Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Sötét angyal 2x11 - A Berrisford megbízás

2011. április 29. 11:00 - teardrops

Eredeti epizódcím: The Berrisford Agenda
 

Max jó kis perpatvarra érkezik a Jam Pony-ba, mint kiderül, két futárlány veszett össze. Naná, hogy pasi van a dologban és Alec nem is titkolja sokáig, hogy bizony miatta tört ki a háború, mert mindkettejükkel kavart egy kicsit. Normal próbálja szétválasztani a feldühödött lányokat, elég meggyötörten jön ki végül a szobából, de legalább mindez megerősíti abban, hogy a munkahelyi kapcsolatokat továbbra sem engedélyezi. Mintha ez számítana bármit is. Mindenesetre 'mindenki menjen a dolgára!' felkiáltással osztja is a melót, Max is kap egy adagot. Cindy közben vigasztalni indult és úgy tűnik sikeres volt a ráolvasás, mert Alecet hívja, hogy a lányok beszélhessenek vele. A srác viszont felméri a terepet és inkább Maxet kíséri el. Útközben persze egyfolytában az egyéni filozófiáját ecseteli, sőt, annyira belemerül, hogy amikor megérkeznek a címhez, egy hatalmas villához, még a bicikliről is leesik fékezés közben. Csak akkor eszmél, amikor Max megkéri, csengessen. A csengőre nézve régi képek villannak fel a múltjából, jólfésült imídzs, egy lány, valami robbanás, meg lézersugár a szembe, meg valamiféle célpontot és fedősztorit emlegetnek... Alec egyre feszültebb, már indulna is, hisz' úgysem jött ki senki. Max hiába mondja, hogy ilyen helyen fél évszázad, mire elérnek az ajtóig, a fiú fogja a csomagot, bedobja a kerítésen és már árkon-bokron túl jár. A kamera pedig elkezdett irányba fordulni…

Max és Logan éppen késében vannak, Joshua-hoz készülnek, az első vacsorára. Útközben a lány jól kidühöngi magát a munkahelyi kavarodáson, melyet Alec okozott és a lányok kilépése, nem is érti, hol tanulhatta Alec ezt a viselkedést (Logan ugyan megemlíti a tenyészpár-projektet, de a lány szerint az egészen más), de aztán áttér a következő témára, mely Logan felkészítése a Nagytesóval való találkozásra. Ez persze felesleges, hisz' Logan miért is csodálkozna a félig kutya félig ember vendéglátón és az ő egyedi evési szokásain, meg is nyugtatja a lányt, hogy majd a részvényopciókról faggatja, az biztos bejön. Mosoly. Nagytesónak Cindy segít a készülődésben, mire odaérnek a vendégek, minden tökéletes. Logan fehérborral érkezik, mert az megy mindenhez. Aztán mosolyog egyet a menün: sajtos makaróni és mini hot DOG. Max viszont már kevésbé örül, amikor kiderül, hogy az ötödik teríték "gazdája" nem más, mint… Alec.

Kedélyes beszélgetés vacsi közben: Logan leragad az időjárásnál, Joshua viszont egyből a lényegre tér és a "szemét vírusnak annyi?" kérdés tolja Logan arcába, aki zavarában végül nevetve megnyugtatja Nagytesót, hogy igen, próbálkoznak és reménykednek, Cindy helyretesz mindenkit, hogy szexről és politikáról nem beszélünk evés közben, Max pedig cukkolja Alecet a lány-ügy miatt, ám, meglepő módon, Alec eléggé magába forduló hangulatban van és ott is hagyja az asztaltársaságot. Logan próbálja rávezetni Maxet, hogy ne akadjon ki, végülis nem Alec mondta a csajoknak, hogy lépjenek ki, meg különben is, miért baj, amit Alec tett, nem voltak tesók. Huh, ez Joshua-nak is tetszik. Cindy erre le is szűri a lényeget: Férfiak, kutyák, nincs különbség.

Alec lemegy a pincébe vajat csipegetni egy kicsit magába roskadni. Talál egy zongorát, elkezd rajta játszani és máris itt a lehetőséget, hogy megtudjuk mi az, ami miatt rá sem ismerünk: egy éven keresztül készítették fel az első beépülésére, a célpont Robert Berrisford, a Manticore egyik alvállalkozásának vezérigazgatója, aki egyre inkább érdeklődik a manticore-os munka iránt, ezért szükséges a közeli megfigyelése. A fedősztori szerint ő lesz Simon Lehane, a 17 éves Rachel Berrisford zongoratanára (Alec egy nap alatt megtanul játszani, aztán egy pillanat alatt elintézi az igazi tanárt és már készen is áll a feladatra), aki 10 éves korában lett félárva, így csak kettecskén élnek apjával, aki viszont kedves embernek tűnik. Vissza a jelenbe: Alec előhúz a zsebéből egy szív-medálos nyakláncot, miközben újra a kocsi-robbanás képei jutnak eszébe, meg saját maga, amint véres szájjal kiabálja, hogy "nem"… így észre sem veszi, hogy közben a többiek lejöttek utána, hirtelen reakcióval majdnem meg is fojtja Joshua-t. Furán néznek rá, ezért elnézést kér, miután elveszi Nagytesótól a láncot, melyet az a földön talált, megköszöni a vacsit és lelép.

Otthon épp legurít egy pohár akármit, amikor megszólal a telefonja. Senki nem szól bele, csak valami zongorajátékot hallani. Ez arra készteti, hogy elmenjen a villához, miközben újabb emlékképek jönnek elő: a jelentésével Sandovalék meg vannak elégedve, jól halad a Berrisford-megbízás, sőt, mikor kiderül, hogy Rachel vacsorára is meghívta, ami megerősíti abban, hogy "élvezi a társaságát", arra ösztönzik, hogy használja ki a lehetőséget, ez még jól jöhet később. A vacsiról a medencéhez lopóznak, ahol a lány egyértelművé teszi a dolgokat, de Alec is rájön, hogy tetszik neki a lány, nagyon is. Aztán megint a robbanás képe, de most mást kiabál: "Rachel!". Vissza a jelenbe: amint ott gubbaszt Alec a villa lépcsőjén, az ablak előtt egy alak suhan át, a fiú csodálkozva mered maga elé. "Rachel?"

Normal a szokásos bip-bip tempóval próbálja embereit munkára bírni, amikor meglátja Maxet, letolja, amiért a tegnapi kézbesítést nem íratták alá. A lány egyből közli, hogy Alec a ludas, neki kell rendbe hozni a dolgot, de főnökúr nem enged, ugyanis a srác beteget jelentett. Max, amíg a villában vár a szobalányra, beoson az előtérből és a falon egyből kiszúrja a családot ábrázoló festményen azt a medált az anya nyakában, amelyet előző este Joshua adott vissza Alecnek és amelyet a medencés jelenetnél láthattunk Rachel nyakában. Amikor visszakapja az aláírt nyomtatványt, Max kibogarássza a nevet: R. Berrisford.

Alec otthon gubbaszt és a nyaklánccal hipnotizálja magát, most éppen az a rész jut eszébe, hogy Rachel kimondja 'az eszbetűs szót' - még a keze is beleremeg, mármint Alecnek, wow- és mindez éppen azután, hogy az öreg Berrisford gépéről lelopta az adatokat. Vissza a jelenbe: Alec a mosdóban próbálja vízzel észhez téríteni magát, de csak annyit ér el, hogy a tükörben Rachelt véli látni, ezért jól bele is bokszol. A tükörbe.

Joshua jól halad a festészettel, már az 57. képénél tart: egy nagy sötét paca mellett több kicsi színes paca. Egyből felismerhetjük Alecet, aki bizony nagyon bonyolult, magyarázza Joshua, a felszínen színes, de belül sötét és zavart, még azt is tudja, hogy ennek a zavartságnak a Manticore az oka. Max próbálja figyelmeztetni Nagytesót, hogy Alec-kel vigyázni kell, hiába vannak jóban, nem lehet megbízni benne.

Alec a Crash-ben néz a pohár fenekére, amikoris Max –Cindy szavainak hála- odamegy hozzá és előbb számonkérő üzemmódban a nyakláncról kérdez, hogy vajon lopta-e, hisz' a háznál látta a nyomát, de aztán együttérző üzemmódban mondja a srácnak, hogy ha beszélgetni akar, meghallgatja, ha segítség kellene, csak szóljon, de lehetőleg még mielőtt a dolgokat nagyon elrontaná, ahogy szokta. Alec mogorva és mérges és elutasító, rá is zúdítja a lányra a keserűségét, mondván, hogy ha azt hiszi Max, hogy tízévesen volt szörnyű a Manticore, akkor nagyon téved, mert miután elmentek a helyzet csak fokozódott és különben is, hagyjál lógva, Max, azzal fogja magát meg a kabátját és már kint is van az utcán. Két fickó láthatóan épp erre várt, mert már a nyomába is erednek, Simon Lehane-nak szólítják (téényleg, ez a fickó nyitott ajtót neki anno, Berrisfordéknál) és amikor Alec megfordul, egy pisztollyal találja magát szemben; verekedés lesz ebből, akárki meglássa. És tényleg. Alec ellenáll, de végül kap egy kis sokk-terápiát, ám ekkor lép ki Max is az ajtón és egyből beszáll a buliba. Leszereli a saját emberét, majd … Alecet szedi le a másikról, ugyanis a srác őrült módjára rugdosta támadóját. No, erre már Max sem marad tétlen, Loganhez siet, hogy nézzenek utána egy bizonyos R. Berrisfordnak.

Alec-et az utcán éri a telefoncsörgés, ám ismét csak zongorajátékot hall, amelyek újabb emlékeket idéznek fel: Sandovalék az ellopott anyagból megtudják, hogy Berrisford a szenátusi barátját akarja értesíteni a Manticore-ról és ezt ugyebár nem hagyhatják, vezérigazgató úr éppen most kapott egy szép nagy célkeresztet a homlokára; sőt, nincs is lacafaca, másnap reggel ő viszi a lányát a suliba, ott a remek alkalom. Vissza a jelenbe: Alec mérgesen a sutba dobja a telefont.

Közben Logan megtalálta, amit kerestek: Berrisford a vezérigazgatója annak a gyógyszer vállalatnak, amelyik génkapcsolódási technikákra és őssejt kutatásra specializálódott és akinek két évvel ezelőtt bombát tettek a kocsijára, ám szerencséje volt, nem halt meg, hanem pár nap múlva alkut kötött, mely szerint az FBI biztonságba helyezi, ha kiszáll a gén-üzletből. Ez mind szép és jó, de hogy' jön a képbe Alec? Kilogikázzák, hogy mivel a vállalatnak volt manticore-os kapcsolata, nyilván egy X5-ös volt a legalkalmasabb a "beavatkozásra", ám a sikertelen merénylet miatt nincs vége az ügynek, Alecet nyilván felismerték a háznál a kézbesítésnél, ezért küldték rá a támadóit. Logan felteszi a nagy kérdést: mit kell ilyenkor tenni? Max egyből tudja, hogy Alecnek kell előbb lépni ölni, vagyis akkor indul is, hogy megakadályozza a NagyHülyeség elkövetésében.

Alec már a villához ért, kerítésmászás közben jönnek a menetrend szerinti emlékképek, most arról, amikor B. Papa éppen elköszön tőle egy csekkel, merthogy vége a megbízásnak, közben pedig kedvesen elcseveg vele szülői szeretetről, meg büszkeségről, meg családi idillről; aztán az a rész jön, amikor a főnökeinek felveti a kósza ötletet, hogy a lányt igazán nem kellene kiiktatni, de csak leszúrást kap, miszerint nem az a dolga, hogy gondolkozzon, hanem, hogy öljön. Kristálytiszta.

Bomba élesít; kocsira szerel; kioldókütyü kézbe vesz; Rachel láttán elbizonytalanodik, de továbbmegy; bokorba elbújik; majd lelkiismeret (szerelmes szív) megszólal; házba beszalad; lányt leforráz az igazsággal in medias res (azért küldtek, hogy megöljem az apádat, ez a munkám, de zongorázni is jól tudok); pofont eltűr; lányt megpróbál megállítani, miközben kézben marad a nyaklánc; fut és kiabál lány után; nézi ahogy felrobban az autó; feladat teljesítve.

Igen ám, de nem is nyomta meg a gombot! Jah, megtették a főnökék, akik már ott is vannak érte, betuszkolják a kocsiba, majd visszaviszik a Manticore-ba egy lézeres-felejtős wellness programra. Vissza a jelenbe: Alec már a spájzban nappaliban van, ahol meglátja szerelmét, aki az ablak felé fordulva áll a félhomályban. Amikor a lány megfordul, kiderül, hogy csel volt az egész, egy akárki az, csak azért volt rá szükség, hogy Alec-et odacsalja Berrisford Papa, aki egy pisztollyal a kezében köszönti őt. Sőt, le is ülteti és biztos, ami biztos, jól oda is kötözi a székhez, nehogy leessen. A férfi ideges és mérges, a fiú pedig hiába próbálja bizonygatni, hogy tényleg szerette a lányt, nem hihető. Pedig kivételesen igaz. Kiderül, hogy valóban B. Papa nyomatta a telefonba a zenét, mégpedig azért, mert bosszút akar állni a lánya miatt. Alec ültében is áll elébe, viszont tudni szeretné, mi történt Rachellel. "Hát nem mondták el?" Megmentette az apja életét, amikor két éve kirángatta a kocsiból, de sajnos ő olyan rosszul esett, hogy azóta is kómában fekve haldoklik.

Alec már szinte várja is, hogy golyót kapjon a szeme közé, mert megérdemli, de Berrisfordnak megremeg a keze, nem tudja elsütni a fegyvert, hiába ordítja Alec, hogy lőnie kellene már végre. Addig-meddig hezitál, hogy a közben megérkező Max a háta mögé oson és jól leüti. A lány egyből nyitja is a srác bilincsét (akkor ezek szerint nem volt kötözés, le is eshetett volna) és emlékezteti a kérésre, mely szerint nem az utolsó pillanatban kellene szólnia, de Alec már rohan is az emeletre. Rachel ott fekszik a szobájában gépekre kötve, Alec pedig az ágya mellé ülve vallja meg (maguknak), hogy erősebben kellett volna próbálkoznia és küzdeni ellenük… Nem fogtam fel, hogy mennyire szeretlek. A lány kezébe csúsztatja a láncot és ott marad még egy jó hosszú ölelésre. Max a háttérben szomorúan nézi a jelenetet, EZT az Alecet eddig nem ismerte.

Pár nap múlva Logan kérésére látogatja meg őt, mentségül a sok munkára hivatkozik, amely az Alec-beteget-jelentett szituból adódott. Az ok, amiért a férfi hívta pedig nem más, mint egy aznapi gyászjelentés: Rachel Berrisford hosszú betegség után elhunyt. Mikor Max megemlíti, hogy Alec tényleg szerette a lányt, Logan megállapítja, hogy akkor bizony most nem könnyű a srácnak, mellette kellene lenni, ám a lány szerint ezt nem igényli. Logan pedig tanmesébe kezd, hogy ő is ismer egy lányt, aki eléggé magába fordult és menekült… és -Max fejezi be a sztorit- azt hitte, ha elég gyorsan és messzire fut, akkor elmenekülhet a végzete elől, ám az mindig utoléri.

Alecnek is rá kell erre jönnie. A sírkőnél áll, amikor Berrisford mellélép és egyértelműen a tudtára adja, hogy nem kívánatos személy errefelé, vagyis meg ne próbáljon visszatérni ide, mert akkor már nem fog hezitálni.

Alec a Jam Ponyban a szekrényénél készül a munkanapra, amikor Max is megérkezik és felajánlja, hogy ha beszélgetni akar a srác, akkor… de miről is és miért is? Alec mosolyogva folytatja a ténykedését, majd megköszöni a lánynak, hogy megmentette az életét és a következő pillanatban már a "régi-jó" Alec megy el Max mellett.

 

Címkék: sötét angyal
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekhalal21 2011.04.30. 10:47:13

Sajnos nem mindig van jól főleg ez az eset után Ben két szeri is meg gondolja hogy mi feladatott vállal el.
Ez is jó lett de csak a maga nevében.
süti beállítások módosítása