozza a kis problémáját, amelyet mellesleg három éve leküzdött. A férfi kiborul és tiltakozik, mintha az emberiség sorsa múlna azon a kurva szavazaton, nem pedig egy névtábla az ügyvezető igazgatói iroda ajtaján. Danielék távozása után egy búcsúlevél társaságában autóba pattan, és kiloccsantja az agyvelejét a szélvédőre, ahelyett, hogy, teszem azt, lemondana, és családostól új életet kezdene egy másik bolygón a temérdek pénzéből, vagy még inkább, vállalná az addikcióját, meg a vele járó következményeket, elvégre nem követett el halálos bűnt. Bár tudom, fogjam be a számat, nem ismerem a capricai törvényeket.

Clarice Willow is megkezdi a maga keresztes hadjáratát, sorban kivégzi azokat az STO tagokat, akik átpártoltak tőle Barnabas sejtjéhez. Előbb egy hetyke szakállas fiatalembert süt meg a vízzel teli kádjában a saját kistévéjével, utóbb meg ráküld egy fiatal lányra egy benga négert. Mindketten ott voltak Lacy Rand űrrepülőtéri mutatványánál. Ha már a bombázásnál tartunk, Barnabas az elvárásoknak megfelelően nem örül annak, hogy Lacy elbaltázta az akciót, ezért összeszorított szájjal jól megrángatja őt.

Daniel épp autókázik, amikor a nemrégiben öngyilkosságot elkövetett cégvezető özvegye támadja meg a kocsiját. Egy darabig hallgatja az asszony sirámait és vádjait, majd elgördül. Közben rángatózni kezd a kamera, és máris egy flashbackben találjuk magunkat, ahol a balesettől lila-zöld foltos Amanda folytat beszélgetést Daniellel egy kórházi ágyon. Amanda kérdőre vonja a férjét, amiért emberéleteket nem kímélve lopta el Tomas Vergistől a robotcsipet. És közben olyan hangokat ad ki magából, mint egy hisztiző kolibri.

A két hulla ügyében, akiket Clarice hagyott hátra, a golyófejű detektív nyomoz, hiszen a reptéri kameráknak és szemtanúknak köszönhetően mindkét személyről kiderült, hogy STO-sok. Arról nem is beszélve, hogy ezek ketten is Clarice egyházi iskolájába jártak, ugyanoda, ahova Zoe Graystone. Nyomás az intézménybe meginterjúvolni az igazgatónőt. Clarice tagad mindent, még azt is, hogy ő maga monoteista lenne. Tény, hogy elég messzemenő a következtetés a nyomozó részéről.

Mindenesetre beszél Methos rendőrfőnökkel, hogy ugyan már gyanúsítsák meg Clarice Willow-t, elvégre senki más nem lehet abban a hatalmas iskolában, aki teletömte a gyerekek fejét ezzel a monoteista sületlenséggel. A rendőrfőnök azonnal leállítja Clarice-ről, de szerencsére hősünk minden kliséhegy zsaruhoz méltón ilyenkor jön csak igazán elemébe. Rövid, visszafogott képsorok következtében győződünk meg erről, ahogy rendőrünk operát üvöltet a kocsijában, és egyre elszántabb arccal mered a halott gyerekek fotóira, mintha legalábbis azon gondolkodna, hogy megy, és feltámasztja őket. A kamera meg úgy remeg, mintha Michael J. Fox operatőrködne.

A nyomozó megkörnyékezi Amanda Graystone-t, tudván, hogy a nő, nos, meglehetősen közeli viszonyba került Willow nővérrel. Amanda tiltakozik, de ő egyre csak bizonygatja, hogy márpedig nővérünk egy istenben hisz. Talán nem véletlen, hogy pont a múlt héten utazott el a Capricáról, amikor a Gemenonon konklávét tartottak a monoteisták. Mit ad isten (no pun intended), Clarice is oda utazott, igaz, oktatói képzésre, mondja Amanda. Nem volt oktatói képzés a múlt héten a Gemenonon, asszonyom, utánanéztem. Tudom, rohadt nagy az a bolygó, de alapos voltam, higgye el, és egyet se találtam, erősködik a rendőrtiszt. Szóval, lenne az informátorom? - teszi fel a kérdést óvatosan végül.

Amandának odahaza, azaz Clarice-nél rögtön eszébe jut, hogy tényleg, hát egyszer próbált már engemet az istennel vigasztalni a nővér, csak azt nem mondta meg, melyikkel. Előző nap ráadásul látta őt, ahogy holopánttal a fején azt motyogja, “Zoe” (mi meg tudjuk, hogy a gemenoni robothanggal váltott pár szót), meg is kérdezi Clarice-t, mégis milyen játékkal játszik a virtuális valóságban. Hát ööö, sokfélével, hangzik az alaposan kifundált fedősztori. Kezd gyanús lenni ez a nő, már csak negyvennyolc rész, és le is leplezik.

Amanda két mankóval közlekedve váratlan látogatást tesz a Graystone-házban, és kicseni a széfből a pisztolyát (vagy az uráét), igaz, olyan brutálisan remeg a kép, hogy csoda, hogy eltalálja a nyomógombokat.

Barnabas kibékült Lacyvel, de legalábbis pillanatnyilag jobban leköti, hogy Clarice gyilkolássza az embereit. Megjelenik a zsömlearcú Keon is, de csak hogy ijedten közölje, ő kiszáll, nem bírja ezt a feszültséget. Robbantgat ő embereket bármeddig, de a zsarukat, na azokat nem bírja. Barnabas nem tolerálja jól a hírt, és a dacoló Keon hátába röpít egy golyót. Pont akkor, amikor megérkezik Clarice a négerével. Az a kifejezés Barnabas arcán, az felbecsülhetetlen. Míg a fekete rászegezi a fegyverét, Clarice lebilincseli Barnabast, és élesít egy bombát a teremben, majd távozik Lacyvel.

Miután leérnek az autóhoz, Clarice felrobbantja a bombát, reméljük, senki sem látta, ahogy épp a felrobbanó épület emeletére meredtél, miközben úgy nyomtad meg azt a detonátort, mint egy nagymama a merülő távirányítót. Miután a kimerült Clarice hazaér, Amanda igyekszik a kedvére lenni, megígéri, neki elmondhatja mi nyomja a lelkét. Közben a keze az otthonról hozott pisztolyra téved, amelyet a táskájában tartogat.  

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!

Címkék: caprica
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása