Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Alias 1x18 – Masquerade

2011. február 16. 12:00 - Milo Rambaldi

Sloane és SD-6 mentes részt zártunk, Syd a gaz FBI rabságában szenvedett majdnem mindvégig, tekintvén, hogy az SDR szerint ő maga a Sátánasszony. Vaughn és KémFater a Haladkitól nyert információk alapján kiszabadították Sydet, hogy Itáliába repülhessen, megdöntendő a jóslatot. Syd szerint viszont nem ő a Rontószellem, hanem KémMuter, a néhai Másenyka, aki annyira nem is néhai. KémBarbie szerint ugyanis a jó asszony túlélte a jeges vizes balesetet (ahogyan Syd is sellővé változott a tengerbe hajtást követőleg), most is szabadon kószál a cirill betűs könyveivel, és az apokalipszisen töri a fejét.

Nem szarakodunk, egyből főcímmel nyitunk. Meg a templomi zenére hegyet mászó Syddel. Aki bejelenti a walkie-talkie-ba, hogy nesze nektek, szöktem, de megvagyok. Az Ördögfattya Bt. beltagságáról ezennel hivatalosan lemondok. Ugrunk LA-be. Syd köszöngeti Jacknek, hogy megmentette, de KémFater csak annyit mond, magadnak köszönheted, most már anyádat kergeti mindenki. Akiről egyébként tudták, hogy életben van, Arvin vezetett egy bizottságot, ami anyáddal foglalkozott, csak nekem nem szólt senki. Syd mondja, na majd én elővakarom a tetves ruszki cemendét, de Jack gyorsan leoltja, mégis mit vársz tőle, aranyom. Syd már Vaughnt próbálja meggyőzni, lehet, hogy mazochista tyúk vagyok, de az anyám az anyám, segíts megtalálni, vedd elő az aktáját. Vaughn is leoltja, tudod, anyád, az a drága asszony, megmurdálta az apámat, és ez nem lehet, hanem biztos. Mint ahogy az is, hogy nem segítek.

Syd már Arvinnal beszélget. Otthon. Mert majd ő segít. Arvin kérdi, emlékszel, amikor anyád meghalt (vagy legalábbis azt hittük, hogy...), mi történt? A papa szolgálati útra ment, nem? Nem. A papa börtönbe ment. Utána meg megvadult. Ezért is tartottuk titokban, amikor kiderült, hogy anyád él és virul. És nem engedélyezem, hogy te magánakcióba kezdjél. Syd kiakad, mert én persze mindig segítek az SD-6-nak, és naponta körberöpködöm a világot, akkor ti miért nem segítetek? Arvin megenyhül, na jó, ha így ordítasz velem, attól beindulok, segítek neked. Hát ez még egy érdekes szövetség, az egyszer szent... Gyors kapcsolás Francie-re és Will-re, igen, ők is a sorozatban vannak még, irány a Credit Dauphine.

Beesik Marshall, szegénykém valami pigmentálószert tesztelt magán, úgy néz ki, mint akit fejbe lőttek sörétes puskával. Ismét az Embert, azaz Khasinau-t keressük. Van bécsi orosz nagykövetségen beépített ember, Wechsler, ő adta le a drótot, hogy Khasinau 250 millió dollárt váltott be. És nem párizsit akar venni aranyáron. Mikrocsipre vadászunk egyébként. Syd ki van borulva, mondja Sloane-nak, nem tudok koncentrálni, anyámat akarom. Te meg ezután a másodrangú terrorista után küldözgetsz. Aki anyád főnöke volt a KGB-ben, válaszol Sloane. Úgyhogy kuss, és irány Bécs. Jack is ki van akadva, miért mentél Sloane-hoz, lányom. Arvinnal is megosztja ezen véleményét. De a vén szemét szerint Jack képtelen feldolgozni, hogy Másenyka nyet konyec, ezért kényszerszabadságra küldi.

Maszkabál Bécsben. Syd táncikál Dixonnal és egy radioaktív fülbevalóval, hercig ember érkezik, együtt ropják, de Wechsler megmurdált, a követség nem biztonságos. Syd hitetlenkedik, de emberünk meggyőzi, hogy SD-6 alkalmazott. Maszk le, nagy a meglepetés, a fiatalok ismerik egymást. Úgy tűnik, közelebbről. Irány a nagykövet szobája, ott figyel a halott Wechsler, akit gyors boncolásnak vetnek alá, merthogy jó eséllyel lenyelte a chipet, mielőtt megmurdált. Dixon eközben észleli, hogy a sofőr halott, a gumik leeresztve. Szerez is egy lovaskocsit, ezen távozik a banda. A Noah néven futó férfiú Syd ex-pasijának tűnik, aki egy küldetés alkalmával eltűnt, és Syd most nem túl boldog, hogy előkerült. Repülőgépen hazafelé veszekednek is egy jót, Dixon óva inti KémBarbiet, vigyázz lányom, az alhasi viszketegség nehezen fér össze a mi hivatásunkkal.

LA. Sloane geciskedik, miért hoztátok haza Noah Hicks-t, vigyétek is a kihallgatószobába, Syd, te pedig jössz nekem egy szívességgel. Hm. Hicks kihallgatása drámai fordulatokkal teli, szerelmes voltam, ezért vállaltam a küldetést, ahhoz semmi közöd, ezüstfejű kihallgató patkány, kibe voltam szerelmes, amúgy is, értékes ember vagyok, elég volt a freonból. Vaughn kérdezősködik már: hogy is volt ez a dolog Hicks-szel? Syd hümmög-hammog... titokban dugtunk párszor, na oszt mi van? Vaughn elővezeti eddigi legkiutáltabb kiskutya nézését („dugnálak én is titokban”) és közli, hogy „semmi”. Apád merre van, folytatja a jó Michael.

KémFater egy bárban alkoholizál, délután 2-kor. Kisebb dráma után Syd átadja Devlin parancsát. Randevúd van. Na nem anyámmal, hanem a pszichomókussal. Csá. Hicks túlélte a kihallgatást, már Syddel elemzik a mikrocsip tartalmát. 14 nyelv, 10.000 dokumentum, és a londoni metrótérkép. Hicks mondja Sydnek, nem ragyogsz úgy, mint régen. Igenigen, már nem élvezem ezt a melót. A 117. hulla és a 82. atombomba után már mindegyik ugyanolyan... meg különben is, neked ehhez mi közöd van?

Khasinau épített magának két szuperkomputert, küldetés van megint, cél az adathordozók megszerzése. Ezek tartalmazzák minden ex-ügynök nevét, suttogja Arvin bizalmasokdva Syd irányába. Hicks a partnered. Arhangelszk. Az először hülye turistának, majd űrkutatónak öltöztetett duó sorban gyakja a ruszkikat, majd a mérföld mélyen lévő komputerhez rohannak. Syd gyorsan beüti a helyi Google-ba, hogy Laura Bristow, majd Irina Derevko, utóbbira záporozni kezdenek a bitek. Ámde odafent észreveszik, hogy lent zűr van, Sydet kiüti a -150 fokos jégkamrában az egyik lenti ember, majd jól megfagy, de csak majdnem, mert Hicks kimenti, és mesterséges lélegeztetést alkalmaz...

KémFater Dr. Bartnettet (imádom a dokinénit, az egyik legjobb mellékszereplő az Aliasban) próbálja átvágni, de ez nem megy neki, heti beutalót kap. Sziszeg, mint egy kockás piton, de ez sem segít. Eközben Francie előkotor Syd zsebéből egy olasz beszállókártyát. Hát Róma az nem Seattle, netán hazudik a kedves banki ügyintéző? Egy kávé társaságában hitetlenkednek tovább, Francie szerint a főnökkel dug, ezen Will jót röhög, Sloane-nal, ugyan már... de aggódásuk nem hagy alább egykönnyen... lesz majd jó kis inkvizíció, ha Syd hazajön... „San Franciscóból”.

Hicks és Syd egy rejtekhelyen kuksolnak. Tudod, Noah, amikor elmentél, akkor nagyon összetört ám a szívem, de túltettem magam rajtad. Én nem, jön a válasz, látni sem akartalak 5 évig... de most, hogy végre látlak mégis, jól esik. 6 óránk van még, mit tegyünk? Hát, beszélgethetünk még arról, hogy mennyire szar volt, amikor Bécsben a fényképeddel az egyik kezemben... de végül Syd is megenyhül, a biológia győz, a Depeche Mode Dream On-jára orbitális dugásba kezdenek a fiatalok. Szegény Vaughn meg biztos otthon nézi a virágos tapétát... Syd, mekkora egy szemét állat vagy, lányom...

Címkék: alias
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

T. Norbert 2011.02.17. 08:11:10

Én azt hittem, hogy a 4x21 az egyetlen rész, amelyben nem szerepel Sloane.

Milo Rambaldi · http://hogyvolt.blog.hu/tags/szomsz%C3%A9dok 2011.02.17. 11:43:45

Ebben igazad van... Sloane szerepel a részben, de nem aktív részese az eseményeknek, csak a flessbekkekben jelenik meg. De megjelenik.
süti beállítások módosítása