Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Caprica 1x08 - Ghosts in the Machine

2011. szeptember 09. 10:00 - Freevo

Új-Capricavárosban, vagyis a virtuális valóság noiros játékterén Joe Adama lassan akklimatizálódik: már beöltözött digó gengszternek, most pedig kap a serpájától egy kis virtu-speedet. Miután belenyomja a cseppet a pupillájába, egy gyors Rekviem egy álomért-homage jön, amiből tudjuk, hogy hatott a szer, csak azt nem, hogy hogyan.

Daniel, aki a múltkori rész végén megsejtette, hogy a lánya teljes valójában ott lakozik az U-87-es cylonban, szabadkozni próbál a robot előtt. Megígéri, hogy valahogyan átköltözteti egy emberibb testbe, csak adjon végre valami életjelet magáról. Zoe azonban meg sem rezdül, ő most már a fejébe vette, hogy eljut a Gemenonra, akármi is legyen azon a bolygón, és büntiből, mert az apja nem bírta normálisan felnevelni őt, továbbra is halottnak tetteti magát.

Amanda ellátogat ahhoz a hídhoz, ahol a bátyja halálával végződő autóbaleset történt. Úgy tűnik, mintha lerendezni próbálná magában a dolgot, ehelyett csak újra odahallucinálni a testvérét. Otthonról felhívja Claire nővért, hogy elmesélje neki a sztorit, az meg alig bír úgy fogalmazni, hogy ne éreztesse Amandával, hogy begolyózott.

Mivel magától nem volt hajlandó megnyílni, Daniel drasztikusabb eszközökkel próbálja lelepelzni Zoét. Miközben a robotnak Forrest Gumpot megszégyenítő sebességgel kell összeraknia egy puskát, ő szóba hozza az eggyel ezelőtti Graystone-rezidenciát. Zoe néhány éves koráig éltek ott, de aztán a ház odaveszett egy tűzvészben, a lány pedig kis híján bent égett. Azóta is retteg a tűztől, amit apu szemfülesen ki is használ.

Daniel hosszasan ecseteli az égő házban történteket, amitől a lánya mesterséges homlokán gyöngyözni kezd a virtuális izzadság. Majd, amikor véletlenül meg találja égetni az ujját egy gyufával, a cylon egy pillanatra kizökken a monoton munkájából. Kínos csend következik. Később Zoe a V-világban megbeszéli a dolgot Lacyvel, és elhatározza, hogy azért sem fedi fel a kilétét, és próbál inkább a robotságára koncentrálni.

Nem messze tőlük Joe Adama felkeresi Emanuelle-lel a saját lakását, pontosabban annak új-capricavárosi megfelelőjét, hátha Tamara odaköltözött. A cím alatt azonban csak egy virtuális drogost találnak, de legalább megismeri fényképről Joseph lányát. Halott lányként emlegeti, akit nem lehet eltenni a láb alól, mert eleve nem is él. Megjelenik a fickó egyik keménytökű ismerőse egy hatalmas mordállyal, ám mielőtt rendet tehetne, Emanuelle közbelép. Lelövi a drogost, de a másikat csak megsebezni tudja. Joe-n lenne a sor, de nem tudja meghúzni a virtuális ravaszt, szerencsére Emanuelle megint időben cselekszik helyette. 

A Graystone-ház mögötti udvaron vagyunk, mert Daniel a szabad levegőn erősebb monológokat tud mondani. Fölösleges is lenne minden próbálkozás, hogy visszaadjam, amiről beszél, elég annyi, hogy a végére már könyörög a robotnak, hogy mondja meg, ha benne van Zoe. Ha csak ennyi maradt a lányából, az is boldoggá tenné. Zoénak nehezére esik, de tartja a száját, ezért Daniel emeli a tétet. 

Körbelocsolja a robotot benzinnel, tudván, hogy a fémváznak semmi baja nem eshet, de Zoénak egy fóbiával kell megküzdenie. Utasítja a cylont, hogy maradjon a helyén, majd lángra lobbantja a tűzkört. Súlyos percek telnek el, a robot azonban egy aprócska mozdulaton kívül semmit sem tesz. 

Joe már a fizikai valóságban próbálja kiheverni a történteket, amikor megjelenik Sam. A bátyó némi unszolásra elmondja, hogyan képes hidegvérrel gyilkolni: úgy tesz, mintha nem a valóság lenne, és az áldozatok nem is emberek lennének, csak egy játék részei. Igen, Joseph, ez azt jelenti, hogy legalább a V-világban lövöldözhetnél olyan könnyedséggel, mint más a COD4-ben. 

Vissza is megy az emberünk, hogy tovább kutassa a lányát, immár felvértezve a tauroni gyilkolási technika tudományával. Jól is fog jönni a tudás, mert egy olyan bárba látogatnak, amelynek a házigazdája egy transzvesztita. Találós kérdéseket tesz föl a gyanútlan odalátogatóknak, és ha nem válaszolnak helyesen, a másvilágra küldik őket. Joe a következő kiszemeltje, de ő nem nagyon foglalkozik a szabályokkal, csak Tammyt keresi, de a lány épp nem tartózkodik itt. 

Kituszkolják a szórakozóhelyről, de az előtérben észreveszi a lánya kézjegyét, egy T-betűt virággal. Így hát fogja, és beadja magának a virtuális speedet, majd géppisztollyal a kezében, hipergyors mozgással behatol a bárba. Kivégez pár útjába kerülő gengszert és ártatlant, majd kiküldi a látogatókat a v-világból, amíg csak a programozott drag queen marad.

Úgy tűnik, a csítereket még nem bannolják ezen a szerveren, úgyhogy a transzi házigazda elmondja, hogy Tamara járt itt. Alávetették a próbatételnek, de nem felelt meg, ezért kivégezték volna, csak nem sikerült. Azóta is ő volt a helyi attrakció az elmúlt egy hónapban. Joe-ék távoznak, és az épület melletti falon fölfedezik Tammy szignóját nagy példányszámban. Emanuelle szerint a lány otthonra talált itt, és ideje lenne túltennie magát rajta Josephnek is.

Graystone-éknál megjelenik Tomas Vergis, és Amanda fogadja, mert Daniel még Zoerobottal kísérletezik. Ugyan nem derül ki a tauroni vállalkozó érkezésének oka, de felvilágosítja Mandyt, hogy a férje minden gyanú szerint két ember élete árán lopott el tőle egy csipet, majd távozik is. Eközben Danny a laborban egy pisztolyt nyom az U-87-es kezébe, leülteti vele szemben a család kutyusát, Caesart, és kiadja a tűzparancsot. Reménykedik, hogy Zoe nem képes kivégezni a saját háziállatát, a robot azonban némi habozás után háromszor is meghúzza a ravaszt.

A kutya továbbra is sértetlenül ücsörög a helyén, Daniel pedig csalódottan mondja el, hogy vaktöltények voltak a tárban, majd kikapcsolja a cylont. Később Zoe újra aktiválja magát, és a virtuális valóságban találkozik Lacyvel. Elmondja, hogy a robot pontosan tudta, hogy vaktöltények vannak a fegyverben. Nagyon gyorsan ki kell jutnia erről a helyről, mielőtt még valami olyasmit tenne, amit megbán.

Címkék: caprica
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása