Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 1x20 – The Solution

2011. március 11. 12:00 - Milo Rambaldi

Erőteljes filler epizódot zártunk a múlt héten, amit így hárommal a vége előtt nem kellett volna. Noah Hicks genya hóember volt, és késsel gyilkolászott egyéb geciembereket, mígnem ő maga is egy kés végén kötött ki, amit KémBarbie, egykori / újdonsült szeretője helyezett jó mélyre. Itatta is az egereket utána, mert még meg is szökött volna vele. Lapozzunk.

Gyors visszajátszással nyitunk: Will figyelmeztetése, Briós ügynök kiiktatása, Emily betegsége, no meg a Hóember. Syd a változatosság kedvéért sír egy kicsit, ezúttal Vaughnnak. Megöltem, pedig szerettem... én is kezdek geciember lenni, bosszút akarok, pedig Danny halála miatt kezdtem ebbe az egészbe... érzem, vonz a sötét oldal, anyám szelleme kezd belém költözni. Vaughn gyorsan leoltja, Noah egy szemét volt, én nem sajnálom, hogy megölted, anyád szabadon rohangál, de majd befogjuk, te meg egy angyal vagy, nézd csak a térképet... már legalább 5%-át legyaktuk az SD-6-nak. Will kap egy telefont a géphangtól: fiam, elkeserítő, amit csinálsz... miért nem publikálod műveidet? Mert megölnek, bazmeg, azért. Hmmm... és ha tudnád, hogy Jack Bristow volt, aki a fejedbe épített egy fél baltát pár hónapja? Will besokkol: WTF? Főcím.

Francie és Syd patkányokkal lakik... ne nem Willre gondolok. Jön az irtóember, és Francie ötlete szöget ver Syd fejébe... mert a jó barát olyanokat mond, hogy a patkányok okosak, ki kell őket csalogatni... KémBarbie már Vaughnnal tárgyal: van egy ötletem. Próbáljuk eladni a Rambaldi parfümöt Khasinaunak, végül is ezért tört be hozzánk. Színleljünk betörést egy algériai múzeum széfjébe, ami állítólag tele van Rambaldi cuccokkal (miért is nem lopta el ezeket eddig senki???), holott persze nem... ez csak átverés, Khasinau biztos felfigyel rá, és majd akkor jól eladjuk neki a semmit, ő meg lebuktatja magát... túl egyszerű ez ahhoz, hogy igaz legyen. De Devlin jóváhagyja az akciót... a fiatalok együtt mennek majd. Syd „szabadságon” lesz.

Will a patkányirtókat várja, mindeközben talál egy fényképet Jackről, és csuklyát rajzol neki, majd dob egy hátast... Syd Emilyt látogatja a kórházban, aki nagyon kivan, és életbölcsességeket osztogat... ne dolgozd halálra magad, mert mindez nem fontos. Az SD-6 sem. Syd azt hiszi, rosszul hall, mit mondtál, drágám lázálmodban? Jól hallottad, jön a válasz. Tudom, Arvin mivel foglalkozik. Mindezt persze egy lehallgató kolléga is rögzíti... és ugye tudjuk, hogy ez mit jelent... a kérdés csak az, hogy Sloane ebből hogy mászik ki?

Algéria. Syd félig szar francia kiejtéssel próbálkozik egy volt francia gyarmaton, ez a mai rész nem a logikáról híresül el, Vaughn is ezt teszi, bár Michael Vartan legalább hivatalosan francia. Biztosítási ügynöknek vannak álcázva, Vaughn az irodát „ellenőrzi”, és a biztonsági rendszereket „teszteli” (értsd: zárja le) Syd a múzeumot magát. De homok kerül a gépezetbe, a múzeum vezetője beesik, na kapcsoljátok vissza az áramot azonnal! Vaughn ordít, meg még mit nem, Párizsból jöttem, majd én megmondom nektek a tutit. Syd eközben a széfben van, és hát kurvára nem kellene visszakapcsolni az áramot, mert bent fog ragadni. Aztán persze tényleg majdnem, plasztik robban, ipari ventilátor szeletel, de KémBarbie megmenekül. És távozni is sikerül nagyobb balhé nélkül.

Will Jack-kel készül találkozni, előtte főnökének ad egy borítékot, mielőtt végleg elmegyek, kapsz egy képet rólam... meg az SD-6-ról. Ha nem jövök vissza, nyisd ki, és publikáld. Will nagyjelenete jön egy kocsmában Jackkel. Tudom, ki vagy, tudom, te raboltál el, és csak remélni tudom, hogy egy oldalon állunk, és te is Sydney-t védelmezed, segíts megtalálni a forrásomat, és legyakjuk ezeket a szemeteket... Jack semmit nem mond... csak néz... majd rohan Devlinhez. Valaki köp, haver, és szerintem GeciHaladki az. Nyiszáljuk el a torkát nyomban. Devlin ordít egy kicsit: elegem van a módszereidből, Jack, még egy rossz lépés, és már csak egy munkáltatód marad, aki Arvin.

Syd megint sír. Kicsit sok a dráma. Most Francie az áldozat. És persze Noah Hicks a téma. Francie szerint Noah egy szemét volt, aki soha nem volt jó Sydnek. Arvin eközben ultimátumot kap. Tudjuk, hogy Khasinaut üldözöd, azt is, hogy Emily köpött. Ha Emily meghal, akkor maradhatsz. Különben mind a ketten kampó. Wow. Will borítékot kap. Elhajt gyorsan, és Jack várja. Aki ezúttal már nem titkolózik annyira. Igen, ügynök vagyok, Syd ártatlan, mint a ma született bárány, vegyük fel a kapcsolatot a kapcsolatoddal, most. Will mondja, OK, beszélek a brossba, amit Kate Joneson találtam. Jack az égre néz, Will fejében meg végre összeáll a kép. Közli is Jack-kel, te ölted meg, te szemét, te állítottad rám, hogy verjen át, te adtad neki ezt a brosst is. De Jack csak annyit mond, nem csak én tehetek a haláláról, hanem te is. Hmm... Will visszafut az irodába, és közli a brossal, hogy itt vagyok, ragyogok, megint.

Denpasarba készül mindenki. Syd a CIA oldalán, és Dixon is, mint SD-6 (Syd ugye „szabadságon” van)! Arvin tippje egy SD-6/Khasinau kettős ügynökről jó volt, és az ipse telefonon köpött Khasinaunak, aki beszélt Sarkkal, így sajnos az SD-6 is tud az akcióról! Arvinnak is kell a fiola, na ez érdekes lesz, Syd közel a lebukáshoz. Arvin megy a kórházba, Emily közli vele, annyira büszke vagyok rád, Arvin erre elsírja magát, basszus, most már csak az hiányzik, hogy Jack és Haladki kibéküljenek, és bőgjenek egy jót a tengerparton.

Denpasar. Sark-Syd csúcstalálkozó, Syd arab terroristának álcázva, Sark meg azt mondja, ha tényleg az vagy, aki vagy, akkor téged nem lehet legyakni a nuncsaku arab verziójával. Vaughn ordít a telekomba, ne tedd, ne tedd, de Syd teszi, király akciójelenet, Sark veszít, na jó, akkor teszteljük a cuccot. Ide a löttyel, neked meg itt vannak a gyémántok. Vaughn megint ordít, itt van Dixon! Cseréljetek, cseréljetek! Syd sürgeti Sarkot, aki nem érti, mi van, aztán megérti, amikor beesik Dixon, adjátok csak ide azt a fiolát! Több szempontból is ciki: Syd van a csuklya alatt (és Dix nagyon néz), ráadásul ott az eredeti Rambaldi lötty, mert a CIA remek ötlete az volt, hogy majd a tesztelés után kicserélik az eredetit a hamisra (ugyebár a múzeum átverés volt...), ami jól elvezeti őket Khasinauhoz. Erre lehet, hogy az ügyesen kimentett eredeti trutyi az SD-6 kezébe jut. Itt persze jól a levegőben maradunk.

Címkék: alias
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2011.03.13. 15:10:58

Bírom, mikor Syd homlokig be van bugyolálva - gondolom, ilyenkor csadorban készült fényképet tesznek az útlevelébe is :P

Gabba 2011.03.13. 15:16:10

Bírom, mikor Syd homlokig be van bugyolálva akció közben - gondolom, ilyenkor csadorban készült fényképet tesznek az útlevelébe is :P
süti beállítások módosítása