Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egy óra múlva itt vagyok! - Az esküvő - 1x04

2011. szeptember 23. 12:00 - Sigismundus

Spiller vall, már Brennernek. De amilyen a magyar Államrendőrség, még majdnem őt verik meg, az áldozatot. Aztán a felügyelőt elhívatják, Komlóssy főtanácsoshoz. Itt a megrendült Luitner várakozik.

Brenner előbb gratulál beosztottjának, ő még úgy tudja, sikeres volt a komoródi akció, és Luitner elkapta Mészárost. Kegyelmes úr kínosan vigyorog, a spicli pedig belekezd bánatos jelentésébe. Hogy őt a budiba zárták, onnan mások engedték ki, biciklivel száguldott az óráshoz, aki már átadta a bőröndöt egy hasonmásnak.. A tribünnél ráadásul őt, Luitnert tartóztatták le, és a részeg felvidéki zsarutól megszökött az őrizetes. Ráadásul a komoródi őrsön kissé meg is verték a gyanús budapestit.

Spicli lelép, kegyelmes úr pánikol ezerrel, míg Brenner inkább gondolkodik. És gyorsan összeáll a kép benne. Hasonmás, aki spiclje helyett ment, egy van, Láng nevű szemetes.. No már most, ez a Láng inkább leült 18 hónapot de nem vallott anno. Ez a Láng szabadulása után pont a börtön körzetét kapta meg, és Mészáros is szemeteskocsin szökött meg. Napnál is világosabb, ez a Láng csak tetei a hülyét, valójában egy főkomcsi, fontos ember, zse-ni-á-lis! És akit a szorgos Dragos le is tartóztatott…

Brenner kezdi a kihallgatást, de Láng ettől jobban megrémül, mintha Katica őrvezető kezei kérdeznének. A felügyelő ugyanis elkezdi őszintén dicsérni Vincét, zseniális színészkedőnek, rendőri praxisa legnagyobb ellenfelének nevezi a szemeteskocsist. Aki csak néz rémülten, és azt ismételgeti, nem tud semmit, egész nap csak sétált… Felügyelő őszinte elismerési rohamában elmondja hogy zseniális ötlet volt az ő 1937-es trükkjét visszafordítani Komorodón, a szerepcserét Luitnerrel.. Lángnak minden ide-oda futkosásában, tettében egy zseniális elme titokzatos tervét látja.. De kéri, ne húzzák az időt, tegyen már vallomást. A zseniális elme tulajdonosa csak rémülten néz és ismételgeti amit eddig. Hogy ő csak sétált.

Brenner erre dühöngeni kezd, rendben, bizonyítsa hogy egész nap sétált, és hívja Katicát vallomást segíteni. És ekkor, éppen az őrvezető az aki szól, hogy a felügyelő urat, Láng Vince ügyében keresi egy úr meg a lánya.. Láng és Katica ki, a Párnás szobába, Valkó és a zokogó Vera be. És Brenner meglepetésére Valkó előadja hogy ez a gazember Láng, alig egynapos ismeretség után, képzeljék, délután megerőszakolta otthonában az ő kicsi lányát. 

Gondosan belefűzi a mondandójába hogy aznap reggel még találkozott a szeméttelepen a gazemberrel. Mivel ez már biztos alibi lenne Lángnak, Brenner gyanakodni kezd.. És mivel nem kezdő, behivat egy fényképészt, aki lefényképezi Verát. Ugyanis nem akarja hogy személyesen találkozzanak, majd ő kikérdezi ezt a gazembert ebben az ügyben is. Valkóék kissé csüggedten távoznak, mert nem erre számítottak, Brenner túl ravasz.

Mivel a kegyelmes úri tisztség betöltéséhez nem kell önálló gondolkodásra képesnek lenni, Brenner Komlossynak elmagyarázza. Láng egy szóval sem említett neki semmilyen lányt sem aznap, sem előzőnap, pedig ez jó alibi lenne neki. Na már most egy a Vera-ügy, könnyen lehet, hogy csak trükk a kiszabadításra, mert más bizonyíték, nincs az erőszakra eddig. Ilyesmi jár Valkó fejében is, mert azonnal elsiet egy bizonyos Tölgyessy ügyvédhez. Ügyvéd úr szintén párttag, és tervet beszélnek meg, hogyan lehet alátámasztani az erőszak ügyét. Kell hozzá egy másik tag is, DrHárs, alias Csipesz, meg pár tanúnak jelentkező ismerős. (Itt álljunk meg egy pillanatra és gondolkodjunk el ezeken a fedőneveken! Az ócskásnak Drót, az építésznek Kavics, az orvosnak Csipesz. Csuda ravaszul kitalált, és lebukáskor nehezen beazonosítható álnév ez mind...)

Brenner elsőként Spillernek mutatja meg Vera fényképét, és máris kezd összedőlni teóriája. A segédszemetes azonnal felismeri a lányt tegnap a Duna partról, és tudja hogy aznapra már randevút is beszélt meg Lánggal. Irány a szeméttelep, az ócskást azt nem találják, de a kehes Keceli örömmel áll a rendőr urak szolgálatára. Mivel utálja Valkót úgy mutatja be őt, mint aki minden pénzét a lányára költi, az meg igen könnyűvérű egy teremtés, he-he. Szóval, Brennernek ez is zsákutca.

Vacsora a Késmárki-háznál, az Ödön úrfi is bevonult, egyből századosnak, ezt ünneplik. Anya és fia persze itt sem tudja kihagyni a vitát. Hiába szerzett fia jókora rendelést a Wehrmachttól Késmárkiné nem örül. És nem örül a németeknek a meghívott Forray tábornok sem, szerinte csak fél Erdély visszaadása az nem segítség Magyarországnak, hanem újabb csalétek, amivel kézben lehet tartani a magyarokat és románokat. Shultzer is itt van, de elbűvölően mosolyog, mint egy kobra, nem akar politizálni. Inkább érdeklődőnek tűnő utalásokat tesz Zotovicsnak és Aliznak hajóútjukról… Az ötödik vendég, Podweisz főhadnagy csak les, de nem ért semmit.

A felügyelőt az irodájában Valkó várja, és Tölgyessy ügyvéd. És szolgáltatnak neki bizonyítékot, eleget. DrHárs igazolását a nemi erőszakról, és hogy Vera este öngyilkosságot akart elkövetni. A Vízárok utcában „felejtett” szemeteskocsis ruhát.. És Valkó pontosan leírja, melyik zsebe rongyos, ellopott öltönyének. És valóban, a jobb zseb rongyos. Brenner mindent ért, ezek nagyon átvágták őt.. A saját módszereivel, hamis tanúk és bizonyítékok segítségével. De az ügynek itt még nincs vége. Ugyanis –hogy Vince elkerülje a nemi erőszak miatt a bíróságot – az ügyvéd vádalkut ajánl. Ez szerint, Valkó Vera hajlandó házasságot kötni megrontójával. Megrontója rémült arccal hallgatja mindezt végig. És átfut fején, talán mégis jobb volna a politikai rendőrség? 

Komlossy, Brenner és Dragos tanácskoznak. A detektív közben kiderítette hogy a kommunista múltú fegyházírnok vezényelte Mészárost a kazánházhoz, mivel a foglárok könnyen megvesztegethetők és lusták.. A komoródi fiaskót pedig a két részeg rendőr nyakába varrják, figyelmetlenek voltak. Sietős esküvő egy templomban. Láng Vince és Valkó Veronika. Nyilván nem volt sok idejük kihirdetni, így csak kétfős a násznép, Spiller és Katica őrvezető, aki imádja az esküvőket. A Valkó lakásban már csak hármasban beszélgetnek. Megemlékeznek szegény Mészáros Feriről, akit a halász temetett el valahol. Vince tulajdonképpen kezd megbékélni a helyzetével, apósa munkát is szerzett neki, és hát itt van Vera, a megmentője, aki a felesége ugyebár...

De lehervad a vigyor képéről mikor Valkó közli, a konyhában fog aludni. Mert csak a külvilágnak férj és feleség, ez még lányos lakás, egyenlőre.. Kér hát egy kis kimenőt, egy óra múlva itt lesz ígéri. És kimegy egy Duna-hídra, hogy felavassa ő is, aranyjánosi mód. De egy rendőr leállítja, Horthy-Magyarországon öngyilkosnak lenni szigorúan tilos, irány haza..

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: 1 óra múlva
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása