Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagközi szökevények 1x15 - Durka visszatér

2011. július 04. 11:00 - Tipca

Megint jól indul a reggel, a Moya majd szétesik, úgy rázkódik, pedig csak egy mezei csillagkitörést hajt végre, ám a magzat miatt most még ez is szopatós. Végül sikerül egy darabban megérkezniük, ám alighogy kilépnek az… izé… csillagkitörés-térből, egy idegen űrhajó száguld szembe velük. Az ütközés elkerülhetetlen, a leviatánnak nem esik baja, ám a másik hajú irányíthatatlanná válik, így megengedik neki, hogy landoljon a Moyán. Mindenki fegyvert ragad és tornasorba áll a vendégek tiszteletére. Meg is jön a szóvivő, aki átmenet egy kalóz és Lucius Malfoy között, és közli, hogy igen, a hajón van egy durva fegyver, de hatástalan, és ő meg a két útitársa szintén fegyvertelenek.

Eddig jut, mikor is berobog lebegő trónusán a vendégszeretés mintapéldánya, őfelsége Rygel király, és nekifutásból pofán köpi a jövevényt. A többiek csak úgy, tessék-lássék módon ejnye-bejnyéznek egyet, nem igazán hatja meg őket a dolog, mikor pedig Rygel azzal indokolja tettét, hogy a Malfoy imitátor nem más, mint az a Durka, aki fogva tartotta és kínozta őt a Zelbinionon, és akinek a varangy látta is a mumifikálódott holttestét, egyenesen kiröhögik szerencsétlen. Akkor viszont már nagyobb szemeket meresztenek, mikor az idegen köhhint párat, és illedelmesen bemutatkozik: keziccsókolom, Durka volnék.

Egy szürke képű pasas, Salis csatlakozik a társasághoz, hogy tisztázza a dolgokat. Ő nebari, Durkától pedig már nem kell félni, száz ciklust áldoztak a megfigyelésére, nem képes gonoszságra. Ez mondjuk nem magyarázza meg azt a kérdést, hogy ha nem is lett volna ott Durka hullája a Zelbinionon, akkor sem volna szabad mostanra élnie, de mindegy. Rygel sértődötten ellebeg, Salis kosztot és kvártélyt kér a megszeppent legénységtől, amíg találkozhatnak az anyahajójukkal, Durka pedig benyújtja igényét egy cellára. No nem magának, hanem a hajójukon lévő, különösen veszélyes rab, Chiana számára.

A fogoly egy küllemre tetszetős nebari lány, ám Crichton kérdésére, miszerint mit követett el, ami ilyen komoly őrizetet igényel, csak kitérő választ adnak. Chiana kérlelni kezdi Johnt, hogy segítsen rajta, Salisék rosszul bánnak vele, ám mielőtt nagyon belelovallná magát, Salis megtapogatja a homlokába szerelt távkapcsot, mire Chiana sikoltozva összerogy, hála a fájdalomgerjesztő nyakörvnek, amit rászereltek. Zhaan elszörnyedve hallgatja, amint Salis gyakorlatilag agymosásról mesél. Durkából kiirtották az erőszakos gondolatokat, ezzel tulajdonképpen zombit csinálva az egykori hadvezérből. Zhaan sipítozik egy sort, pedig a múltkor már kezdett némi badass jeleket mutatni, aki magasról szarik az ilyesfélékre, de úgy tűnik, ezt ki-be tudja kapcsolgatni attól függően, mit követel meg az adott epizód.

Rygel átment Rambóba, már feni is a hatalmas halefjét, ami Aeryn kezében egy levélbontó késnek is alig néz ki. Rygel szerint azért látta Durka hulláját a Zelbinionon, mert a jó kapitány megrendezte a saját halálát, hogy a bőrét mentse, miközben az emberei mind meghaltak körülötte. Aeryn elkobozza a bicskát, majd átmegy bandázni Durkához, hogy körberajongja kicsit. Durka aztán le is hűti a lelkesedését, mikor szinte szóról szóra ugyanazt a mesét adja elő a Zelbinionról való megmeneküléséről, amit Rygel is vetített. Aeryn köpni-nyelni nem tud, ám Durka megnyugtatja: ennél sokkal rosszabbakat is követett el, mielőtt a nebarik megjavították volna. John kaját visz Chianának, aki olyat túlfűtött erotikától csöpögve nyámmog azon az egy szem ételkockán, mintha legalábbis banán volna, vagy valami. Mikor ez nem jön be, tovább ködösít, csak nem akarja elárulni, miért is fogoly, aztán dühroham jön rá, Crichton pedig bemegy a cellájába, és jól megvigasztalja.

Ezután Durka a soros, John őt az agymosásról kérdezi, Durka szerint a nebarik csak megjavították. Eddig jutnak, mikor egy gránát gurul be közéjük és robban bele a képükbe. Még jó, hogy Crichton időben kapcsol és félrelöki Durkát. Amíg azok ketten ájultan hevernek, Rygel lebeg be a terembe, és elégedetten szemléli a művét, míg Durka hirtelen fel nem ül, és kis híján meg nem fojtja őt. Persze éppen visszaájul, mielőtt John magához térne, illetve berobognak a többiek, ezért senki sem hiszi el neki, hogy Durka nem olyan ártatlan kisbárány, mint amilyennek lennie kéne. Salis a robbanás hírére rögtön Chianához szalad és megmotozza, nem-e ő robbantott a cellából. Chiana kihasználja az adandó alkalmat és Salist is megpróbálja elcsábítani, ám a fegyőre vagy meleg, vagy csak szimplán a szado-mazóra gerjed, mert megint a homlokát nyomkodja, és elégedetten figyeli a kíntól fetrengő lányt.

Nem csak, hogy szadista, de még egy igazi, két lábon járó farok is, ugyanis tényként közli Zhaannal, hogy amint megérkezik az anyahajót, Rygelt át kell adniuk „javításra”. A kékség természetesen kiakad, igen, Rygel egy kapzsi, kétszínű, büdös kis görény, de azt, amit a nebarik művelnek igazságszolgáltatás címszó alatt, még ő sem érdemli meg. Erre Salis csak mosolyog, majd halkan megjegyzi, hogy Zhaanon is volna mit javítani. Elmész te a jó büdös… Közben bebizonyosodik, hogy tényleg Rygel volt a merénylő, D’Argo megtalálta a szobájában a házibarkács kristálygránát készletet. Crichtonnak annyi szerencséje volt, hogy a varangy nem tudja használni, úgyhogy kevés kristályt töltött a bombába. Chiana leveszi magáról a nyakörvet és meglép a cellájából, majd Rygel szobája felé veszi az irányt, ahol a varangy megkötözve hever. Alkut ajánl neki, ő kiszabadítja, és Rygel elmehet megölni Durkát, addig Chiana belóg a transzporterhangárba, és meglovasít egy modult. Rygel látszólag belemegy, ám mikor a lány kiszabadítja, azonnal értesíti a többieket a szökésről.

Az egész legénység Chiana felkutatásába fog, Durka figyelmezteti Aerynékat, hogy valakinek a vezérlőt is őriznie kéne, mert Chiana bármire képes lehet, akár még az irányítás átvételére is. Crichton járőrözés közben rábukkan Salis holttestére, úgyhogy most már mindenki komolyabban veszi a lány keresését. Aeryn és Rygel a vezérlőbe mennek, ahol kisvártatva felbukkan Durka is. Pityereg egy kicsit, Salis nem halhatott meg, brühühü, aztán lekapja a fegyvert Aeryn övéről, és pár ügyes rúgással leteríti a hynerit és a szebésait is, majd ő veszi át az irányítást a Moya fölött. A Pilóta akadékoskodik egy sort, de Durka csak belelő a holokivetítőbe, vagy mibe, mire a Pilótának az egész hajóval megszakad a kapcsolata. Ez olyan lehet, mint mikor a filmekben szétverik a monitort, amitől az egész számítógép bekrepál.

Durka egy késsel ügyesen lenyiszálja a haját pár millisre. Épp végez, mikor Rygelék magukhoz térnek, és Aeryn neki szegezi a kérdést: ő ölte meg Salist? Durka sejtelmesen mered rá, aztán felhívást intéz a legénységhez: ő a Moya új kapitánya, a két túsz marad, a többiek húzzanak innen, amilyen gyorsan csak tudnak. D’Argo egy szervizjáraton próbál bejutni a vezérlőbe, ám Durka észreveszi, és bezárja a luxánt, majd addig babrál a konzolokon, míg be nem indítja a csillagkitörést. A folyamat elkezdődik, ám hamvában is hal, mivel a vemhessége miatt a Moya nem képes ilyen gyorsan újra csillagkitörést végrehajtani. Durka erről nem tud, úgyhogy ultimátumot intéz a legénységhez: intézzék el, hogy működjön a csillagkitörés, különben a túszoknak vége.

John megtalálja Chianát az egyik raktérben, ám mielőtt előédesgethetné az árnyékok közül, Durka megunja a várakozást, és belekezd a kínzás előkészítésébe. Már kis híján felforrósodik a hangulat, illetve Aeryn is, mikor Rygel belekezd abba, amihez a legjobban ért: a pofázásba. Elmondja Durkának, hogy lehet, hogy hosszú ciklusokon keresztül kínozta őt, de sosem sikerült megtörnie, és ha most meg is öli, Rígel csak röhögni fog, mert az lesz az utolsó gondolata, hogy Durka újabb száz évet tölt majd Lucius Malfoy séróval, nyálát csöpögtetve, mivel a Moya a vemhessége miatt nem képes a csillagkitörésre, mielőtt ideérne a nebari anyahajó. Durka azonban másként gondolja. Végül Chiana csak előbújik, és annak rendje, s módja szerint likvidálni is akarja Crichtont, aki azonban nem hagyja magát. Gyorsan legyűri a lányt, aztán alkut ajánl neki, segíteniük kell egymáson, és akkor mindenki jól jár.

Chiana, John terve szerint, felkeresi Salist, és úgy tesz, mintha segítséget ajánlana. Azt tanácsolja, öljék meg a leviatán magzatát, aztán csillagkitöréssel tűnjenek innen. Mivel Durkának már eleve ez volt a terve, ezzel nem elégszik meg, ám rögtön felkelti az érdeklődését, mikor Chiana megemlíti, hogy hiába tartják minden idők egyik legnagyobb stratégájának Durkát, ha egy leviatán ilyen könnyen be tudja csapni. Durka ugyanis a Moya által megadott helyre indult el a magzathoz, ám Chiana szerint azt nem fogja ott találni, ő azonban tudja, hogy hol van. Elcsalja Durkát egy teremhez, ahogy John lesben áll, hogy lecsapja a félszeműt, csakhogy Durka átlát a terven, majdnem lelövi Chianát, aztán lelép. A hangár felé veszi az irányt, a nebari űrhajóra, ahol beélesíti a fegyvereket, hogy egy lövéssel lerendezze az abortuszt. A Pilóta próbálja bezárni a hangár ajtaját, de nemigen megy neki, közben Crichton stáhljuditosat játszik, és kevergetni kezdi Rygel kristálybombájában a cuccokat.

Egy ügyes robbantással kinyitja a külső ajtókat, és a nebari gép lökhárítóját is behorpasztja kicsit, épp csak azt nézte el, hogy ha a külső ajtó kinyílik, miközben a belső is nyitva van, kicsit nagy lesz a cúg. Majdnem kiszippantja őt a vákuum, de a Pilótának az utolsó pillanatban sikerül bezárnia az ajtókat, Durka gépe pedig kizuhan a leviatánból. Értitek, zuhan! Vákuumban… Na, mindegy. Durka is csatlakozik a külön, magas rangú békefenntartó tiszteknek alapított „Crichtont legszívesebben kibelezve, ezüsttálcán szeretném látni” klubhoz, ám John csak nevet a fenyegetőzést hallva, és meghagyja Durkának, hogy adja át üdvözletét a nebariknak, ha rátalálnak – ha rátalálnak egyáltalán… Valamivel később Zhaan megpróbálja ellátni Chiana sérülését, de az rosszabb, mint egy hároméves gyerek és egyfolytában nyavalyog. Végül elhangzik a kérdés: Chiana a hajón maradhat-e egy tetszetősebb (és tehetősebb) bolygóig, vagy átadják őt a nebariknak. John biztosítja, hogy maradhat, feltéve, ha betartja a szabályaikat. Ezen kívül szeretne tudni még valamit, konkrétan, hogy hol volt Chiana, mikor Salist meggyilkolták. Chiana nem felel, csak mosolyog, ám mikor Crichton távozik, arcáról lefagy a vigyor, és komoran mered maga elé.

D’Argo: Legyőztetek egy békefenntartó űrhajót. Hány cirkálótokba került?
Salis: Nincsenek cirkálóink. Az egyik közönséges űranyahajónk foglalta el a Zelbiniont. Pontosan olyan, mint ami értünk jön.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2011.07.04. 11:30:07

Chiana jó karakter ezzel a sokszor kamaszlányos szertelenségével, meg a folyamatosan a plafont verdeső libidójával.

"Ez olyan lehet, mint mikor a filmekben szétverik a monitort, amitől az egész számítógép bekrepál."
De hisz pont ez történik, csak idegen monitorral és nem verés, hanem lövés miatt.

Tipca 2011.07.04. 12:27:25

@Llew: való igaz :D

Chiana az egyik legjobb karakter a sorozatban, és pont azt néztem, hogy innentől kezdve kezd igazán beindulni a sorozat, és sokkal több a "jó" epizód, mint az "elmegy".
süti beállítások módosítása