Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Médium 1x07 - Kezdő ugrás

2011. július 11. 09:33 - pukkpapa (törölt)

Egy vörös hajú lánnyal kezdünk, szétkenődött sminkkel, sírdogálva tart egy szikla peremére, Allison közben mesél nekünk: nemrégiben azt olvasta valahol, hogy egy újságíró meginterjúvolt minden egyes embert, aki levetette magát a Golden Gate hídról. Állítása szerint mindegyikük megbánta, hogy leugrott, azt mondták, pontosan az esés kétharmadánál nyilvánvalóvá vált számukra, hogy életük reménytelennek tűnő problémái könnyen megoldhatóak lettek volna. A vörös lány közben elér a perem szélére és a mélybe veti magát, Allison megmutatja nekünk azt a pillanatot, amikor a lány elérkezik az esés kétharmadához. Az álomnak vége, Allison felriad, ijedtében lezuhan az ágyról.

Másnap van, Allison lelkesen készülődik munkába, elég szétszórt ma reggel, még azt is elfelejti, hogy Joe-nak a szerelőnél van a kocsija, ezért ő visz mindenkit mindenhova. Allison kapcsol, elfuvarozza Joe-t a munkahelyére, ahol megismerkedik a férfi munkatársával, Brettel. Brett nagyon rendesnek tűnik, kezet fognak Allisonnal, a nőnek megérzése támad: látja, ahogy a férfit újraélesztik egy mentőkocsiban, és meghal. Húha, Allison aggódni kezd, de nem, még nem szól Joe-nak, hátha csak téved. Bemegy az ügyészségre, és beköltözik a vetítőterembe. Sivatagi felvételeket néz, hátha megérzi, hol ugorhatott le a lány, akiről álmodott. Devalos benyit, azt hitte, nincs itt senki. Elfoglalná a termet valakivel, aki kicsoda? Hát Larry Watt, az ügyvéd, aki két résszel ezelőtt még megpróbálta leleplezni Allisont.

Joe és Brett közben a közös projektjükön dolgoznak, egy nagy tábla előtt állnak, ilyenen szokott House diagnosztizálni, csak ezen nem tünetek vannak, hanem matekképlet, de olyan szinteken, hogy először fel sem ismertem, hogy azok számok. A gond az, hogy nem tudnak eljutni az egyenlet egyik oldaláról a másikra. Brett rosszul lesz, Joe megijed, mi meg várjuk a szívrohamot. Csalódnunk kell, tragikus halál helyett csak egy bensőséges, baráti böfögés tör elő a kollégából. Haver, ha ezt a képletet megcsináljuk, halhatatlan matekzsenik leszünk, álmodozik Brett. Joe mosolyog.

Allison hazafelé hajtva észrevesz egy táblát egy villanyoszlopon, 382-es számmal. Visszaidézi az álmát, és rádöbben, hogy a vörös csaj a 428-as oszlopnál ugrott le. Elindul, 405, 412, megérkezik a 482-eshez, kis nézelődés után meg is találja a lány holttestét. Kihívja a rendőröket, akik elviszik a hullát vizsgálatra. Egy Greg nevű srác azonosítja a holttestet: igen, a lány a barátnője, Isabel Donovan, mondja könnyezve. Ekkor betoppan Watt és megöleli a gyereket. Allison csodálkozik, mire Watt elmagyarázza, hogy Greg a fia. Nahát.

Allison este lelkesen meséli Joe-nak, hogy Wattnak van egy fia, akinek meghalt a barátnője. Karma, mondja Joe. Allison nevet, oké, Joe felhagy a kozmikus elméletek gyártásával, helyette Brettről kezd beszélni. Allison úgy érzi, eljött az idő. Leül Joe mellé és elmondja neki, hogy ma, mikor Brettel kezet fogtak, látta a férfit meghalni. Joe ledöbben, csönd. Először kételkedik, aztán dühös lesz, ezt nem is szabadna tudnia, most mit csináljon? Elküldhetné orvoshoz, mondja Allison. Joe nevet, és mire alapozva? Allison nem tudja, ő csak annyit látott, ahogy Brettet újraélesztik a mentősök a céges softball mezében. Joe nem érti, a cégnek nincs is softball csapata. Végül megnyugszik, az ő értelmezésében ha nincs softball csapat, nincs szívroham se.

Allison Isabellel álmodik: a lány az ugrás előtt beszélt valakivel, aki kocsival távozott. Másnap Allison már Devalosnak meséli a dolgot, az meg kiküld pár embert keréknyomokat keresni. Találnak. Ezután Greg vallomása következik, amit az apja is végigül. Kiderül, hogy Greg körülbelül 10 percet beszélt Isabellel a gyilkosság előtt, de van alibije. Devalos szeretné megvizsgálni a fiú kocsiját, hátha a kerekei azonosak a helyszínen talált guminyomokkal. Watt erre harap, nem gyanúsíthatják csak úgy a fiát! Greg kiáll apu ellen, nincs mit takargatnia, vizsgálják meg a kocsiját nyugodtan.

Munkába menet Joe-t meglepetés várja: a lift tele van softball-csapatot hirdető plakátokkal. Joe halálra rémül, úgy dönt, beszél Brettel, felmegy az irodájába. Brett lelkes a csapat miatt, Joe leül mellé, kis hallgatás után belekezd: ő egy látnok. Volt egy látomása, amiben Brettet újraélesztették, de meghalt, és most szeretné, ha elkísérhetné őt orvoshoz, egy vizsgálat nem árthat. Brett erre frászt kap, elküldi Joe-t a közeléből, azt mondja, neki kéne orvoshoz mennie!

Eközben Allison és Devalos behívják Greget, az apja hűségesen toporog mögötte. Devalos közli, hogy a helyszíni keréknyomok egyeznek a fiú kocsijának lenyomataival. Greg nem érti, hiszen ő otthon volt, többen is tudják tanúsítani. Larry erre bedurvul, nem tetszik neki, hogy a fiát vádolják. Miközben beszél, Allisonnak megérzése támad: megint látja Isabellt, a közelben lévő kocsit, és ami új: egy abból kilógó lábat, rajta márkás cipővel. Ami pont olyan, mint Watt-é, bukta van! Allison letámadja a pasit, aki gyorsan megtörik, belemegy, hogy vallomást tegyen. Elmeséli, hogy egy bárban találkozott Isabellel, flörtölgettek és lefeküdtek. Egy héttel később a lány felhívta, és elmondta, hogy már hónapok óta Greggel jár, és hogy felvette a szeretkezésüket. Zsarolni kezdte, pénzt akart. A szirten találkoztak, de a lány még többet akart, Watt nemet mondott. Isabel nekiesett, a férfi erre elhajtott. Azt mondja, a lány akkor még élt.

Másnap reggel Allison ébren találja Joe-t, nem a legjobb hangulatában. Joe dühös, elmeséli Allisonnak, ami Brettel történt, és hogy most mennyire megalázva érzi magát, és bár nem mondja ki, de mindketten tudják, hogy ezért Allisont okolja. Joe bemegy dolgozni, ránéz Brettre, de nem találja. Elmegy a kórházba, Brettnek szívrohama volt, most pihen, meg fogják műteni. Tegnap a mentősök újraélesztették, és leállt a szíve, de sikerült megmenteniük. Joe megkönnyebbül, a jóslat beteljesült, Brett él és még meg is bocsát, minden rendben.

Watt-ot vád alá helyezik, Gregnek kell gondoskodnia a házról és a pénzügyekről. Watt nem aggódik, tudja, hogy a bíró az öngyilkosság mellett fog szavazni, Isabel olyan gyakran hívta az öngyilkossági segélyvonalat, mint mások a kínai éttermet. Greg felpattan, nem bírja ezt hallgatni, Allison odamegy hozzá. Greg szerint Isabel nem volt ilyen, ő nem ezt a lányt ismerte. Allisonnak egyre gyanúsabb az ügy, kocsiba pattan és meglátogatja az öngyilkos segélyhívót. Isabel hívásait szeretné lekérni, de ez titkosított adat, nem kap semmit. Allison lecsügged, kifelé menet azonban megakad a szeme egy fotón a cég önkéntes segítőiről, aminek a közepén ott mosolyog Greg. Ez a gyerek aztán tud hazudni, az biztos.

Joe másnap bocsánatot kér Allisontól és elmeséli, hogy Brett jól van. Allison nyugtalankodik, nem tudja összerakni az Isabel-ügyet. Joe szerint vissza kéne térni az eredeti álomhoz, mit akarhatott a lány megmutatni? Allison észbe kap, eszébe jut, hogy az ugrás előtt Isabel a mélybe dobta a mobilját. Szól Devalosnak, aki kiküld pár embert, találnak egy mobilt. Meg még egyet. Ez az a pont, ahol már csak nézek, hogy mi van, de hát ezért vannak Allisonék, összerakják nekünk a képet. Meg is teszik, behívják Watt-ot és Greget is, Larry alól ejtették a vádakat. Isabel felvette a szirten történt veszekedést, ahol hallható, hogy Watt elhajt, Isabel pedig még életben van. Megvan a jó hír, és mi a rossz?

Isabel izgatottságában elfelejtette leállítani a felvételt, amin hallatszik, hogy ezután felhívta Greget és zokogni kezdett, ezek után ölte meg magát. Allison elmondja, mi történt: Greg kezdetektől az apja pénzére pályázott, ezért ment önkénteskedni az öngyilkos segédvonalhoz. Tudta, hogy csak találnia kell valakit, aki befolyásolható és törékeny, olyat, mint Isabel. Greg elhitette a lánnyal, hogy szereti, és arra kérte, hogy csábítsa el az apját, aztán zsarolja meg, ezzel egy csomó pénzt nyerhetnek. Isabel megtette, Greg megrendezte a szirtes találkát, Isabel tette, amit mondtak neki, aztán hívta Greget, de puszikák helyett szakítólevelet kapott: ez az egész csak egy teszt volt, vajon a lány szereti-e a fiút, és elbukott. Isabel besokallt és ugrott, Watt-ot lecsukták volna, így Greg megkapta volna az összes pénzt.

Allison hazaér, Joe nincs jó kedvében, Brett meghalt. Joe rájött, hogy Allison reggel már tudta, de nem szólt. Allison sajnálja, de nincs harag, másnap Joe bemegy dolgozni, és mit talál? A felismerhetetlen egyenlet egyik oldalától egy új képlet vezet a másikig. Ebből lesz végül A lineáris izomorfizmus polinomiális megközelítései, írta Joe DuBois és Brett Carter.

Címkék: médium
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doris78 2011.07.18. 20:01:26

Jó rész. Valahogy a kolléga-szál jobban lekötött, mint a "fő" cselekmény. :-)
süti beállítások módosítása