Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Chuck 2x05 - Chuck és a videójáték

2011. augusztus 18. 11:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Chuck vs Tom Sawyer
 

Mostanában időugrós kedvünkben vagyunk, de most még messzebbre megyünk: 1984-ben egy hosszú hajú nerd-kinézetű srác két bombázóval az oldalán vigyorog a kamerába és megköszöni, hogy megköszönik neki a részvételt, sőt ünneplik, mert ő a rakétás-lövöldözős videójáték, a Missile Command legújabb világbajnoka. Az "ő" pedig nem más, mint Jeffery Barnes, igen, tényleg, Lüke-Jeff az, aki a "mi a következő lépés?" c. kérdésre csak annyit tud mondani, hogy ki tudja, hisz' annyi lehetőség van. 25 évvel később, napjainkban még mindig ez a sok lehetőség foglalkoztatja, az automata előtt állva nem tud választani a rágcsák közül, de szerencsére ott van Morgan, hogy kihúzza a csávából (de leginkább, hogy sorra kerüljön) és találomra választ valamit, Jeff meg odavan a boldogságtól.

Chuck késve ébred, ráadásul bajusszal, öltönyben, Francois névtáblával, és ugyanilyen névre szóló útlevéllel, szóval a kémbiznisz működik. Rohanna dolgozni, de Ellie megállítja a szokásos anyai aggódással, hogy hallották a hajnali megérkezését, mit is csinált? Chuck hadovál, Devon meg egy kis ginzengkivonatos lötyit nyom belé, mert kell az energia, ha már a nagy terveit elhagyta valahol. Tényleg nem ártana sietni; a Buy More-ban már csak azért is hiányolják Chuckot, mert Big Mike összehívta a dolgozókat, hogy bemutassa Emmett Milbarge-ot, aki segít neki felmérni a munkát, a munkásokat és a hatékonyságot. Fura fazon, meg kell hagyni, bele is csap a lecsóba, egyből felméri barátaink képességeit: Morganről látja, hogy képezhetetlen, Lesterről, hogy seggnyaló, Anna prostituált mivoltán még gondolkozik, viszont Chuckra nagyon kíváncsi, mert mindegyikük őt emlegeti, nos gyakorlatilag mindennel kapcsolatban, mint aki mindent tud, mindent ért. A megbeszélésre viszont várnia kell, mert amint végre sikerül a belibbenő Mindentudót elkapni, az nyomban furán viselkedik, mint aki rosszul van és ott is hagyja a pultnál. Az ok pedig egyszerű, Chuck az egyik belépő Kopaszfickóra villantott: szomáliai kiképzőtáborok, piszkos bomba kereskedelem, nukleáris fegyverek. Casey-hez osonna a hírrel, de útközben sikerül belebotlania rosszarcba és meglepetésére, akit keres -egy régi fényképét mutogatva- nem más, mint Jeff. Chuck letagadja, hogy itt dolgozna, de közben kerekedik a szeme rendesen, mi köze az egyszerű Jeffnek egy ilyen bűnözőhöz?

Igen, ez a nyerő kérdés, az Erődben új infóként csak Kopaszfickó neve derül ki, Farrokh Bulsara, de újabb infó nem, vagyis nincs más lehetőség, Chucknak haverkodnia kell Jeffel, hogy kiderüljön valamibármi a múltból. Ja, de van másik lehetőség, hogy elvonulnak vele, de abban nem lesz köszönet. Chuck érti ám, vagy Jeffet kínozzák meg, vagy őt, de nincs sok idő a válaszra (amit úgyis tudunk), mert a monitoron észreveszik, hogy valaki belépett a joghurtbárba, nevezetesen… Ellie. Sarah rohan, Chuck meglepődik, Casey pedig lekapcsolja a monitort, mondván, hogy nem szép dolog kémkedni. Egyébként sem derülne ki sokminden, mert Ellie csak aggodalmának adva hangot, megkéri Sarah-t, hogy beszéljenek… Chuckról. Chuck nélkül. Chuck közben visszamegy dolgozni, megint lerázza Emmettet és randira hívja Jeffet a házimoziterembe. A háttérben Lester és Morgan próbálja feldolgozni az eseményt.

Este Emmett elmélkedik egymagában és diktafonba mondja a napi konklúziót: A társaság alapos átvizsgálása után úgy tűnik, hogy semmi jele az értelmes életnek. Egyszercsak valami zene csendül, ő csodálkozik, mi nem, hiszen ma van Jeff és Chuck estéje és előbbi egy Annáról készült zenés videót mutat utóbbi legnagyobb meglepetésére. Pedig ez még semmi, Jeff elmegy átvenni az ivós-naciját, mire Chuck kétségbeesve üzen Casey-nek, hogy az akció lefújva, kompromittálják az Intersectet. Casey megnyugtatja szuperkémünket, hogy semmi gond, biztosítja a környéket, épp a monitor előtt ül, minden rendben. És úgy tűnik, tényleg, belemennek a sörivásba, videózásba, csak éppen Emmettnek nem tetszik a buli, rögtön fel is jegyzi a tapasztalt szabálytalanságokat, úgymint alkoholfogyasztás, a házimoziterem nem megfelelő használata, züllött videó lejátszása.


Vendégszereplő: Tony Hale (Emmett Milbarge)

Chuck elérkezettnek látja a pillanatot és nem cicózik, szóba hozza, hogy egy fickó kereste ma Jeffet a boltban. Jeff elérzékenyülve mondja, hogy biztos az egyik régi rajongója volt, igen, jól hallotta, Missile Commandban ő volt a csúcs. Chuck szeme felcsillan és megemlíti, hogy abban ő is penge volt. Jeff elővesz egy kazettát, amit még senkinek sem mutatott meg. Chuck azon izgul, hogy csak ne pornó legyen, de nem is az, hanem a világbajnoki győzelméről szóló riport, ahol mutatják, hogy a kupát nem más adja át, mint Mr. Morimoto, az Atari elnök-vezérigazgatója és vezető fejlesztője. No erre Chuck megint villant a játékról, rakétáról, japán zászlóról, mire Jeff megállapítja, hogy Chuck jól kiütötte magát, majd ő maga is leborul a kanapéról. A helyzet meg csak fokozódik, mert Casey észreveszi, amint a parkolóba beáll egy kisbusz és rosszarcok szállnak ki belőle, beleértve Kopaszfickót is, úgyhogy uzsgyi, rohan a boltba, Chuckot menekítené, de jófiúnk nem tudja Jeffet otthagyni, vállára veszi és így indulnak kocsihoz, a rosszfiúk már csak a hűlt helyüket találják.

Eközben Ellie és Sarah otthon ejtik meg a beszélgetést egy üveg bor mellett. Ellie azért aggódik, mert ahhoz képest, hogy Chuck nemrég milyen lelkes volt, és ezt amúgy Sarah érdemének véli, most megint olyan, mint a morganes időkben és nem akarja, hogy öccse elkallódjon, hiszen okos és többre hivatott. Sarah egyetért, de Ellie folytatja, hogy a diplomához is csak 12 kreditje hiányzott, ami pedig bakfitty, de mégis csak hiányzik, szóval most akkor mi van, Sarah szerint is ilyen rossz a helyzet? A lány kissé zavarban van, de megnyugtatja Ellie-t, nem kell izgulni, minden rendben, Chuck okosügyesszép és még felelősségteljes is. No ebben a pillanatban ér haza Chuck, és bizonyítja, hogy tényleg nagy teher nyomja a vállát. Az ájult/alvó Jeff, akit ledob a kanapéra, a lányok hiába csodálkoznak, semmi baja - az estének vége.

Reggel Ellie majd frászt kap Jefftől, akiről kiderült, hogy mindenre felkészült, mert egy kártyát ad át, amelyen rajta van a neve és a címe, hát hiába az évek, meg a rutin. Chuck közben már intézkedett, a taxi ideért, Jeff el, de ő még nem mehet, mert Ellie nem hagyja ezt szó nélkül. Chuck mit is mondhatna, szégyelli magát. Mesélne Sarah-nak is, de a lány elhívja, mert új infójuk van Morimotoról, mégpedig, hogy a japán hadseregnek dolgozott titokban, 1980-ban pedig elindították Morimoto első generációs műholdas fegyverét, úgy tűnik, nem csak játék a rakéta-imádat és bár most pihen a fegyver, de nyilván beindítható és a kódokat, ha más nem is, ő biztos tudja, ráadásul Kopaszfickót egy órája fotózták le az irodájánál, szóval valami bűzlik az Atarinál. Rendben, akkor nincs más hátra, mint előre: beosonni, beszélni, vagy lopni, de mindenképp meg kell szerezni az infót, inc. hogy Jeffnek mi köze ehhez az egészhez. Chucknak van is terve, hiszen informatikus vagymifene, úgyhogy profilba vágó a feladat, Casey-t is beöltözteti Nerd Herd-ösnek, menet közben eligazítja, hogy elküldött egy vírust a céghez, amit egyébként az egyetemen csak Bartowski-extrának hívtak, vagyis a segítségnyújtás álcájával már bent is vannak. Igen ám, de a helyi nagyarcok szóba sem állnak velük, jöhet a béterv: Sarah-t öltöztetik nerd-egyenruhába és lám-lám, működik…

… olyannyira, hogy nem csak az informatikusokat, hanem az egész aulát odavonzza a pulthoz, így Casey-ék simán bemennek, a kutya se' figyel rájuk. A nagyfőnök irodája viszont zárva, ezért Casey elmegy másik bejáratot keresni, Chuckot otthagyja, mert ott biztonságos. Vagy nem. Kopaszfickó lép ki az irodából, megörül Chucknak, betessékeli, majd bezárja az ajtót. Chuck hangokat hall, a szomszéd szobában Mr. Morimoto… játszik vadul és kissé kétségbeesve. Chuck azon csodálkozik, hogy a nagyfőnök Rush-t hallgat, de Morimoto csak annyit mond, már késő, náluk van a kód. Aztán sajnálkozik, hogy miért is rejtette el a játékban a kódokat. Chuck értetlenkedik (jól hallotta, a játékban?!), mire Morimoto felhomályosítja, hogy bizony-bizony mindegyikben ott van, az utolsó képernyőn, a kill screenen, amit pedig úgyis csak ő tud elérni, mert bonyolult matematikai alapokra épült az a szint és baromi nehéz; mint az Univerzum zenéje. Ebben a pillanatban Casey esik be (szó szerint, ugyanis a mennyezeti szellőzőn keresztül érkezik) és fegyvert fog Morimotora, aki közli, hogy sajna, nem teheti fel a kezét, mert éppen játszik. Ekkor kapcsol Chuck, hogy tényleg, hogy is van ez, miért játszik ez a jóember, ha a rosszfiúk már úgyis megszerezték a kódot? Casey veszi észre a bombát, mely a játékgép hátuljához van erősítve, Morimoto is mondja, hogy kifutnak az időből, ezért jobb, ha legalább Chuckék kifutnak a szobából. Megteszik, a liftbe éppenhogy be tudnak ugrani.

Az Erődben Beckman hallgatja a fejleményeket (sajnos a rosszfiúk megszerezték a kódokat) és dönt: a Bartowski Csapat részvétele itt véget ért, átadják az Illetékeseknek az ügyet, akik majd jól lelövik a műholdat. Sarah visszakérdez, hogy jól hallotta-e, mire Backman vázolja a helyzetet, 4 óra múlva Kalifornia fölött lesz a fegyver, vagyis, legjobb esetben élesítés előtt le tudják szedni a partoknál, elfogadható számú civil áldozatokkal. Most Chuckon a kérdezés sora, ha van "elfogadható" is, mi a legrosszabb. Hát az, ha elhibázzák, akkor viszont itt a III. világháború. Szívás. Chuck felugrik, mert ihletet kapott: és mi van a kill screennel? Beckmannek elmagyarázza, hogy Morimoto elrejtette a játékban a kódot, vagyis ha eljutnak a végéig, akkor megvan a kód, irányíthatják a műholdat. A megoldás persze –Morimoto halálával- Jeff maradt, ami nem túl bíztató. Beckman hangoztatja, hogy mindenképp lehozza azt a műholdat, ennek érdekében viszont mindkét akciót engedélyezi: Casey megy majd az Illetékesekhez, hogy a megfelelő időben beindíthassa az ellenrakétát, Chuck indul, hogy meggyőzze Jeffet arról, hogy játszania kell.

A meggyőzés, ha nem is egyből, de sikerül (naja, Chuckról beszélünk), Jeff viszont előáll pár extra kéréssel, úgymint köhögőszirup, meg csomó M&M, barnák nélkül, meg a szerencsegépe, meg, hogy szóljanak a régi rajongóinak és –miután ezt mind simán teljesítik, vérszemet kap- mivel játék közben izzad, mint a ló, Anna legyezgesse őt hula-jelmezben. Mindent a világ megmentéséért, Morgantől kölcsönkérik a barátnőjét, beszerzik a szükséges ellátmányt, értesítik a rajongókat, hogy aznap este a Buy More-ban buli lesz. És van, minden kész. Jeff is. De nem úgy, hanem amúgy: utolsó pillanatokban rosszul lesz, elájul, Chuck meg csak áll és aggódik.

Most az sem nagyon vígasztalja, hogy korábban, a híradósok munkáját figyelve a képernyőre pillantott és villantott, majd hívta Sarah-t, hogy tudja, hol annak a rosszfiúk: egy tévéállomásról irányítják a műholdat, mondja a címet. Sarah el is indult, Casey közben nekiállt készülődni az Illetékesekkel, amúgy meg nem is érti, miért hisz jobban a társa egy játékban, mint a pontos rakétairányításban, de Sarah válaszán talán nem lepődött meg: Én Chuckban hiszek.

Ezt jól teszi, bár Chuck most ugyebár kicsit tanácstalan, az elfogadható áldozatokra gondolva hívja is nővérét, hogy utazzanak el valahova, amit Ellie persze nem ért. Morgan viszont előáll egy ötlettel, miszerint a rajongók játékot akarnak látni, vagyis akkor valakinek, azaz Chucknak játszani kell. Okés, legyen, mindent a világ megmentéséért. Érme bedob, közönség figyel, játék indul… és elég hamar véget is ér.


Ellie: Szerinted az öcsém drogozik?
Devon: Az sok mindent megmagyarázna.

Chuck szomorú, közönség mérges és még kiabál is, de legalább Rush feliratú pólóban teszi, amiről Chucknak eszébe jutnak Morimoto szavai, amit az univerzum zenéjéről mondott. Hívja Morgant, hogy van-e Rush-tól bármijük, naná, hogy van, szóval akkor a jelre indítsa be. Három, kettő, és mehet… indul a játék, Chuck keze ütemre jár… Sarah odaért a tévéállomásra, leüti, akit le kell ütni, próbál az irányítópanelhez hozzáférni, amikor Kopaszfickó ugrik neki, verekedés-csihi-puhi… Chuck játszik… Casey készülődik, a protokoll szerint mennek végig az egyes lépéseken… Chuck játszik… Sarah győz, Farrokh pedig, hűen a nevéhez, nem árulja el a kódot, a célpontot sem, bár az nem is érdekes, úgysem nézi senki, hogy ki lőtt először… Chuck játszik… az idő fogy… Casey már a gombot nyomná… Chuck játszik … és győz. A gép gratulál Mr. Morimotonak és kiadja a 6 betűs kódot. Chuck hívja Sarah-t, bemondja a kódot, Casey nyomná a gombot, amikor a visszaszámláló leáll. Sikerült! Milyen érzés, Chuck, hősnek lenni?

Chuckot ünnepli a közönség, vállukra kapják, gratulálnak, örülnek - hát még ha tudnák, hogy az életük is múlt ezen a meneten. Mikor hazaér Ellie is a nyakába ugrik, Devon is gratulál, merthogy csomagot kaptak. Pontosabban Chuck, mégpedig… a diplomáját. Ellie számonkéri, hogy miért nem mondta el, miben mesterkedett, de Devon megnyugtatja, hogy Sarah végül mindent elmondott. Chuck egy kicsit megrémül, de mikor Ellie kiböki, hogy az egyetem online befejezéséről van szó, leesik a nagy kő a szívéről, fogja a két üveg sört, amit Devon nyom a kezébe és kimegy a teraszra Sarah-hoz hogy megköszönje neki a kamudiplomát. A lány viszont közli, hogy ez bizony igazi, beszéltek a Stanforddal és beszámítottak néhány akciót. Szuper, akkor erre iszunk! Sarah megmutat egy csillagot Chucknak, ami igazából Morimoto műholdja, most semmisítik meg, de ettől még szerencsét hozhat.


Sarah: Kívánj valamit, az a Tiéd.

Nem úgy, mint az esti munkahelyi hír: tekintettel a bulira, meg a fejetlenségre, a nagyon kedves (nem) Emmett Milbarge vállalta, hogy helyettes vezetőként helyreteszi a dolgokat; addig marad, ameddig kell, hurrá (nem).

Jeff nem bánja, hogy nem neki sikerült az esti akció, sőt, annak örül, hogy Chuck volt, aki megcsinálta, majd amikor már sehol senki, a bolt kiürült, odamegy a játékgéphez, bedobja az érmét és elkezd játszani.
 

ZENÉK

Air Supply - All Out of Love
Stan Bush - The Touch
The Grand Archives - Sleepdriving
Rush - Tom Sawyer

 

Címkék: chuck
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása