Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Terepen 1x03 - Keresd a nőt!

2011. július 08. 11:00 - szepi79

(Ezt a Hogyvoltot már jópár hete megírtam, itt figyel a tarsolyomban. Engedelmetekkel most, hogy leadták sorban a 1, 2, 5, 4 rész után, nem írnám át, ha nem baj.) A mai adás szakít az eddigi, hosszú múltra visszanyúló hagyományokkal, és ahelyett, hogy az összes rendőrrel foglalkoznánk picit, inkább 2-3 karakterre összpontosul a figyelem. Ez elsülhet még akár jól is, lásd Lost. Így ebben az epizódban Benre, Cooperre és taplóra fogunk fókuszálni. Kedvencem, a narrátor megint elmondja a szövegét, mellesleg szerintem most még el is cseszte, mert hülyeséget mondott, de ne haladjunk ennyire előre. Cooper és Ben megérkezik egy buliba, tapló hangját követik, el is jutnak egy hálószobába, ahol a határtalan toleranciájáról híres rendőrünk van odakötözve egy ágyhoz. Persze ők jó fejek, és fényképezni kezdik. Ami viszont továbbra is a szokásos, jön a felirat: 12 órával korábban.

Ben épp a muszájos pszichológusi vizsgálatán ül (az utolsón, szerencséjére), a doktornő is új a munkában, ez a második napja, remélem az első jobban sikerült neki, mint Bennek. Egyébként a hölgy játszotta anno a Tökéletes Katonában a kötelező jócsajt, nemrégiben pedig a Sons of Anarchy kemény motorosainak az életét nehezítette meg jócskán, kicsit fura is jófej szerepben látni. Szóval nosztalgiáznak egy jót Ben gyerekkoráról, egyszer betörtek hozzánk a fater volt ügyfelei, durva volt, és most tizeniksz évvel később zsaru lettem, lapozzunk, dokikám. Hívás érkezik valami fekete hírességhez mennek, a fickó tippre sportoló vagy rapper lehet. EEElopták a kocsimat a luvnyák, spanom, vágod? Benne vót a aszonynak a dándogja is, a kocsiba szarunk ám bele, de a kutya, az köll vissza. Mit? Dehogy akarok én feeejelentést tenni, hát híres vagyok, cseszed, csak a kocsi kő. Illetve a kutty. Miazhogy feeejelentés nélkül semmit se tehettek? Szógájjatok és véggyetek meg baszod! Gyövök veletek, csak még átőtözök. Persze ezt hőseink nem várják meg, amíg a szépbeszédű piperészkedik, lelépnek a gecibe.

De hogy ne csak szép dolgok történjenek, a következő helyszín durvább kissé: egy partiribi túlszívta magát, fulladozni kezdett, bár ezt még talán túlélte volna. Azonban az aktuális pasija látta korábban, hogy a filmekben gégemetszést alkalmaznak valami kurva éles tárggyal, oszt egy tollat belevezetve így kap levegőt a páciens; gondolta ő is kipróbálja, bár szikéje nem volt, csak tolla, így azzal ejtette meg a bemetszést. Na az lett belőle, hogy egy tollal széjjelbarmolta a kiscsaj torkát, szegény fickó nem is érti, miért viszik el bilincsben, hát én segíteni akartam csak...

Nyomás tovább, nehogy azt higgyük, hogy hirtelen kitört a béke, máris egy "családi perpatvar" kellős közepén találjuk magunkat (azért az idézőjel, mert ennél az esetnél a filmes színész bácsi a szereposztó dívány szakszerű használata után nem ad pénzet a butácska csajnak, aki ezt fegyverrel óhajtja megtorolni). A színész szerepében Tom Sizemore, a 90-es években ő is az egyik kedvenc színészem volt, de valahogy a Ryan közlegény megmentése óta nagyon eltűnt. Ez utóbbi szerencséjére időben lefegyverzik, ebben segítségként ott van kommandóscsaj és tapló is. Jön az erős WTF érzés, józsikám, véletlenül nem téged nyugdíjbúcsúztattunk az előző részben? De bazmeg, csak közben válok, az asszony meg viszi a nyugdíjam jó részét, jöttem vissza gályázni. Na kb. itt ismeri fel tapló, hogy ősi bálványához jöttek, egyből le is pacsizik vele, őt majd mi visszük be, nem lesz gond, Cooper ti vigyétek a hibbant nőcit.

Adams és társa a Tollgyógyász ügyvédjét szerelik le éppen, aki fel van háborodva, miazhogy emberölés? Hát ja, te nem láttad a kiscsajt, úgy könnyű pofázni. Adamstársa, aki eddig annyira szürke egér volt, hogy nagyon, most kicsivel több reflektorfényt kap, neki jut az a megtisztelő feladat, hogy a lány nővérével közölheti a rossz hírt. A nőci elég jól fogadja a hírt, számított már rá, bár ő sima túladagolásra gyanakodott. Mi viszont találkozhatunk egy régi kedves ismerőssel, a sárga sportkocsis srác is ott van a forgatáson, köszön is Bennek, hát ismertem apádat, meg fel is fogadtam, kihozott a sittről, jut eszembe, ma a húgoddal kajálok, ugorj be te is! Cooper kérdőre is vonja Bent, mi a lófaszt keresel te itt? Kétfajta ember megy zsarunak: akinek kell a pénz, és aki szeret pisztolyozni meg leordítani mindenkit. Namost pénz neked nem kell, az ziher, és dilis se vagy, akkor meg? De nem tudjuk meg.

Ugyanis autós üldözés jön, leszorítás után szegény Bennek kell futnia, elvégre ő van jobb kondiban, meg ő a csics... újonc is, ez van. Viszont szépen bekerítik a rosszfiúkat. Akik egy transzvesztiták által üzemeltett butikot sápoltak volna le, ám nem volt steksz, így beverték az egyik "lánynak" az orcáját neki. Persze a "lány" nem hajlandó azonosítani őket, pedig Cooper még beveti a mágikus mondatot is: Meg tudjuk védeni önöket. Biztos a sokéves rutin teszi, de nem röhögi el magát közben. Ezzel természetesen a travi is tisztában van. Cooper maradni akar, még beszélni kicsit a fejével,, hátha lesz ebből feljelentés, amikor meglátják az utca túloldalán az elkóborolt autót, benne a dán doggal. Mivel azonban mindkét rendőrkocsiban van 1-1 emberke a hátsó ülésen (kivéve persze kommandóscsajékat, náluk ugyanis tapló is hátul van, és békésen szivarozgatnak a filmsztár haverral), meg a travikkal is kéne beszélni, elzavarják a kutyatolvajokat a francba. Az intézkedés közben meg, a nagy kavarodásban, "véletlenül meglép" a színészóriás, tapló meg csak tárogatja a kezét, az elébb még ittvót.

A következő riasztás ismét egy házastársi vita, ezúttal azonban igazi. Természetesen feketék. A másik tippem a mexikói lett volna. Ismerős házaspár, Cooper magából kikelve ordít, nem vagyok hajlandó ide visszajönni, ennyi, készbazmegkész, rakjátok a jelvényemre a kezem, kimondom a válást, itt és most. És nem a levegőbe beszélt, tényleg nekiáll szavalni, hogy a rám ruházott hatalomnál fogva, meg a többi szöveg, ezennel nemházasoknak nyilvánítalak benneteket, mostantól kezdve egymásra kezet ne emeljetek. Még közös erővel kidobják a fickót a házból, és már mehetünk is. Az őrsön kommandóscsaj ki van akadva taplóra, joggal, mellesleg, futni hagytad bazmeg, kellett volna a vallomása. Én vagyok az egyetlen, aki hajlandó veled dolgozni (ezt én kézséggel el is hiszem neki), de ha állandóan kibaszol velem, akkor új társat kérek. Tapló meg nem vágja, mi a gond, hát véget ért a műszak, élünk, nyugodtság van, meg lazulás. Én meg azt nem értem, hogy ez a pasas hogy húzta ki nyugdíjig kirúgás nélkül...

Adamstársa még mindig a halott csaj nővérével beszélget, aki még mindig jól tartja magát, egyébként pedig írást oktat, gyere el egyszer, ajánlja fel. Ebből még kúrás lesz, ide látszik, épp csak a képernyőre nem írták nagy piros betűkkel. Tapló viszont a filmsztárnál partizik, épp lövöldözgetnek le valami domboldalról, ami a fickó birtokának a részét képezi. Elég nyamvadt hangja van a géppuskáknak, én valami airsoftos cuccra tippelek. Na nem sokáig, mert előkerül a rambófegyver is, ez azonban igazi, ránézésre egy helikoptert le lehet szedni vele, tapló ezzel is megereszt pár sorozatot.

Amíg ők ezzel elvannak, indokolatlanul besötétedik, és mit ad Isten, Benék megint kiszúrják a kutyás kocsit, ezúttal leintik őket. Cooper fel is hívja a híres fekete nyomingert, megvan a kocsi, megvan a kutya, teszel-e már feljelentést, hogy intézkedhessünk? Méééé tennééék, csak a cuccom kőő vissza. Ez tényleg ennyire sötét, gondolja Cooper, majd bontja a vonalat. Az őrsön Adamstársa még mindig az írótanárnővel beszélget, aki végre elengedi magát, és zokogni kezd. Nekem ez a jelenet az epizód csúcspontja, iszonyat hitelesen bőg a nő, remélem a további epizódokra is sikerült találni egy-egy tehetséges emberkét, Adamstársa meg is vigasztalja. A csaj hálás, még rá is kérdez, nős-e vagy? Sajna igen, mutatja a kérdezett a gyűrűsujját, kár, jön a válasz. Mondom, itten dugva lesz, csak nem a mostani részben.

Kommandós otthon van, szépen ki van öltözve, sminkelve, tán még randija is lesz, amit a szintén jelen levő 15 éves fia sem bán, hoppá, ez a nőci akarta összeszedni Bent az előző részben, tapló nyugdíjbuliján? És ha már szó van róla, meg is csörren a telefon, tapló az, kétségbeesve, gyere értem, nagy szarban vagyok, meg alkesz is, csak benned bízok. Nem véletlenül kapta a becenevét, tudtam én. Kommandós se hisz a fülének, ki is nyomja, ez egy ilyen este, nincs mit tenni. De legalább szól Cooperéknak, akik viszont elmennek a bulikirályért. Ezzel vissza is tértünk a jelenbe, valahol itt pofázott bele az a köcsög narrátor az elején. Megtalálják taplót, fényképezik, ugorjunk.

Taplókám, hol a bilincsed kulcsa? És a fegyvered? Hoppá, valami ribi elvitte. Na, akkor 3 dolgot csinálunk: egy, most szépen elveszem tőled a jelvényedet, nehogy azt is valami nőcin felejtsed. Kettő, megkeresem a pisztolyodat. Három, a bilincsből meg szabadulj ki, ahogy akarsz. Miután ezeket letudták, hazafelé még ellátogatnak a frissen "elvált" házaspárhoz, a gyerekeik a járdán ülnek, és nem boldogok. A fater még hazajött a cuccaiért, és kezdődött a balhé elölről. Nincs mit tenni, beviszik őket. Civilben battyognak haza, végre Ben megnyílik. Annyi volt, hogy apám volt ügyfelei bejöttek a házba, anyámat szétverték, nekem csak a fogaimat, ki. Utána nem tudtam aludni egy darabig. Gyenge alakítás volt, szinte ordítom a képernyőbe, hazudsz bazmeg, fütyülsz és hazudsz. Cooper úgy tűnik, beveszi, és még rá is kontrázik, az én faterom rosszabb volt, megerőszakolt és megölt valakit, és bár nem teszi hozzá, de sokba lefogadom, hogy Coop anyja volt, ő meg végignézte.

És máris egy elegáns étteremben találjuk magunkat, Ben megérkezett kinyalva a tesója bulijába, ámde van meglepi is: az asztalnál ott ül a fater. Aki mellesleg Jon Heard, leginkább a Reszkessetek betörők! gyerekotthonfelejtős apa-szerepéből lehet ismerős. Amint Ben meglátja aput, nem ám a kebelére borul, jó tékozló fiú módjára, hanem szó nélkül kisétál. Ez legalább elegáns volt. Záróképsorok jönnének, de basszus, nincsenek! Se az, se zene, se semmi, egyszerűen vége a résznek! Na, akkor vegyük sorra, mi volt ebben az epizódban: Rákoncentráltunk Benre és Cooperre, meg kicsit taplóra. Ez végülis még rendben volna, de Benről sokat nem tudtunk meg, max annyit, hogy kamuzik. Adams nyomozó ott volt a kamera előtt vagy 40 másodpercig is talán, pedig őt bűn nem szerepeltetni, Byrant úgy ahogy van, ki lett hagyva a picsába, volt egy tollas gyilkosunk, akinek a sorsáról lófaszt nem tudtunk meg, kb. az összes pozitívum a sírós jelenet, de az meg rövid. Hát nem ez lesz a kedvenc részem. (Már csak a sok késés miatt sem.)

Címkék: southland terepen
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivétel 2011.07.08. 11:07:33

A stílusod még mindig tetszik, lehet,kéne nézni a sorozatot is:)

dr. Dottyka, a Vörös Cipellős, Katgimis Angyal 2011.07.08. 11:09:12

És ismét tetszett!

Igen szorgalmasak ezek a rendőrök...:), annyi, de annyi ügyük van:P

nyílegyenes labirintus 2011.07.08. 12:02:09

Szép hogyvolt! Tegnap elvesztettem a "terepen" szüzességem, egészen korrekt sorozat... A végén nem vágtam miért sétált ki a srác és hagyta ott aput?

szepi79 2011.07.08. 12:10:07

@nyílegyenes labirintus: ez eddig leadott "terepen" részekből illetve a hozzájuk kapcsolódó hogyvoltokból (TM) eddig annyi derült ki, hogy a fater bűnözők közkedvelt ügyvédje volt, aztán még jól le is lépett a családtól, nem sokkal később meg pár felbőszült exkliens kereste volna otthon őtet, de ő nem volt, csak a kiccsalád, hát akkor őket verték meg nem kicsit. nekem ez kissé sántit, illetve minimum kevésnek is tűnik. biztos derülnek majd még ki turpisságok.

nyílegyenes labirintus 2011.07.08. 13:32:36

@szepi79 - Harciteknős idomár: Thx. Csak felveszem majd a fonalat... remélem nem a 9.rész jön majd :D

szepi79 2011.07.08. 13:55:10

@nyílegyenes labirintus: az kizárt, mert az első évad 7 részes :DDD

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.07.08. 17:18:24

@szepi79 - Harciteknős idomár: Jó lett, grat! Az összefoglaló a végén korrekt, nem tudni mi lett az amatőr gégemetszővel. Azt se tudni az orvosszakértő mit talált. Ezt a taplót kihagyhatnák, de örülök hogy Papuccsalverjükagyon nem volt benne. Bár a családi veszekedős rész nem volt túl hiteles szerintem, a jelvénnyel elválasztósdi meg nevetséges volt hozzá.

Csak 7 részes? Megérte a 2. évadot? Vagy ne is emlegessük, mert vmelyik hülye abból ad le majd egy részt legközelebb. :)

szepi79 2011.07.08. 17:19:15

@nyílegyenes labirintus: kell tudniuk, ugyanis a sorozatokat az amcsi tévék évadonként árulják. legrosszabb esetben a könyvelésen tudják :DDD

mosoly73 - a Lila Cipellős Mosoly Ani 2011.07.08. 17:49:56

Miért is Keresd a nőt? A hulla megvolt, kerestek pisztolyt, kocsit, kutyát, de nőt?

szepi79 2011.07.08. 23:45:09

@mosoly73: az eredeti cime az epizódnak: "see the woman". a see ige meg kb 500féleképpen értelmezhető, már ha nem több. namost hivatalos cime a részeknek nincs, csak számozása, a viasat3 szerint, én meg egy lusta szar vagyok, és a letöltött feliratban használt cimet használtam eddig.

deviszont! nőt is kerestek, kettőt, akik ellopták a kutykocsit, azonkivül adamstársa (aki clarke!!) is keresett nőt magának, talált is.
süti beállítások módosítása