Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagközi szökevények 1x17 - Zavaros dimenziók

2011. július 14. 09:00 - Tipca

A Moya egyre nehézkesebb a vemhesség előrehaladtával, ami elsősorban abban nyilvánul meg, hogy egyre több időnek kell eltelnie egy-egy csillagkitörés között. Márpedig ez nem feltétlenül biztonságos egy szökött fegyencekkel teli űrhajón. Tudja ezt a legénység is, úgyhogy az ebédlőasztalnál egymást túlharsogva vitatkoznak rajta, hogy itt hagyják-e a leviatánt, vagy sem. Chiana próbálja őket figyelmeztetni, hogy a szervizrobotokon keresztül a Moya és a Pilóta minden szót hall, de folyton lehurrogják, mikor pedig a leviatán, hogy bizonyítsa, képes megvédeni a legénységét, azonnali csillagkitörésbe kezd a kevés energiája ellenére, már késő.

A csillagkitörés, ahogy az sejthető volt, nem a legjobb eredménnyel zárul, konkrétan mintha falnak ütközött volna a Moya. Odakint csak vakító fehérséget látni, ráadásul Rygelnek időközben nyoma veszett. D’Argo gyorsan kioszt pár parancsot, aztán hirtelen kék fény villan, majd a luxán felszívódik, nem sokkal utána pedig Aeryn is köddé válik piros fény kíséretében. John a vezérlőbe megy, egyedül itt működik a kommunikáció a Pilótával. Ő sem tudja, mi történt, a beérkező adatok értelmetlenek, ám megtalálja Rygelt és Aerynt. John Zhaant a Pilótához küldi, hogy nyugtassa meg, Chianát pedig, miután meggyőzi, hogy felesleges volna elkötnie egy modult, mivel a külső kapuk nem működnek, így nem tudná elhagyni a hajót, Rygel felkutatására utasítja, míg ő Aeryn után ered.

A karbantartáson, ahová a Pilóta irányítja, nem találja Aerynt, ám őt is beszipkázza a vörös fény, és átkerül egy teljesen üres Moyára, ahol szinte elviselhetetlen a fény. John is elég ramaty állapotba kerül tőle, először kidobja a taccsot, aztán elszédeleg a Pilótához, de ő sincs a helyén. Eközben D’Argo is a végét járja az étkezőben, már arra sincs ereje, hogy Crichton után kiáltson, mikor az bekötözött szemekkel eltántorog az ajtó előtt, úton a vezérlőbe. Ott aztán John ismét hallja azt a furcsa, morgó-nyöszörgő zajt, amit a karbantartáson is, és addig ügyeskedik, míg a plafonra felkapaszkodva átszippantódik egy kék Moyára, ahol fülsüketítő visítás hallatszik.

Irány a Pilóta, de ő megint hiányzik, majd a karbantartás, ahol végre megtalálja Aerynt, habár a nagy zaj miatt csak egy sajátos Activity játék keretein belül tudják megtárgyalni a történteket. John Rygel mutogatását már Aeryn sem képes komoly képpel elviselni, lásd a videót! John próbálja visszavinni Aerynt a vörös Moyára, ám a vezérlő plafonján lévő átjáró, úgy néz ki, csak egyirányú. Keresni kezdik a kiutat és D’Argót, közben pedig a levegőt karmolászó morgásra lesznek figyelmesek, ám ezt meglepően nyugodtan fogadják, konkrétan, mintha mindennapos dolog volna… bár náluk elképzelhető. Rygel lakrészében aztán ismét felhangzik a már ismert zaj, és amíg Aeryn éppen háttal áll, Johnt a törpe asztalán lévő magnetofonja után nyúlva beszipkázza a sárga fény.

A sárga Moya nem fényes, nem hangos, sőt, Rygel meglepően boldog, és John hiába próbálja komolyan venni a dolgokat, egy idő után rá is átragad a derű. Csak akkor válik kicsit hűvössé a hangulat, mikor a levegőt ismét összekarmolja valami fényes izé. John a kijárat keresésére indul, amit ezúttal egy szervizjáratban talál meg, így vissza is kerül a normális Moyára, ahol Zhaan és Chiana már mindent tűvé tettek a többiek után. Ismét csatlakozva a lányokhoz John azonnal a tárgyra tér, és a párhuzamos realitásokról kérdezi a Pilótát. Az meg is említ egy elméletet, mely alapján a dimenzionális elkülönüléskor a fény és a hang összetevőire bomlik. Vörös, kék, sárga, motyogja John.

Zhaan ellenkezik, a teóriák nem szoktak megvalósulni, ám a Pilóta felvilágosítja, hogy a csillagkitörés gyakorlatilag nem más, mint egy tér-idő dimenzióugrás. Mikor a Moya elégtelen energiával kísérelte meg, út közben kimerült, és a leviatán tulajdonképpen bent ragadt a dimenziók között. A csillagkitörés még mindig tart. A megoldás egyszerű, mint a pofon: rükvercbe kell kapcsolni a hajtóműveket és kitolatni a zsákutcából. A csajok felfegyverkeznek a karmolászó szörny ellen, aki újra tiszteletét teszi a legénység előtt, aztán Zhaan a Pilótához megy, hogy megvédje, John pedig átviszi Chianát a vörös Moyára. Johnnak már megint fájni kezd a feje, ám Chianára nincs ilyen hatással a fény.

Végszóra befut D’Argo is, aki közben szerzett magának egy helyre kis szemügét is, hogy tompítsa a fájdalmat. A szörnyike most már konkrétan megpróbál átkapaszkodni ebbe a dimenzióba, de Johnék néhány jól irányzott lövéssel odapörkölnek neki. Chiana bevallja, hogy ő már látott ilyesmit, a népe már kísérletezgetett a dimenziókkal, aminek egy teljes naprendszer és négy sűrűn lakott bolygó látta a kárát. Atomjaikra hullottak. Ezért akar minél hamarabb eltűnni innen. Crichton gyorstalpalóban beavatja D’Argót a leviatánnal való tolatás rejtelmeibe, aztán ő és Chiana odébb állnak.

A lányra nagyon rosszul hat a kék Moya, konkrétan átmegy rajzfilmbe és mintha kezdene szétesni. John a hátára kapja, elszalad vele Rygel szállásáig és továbbküldi a sárga Moyára, aztán ő Aeryn felkutatására indul. Az éppen a karmossal hadakozik, aki egyre kijjebb jut a réseken, most már maradandó karmolásokat hagy a Moya falain. Aeryn nem tétlenkedett, míg John távol járt, átalakított pár fejhallgatót, hogy kiszűrje a külső zajokat, így rádión még beszélni is tudnak. John vázolja a tervet, miszerint fél arn múlva begyújtják az összes motort hátramenetbe, aztán Aeryn már küldi is tovább. A Pilóta DNS-e miatt ő tudja, mit kell tenni. Távoztában Crichtonnak feltűnik valami különös a szörnyike karmolásaiban a falon, de egyelőre nem tudja hová tenni a dolgot, így továbbmegy a sárga Moyára.

Ott mostanra már javában tart a buli, Chiana elvitte Rygelt a Pilóta kamrájába, és most ott röhögnek össze-vissza. John gyorsan beállítja a hátramenetet, aztán meghagyja Chianának, hogy a kellő időben nyomja le a zöld gombot. Én mondjuk a helyében nem sok reményt fűznék hozzá, hogy Chiana bármit is megértett abból, amit mondott neki, de sebaj. Vissza a normál Moyára, ott is, mint a többi dimenzióban, egyre több hiányzik a hajóból, egész folyosószakaszok tűnnek el a vakító fényben. A vezérlőben ismét feltűnnek Johnnak a karcolások, aztán a Pilóta közvetíti a Moya ajánlatát. A leviatán hajlandó önszántából lemondani a magzatáról, hátha a felszabaduló energia már elég lesz a kitolatáshoz, mert így nemigen. Zhaan és John ellenkeznek, ezt nem hagyják. Ismét felbukkan karmos, és John végre rájön, mi volt a gyanús a karmolásokban. Mind prímszám volt. A szörnyike kapcsolatba próbál velük lépni, nem támadni akar. John vesz egy nagy levegőt, és átsétál a karmos által tépett résen.

A lény tájékoztatja Johnt, hogy a leviatán behatolt az életterükbe, az ő dolga, hogy elpusztítson minden ilyen dolgot, noha eddig élőlénnyel nem történt ilyesmi. Felajánlja hát Crichtonnak, hogy segít visszajutni a kiindulási helyükre, ám ehhez nem szabad tolatniuk, előre kell menniük. John kiesik a résen, ahol Zhaanék számára csupán egyetlen másodpercet töltött, aztán ráveszi a Pilótát, hogy csillagkitöréssel előre kell haladniuk. Kér ötszáz mikrotát, hogy elmondja a többieknek is a teendőket, aztán uzsgyi a vörös Moya. Folyik a visszaszámlálás, elmondja D’Argónak, mit kell tennie, aztán már szalad is tovább a kék Moyára. Itt csak odaszól Aerynnak rádión, hogy mit kell tennie, aztán már csak azzal kell törődnie, hogy utat találjon az egyre inkább köddé váló folyosókon. A sárga Moyán már ő maga kapcsolja be a csillagkitörést, és sikerül is a dolog. A négy Moya egyesül, mindenki visszakerül egy helyre, a leviatán pedig ismét a normál űrbe kerül. A legénységből kitör a boldogság, kezdődik a dzsembori és az össznépi orgia, ott, a Pilóta műszerfalán, amit az nem néz túl jó szemmel.

A feszültséget még több röhögéssel és hatalmas zabálással vezeti le a legénység, mindenki anekdotázgat és viccelődik, amit ismét csak a savanyú képű Pilóta szakít félbe. Közli, hogy most, hogy eltelt egy kis idő, visszatérhetnek a csillagkitörés témakörére, mellesleg pedig a magzat is nagyon jól van, sőt, hamarosan megszületik. Ezt aztán megint meg kell ünnepelni, tovább folyik a buli, a Pilóta pedig a szemét forgatva kikapcsolja a képernyőjét. Biztos csak féltékeny, mert ő nem lehet ott.

John: Ki kell mennem innen, mielőtt olyan leszek, mint te.
Rygel: Milyen? Csinos és szexis?

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása