Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Médium 1x05 - Betegségben és házasságtörésben

2011. június 30. 15:00 - pukkpapa (törölt)

Allison és Joe szeretkeznek az ágyban, megy a zene is, a hangulat száz százalékos. Allison a nagy hévben ráfekszik valamire, egy rendőrsapka az, ez kicsit zavaros. Körülnéz, és rájön, hogy akivel éppen csinálja, az nem Joe, hanem egy vadidegen rendőr. Plusz, nem is az ágyban vannak, hanem egy koporsóban, éppen a temetés közepén tartanak. Ki maga? Miért, maga ki? Hol van Joe? Ki az a Joe? Szűkös a koporsó, a zsaru meg valami keményen fekszik. Egy pisztolyon, ami nem az övé. A pasi aggódik, nem akar ezzel az úr színe elé menni. Egyébként ha már szó esett Joe-ról, Allisonnak meg kell tudnia róla valami fontosat: Ausztrália. Azzal a zsaru útjára bocsájtja a nőt, most már felébredhet, mindent megtudott, amit kell. Allison nem ért semmit, mi sem, nagy itt a baj.

Joe reggelit készít a lányoknak, Ariel nem akar tojást, mert van benne egy bigyó, biztos egy halott csirke! Megérkezik Allison is, kíváncsi rá, hogy kivel beszélt reggel Joe a telefonba. Senkivel. Bridgette azt mondja, Biop-pal! Ki az a Biop? Bridgette nem tudja, de apa azt mondta, Biop, Szia! Biop, szia… Allison értelmez, biopsziád lesz, és nem szólsz?! - gurul be. Bemennek a hálóba veszekedni, Joe szerint semmiség, Allison aggódik, egyáltalán miért kell a vizsgálat? Joe hátán van egy nagyon gyanús szemölcs. Allison látni akarja, Joe hasra vetődik, a kiütés Ausztrália alakú. Ajjajj.

Allison otthon tévézik, ma nem hívták be az ügyészségre. A híradóban egy közelgő tárgyalásról beszélnek, a védelmet kérdezik: kiderül, hogy a vádlott egy tiszteletnek örvendő polgár, biztos, hogy nem ő Pulaski rendőr gyilkosa, hiszen a gyilkos fegyver sincs meg. Megmutatják Pulaski képét, az a férfi az, akivel Allison álmodott! Ugrunk a tárgyalásra, a védelem a fegyver hiányára támaszkodik, nincs bizonyíték. Allison halkan beoson, és elmondja Devalosnak, hogy talán tudja, hol a gyilkos fegyver. Devalos erre a tárgyalás elnapolását kéri. Az irodájában folytatják a beszélgetést, a férfi kicsit vonakodik parancsot kérni a sír felbolygatására, mert hát mégiscsak egy álomról van szó, de végül ráveszi magát.

Allison elindul haza, mikor elmegy mellette egy Ausztrália feliratú furgon. Ez felkelti az aggodalmát, annyira, hogy inkább a jósnőhöz vezet, akit még az első ügyénél ismert meg. Válaszokat akar a férjével kapcsolatban. Oké, a látnok először is leszögezi, hogy ha most lát valami rosszat, az nem azt jelenti, hogy kipusztul a Föld, lehet csak egy rossz nap is, vagy bármi. Aztán koncentrál, jajj, hát az a biopszia semmiség! Allison megnyugszik, de észrevesz valamit a nő szemében. Az asszony nem mondott el mindent… Ígérgeti, hogy nem is fog, kis vita, végül kiböki: valami válság közeleg Allison házasságában. Hú, de sejtelmes.

Allison otthon várakozik. Joe késik. Sokat. Végre hazaér, de csak annyit mond, sokáig bent tartották. Allison előveszi a gyilkos nézését, hajjajj! Dühös, mert Joe nem szólt, veszekednek, Joe inkább elmegy tusolni. Kilenc után sosem szokott, akad ki Allison. Joe sajnálja, legközelebb kérvényt nyújt be. Allison később lenyugszik és belátja, hogy hülyén viselkedett, bocsánatot kér. Semmi gond, Joe a békét szexszel akarja megpecsételni, előjáték alatt Allison munkájáról kérdezgeti a nőt. Allison nem akar erről beszélni, bevágja a durcit, Joe-nak itt lesz elege, inkább alszik. A válság megkezdődött, az oka eddig egyszerű: Allison.

Másnap Joe nadrágjából kiesik egy névjegy: a titkáráé, Kelly Charles-é, rajta egy otthoni számmal. Allison aggódni kezd, mi van, ha Joe megcsalja? Pulaski koporsójának felbolygatása alatt is ezen rágódik, közben a rendőrök megtalálják a sírban a gyilkos fegyvert. A védőügyvéd dühöng a sajtó előtt, szerinte a vád nem tudott mivel előállni, hát kreált egy bizonyítékot. Devalos szerint az ügyet ezzel már meg is nyerték, Allisonnal ünnepelnek, aki hirtelen kap egy idézést a bíróságra, tanúskodnia kell. Devalos szerint ez csak időhúzás a védelemtől, Allison mégis aggódik kicsit. Otthon ráadásul Joe is telefonál, késni fog. Allison Kelly névjegyét bámulva idegeskedik, aztán felhívja Joe-t. Egy női hang szól a kagylóba. Jaj. Az este lehet még rosszabb, Allison arról álmodik, ahogy Joe szorosan ölelget egy nőt.

Másnap reggel Allison Devaloshoz készülődik, Joe is vele ébred, azt az inget akarja felvenni, amit a neje vett neki. Allison ideges lesz, Joe, nem érti, mi a baj. Semmi, Allison csak szeretné tudni, miért szereti meg hirtelen azt az inget, amit utált. Joe csak most jött rá, milyen divatos, Allison megérti, ettől függetlenül még mindig nagyon mérges Joe-ra. Devalos behívja, rossz hírei vannak: Allisont főtanúként jelölték meg a tárgyaláson. Az történt ugyanis, hogy mivel álmokra nem alapozhat bírósági kérvényt, Devalos egy névtelen fülesre hivatkozott, forrásnak pedig Allisont jelölte be. A védelem valószínűleg rájött arra, hogy mivel segít Allison az ügyészségen, és ezzel akarja sarokba szorítani őket. A lényeg tehát, hogy hazudnia kell majd a bíróságon. Allison ledöbben, ezt erkölcsileg nehezen tudná lenyelni, át kell gondolnia.

Allison ideges, hívja Joe-t, aki ma is késni fog, de Allisonnak elege van, a férjét akarja! Este van, Joe tehát hazajött, Allison elmeséli, hogy hazudnia kell a bíróságon. Joe nem érti, és? Allison kiabálni kezd, hát nem hazudhat csak úgy bibliára tett kézzel, ezzel megtagadja önmagát és azt is, ahonnan a képességei jönnek! Joe is megemeli a hangját, ez most nem csak Allisonról szól! Nem mondhatja el, hogy látnok, mégis milyen hatással lenne ez a lányukra, vagy a munkájára? Tényleg annyira jó lenne, ha az esti híradó a DuBois családról szólna? A telefon közben már percek óta csörög, Allison felveszi. Kelly az. Joe beszél vele, a beszélgetésből rögtön kiderül, hogy Kelly egy férfi. Nem ő a válság, hanem a tárgyalás, döbben rá Allison. Joe nem érti, Allison összefoglalja: ha holnap tényleg az államra felesküdve kell hazudnia mindenki előtt, a minimum az, hogy a férje ott ül vele az első sorban!

Tárgyalás, a védelem képviselője, Larry Watt megkezdi Allison kihallgatását. Nos, Mrs. BuBois, mit csinál ön az ügyészségen? Szabadúszó tanácsadó. Van jogi végzettsége? Nincs. Mióta dolgozik az ügyészségnek? Két hónapja. Ühümm. Watt ezután bemutatja a parancsot Pulaski sírjának feltárásáról, ahol Allison van megjelölve a névtelen tanú forrásaként. Személyesen találkoztak a tanúval? Igen. Aha… tehát egy névtelen szemtanú személyesen Allisonhoz megy, egy ismeretlen tanácsadóhoz, aki alig két hónapja van az ügyészégen, hogy elmondja neki, hol a fegyver, ahelyett, hogy a kerületi ügyészt keresné fel vagy egy rendőrt vagy bárki mást. Ennek így nincs értelme, Watt választ akar: mit csinál Allison igazából az ügyészségen? Miért olyan különleges, mit csinál igazából, ki Allison DuBois valójában?

A feszültség nő, mindenki bámul, Allisonon a világ szeme. Nem egy Adam Humpreys, feleli váratlanul. A bíróság értetlenül néz, Watt elsápad, közelebb hajol Allisonhoz. Mit mondott az imént? Allison megismétli, ő nem egy Adam Humpreys, aki letette a férfi helyett az államvizsgát, és nem is Dean Gardner, akit a múltkor lefizetett egy ügyében a hallgatásáért, és legfőképp nem Shannon Leel, akivel a feleségét csalja. Watt szóhoz sem jut, végül a bíróság felé fordul, és csak annyit mond, végzett a tanúval. Huhh, Allison felsóhajtat, ezt megoldotta.

A tárgyalás után Allison és Joe étterembe készülődnek, mikor a férfi hívást kap: az orvosa az, megjött az eredmény, a biopszia negatív lett. Hurrá, az étteremben minden felhőtlen, azaz majndem minden. Allisont még mindig zavarja az álma, amiben Joe egy másik nőt ölelgetett. Azt mondogatja, biztos csak sima rémálma volt, nem jövendölős, erre egy másik asztalnál meglátja a nőt a jelenetből. A lány a barátaival eszeget, mikor hirtelen egy olivabogyó akad meg a torkán. Joe időben kapcsol, odarohan és hátulról átszorítja a nőt, próbálja kinyomni belőle a bogyót. Pontosan úgy néznek ki, mint Allison álmában voltak, nahát. Az oliva a földön landol, minden rendben, Joe mosolyogva visszamegy az asztalhoz. Allison megnyugszik, a nap meg van koronázva, hát ja, ez egy igen jó rész volt.

Címkék: médium
8 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doris78 2011.06.30. 17:11:22

Hmm,erről a részről legmeghatározóbb emlékem, hogy végig azon izgultam, csak meg ne csalja Joe Allisont... :

pukkpapa (törölt) 2011.06.30. 17:21:15

Ez a rész volt kb. a harmadik, amit legelőször láttam a sorozatból, de már most nem tudtam elképzelni Joe-ról, hogy megcsalná Allisont. Hiába próbálkoztak a készítők, Joe-ról már ránézésre is meg lehet mondani, hogy nem az a félrekefélős típus.

doris78 2011.06.30. 17:34:07

Igen, én is csak az első évadban aggódtam emiatt... :-)
Azért lesz még pár alkalom a hét évad során (egyébkén nem sok), hogy belengetik ezt a lehetőséget, de később már én sem láttam realitását.

És ezzel el is jutottunk oda, hogy ok, remekül nevelik a gyerekeket - de könyörgöm ennyire csodálatos a házasságuk is... :-)
Joe túl tökéletes férj ahhoz, hogy igaz legyen.

pukkpapa (törölt) 2011.06.30. 17:44:55

Én még mindig el tudom képzelni, hogy létezik valahol egy hasonló család (éjjeli riogatás meg látomások nélkül). Nem olyan lehetetlen azért :)

doris78 2011.06.30. 17:51:51

Én meg maradok annál a megfogalmazásnál, hogy SZERETNÉM HINNI, hogy van :-)

pappagiv 2011.06.30. 21:47:13

@doris78:

Azért nekik is vannak veszekedéseik (Joe mindig racionalizálni igyekszik Allison álmait, stb.). Szerintem ezzel ellensúlyozzák az írók, hogy ne tűnjön valóságtól elrugaszkodottnak a "túl tökéletes" házasságuk.

doris78 2011.07.01. 06:33:47

@pappagiv:
Én ezekkel a veszekedésekkel együtt is tökéletesnek érzem a házasságukat. :-)

pukkpapa (törölt) 2011.07.01. 09:07:33

@pappagiv: Igaz, veszekednek, néha nem is keveset, de ez még belefér, alapból jól megvannak.

Sőt, igazából felőlem ülhetnek békességben évekig is, amíg az ilyen profi realizmussal van ábrázolva (ebben a színészeknek is nem kevés szerepük van). Ritka ilyen normális családot látni képernyőn.
süti beállítások módosítása