Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 2x12 - Kölcsönkapott idő

2011. május 06. 13:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: Borrowed Time
 

A Crash-ben biliárdoznak a srácok, Alec mindenkit lealáz és ettől csak még nagyobb lesz az arca. Sorra kérdez mindenkit egy újabb kör reményében, és bár figyelmezteti Max, hogy nem szeretik a nagyképűeket, tesónak hiába beszél. Sketchy-n a sor, aki szintén nemet mond, hisz' így is már egy csomó pénzzel tartozik. Alec engedményt is ad, miszerint kezdhet a másik, vagy ő csak balkézzel játszik, vagy bekötött szemmel, míg végre Logan igent mond. Kezdhetek? És kezd. Nem is akárhogy. Alec már most húzza a szemöldökét, sejtve a nem túl vidám véget és ezért pszichikai hadviselésbe kezd, szavakkal zavarja meg Logant, aki később visszaadja a kölcsönt, még egy kis trükközés is belefér – Alec emberére akadt, fizethet is rendesen. Mindenki örül, kivéve Cindy-t, Max pedig sörrel kínálja Logant, megünneplendő a győzelmet, de egyből el is komorulnak, mert… lehet, hogy a férfi hozzáért a lány kezéhez, miközben elvette a korsót? Amúgy ez nem is lenne baj, de ők ugyebár nem egy átlagos pár a halálosvírus-mizéria miatt, épp ezért Max még akkor sem nyugszik meg, mikor kiderül, hogy nincs baj, inkább otthagyja szerelmét, mert nem akar kockáztatni.

Ezalatt a helyi roncstelepen záróra van, Tulaj azon sajnálkozik vérszomjas őrző-védő kutyájának, hogy egyre nehezebben megy az üzlet, már az italos dobozok préselése sem éri meg. Ezek után talán meg sem lepődünk, hogy a kutyuli a kitömött állatok családjába tartozó példány. Hirtelen neszezés zavarja meg az elmélkedést, mire Tulaj felkapja a puskáját és a lámpával elindul a hang irányába, míg végül megtalálja a zaj forrását, de ennek annyira nem örül, mert egy sárkányszerű lény valami trutymóval jól leköpi és ráadásul el is hurcolja a testét, most már csak kiabálás és jajgatás hallatszik.

Max Nagytesónál ül 'Joshua Numero 1' előtt és próbálja kibogozni a formulát, amelyet még Labor-patkány próbált összehozni a Max-vírus ellen. Arra jut, hogy a DNS-reprodukálás megakadályozása lehet a kulcs, így a vírus sem tud szaporodni, de elméletét igazolandó, beszélni akar egy szakemberrel. Elmegy Laboros Barátjához, aki szerint még akár működhet is a dolog, ha a pontatlanságokat kiigazítja, csak egy kis vérminta és 20 ezer dollár kell neki. Hm, talán mégsem igazi barát. Cindy szerint ennyi pénz végülis nem nagy ár azért, hogy Max és Logan ne csak távolról imádják egymást, a lány el is határozza, hogy megszerzi a pénzt, még ha a lelkét is kell eladnia az ördögnek. Kezdi azzal, hogy Alec segítségét kéri, mert a Star Wars 7. epizódjáért (!;-)) sokat fizetnének, a Fox-nál tartják a Lökés miatt leállított forgatás egyetlen kópiáját, de kétemberes a meló. Alec elvekről beszél, de csak addig, amíg meg nem hallja azt a számot, mely a része lenne a buliból.

Vacsihoz készülődés családi idillben: Apa a konyhában öblöget, Anya undorodik, Nagylány nyafog, mert vegetáriánus, Kisfiú nyafog, mert pizzát enne, Anya nyafog, mert a gyerekek nyafognak és azért is sült lesz, Apa könyörög, hogy valaki ölje már meg. Ebben a pillanatban kintről ordítás hallatszik, valami repül, a betört ablakon keresztül Apa arcába kap valami trutyit, majd benyúl két sárkányszerű mancs és magával viszi Apát. Vigyázzunk, mit kívánunk!

Max alaprajzokat mutogat Alec-nek, miközben ismerteti a tervet: őrök, váltás, kihasználjuk, bemegyünk, kijövünk, öt perc és kész. Ehhez képest bent ragadnak egy kis lyukban, mert valahogy nem úgy megy a váltás, ahogy kellene és bár Alec szerint simán elbánnának a két őrrel, Max nem díjazza az ötletet, mert megnyomnák az emberek a néma riasztót és az nem lenne jó. Így viszont van idejük beszélgetni. Alec kilogikázza, hogy Max tuti a vírusölőre gyűjt és valójában nem tetszik neki az ötlet, hogy csak azért van itt, hogy Max izélhessen, de ha már témánál van, nem is hagyja annyiban, mert-ugye-azért-legalább már megtörtént a dolog a vírus-dolog előtt, ugye? A lány kínosan válaszolja, hogy igazából még nem, mert valahogy sosem alakult úgy. Alec megértő – egy év alatt sem, napersze.

Még szerencse, hogy eljött a váltás ideje, így indulhat az akció. Laboros Barát megkapja a részét, Max pedig a szuriját; az ellenszer hatástalanítja a vírust egy kis burkot vonva a sejtek köré, ahogy azt a mikroszkóp alatt a lány is láthatja. Max örül, hogy meggyógyult, ám ez az öröm kissé korainak bizonyul. Miután a férfi is megnézi az eredményt, változik a lelkesedése, ugyanis a vírus mutálódik és átrágja magát a protein-héjon. Joshua szavaival élve, tényleg szemét vírus ez! A lány első kérdése az, mennyi ideig tarthat a hatás, de a válasz nem pontos, talán 13-14 óra, csak az biztos, hogy 12-nél nem kevesebb.

Egy óra már el is múlt, mikor Max kopog Logan ajtaján és felteszi a hipotetikus kérdést, mi lenne, ha a vírus egy ideig nem fertőzne. Logan belemegy a játékba és visszakérdez, attól függ mennyi az annyi, mire a lány előveszi a kis visszaszámlálót és bemondja a pontos időt: 10 óra 50 perc. Mármint, ami még hátravan. Logan rájön, hogy akkor Max nem viccel, ám ahelyett, hogy egymás nyakába ugranának, folytatják az elmélkedést, hogy sok, vagy kevés-e ez az idő, meg hogy jól ki kellene használni, de aztán végül csak eljutnak addig, hogy legalább egymás kezét megfogják…

… a csók előtt viszont Max leáll és mondván, hogy tökéletes akar lenni Logan számára, meg amúgy is, ha eddig vártak, akkor legalább minden legyen tökéletes. A férfinek a tökéletesen elkapkodott jobban bejönne, de ő rendesfiú, úgyhogy… el sem ámul Max varázserején, ugyanis a lány előkap egy üveg bort, hogy kezdjék ezzel, de vajon honnan vette, mikor ott álltak egymás előtt, kézenfogva…?...

Alec a Crash-ben iszogat egyedül, de csak amíg Asha-t rá nem bírja, hogy csatlakozzon hozzá, inni fog úgyis, főleg, ha meghallja a legújabb hírt a Max-Logan duóról. Miközben már a sokadik pohárnál tartanak, szóba kerül, hogy vajon mit is csinál éppen a szerelmespár. Asha szerint Logan romantikus és biztos vacsit főzött, gyertyákkal és borral körítve (és tényleg, miközben Max az 'Alec-kel-a-kislyukba-szorultunk' sztorit meséli), amelyre Alec persze bólogat, de azt is észrevételezi, hogy azért Asha ennek nem igazán örül, hisz ő is a férfit akarja és visszasírja azokat a napokat, amikor még Logannel együtt küzdöttek az igazságért - Max újrafelbukkanásáig. A lány csak annyit mond, hogy a férfi mindig is Maxre gondolt, sosem hitte el, hogy az meghalt és most még a vírus sem választotta el őket, ez bizony az igaz szerelem. Alec persze szkeptikus, hisz' még ki sem mondták a szeretlek szót, Max nem a szavak embere, Logan meg emailben küldené el, bezzeg ő… a mának él, merthogy az élet csak kölcsönkapott idő, ki kell használni a lehetőségeket, ő bizony kimondja, amit gondol. Egyből szobára is hívja Asha-t.

Joshua újabb művén dolgozik éppen, amikor véletlenül elolvassa a festékes dobozra írt figyelmeztetést, miszerint nem kellene azt zárt térben használni, mert egészségkárosító hatása lehet, úgyhogy már kint is van a tornácon, biztos, ami biztos. Nem sokáig élvezheti a friss éjszakai levegőt, mert valami bűzlik. Elindul a csatornába, ahol a lépcső mellett megtalálja a csöveket borító trutyit és már meg is van a diagnózis: Nyálköpő. Követve a szagot, valahol a városban mászik a felszínre, míg egy sikátorba érve, meg is támadja ez a sárkányszerű izé és le is köpi, majd fogja a mellette álló embert és elinal. Joshua szerint ez pedig nagy bajt jelent.

A szerelmesek már a táncnál járnak és éppen mondanának egymásnak valamit, amit már régóta akarnak, amikor Joshua is tanúbizonyságot tesz kiváló időzítési képességéről: betoppan, közli, hogy egy Nyálköpő járkál közöttünk és embereket bánt, Max és Joshua elintézi, ez a terv. Max kétségbeesetten kérdezi, hogy nem várhat-e ez a dolog pár órát, de Nagytesó nem arról híres, hogy egyből kapcsoljon, így Logan vet véget az egésznek, mondván, ha ez a valami tényleg embereket bánt, akkor nincs más hátra, mint előre.

Alec betessékeli Asha-t a lakásba. Miközben valami ital után néz, a lány ledobja az egyik cipőjét, ásít egy hatalmasat, így mire Alec odanéz, már be is dobta a szunyát. A srác mondhatná, hogy minek iszik, aki nem bírja, de inkább leveszi a lány másik cipőjét és betakarja. Mármint a lányt. Mármint egy takaróval.

Eközben Loganék azt próbálják kitalálni, merre lehet az Izé. Joshua háza és a sikátor közti területet kellene átfésülni, de az egyrészt bazinagy, másrészt Joshua nem mászkálhat, Max egyedül kevés, ezért talán kérhetné Alec segítségét. Logan bólogat, majd megcsókolja a lányt, aki elindul és percenként nézi az óráját, Alechez is úgy ront be, mint aki nagyon siet. Azon elcsodálkozik egy kicsit, hogy Asha-t találja az ágyon, de mikor előkerül a srác, már csak a Nyálköpő érdekli, meg hogy megtalálják. Útközben egyébként az is kiderül, hogy a Manticore arra használta ezeket a szerzeteket (merthogy többen is vannak), hogy szag alapján találják meg a célpontokat (mi lett a kutyákkal – azon kívül, hogy néha festegetnek?).

Alec személyesebb témára is rátér, úgy mint Asha és ő micsoda időzítés, aztán rákérdez Maxre és Loganre, hogy' érzik magukat most, hogy a vírus már nem állhat közéjük, de Max csak annyit mond, hogy menjenek le a csatornába. Már másznának le, amikor megcsörren Alec mobilja, Logan a lányt keresi. Miután tisztázták, hogy még (már csak) 8 órájuk maradt, elmondja a férfi, hogy beszélt Sunggal, aki említette a másik esetet (Apu) és még kapcsolatot is talált azzal, akinek elrablását Joshua látta a sikátorban, mégpedig egy fogorvost, mindkét áldozat nála járt a támadást megelőző napokban. A Manticore valaki olyat keres, akinek rosszak a fogai? No mindegy, Maxék folytatják a csatornában, Logan meg még utánanéz valaminek, Joshua lapuljon meg, talál kaját a hűtőben. Talált. No, ezután Logan már tuti nem fog.

Ő inkább a fogorvosnál néz körül, miközben persze lehetne álmai asszonyával is. Aki éppenséggel a csatornában tölti az időt Alec-kel. A srácnak már feltűnik, hogy Max állandóan az órát nézi, de a lány ismét csak eltereli a szót – most éppen Asharól kérdez, hogy akkor ők most járnak? 'Nem' a válasz, pedig egy duplarandi milyen szórakoztató lehetne.

Logan talál valamit, tárcsázza Maxéket, de mivel a csatornában nincs térerő, csak üzenetet tudna hagyni, hogy sejti már, mire gerjed az Izé, miközben gyanús hangokat hall, mi meg Izé-mancsokat látunk. Mikor Logan is rájön, hogy a hang nem a telefonból jött, hanem közelebbről, nem lennénk a helyében.

6:43. Alec már nagyon unja a banánt, mikor végre találnak valami nyomot; felmásznak a felszínre, a roncstelepen kötnek ki, ahol Max javaslatára szétválnak. Alec elindul az egyik irányba, ahol pár lépés után már kap is egy adag trutyit a szeme közé. Max megy a másik irányba, miközben előkapja a telefont, látja a nem fogadott hívást, tárcsázza Logant és már hallja is a csengetést. Igen ám, de nem csak a telefonból, hanem a közelből is. Elindul a roncsok között, míg végül az egyikben megtalálja az eszméletlen férfit, valami megszáradt-nyúlós vacakkal betekerve. Próbálná kinyitni a beragadt ajtót, de hangot hall a háta mögül és már ő sem tud kitérni a trutyi elől, mi viszont megcsodálhatjuk Miszter Nyálköpőt életnagyságban.

Max arra eszmél, hogy őt is odanyálkázták a kocsiba Logan mellé, a hátsó ülésen pedig Alec kukucskál ki a ragacsból, miközben a többiek is éledeznek szerte-szana, segítségért kiabálva; mielőtt visszajön az Izé, jó lenne elmenekülni, nem akarnak meghalni. Alec mindenkit megnyugtat, hogy a Nyálköpő igazából növényevő, maximum kedvtelésből öl, kösz. Logan közben elmondja elméletét, miszerint az orvosnál talált egy kevlar nevű anyagot, amit a doki a fogtömésekhez használ, de ez használatos többek között a golyóálló mellényeknél is, vagyis valószínű, hogy katonák keresése volt a cél. Najó, de ki lesz, aki kiszabadítja őket? Max első jelöltje Joshua, akit Logan leszavaz azzal, hogy neki a lakásban kellett maradnia…

…ahol egyébként olyan disznóólat csinált Nagytesó, hogy Logan egészen biztosan sírva fakad majd, ha meglátja. Kaja utáni szundiból ébredve Joshua viszont azon csodálkozik, hogy sehol senki.

Közben a ragacsban Alec elkezdi az ujjal mutogatást -mármint képletesen szólva-, hogy Max a hibás, miatta ülnek itt, Max szerint viszont ez csak az élete, túl nagy elvárás és remény volt ez az egy éjszaka, Logan viszont ráébred, hogy igazából ez sehogy sem lett volna elég. Alec most érti meg, hogy a vírus-veszély még nem múlt el.

Joshua szag után megy a Nyálköpő után, akárcsak egy nyálköpő, de hát végülis ő meg kutya, szóval… na mindegy, eljut a roncstelepre, ahol megtalálja a csapatot. Felrántja az ajtót, mint Szupermen, kiszabadítja Maxet, mindezt épp időben, ugyanis hallani, ahogy az Izé közeledik. Kiderül, hogy a telefon is kevlarból van, azt használja csalinak a lány, miután azért egyet-kettőt jól behúz a szörnynek. Miután sikerül becsalni egy kocsiba, bezárja oda és a daruval felhúzza egy kis magaslati levegőt szívni, az Izé morogva dugja ki a fejét az ablakon, de biztos tetszik majd neki a kilátás.

Már világosodik, mikorra befejezik a mentőakciót és mindenkit ragacstalanítanak. Nyálköpő is leszállt a magasból, sőt olyannyira jól érzi magát, hogy a Tulaj már kezesbárányt házőrzőt csinált belőle, Alec-nek bőszen magyarázza, hogy itt a roncstelepen majdnem mindenben van kevlar, biztos azért jött ide az Izé, szóval remekül meglesznek, sőt, a nyála olyan, mint a szilikon, ami jó pénzt ér.

2 perc. Logan egy roncsban ül, Max csatlakozik és hallgatja a férfit, aki elmondja, hogy a Manticore megtámadása után, mikor azt hitte, elveszítette Maxet, hazament és csak ült napokig, mozdulni sem tudott és ezt érzi most is, nem folytathatják ezt tovább. Max ugyanígy érez, de Logan folytatja és kiderül, hogy ő másképp gondolja (így, másfél év(ad) után végre megvilágosodott - jobb később, mint soha): ennyi ideig csak kerülgették egymást, félve attól, hogy megvallják egymásnak az érzéseiket, vagyis el-vesz-te-get-ték az utóbbi hónapokat. Ha visszakapnánk azt az időt, mindent másképp tennék. Ebben a pillanatban csipog az óra, ez ennyi volt. Logan maga elé bámul egy kicsit, de aztán mégis inkább a tettek mezejére lép és megcsókolja a lányt, majd kiszáll a kocsiból, de mielőtt elindulna, kimondja. Szeretlek, Max! A lány viszont már csak a hűlt helyének válaszol, sírva. Én is szeretlek.

 

Címkék: sötét angyal
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekhalal21 2011.05.07. 09:55:11

Sajnos Max-nek nem úgy sikerült ahogy akarta volna.
süti beállítások módosítása