Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Dr. Csont 4x11 – Elfújta a szél

2011. szeptember 09. 14:00 - Llew

A "nagy" érdeklődésre való tekintettel folytatom a Dr. Csont hogyvoltokat az előző évad elmaradásával, és ha minden összejön egyszer majd utól is érem a tv- vetítést. Főleg, hogy hamarosan ismét lekerül a műsorról.

Aktuális szerencsés párosunk, akik majd menetrend szerint hullára akadnak, két nagyeszű, akik az éj leple alatt akarnak fát lopni valami lezárt állami területről. Egyikük már ettől olyannyira be van tojva, hogy társa szavai alapján egyenesen húsevő fákat vizionál, majd a megnyugtatónak szánt szavak után rögtön egy, a levelek közül kikandikáló koponyadarabbal találja magát szembe. A Jeffersonienben Bones nem érti, Cam, hogy vehette fel az apját a fizika laborba, és egyenesen követeli, hogy rúgja ki a próbaidő végén. Max ezzel szemben örömmel büszkélkedik lányával diákjai előtt, Bones pedig bemutatja, hogy tankönyvből olvasott száraz magyarázataival rossz tanár lenne. Némi gyerekkori nosztalgiázástól megenyhülve aztán inkább ott is hagyja a kölyköket, meg a fatert.

 

A helyszínen némi vita támad Booth és egy vadőr között arról, hogy egy hulla szétszórt csontjai, vagy egy madárvonulási út fontosabb-e. A Wendell által talált törött nyelvcsont alapján Bones kijelenti, hogy gyilkosság történt, így a Booth nyer a csontokkal. Odabent aztán ő is elcsodálkozik Max jelenlétén, bár nem érti miért kéne kirúgni. Azt viszont határozottan rossz néven veszi, hogy Cam azzal védi új alkalmazottját, hogy Booth több embert ölt meg. Az emberölés, mint kizáró ok Bonesnál is megállna, így inkább rátérnek a heti betegre hullára. Harminc év alatti, komoly hátsérüléssel, és halála után égették el. A csontvelő alapján azonosítják is. Calvin Warren, volt haditengerész. Friss információ nincs róla, így Booth a hátsérülés kezelése alapján próbál megtudni róla valamit.

A csontokat a súlyuk alapján egy tábortűznél magasabb hőmérsékleten égették meg, Wendell temetkezési vállalkozó nagybácsikája mellett szerzett ismeretei alapján viszont egy krematórium üzemi hőmérséklete alatt. A srác szerint egy kísérlettel meghatározhatnák a pontos körülményeket, és mivel Zack eltűnése óta Hodgins nemigen művelt ilyesmit, Cam is támogatja a dolgot. Kár, hogy túl feltűnően, így Hodgins átlát rajta, hogy miatta teszi, nem az eredményekért. Bones ebéd közben tovább folytatja apjával a nem dolgozhatsz nálunk vitát, amibe az arra járó Sweets is bekapcsolódik, és ha már ott van, kielemzi a helyzetet. Az agyturkász szerint a valódi ok az, hogy Bones tudat alatt attól tart, hogy az ismét tanárrá lett apja majd ugyan úgy elhagyja, mint gyerekkorában. Persze ez mindkét érintett szerint hülyeség.

A gyógyszereket ellenőrizve az FBI talált egy Carlin Warren nevére szóló receptet, de a kiállító Dr. Antonia Ezralow sosem halott még a fickóról. Szerencsére Angela rutinosan szörföl a neten és megtalálta az áldozat MySpace oldalát. Egy fent lévő fényképekről a szokásos tv sorozatos nagyítom, tükrözöm, élesítem hókuszpókusszal megvan a házszám, abból meg csiribá, a cím. Persze, ha 3294 helyett mondjuk 22 a házszám, akkor biztos nehezebb dolguk lett volna. A lakás finoma szólva puritán, mint egy katonai barakk, és a háziúr sem tudott a lakóról szinte semmit. Házkutatás közben előkerül az aktuális főtéma, Max munkája is, majd Warren útlevele, egy sima műanyag kártya és egy rakás külföldi pénz.

A kártya valami szupertitkosnak beállított belépő, közben csak nincs ráírva, hogy hová szól. Nekem is ilyen van a munkahelyemen és nem vagyok titkosügynök. Warren sem volt az, bár a Dupont Központ előtt, ahova a kártya szól, csupa fekete öltönyös, fekete autós fazon várakozik, így Booth nem lóg ki, miközben beszivárog. A hely valójában egy különleges iskola, ahova államfők, cégvezetők, meg egyéb nagyfejűek gyerekei járnak. Ezért a fokozott biztonság, meg a napszemcsis testőrök hada. A belépőrendszert is az egyik apuka, a CIA igazgatóhelyettese telepítette. A házigazda először azt hiszi, Booth Parkert szeretné beíratni hozzájuk, majd miután tisztázzák a helyzetet, a kártya alapján megmondja, hogy Warren az egyik diákjuk dadája volt.

Úton a családhoz a magánsuli a téma, mert Booth elfelejtettem kidobni alapon, azért csak el hozta a tájékoztató anyagot. A 28 000 dolláros tandíj alapján azonban úgy dönt, Parkernek jó lesz az állami suli is. Warren dada valójában testőr volt a fegyver üzletben utazó Kingék gyerekei mellett, de vasárnap óta nem látták. A kölykökön meglátszik az elit iskola, kikérdezés közben sakkoznak és egymás között mandarinul beszélnek, mondván az apjuk szerint 10 év múlva a kínaiaké a világ, nem árt ha szót értenek velük. (Önkritika egy network sorozatban?) Persze arra is jó, hogy sértegessék Bootht, de az egész nem olyan poén, mint a Fireflyban. Bonesról kiderül, hogy ő is beszéli a nyelvet, így fordít társának. Megtudják, hogy Dr. Ezralow korábban hazudott, és ismerte Warrent, aki egy lacrosse meccs után hozzá vitte a fejsérüléses King gyereket.

Hazafelé Booth továbbra is fia nevelésén rágódik, Bones pedig nem javít a hangulatán azzal, hogy szerinte a King gyerekek jobbak Parkernél, a sikeres szülők és a kiemelt nevelés adta előnyök miatt. Booth elbeszélget Dr. Ezralowval, aki játssza hülyét, amiért nem tudta elsőre ki az a Calvin Warren. Egyszer sétarepülésre vitte a gépén a fiával és a King gyerekekkel együtt. Szerinte a férfi ellopta a recept tömbjét, mikor a King fiú fejét összevarrta. Cam újabban emailekben foglalja össze kollégáinak az ügy aktuális állását, ami Hodgins szerint idegesítő, de ha nem olvassa, hogy Dr. Ezralow pilóta, akkor nem kapcsolja össze a csontokon talált anyagot a repülő-üzemanyaggal.

Booth ezek után már a kihallgatóban beszélget a doktornővel, aki beismeri a receptírást, majd egy New York-i út repülési naplója kapcsán azt is, hogy viszonya volt Warrennel, mondván a férje nem törődött vele. Ez öreg hiba, ha az ember neje úgy néz ki, mint Gina Torres. A nő szerint Richard Kingnek volt indítéka a gyilkosságra, mivel Warren belsős információkkal látta el a férfi cégéről, amit ő kihasznált a tőzsdén. Ezt köszönte meg a New York-i hétvégével. Max jól beilleszkedett a Jeffersonienbe, ötleteivel és Brennan iskolai szélcsatornájával még ahhoz is hozzájárul, hogy Hodgins és Wendell a csontokat felkapós szél sebességének meghatározása és az időjárási adatok alapján leszűkíthesse a gyilkosság idejét, és helyét. Mindez viszont annyira felbosszantja Brennant, hogy személyesen rúgja ki a fatert, hiába jön mindenki azzal, hogy hozzá sem nyúlt a bizonyítékokhoz.

Booth meglepve hallja, hogy társa kirúgta a saját apját, majd még inkább elkerekedik a szeme mikor Max arról érdeklődik tőle, hogy lefekszik-e a lányával. Tiltakozik, mire jön a kérdés, hogy miért nem? Hát azért, mert akkor a sorozat óhatatlan megindulna/lendületet venne a lejtőn. Nem is erőltetik túl a kérdést, inkább oda jutnak belőle, hogy Booth beszél Bones-szal a kirúgásról. Az áldozat sörétekkel tűzdelt maradványait megtalálják az égetés helyén, ami véletlenül pont Kingék vidéki házának közelében van. Mr. Kingnek van sörétese, de rövid úton az ügyvédjéhez küldi Bonesékat. Hogy azért ne távozzanak üres kézzel, Booth a nyakkendőjét feláldozva mintát vesz egy sportautó üzemanyag-tartályából.

 

Egy közös ebéd kapcsán Sweets ismét csak elemezheti Brennan és Max kapcsolatát, de nem sokra jut velük, bár Max megígéri a lányának, hogy nem hagyja el többet. Wendell mindeközben nagy felfedezésről számol be Camnek. Korábban pultosként dolgozva galandférget talált egy eldugult sörcsapban. Az ebből levonható tanulság egy részt az, hogy igyunk üveges sört (a sörbe fulladt patkányokat legalább kiszűrik a palackozásnál), másrészt az, hogy nem mindig a nyilvánvaló megoldás a jó (megtekeredett cső). Vagyis a törött nyelvcsont Warren esetében nem fojtogatásra, hanem a hulla vonszolására utal. Amihez egy fojtó nyakörvet használt egy kb. 165 centi magas illető. Kingéknak kutyájuk is van, Mrs. King magassága is passzol, ráadásul a kocsijukból levett üzemanyag megegyezik a repülőgép üzemanyag jellemzőivel.

Mrs. King hamar bevallja, hogy megölte Warrent, amiért majdnem tönkre tette a férje cégét, és így a családjuk életét. Booth már örömködik, hogy akkor ezt is megoldották, de a tükör mögül figyelő Sweets szerint a nő csak véd valakit, mert túl könnyen feladta magát. Ezek után még Booth Parker iskoláztatása feletti dilemmázásáról is belefér egy gyors elemzés. Bones újra megvizsgálja a csontokat és a sörétek röppályája alapján arra jut, hogy a gyilkos sokkal alacsonyabb volt Mrs. Kingnél. Sok lehetőségünk nem maradt, aki nem először néz tv sorozatot és Bonest az már tudja a választ.

Igen, a King lány volt a tettes, amint azt pár gyanús szövegű email és sms felhozása után be is vallja. Azt akarta, hogy Cal csinálja meg az egyik házi feladatát, a testőr viszont nem akarta. Helyette elmondta volna az iskolában, ahol annyira szigorúak a szabályok, hogy a lányt kirúgták volna. Aki ezt mégsem hagyhatta, hisz ott annak a barátai, így inkább lelőtte a férfit. Anyuka ekkor ért haza, fogta a hullát és levitte vidékre elégetni. Boothék a Jeffersonien emeletén beszélik meg az ügy lezárását (anyuka börtönbe, kislányjavítóba került pár évre), miközben Parkert és Maxet nézik, amint szénsavas üdítőbe dobott pezsgőtablettákkal kísérleteznek. Booth végül arra kéri Bonest, hogy miatta ne rúgja ki Maxet, mert a drága magániskola helyett kell neki egy ingyen külön tanár Parker mellé.

Címkék: dr. csont
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kahles 2011.09.09. 14:45:32

Köszi!!!

AZ Atlantisz hogyvolt-oknak is biztos sokan örülnének. Jó lenne azt is befejezni. :)

Llew 2011.09.09. 14:57:35

Az nem az én bizniszem, másnál tessék reklamálni. :)

Tündérke21 2011.09.09. 15:27:59

Szuper, köszi!

Jó lesz újra felidézni a régi részeket :-)
süti beállítások módosítása