Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 4x12 – Kész cirkusz

2011. szeptember 17. 13:00 - Llew

Bones és Booth éppen a Texas-Oklahoma államhatár felé sétálnak a sivatagban, ahol már várja őket két csontváz és két, öreg házaspárként csipkelődő seriff. Az oklahomai szerint a kétségbeesés volt a halál oka, amit a két személy akkor érzett, mikor belépett Texasba. A texasi rögtön kontrázik is, hogy biztos oklahomaiak lehettek, hisz a texasiaknak lett volna eszük elég vizet magukkal vinni. Az oklahomai szerint talán valami öngyilkos fiatal párocska, de Bones szerint két nőről van szó. Leszbikus öngyilkos pár, következtet frappánsan a texasi, mire a kolléga rögtön lecsapja labdát, hogy akkor biztosan texasiak. Sziámi ikrek, elemez tovább Bones, a medencéjük hátsó részénél, avagy a seggüknél összenőve, egyszerűsít Booth. Egyértelműen texasiak, közli a végkövetkeztetést az oklahomai seriff, Booth azonban véget vet a stand-up műsornak, és szövetségi ügynek nyilvánítja az esetet.

A Jeffersonianben Brennan Mr. Nigel-Murrayvel vizsgálj a csontvázakat, aki rögtön közli is, hogy minden 85 000 szülésre jut egy sziámi ikerpár, ahogy egy hermafrodita is. Cam nem teljesen őszinte örömmel üdvözli ismét körükben a diákot, majd érkezik Angela, hogy tudassa, egy nagy homokvihar fedte fel az áldozatok sírját. A szokásos, kor és egyéb jellegzetességeket meghatározó analízis kapcsán aztán megjegyzi, hogy nem lehet nehéz az azonosítás, hisz hány sziámi iker pár lehet, mire Mr. Nigel-Murray azonnal mondja is, hogy az elmúlt 500 éveben nagyjából 600. Több, mint 70%-uk pedig nő. Hodgins is befut az eredményeivel, melyek szerint az áldozatokat valószínűleg meztelenül, egy lepedőbe csavarva temették el. Talált még messzi földről való atkákat és lebomlott popcornt, amik alapján ez elmélete egy... „Cirkusz” - rontja el a magánszámot Mr. Nigel-Murray.

Angela félperc alatt meg is találja a Jenny és Julie Van Owen zsonglőrpáros plakátját, az élő tudástár pedig tudatja a csapattal, hogy az „abrakadabra” szót először a szénanátha kezelése kapcsán mondták ki. Sweets irodájában kivételesen nem párterápia zajlik, hanem tanácsot kérnek. A dilidoki szerint a meztelenség és a lepedő vagy gondos temetésre, vagy szexuális bűntényre utal, viszont hiába is mennek a cirkuszba, nem fognak velük szóba állni. Ez, mint kiderül személyes tapasztalat, ő is így járt, mikor örökbefogadott gyerekként a jósnőként dolgozó anyját kereste. Brennannek is volt már dolga cirkuszosokkal, és hiába lett kötéltáncos, nem sikerült bevágódnia. Nincs más megoldás, mint hogy beépüljenek, hisz az nagyon megy nekik. Mégpedig egy jó késdobáló számmal, mert Booth abban profi.

A titkos akció előtt még beugranak az áldozatok anyjához és zugügyvéd férjéhez. A nőnek nem sikerült felfogni, hogy a lányai próbálták lehető legteljesebb életet élni ahelyett, hogy otthon a négy fal között tengették volna napjaikat. Bones kérdésére kiderül, hogy felvetődött a szétválasztó műtét, amit Jenny, az erőteljesebb személyiségű lány szeretett is volna, de Julie és az anyja ellenezték. Beszélnek az orvosukkal, Dr. Muirral, aki Boneshoz hasonlóan megoldhatónak találta a műtétet, majd végre elindulnak a cirkuszhoz. Ahova már mint Buck és Wanda érkeznek, egy
„A halál kései” felirattal és borzasztó arcképeikkel dekorált, szakadt lakóautóval. Boneson még paróka is van, de egyébként is úgy néznek ki, mint akik valami farsangra indultak.

Sikeresen eladják magukat, bár a háttérsztorijuk kissé hézagos, így Bones rögtönöz, miszerint orosz körítéssel megy a műsoruk. Sweets azt tanácsolja próbálják felkelteni a cirkuszosok figyelmét, mire Booth felveti, hogy szexeljenek a lakóbuszban, de ebből csak annyi lesz, hogy bentről lökdösik a járgányt. Később az Owen lányok után érdeklődnek, mondván ismerik őket, mire egy elköszönő levelet mutatnak nekik. Angela szerint a levél egyértelműen hamisítvány, Mr. Nigel-Murray pedig az ikrek kapcsán tudatja, hogy átlagosan 10 éves korkülönbséggel halnak meg, valamint a levél kapcsán azt, hogy 3000 olyan szó van, amit egy billentyűzeten csak bal kézzel is be lehet pötyögni, szemben a jobbkezes 450-el.

Boothék közben a cirkuszban vegyülnek, és kiderítik, hogy a lányok összebalhéztak a bohócokkal, továbbá, hogy Julie Van Owennek volt barátja. Ez az információt egy külön sitcomnak beillő videókonferencia keretében tovább is adják Hodginséknak, aki miután alaposan maga elé képzelte a helyzetet, közli, hogy hajzselé nyomokat talált Julie maradványain. Ettől nagyobb blődség régen volt a sorozatban, de innen simán visszakötnek a dokihoz, aki pont olyan illatút használt. Booth már rohan is kihallgatni, Bones viszont emlékezteti, hogy este előadásuk van, és nem kéne tönkretenni az álcájukat. Ezt hallva, Cam tök komoly arccal benyögi, hogy webkamerán keresztül ők is végig követnék a produkciót, persze csakis a nyomozás miatt, Bones meg naivan rábólint.

Booth ezalatt szerez egy oldalkocsis motort, és azzal száguldanak az orvoshoz, Cam meg Mr. Nigel-Murrayt hallgatja fejek összekoccintásából eredő ún. csókolózó törésekről. Dr. Muir elég lazán kezelte az orvos beteg viszonyt, mert először Jennyvel randevúzott, aztán rájött, hogy Julie jobban tetszik neki. Azt is zavarba ejtő részletességgel magyarázza, hogy miként segítette együttléteiket a lányokkal egy szemmaszk és egy mp3 lejátszó. Mivel Hodgins ezt nem hallja, Boothé a lehetőség, hogy egyre-másra ledöbbenjen és elmerengjen a hallottakon. Visszafelé a cirkuszba már fel is hagyna az egész álcázott akcióval, de az FBI szól, hogy a dokinak biztos az alibije, így Bones legnagyobb örömére koncentrálhatnak a fellépésükre.

Angela számítógépes elemzése alapján a koponyatörések úgy keletkezhettek, hogy az egyik lány akkora fülest kapott, amitől fal helyett a tesó feje adta a másikat. Az eszköz pl. egy bohóc gumi súlyzója. Amihez kapcsolódik az információ, hogy Cortez az aztékok legyőzésekor bohócokat is küldött VII. Gergelynek. Buck és Wanda, vagyis most már Borisz és Natasa, baromi hülye bajusszal és Leia hercegnő frizurával készen áll a műsorra, bár nem tűnnek túl meggyőzőnek, ami nem csoda, ha még csak végig sem beszélték. Fellépés előtt még gyorsan átfutják a bohócok cuccait lehetséges gyilkos fegyver után, aminek majdnem bunyó lesz a vége. Szerencsére a cirkusz igazgató még azelőtt közbe lép, hogy Booth késeket hajigálna a bohócokba. Ehelyett csak egy óriás kalapáccsal veri fejbe Bonest, aki ezért szemkötőben csinálja végig a showt, némi kalózos jelleget adva az orosz műsornak, mert hát arról szó sem lehet, hogy lemondják.

Bones teljesen belelkesült, külön kelléket is szerzett, nehogy már Booth csak úgy lazán körbedobálja a táblán. A Jeffersonianben az egész csapat összegyűlt, hogy nem kevés aggodalommal az arcukon megnézzék a szó szerinti ingyen cirkuszt, aminek a végén remélhetőleg továbbra is két kollégájuk lesz. Booth erősen koncentrál, majd simán kilyuggatja a Bones körüli lufikat. Teljes a siker, mindenki örül, leginkább ő, hogy vége, de nagyot téved. Bones egy játék almával a fején emeli a tétet, meg a barátok szívrohamának esélyét is.

Pereg a dob, repül a kés, Bonesnak megmarad a feje, mindenki nagyot szusszan. Na, de csak egy pillanatig, mert bár a bekötött szemes dobálást Booth sikeresen leszavazza, mire megfordul, társa már egy bohócorral áll a tábla előtt. Természetesen ez is simán megy. A közönség őrjöng, Bones az adrenalintól szinte repül, Booth meg végre visszanyeri a színét. Függöny.

A további műsort nézve aztán kiszúrják az erőművészt meg a kalapácsát. Ebben a kombinációban pont passzolnak a gyilkos koponyatörések okozójaként, így a fellépés után kérdőre vonják, de az illető meglép. Mr. Nigel-Murray töréseket talált az áldozatok lábán, amiket némi röntgenfelvételes információk közepette el is mesél. Boothék felfedik magukat a cirkuszosok előtt, amivel teljes zsákutcába jutnak. Viszont ha már ott vannak, Bones nosztalgiázik egyet a kötélen és bár hálóba zuhanás lesz a vége, megoldja vele az ügyet. Nem gyilkosság volt, hanem baleset. Az ikrek egy kötéltáncos mutatvány gyakorolhattak, de leestek és a hálóba érkezéskor összecsapódott a fejük. Előkerül az erőművész, Bonesék a szájába adják a vallomást a balesetről meg a temetésről, amire azért volt szükség, mert Owen anyuka pereskedésébe belebukott volna a cirkusz. Boothéknak mozgalmas éjszakájuk lehet ezek után, mert mire reggel kitámolyognak a lakóbuszból, addigra a cirkusz már tovább állt.

Címkék: dr. csont
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása