Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Chuck 2x04 - Chuck és a nehézbombázó

2011. augusztus 11. 11:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Chuck vs the Cougars
 

Most kaptunk egy hívást Heather Chandlertől, aki a következő dalt a James Buchanan egyetemi focicsapatnak küldi. Hajrá, Pumák! A 'most' 1998 egy szép napos délutánját jelenti, ezt hallgatja éppen a kocsiban hazafelé tartó barna, seprűhajú, fogszabályozós lány, akinek tisztára sarah-s vonásai vannak – talán azért, mert tényleg ő az. Hazaérve ki sem száll a kocsiból, mert éppen rendőrtalálkozó van ott és valakit ültetnek be a kocsiba. A lány nagy szomorúságában az erdőbe szalad és egy fa tövénél elkezd ásni, egy doboz pénz kerül elő "vészhelyzet esetére, szeretettel Apu" üzenettel; úgy tűnik, Apu az, akit a rendőrök elvittek. Vissza napjainkba: 2008-ra ugyebár Sarah szépen kikupálódott és éppen vásárolgat a Buy More-ban, amit Chuck nem is ért, hiszen miért ne jöhetne át csak azért, hogy a barátjával találkozzon? Sarah fizetés közben gyanús alakra lesz figyelmes, egy hosszú szőke hajú nő nagyon nézi őket, így nem is nagyon figyel Chuckra, csak vonszolja magával, útközben Casey-nek szól, hogy gáz lehet, mennek az Orange Orange-ba. Chuckot eldugja a gépterembe, ő pedig megy a pulthoz, Casey kintről fedezi, miután Gyanúsnő is betért egy joghurtra. Vagy nem, mert egyből belecsap a lecsóba, miszerint ismeri Sarah-t, sosem felejt el arcokat, meg is van: egy gimibe jártak. Sarah int Casey-nek, hogy nincs gond (John-t teljesen lehangolja, hogy emiatt akció sincs és elmegy).


Vendégszereplő: Nicole Richie (Heather Chandler)

Közben Chuck a gépteremben elolvad a szuperszámítógéptől, majd rájön, hogy akár ki is használhatná a lehetőséget és körbenézhetne rajta. Odaül a képernyő elé és elkezd kapcsolgatni, kiderül, hogy a Buy More-ban is vannak kamerák, otthon is, mégpedig az udvarban, sőt Elliék hálószobájában és természetesen a joghurtbárban is. Éppen akkor kapcsolódik be a diskurzusba, amikor Márnemgyanúsnőnek eszébe jut, ki is Sarah, azaz … Jenny Burton. Aztán bemutatkozik, hogy ő Heather Chandler (Sarah emlékeiből előjön egy kép a pompom lányról, aki anno kinevette a hegedűtokkal és csomó könyvvel közlekedő Jenny-t), pontosabban Heather Ratner, mert hozzáment Markhoz (emlékkép: az okostojás srác, akit a menő focisták bedugnak a szekrénybe), aki épp belép az ajtón és nagysziák után rákérdez, hogy Sarah-Jenny megy-e a találkozóra. A sima "nem" éppen akkor hangzik el, mikor Chuck jön be a hátsóajtón, Sarah-t a szívinfarktus kerülgeti, ráadásul Heather ismerkedik, elárulja, hogy egy gimibe jártak, mire Chuck lelkesedése csak nő és helyesel, mikor rákérdeznek, hogy a barátja-e. Chuck vagyok, de itt csak úgy ismernek, mint … Sarah-t már az agyvérzés is kerülgeti… Jenny Chuckját. Sarah szeme majd kiugrik. Mark szintén beutatkozik, ám a kézfogás közben Chuck villant: a hangfelismerés sikeres, Winthrop-Keller Repülésintézet, fegyveresek, repülők, tervrajzok. Ez egy következő küldetésnek néz ki, Chuck hirtelen ötlettől vezérelve meghívja Ratneréket vacsorára.

Az Erődben Sarah-nak sürgős kiakadnivalója akadt és iszonyú mérges Chuckra a vacsi miatt, pedig a srác csak a munkáját végezte, de Sarah szerint ez nem munka, hanem a múltja, amihez senkinek semmi köze, Casey meg csendesen megjegyzi, hogy ne Chuck fejét kapja le, amiért egy hazaárulóval járt egy gimibe. Markról van szó természetesen, akiről Beckman már löki is az infókat, miszerint mérnök az intézetnél, ami bevillant és hozzáfér mindenféle szupertitkos jövőbeli fegyverek terveihez, mint például az F22-esek következő generációja, ami egy szuperbombázó. Lesz. Lenne. A tervek azonban kiszivárogtak, vagyis elmennek arra a vacsira, hátha bevillant Chuck valami fontosat. Sarah kihátrálna az akcióból, félti az álcáját a tábornok azonban biztosítja, hogy miután egy gimibe járt a célponttal, ez lesz a legjobb álca. Sarah még mindig ellenkezik, mondván, hogy ez viszont nem álca, hanem az ő élete, de Beckman csak annyit mond, jó étvágyat és azt is olaszul.

A Buy More-ban Big Mike-nak sürgős horgásznivalója akad, ezért mindenkinek a lelkére köti, hogy távollétében Lester a parancsnok. Lester nagy ötlete pedig az, hogy új eladási taktikájuk lesz, azaz mindenkivel külön-külön egyezkednek. Bemutatót is tart, az egyik vásárlót odairányítja egy drágább darabhoz, majd mikor kiderül, hogy azt nem engedheti meg magának, kér tőle egy ajánlatot, ami naná, hogy jóval kevesebb, de egyből rábólint. Lester örül, mert eladott egy drága darabot, a vevő örül, mert vett egy drága darabot, Morgan meg örül (később Chucknak mesélve "a nagy tervet"), mert ebből tuti botrány lesz, hisz' egyértelmű, hogy Lester Patel annyit ért a kereskedelemhez, mint John Casey a kedves csevegéshez.

Chuck érkezik Sarah-hoz és el is kezdené az eligazítást, háttérinfó, fedősztori, satöbbi, de Sarah sokkal dulifulibb annál, mint hogy meséljen a múltjáról*. A vacsora ennek megfelelően elég kínos, nem igazán folyamatos a beszélgetés. Mark csak pár szót mondhat a munkájáról Chuck kérdésére, mert Heather egyből témát vált; Sarah és Chuck nem tudnak ugyanúgy válaszolni Heather ártalmatlan kérdésére; az "ártalmasra" , miszerint Jenny látogatja-e az apját, viszont Sarah félrenyel és majdnem megfullad, kér is még egy kis bort a pincértől (azaz Casey-től), majd le is önti vele Chuckot, két legyet ütve egy csapásra: a srác nem kérdezősködik és elmehet Mark után, aki korábban elég idegesen nézegette az óráját, majd elnézést kérve kiviharzott a mosdóba.

Az arcmosás nem igazán használt, már csak azért sem, mert rosszarcú emberek nyitnak be és fegyvert fognak rá a terveket sürgetve. Ő át is adná azokat, de tudni akarja, hogy a feleségének nem esik baja, ám tovább nem jutnak, mert Chuck érkezik és a szitut, illetve az arcokat látva, villant a rosszfiúkra jellemző orosz képekkel és egyből kétségbe esik. Fegyveresek csapdát sejtenek, Markot bedugják az egyik wc-be és Chuckra összpontosítanak. Eközben a csajok dumcsiznak, Heatherről kiderül, hogy olyan dögös volt a karate oktatója, hogy egészen a fekete övig jutott, annyit járt órára, Sarah-ról pedig, hogy tényleg jól bánik a késekkel, a halat is ő maga szeleteli fel, ismét két legyet ütve: Casey elmehet Chuck után, ő maga meg levezetheti a feszültségét. Casey pedig épp jókor érkezik, mert így megvédheti Chuckot, legyakja rendesen a rosszfiúkat, Mark is csak a nagy puffanásokat hallja. Mikor elcsendesedik a buli, kimerészkedik és azt látja, hogy a földön fekszik az egyik, Chuck ölében pedig a másik elalélt fickó (Casey kiment a kocsiért, hogy azzal vigyék el őket) és csodálattal néz megmentőjére, aki tuti biztos, hogy nem csak a felesége barátnőjének a barátja, hanem biztos valami CIA-s, NSA-s, vagy FBI-os fickó. Már csak azért is, mert azt is tudja, hogy ezek a pasik az orosz maffiának dolgoznak. Chuck bevallja, hogy tényleg, ő Chuck Carmichel nagyon különleges ügynök, Jenny persze erről mit sem tud.

Másnap azért Markot is beviszik az Erődbe, mert a levert oroszok nem beszéltek a főnökségről, szóval Casey tudni szeretné, hogy kapcsolatba léptek-e mérnökünkkel, mire a fickó közli, hogy bizony ő csak Carmichael ügynökkel hajlandó alkudozni tanúvédelemről és egyebekről, merthogy benne bízik, hiszen megmentette az életét. Casey szeme kerekedik, de veszi a lapot és beállítja Chuckot egy vérszomjas fenevadnak, de legalábbis Mad Dog-nak*, mutogatja a régi sebhelyeit, mintha a társától kapta volna azokat. A csel működik, Mark bevallja, hogy valójában nem tud semmit, majd üzenetet küldenek a részletekről. És lám, milyen a véletlen: éppen üzije érkezik, amin persze siránkozik, mert a gazfickóknak sikerült az aznap estét kipécézniük, ami pedig nem jó, évfolyamtalálkozó van, a feleség meg bálkirálynő akar lenni, helló. Casey és Carmichael azonban megnyugtatják, hogy nem lesz gáz, ott lesznek és fedezik. Ja, az más, akkor a rosszfiúk bekaphatják.

Kifele menet Chuck belebotlik a Buy More-ban őrjöngő Lesterbe és a nyugodtan figyelő csapatába. Az ok pedig nem más, mint Lester "fantasztikus eladási taktikája", pontosabban annak eredménye, amit viszont "fantasztikus agyával" nem bír felfogni: ugyan mégis hogy' lehet az, hogy eladási rekordot döntöttek, ami a mennyiséget illeti, de mégis valahogy a számok jó nagy hiányt mutatnak. Nem kezdenek magyarázni, inkább a megoldáson törik a fejüket, hogyan szerezzenek másnapig majd' négyezer dollárt. Végül Chuck viccesnek szánt ötletét veszik komolyan: bulit rendeznek és a belépőből talán bejön a hiányzó összeg. Chuckot megnyugtatja, hogy estére van programja és az jó messze esik a Buy More-tól.

Aztán indul, hogy Sarah-t is megnyugtassa, aki egyébként éppen boxolással vezeti le a feszültséget, melyet a helyzet és az állandóan felvillanó emlékképek okoznak. A legújabb, amikor Vöröshajú CsapKap felajánlja neki a szolgálatait, mert ugyebár kell egy férfi a házhoz, ha már az apja börtönben van. Szóval Chuck jön, lát és győz, sikerül rábeszélnie barátnőjét a találkozóra, még egy csinos kis ruhát is visz, biztos, ami biztos*. A buliban aztán mindenki csodálkozik, hogy a rút kiskacsa mennyire megváltozott, Chuck pedig a kifüggesztett hatalmas képek láttán érti, miről beszélnek, de udvarias fiú lévén, próbál csendben csodálkozni és megnyugtatja Sarah-t, hogy … nem is olyan rossz.

Sarah szörnyen érzi magát, köszöngetnek jobbra-balra, Ratneréknek is, majd letáborozva egy asztalnál folytatódik a kínos pillanatok sorozata, ugyanis Vöröshajú CsapKap jön a nagy bunkó szövegével és megint szóba hozza a börtönben lévő Aput, melyre Chuck felkapja a fejét. Ahogy jobban megnézi az ürgét, a karján lévő tetoválásról villant: feltételes szabadláb, autólopás, vodka, cigi, óra, organizatsíya. Rögtön elhúzza onnan Sarah-t, hogy vázolja a helyzetet, ez a fickó lehet a megrendelő, hisz maffiakapcsolatot villantott. Walker elküldi Ratnerhez, ő pedig szól a DJ-nek. Miért is, rossz a zene, vagy mi, amúgy meg az kit érdekel? Ez viszont a megepetések estéje: Chuck szeme kerekedik, mert meglátja DJ Casey-t, amint az lelkesen épp jobb kedvre hangolja a társaságot.

Amit egyébként a Buy More-ban is megtesz az egyik zöldpólós, Jeff belemerül a puncsba, a népek özönlenek, dől a lé (a pénz is), Lester meg ahelyett, hogy örülne, azon aggódik, hogy senki nem veszi le a cipőjét, pedig már takarítottak.

Mark nem is nagyon csodálkozik, hogy a gimis terrorbajnok a rosszfiú, odamennek hozzá, Duffy viszont elcsodálkozik, hogy a kisRatner az, aki üzletelni akar vele, de végülis kit érdekel, öt perc múlva kint találkoznak. Várakozás közben Mark kicsit elmélázik, hogy nem kellett volna ellopnia a terveket, de megfenyegették a feleségét, amit persze a mai napig nem fogott fel, mármint, hogy a menő csaj őt, a lúzert választotta, de persze hogy' is érthetné meg ezt egy menő Carmichael. Chuck viszont -elnézve a közelben elsuhanó Sarah-t- kezd hinni a mesékben. Sometimes the nerd gets the girl.

The girl pedig éppen a parkolóba tart, ahol Duffy bunkóskodik tovább, de ezt benézte, mert Sarah-nak elege van és simán lecsapja őt. Casey előbújik a bokorból, benéznek a kocsiba, de kiderül, hogy a fickó csak piti bűnöző, aki cigikkel, itallal, fűvel kereskedik. Igen ám, de ha nem ő az emberük, akkor vajon kicsoda?!

Heather odalép két pasihoz, akik nemrég érkeztek és közli velük, hogy a férje mindent kitálalt a szövetségieknek, amott beszél egy bizonyos Carmichael ügynökkel, öljék meg mindkettőt. Hoppácsak, ez aztán a semmi cicó!

Közben a Buy More-ban is elszabadulnak az indulatok és az érzelmek, no meg a gyomortartalom; Lester is egyre rosszabbul van, de amikor meglátja az egyik srácot Big Mike halával táncolni, nekiugrik, marakodnak a halon, az akció eredménye egy két darabos nyársorratlan hal lesz. No, akkor erről ennyit, Lester véget vet a zenének, de a legényeknek eszük ágában sincs hazamenni, folytatják a bulit. A leányok is.

Chuck közben egyre jobban beleéli magát a szerepbe és Marknak hadovál, amikor hirtelen meglátja Heather két fickóját és villant: organizatsíya, véres hullák, fegyverek. Ajjajj, baj van, improvizálni kell! Markot elküldi egyik irányba, ő meg szalad a másikba, egyenesen a DJ-pulthoz, ahol elkezdi nyomni a szöveget. Szia Mindenki … Heather csak bámul … mindegy ki vagyok … Casey és Sarah visszaérnek a terembe … nem magamról beszélek, hanem azokról, akikről BEVILLAN … Caseyék felkapják a fejüket … a múlt, hátha megtaláljuk őket a tömegben … mindenki körbenéz … meg is van Mr. Akárki … rávilágít az egyik rosszfiúra, Mark elrohan, Heather szintén, ez utóbbit Sarah is észre veszi … és mit szóltok Mr. Bárkihez … Sarah és Casey megosztoznak, lány a lány után, pasi a pasik után. Eközben viszont Mr. Akárki elkapja Markot és pisztolyt nyomva a hátába kikíséri, Sarah pedig az öltözőbe érve próbálja kitalálni, hol van Heather.

Most jön a java. Legalábbis az akció része. Heather és Sarah az öltözőben, a fürdőben, meg erre-arra verik egymást lelkesen, eközben Mark kis nosztalgia gyanánt ismét a szekrényben köt ki, a rosszfiúkkal viszont Casey veszi fel a kapcsolatot, Mark a szekrényből kiabál, hogy "segítség, Carmichael". Aki tényleg segít, mégpedig a hangulatjavításban, egy 98-as nagyslágert feldobva a lemezjátszóra, zenei aláfestést biztosít a bunyónak is, hogy aztán épp a megfelelő pillanatba érjen a folyosóra, ahol Casey megköszöni Mad Dog-nak, hogy olyan jó. Szegény Mark, vajon mit szólna, ha tudná, hogy a felesége is benne volt? Chuck örül, hogy nem neki kell közölni ezt, Casey meg örül, hogy nem szerelmes, mert az a lúzereknek való, Chuck meg mégsem örül, mert hiányolja Sarah-t. Aki éppen kissé elfoglalt, Heathert rúgja bele a vitrinbe, majd jól fejbebillenti a tartalmával. Hajrá, Pumák! Visszaérve viszont ő is örülhet, mert eredményhirdetés, tádám, Jennifer "bocs-hogy-csapzott-vagyok-de-most-vertem-le-a-rosszkislányt" Burton lett a bálkirálynő.

A Buy More szintén romokban, de a csapat összefog és nyitásra kitakarítanak, Lester meg odáig jut, hogy még köszönetet is mond mindenkinek. Aztán újabb szívroham kerülgeti, amikor eszébe jut, hogy a halról elfeledkezett, pedig Big Mike már megérkezett. Rohan az irodába, ahol Morgan épp akkor illeszti össze a darabokat, a ragasztó necces, de hát ez van. Lester csak csodálkozik, hogy miért is tette meg ezt érte az, akivel nem volt túl rendes, de Grimes szabadkozik, hogy semmiség, hátha így rájön Lester is, hogy az emberek kedvesek… aztán mielőtt srva fakadna kisfőnöke, közli, hogy csak a munkáját végezte. Big Mike elalél az eladási mutatóktól, Lester meg köszöni szépen, de a nyugisabb állását szeretné visszakapni, főleg, hogy észreveszi, amint a hal orra fittyet hány a ragasztóra és szépen lassan szeretne engedni a gravitációnak. Szerencsére nem látjuk, amint Big Mike is észreveszi ugyanezt.

Chuck újabb meglepivel érkezik Sarah-hoz: ugyan nem steak, mert a Buy More-os fizuból nem futja, de egy kis nyers húst ad a lánynak a sebére, majd elővarázsol egy szendvicset is, extra savanyúsággal, amit már Sarah-val együtt mondanak ki; hm, ismeri egy kicsit? Visszagondolva a történtekre hangosan gondolkozik és rájön a nagy titokra, miszerint Sarah is csak egy átlagos tini volt, de vajon mitől változott meg? Sarah emlékei visszatérnek '98-ba, amikor a fánál kotorta ki a pénzes dobozt. Már épp menni készült, amikor zajt hallva, egyből a kését dobta az illető felé, majdnem sikerült is eltalálni… (a csúnya véget ért) Graham igazgatót. Aki csak annyit mond a lánynak, hogy mivel az apja nehézfiúkat vert át, valójában jót tesz azzal, hogy börtönbe küldi és ezt tenné a lánnyal is. Mármint jót tenne vele. De Sarah is félreérti és már nyújtja a kezét, de az ajánlat másról szól: mivel kiderült, hogy az apja jól kiképezte, a CIA még jobban csinálná és ha már úgyis szereti a neveket, hiszen San Diegóban Jenny Burton, Wisconsinban Katie O'Connell, Clevelandben pedig Rebecca Franko volt, szóval mit szólna a Sarah Walkerhez? Akit éppen Chuck szólongat, mert mintha nagyon távol járna. Sarah vesz egy nagy levegőt és ad egy lehetőséget Chucknak: válaszol egy múlttal kapcsolatos kérdésére. Chuck szintén nagyot sóhajt és köszöni, de nem, úgyis jobban ismeri a lányt, mint gondolná, szóval inkább egyenek sajtburgert, elmegy, hoz egy kést. De minek is szaladgálni, Sarah-nál mindig van kéznél lábnál néhány.
 

* BÓNUSZ

Special Agent Charles Carmichael alias Mad Dog

 

Használati útmutató Sarah-hoz:

Ne kérdezgessük Sarah-t a múltjáról. Legalábbis ne olyankor, amikor ceruza is van a közelben, mert könnyen elsül a keze.
 

Ne zavarjuk boxolás közben. Legfeljebb csak akkor, ha van nálunk egy ünnepi ruci a számára.
 
 

ZENÉK

Chumbawamba - Tubthumping
311 - Beautiful Disaster
Backstreet Boys - Everybody
Paula Cole - I Don't Want to Wait
Hanson – MMMBop
The Prodigy - Smack My Bitch Up

 

Címkék: chuck
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dunbar 2011.08.11. 21:54:13

DJ Casey a legnagyobb! Nagyon érzi a 90-es éveket!!
Így pár év távlatából visszatekintve is, NAGYON erős volt a 2. évad. Alig várom, hogy elérj az utolsó pár részig, azok tényleg egytől-egyig zseniálisak.

teardrops 2011.08.13. 18:57:55

@Dunbar: Ó, akkor addig van még "pár" hét...;-)
Nekem azért a 3. évadból is vannak kifejezett kedvenceim (a 4.-t még csak másfélszer láttam.:-D).

@Smooth binary: a prizma Tv-n kedd esténként... és most szinkronban van a hogyvolttal.;-)
süti beállítások módosítása