Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Caprica 1x10 - Unvanquished

2011. szeptember 23. 09:00 - Freevo

Egy cylon robot összeszerelése zajlik, bizonyára az autóbalesetben megmakkant Zoe maradványait hegesztik. Ja nem, egy hang azt magyarázza, hogy a Graystone vállalat ezer karosszériát gyárt le havonta. Na, végre összejött a tömegtermelés, tíz részt kellett várni rá. A beszélő hanghoz viszont nem Daniel Graystone, hanem Tomas Vergis büszkeségtől viruló feje tartozik, hé, nem ez volt megbeszélve!

A kisemmizett Daniel Graystone még az előző részhez képest is ápolatlanabbul fetreng odahaza, ahol úgy tűnik, merő véletlenségből az összes tévéműsor körülötte forog. Az egyik adón a kerekfejű nyomozó magyaráz a felobbantott autóbombáról, amellyel az STO-t gyanúsítják, a másikon meg a Caprica City Buccaneers csodával határos módon javuló teljesítménye miatt ajnározzák az új tulajt, Tomas Vergist. Ebből az is kiderül, hogy az Amanda Graystone-incidens immár három hete történt.

Egy ismeretlen csaj búcsúzik el az édesanyjától a Buccaneers stadionja előtt, a meccsre igyekszik tökegyedül. A tömegben elvegyülve elkezdi a szeme közét mutogatni egy idősebb fazonnak. Ja hogy ez egy köszönés, hát ezek készülnek valamire, az hétszentség. Hogy nem a hotdog- és snackárusok titkos jelnyelvét láttuk, azt az is megerősíti, hogy a bakfis úgy köszönt el az anyjától, mintha utoljára látná, az öreg fazon meg az első adandó kukánál kidobja a nyakkendőjét. Érthető, ha lehet választani, én is smart casualben akarnék öngyilkos merényletet. Van a tömegben még jó pár homlokmutogató terrorista, beleértve Clarice nővért is, akik a visszaszámlálással egyetemben fogják magukat, és a levegőbe röpítik az egész komplexumot. 

Ja nem, mégse. Ez csak egy szimuláció volt, amit Clarice nővér demonstrált a monoteisták gemenoni szerzeteseinek, akik úgy néznek ki, mint a három királyok, csak épp az arany, a tömjén meg a mirha hiányzik mellőlük. Clarice elmagyarázza, hogy nem kell akkora áldozatot hozniuk az öngyilkos merénylőknek, mert lehetséges őket áttelepíteni a virtualitásba, ahol egy meseszép holomennyországban élhetnek. És láthatják a még élő hozzátartozóikat is, feltéve hogy eltávozásuk előtt közölték velük, hogy fizessenek elő a holopánt-szolgáltatásra a Graystone Inc.-nél, két éves hűségnyilatkozattal. Na jó, ez az utolsó mondat már nem hangzik el, de értjük mi, hogy mire megy ki a játék, Clarice nővér.

Daniel Graystone a Ha’la’thával kokettál, hogy visszaszerezze a vállalatát meg a vagyonát. Pénzt akar kuncsorogni, hogy legyőzze Tomas Vergist. Igaz, hogy kecsegtethetne a biztos jövedelemforrással, a hadiiparral, de nem, ő előadja, hogy be kéne törni a kiskereskedelemben kapható, virtuálisan feltámasztott rokonok piacára, mert az a tuti zsé. Úgy tűnik, hogy érzékeny pontra tapintott, ugyanis a maffiafőnöknek pont tavaly halt meg a fia. 

Clarice nővér az egyik szakállas, jámbor szerzetest próbálja rávenni, hogy szerezzen neki időpontot a Szentanyához, azaz gondolom az egyistenhitűek pápájához, mert neki is pitchelni akarja ezt a halál utáni megváltás-per-apoteózis projektet. Szép volt a prezentáció, meg minden, de te akkor is csak egy terrorista vagy, jányom, hangzik a jámbor szerzetes válasza. Később a fickó beszél az apáca kinézetű szentanyával, és úgy döntenek, hogy a messiáskomplexusos Clarice Willow-t ideje eltávolítani. Ja, de azért a szentanya is bevizsálná előtte ezt a holopánt kütyüt, ha már az a rüfke szalajtott párat a Capricáról.

Joseph és Sam Adama a tárgyalás után nem sokkal meglátogatják Danielt, és elétesznek egy kapcsolószerkezetet. Danielnek két választása van: ha átbillenti a kapcsolót, akkor a városban krúzoló anyja tragikus hirtelenséggel felrobban járművestől, és püff, ő már tagja is Ha’la’thának. Ha nem, akkor Joe-ék köszönik a vendéglátást, és távoznak, mintha sose beszéltek volna üzletről. Daniel egy kattintásra van attól, hogy visszakerüljön a róla elnevezett vállalatba, és csinálhassa, amit akar. Szerencsére nem ment el az esze, nem hajlandó kivégezni a saját anyját. Ez is volt a teszt lényege: így kiderült, hogy ez a gengszterkedés nem menne Danielnek, jobb, ha még most kiszáll.

Clarice nővér egy viseltes harcosnak tűnő terrorista kollégájával beszélget, de ismerős ez a fazon, hé, te legutóbb még nem a BSG-ben partizánkodtál? Gemenon nem a legbarátságosabb hely, nem elég, hogy hideg van, de az egyéb szakadár vallási mozgalmak is akadékoskodnak. Én azért bírnám, ha nem csak pofáznátok erről az érdekes világról, hanem mutatnátok is belőle valamit. Clarice fűzni kezdi a sármos Connort, izé, Diegót, hogy régen minden jobb lesz, ha a terroristaszervezet az orrára  mer koppintani a monoteisták vallási vezetőinek. Az isten megérintett tetégedet, mondja erre álmélkodva Diego, amit Clarice bókként értelemez, mi meg hamarosan megértjük, honnan lett ennyi férje a promiszkuis asszonyságnak. 

Tomas Vergist sem hagyja nyugodni, hogy mi történhetett a cylon prototípussal, amelyik nekiment két mérnöknek, végigszambázott a városon, majd fennakadt egy rendőrségi kordonon. Daniel egykori asszisztense szerint a cucc már ócskavasnak se jó, annyit ér, mint egy megégett pirítós. Vagy egy kenyérpirító, kuncog a háztartási kisgépre emlékeztető sisakra meredve Tomas Vergis, nem tudván, hogy ezzel a Kolóniák egyik kedvenc szitokszavát teremtette meg. 

A jámbor szerzetes közli Clarice nővérrel, hogy találkozhat a szentanyával, indulnak is menten, csak előtte még elméláznak a mély vallásosság és az istenkomplexus között húzódó vékony határmezsgyéről. Megérkeznek az olcsó CGI-ből épített nagytemplomba, amely úgy néz ki, mint a Baljós árnyak kivágott jelenete, csakhogy a szentanya helyett egy csapat terrorista várja őket. A jámbor szerzetes szomorkodva bámul maga elé, hiszen ő tudta, hogy nem audienciára jöttek. A terroristákat Diego vezeti, aki tegnap megfektette a nővért, innentől kezdve tudjuk, mire megy ki a játék, jól van, lapozzunk. A szerzetest a Clarice mellé pártolt STO-sok elintézik, közben a távolból a szentanya kifürkészhetetlen tekintettel figyel. Clarice veszi a bátorságot, és odamegy az egérarcú főszentséghez. Az asszony, bár nem hisz ebben a digitális apoteózis-izéban, azért engedi Clarice-nek, hogy próbálkozzon, és a rendelkezésére bocsátja a teljes capricai STO-t, meg amit akar. 

Daniel videóüzenetet küld a halott feleségének, na ez most vagy egy újabb találmány a holtak feltámasztására, vagy hősünk immár teljesen megzakkant. Később felkeresi az egykori asszisztense, hogy elmondja, Tomas Vergis úgy döntött, beolvasztják a legutóbb berzerk módba kapcsolt prototípust. Valami érthetetlen módon az autóbaleset után sikerült másolatokat készíteni a csipjéről (amelyet, mint tudjuk, a szépemlékű Zoe Graystone bérelt ki hosszú távra). A másolatokban már messze nincs annyi intelligencia, mint az eredetiben, de lőni azt tudnak, és ennyi elég. Daniel persze ki van akadva, kinek kell a hadügyminisztérium raklapnyi pénze, amikor kenyérpirítóba is zárhatja az ember a halott gyerekeit. 

Daniel asszisztense, nem törődve azzal, hogy milyen méltánytalanul bánik vele az egykori munkaadója, megakadályozza a cylon-Zoe beolvasztását, és elteteti a sufniba, hátha jó lesz még valamire. Eközben Daniel megállapodást köt a Guatrauval, azaz lényegében belép a maffiába. A virtuális valóságban is zajlanak az események: a Mechanikus narancs kasztingján igen hamar elvérzett utcai verőlegényekből szerveződő banda környékez meg egy csuklyás nőt, akiről hamar kiderül, hogy nem más, mint Zoe Graystone. Ő is örökölte Neo képességeit a mátrixból, és szuperul kungfuzik, meg gondolattal gátolja meg, hogy a gonosztevők rálőjenek, így aztán gyorsan összepakolja a keménykalapos ultraerőszakolókat. 

Valahol, a Caprica egy eldugott szegletében valaki Daniel Graystone videóüzenetét hallgatja. Mielőtt még az ember agyán átsuhanhatna, hogy Jaj, ugye nem, már be is következik a legrosszabb sorozatfordulat Bobby zuhanyzós jelenete óta. Igen, Amanda Graystone él. És Clarice nővér vendégszeretetét élvezi. 

Kíváncsi vagy Sixx exkluzív videóira, ajánlóira, kritikáira? Csatlakozz a UPC Magyarország Facebook-oldalához!  

Címkék: caprica
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Freevo · http://delta.blog.hu/ 2011.09.23. 10:23:05

Lemaradt az értékelés, de azért erre adnék egy 4/5-öt. Az eddigiekhez képest javulás.
süti beállítások módosítása