Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Nevelésből elégséges 1x01 - Pilot

2011. február 12. 09:00 - Netuddkki

NYITÓKÉP Napfényes város, kölkök bicikliznek, medencéből merik a leveleket, első blikkre tiszta Lila akác köz. Két srác beszélget az élet nagy dolgairól: tegnap jól eltűntél, én meg meg akartam mászni a víztornyot, hát hagyjuk. Bocs, de leléptem egy csajjal, meggyőzött, hogy csináltassak tetkót, feleli a szőkébbik, majd villant egy mutatóujj-bajusz tetkót, amire én is azonnal rákattanok. Közben egy csávó a fűnyíróval tönkreteszi szegény srácok munkáját, a Jimmy névre keresztelt ki is akad, kiabál, de a másik próbálja lenyugtatni, ez van, ő se szereti, mikor kisdolog közben belelöki az az idióta a bokorba, de hát ez a munkásosztály sorsa. De Jimmy, a gombszemű nem bírja tovább, inkább felmond. A fűnyíróember persze kiakad, hogy ez mennyire nem professzionális, gyerünk Jimmyboy, húzz be neki egyet. Nem teszi, inkább csak elsétál, mire a paraszt a felgyülemlett feszkót a másik srácon vezeti le. Szegényre persze most jött rá a pisilhetnék.

Feltűnik egy lila és/vagy rózsaszín autó, meg egy nő hasonló árnyalatú ruhában, lóg a szájából a cigi, megjött Jimmy is, köszön, szia anya. Közli, hogy kilépett, mert többet ér az élete annál, hogy medencéket takarítson újra meg újra. Pedig nem, jön a válasz, így kell a gyerek önbizalmának egészséges táptalajt biztosítani. Anyu már csak tudja, ő is sokra vitte, irány a munka, megy WC-t pucolni. Jimmy a házban figyelmezteti a dédnagyit, hogy elfelejtett pólót húzni, majd becsörtet a szobájába, leveszi a Mountain Man plakátját a falról (jó az ízlésed fiam), és a hátoldalára felvázolja az élettervét, az amerikai álmot: egy bögyös szőke mellett egy sason lovagolva kicsinálni a szemét főnököt.

Vége az idillnek, anyu kopog, gyere enni, apád hazaért. Jimmy kedvetlenül leül az asztalhoz, mire a kamera remek drámaisággal az apja felé fordul, igen, persze hogy ő a fűnyíróember. Jó család ez is. Az apja felháborodottan közli, hogy miután Jimmy lelépett, neki meg a srác unokatesójának kellett megbirkóznia egy döglött madárral a víztisztítóban (sajna Jimmy az egyetlen, aki halott állatokhoz mer nyúlni), de nyugi, megoldották, csak egy bot és egy régi cukorkáspapír kellett hozzá. Az emberi agy csodái. Befut a dédnagyi is, Jimmy-t kérdezi, hogy mizu Wilford, adtál-e már ma el enciklopédiát? Majd következetesen lesmárolja halott férjének hitt dédunokáját, fúúúúúúúj, Jimmy pedig majdnem letüdőzi az öreg cigifüstjét.

Hopp, baj van, elfogyott a rágógumis fagyi, most mi lesz, úgy tűnik Jimmy a családban a főnyomi (pedig azért van konkurencia), mehet ő a boltba. Ül a furgonban, mikor hirtelen feltűnik egy lány, kiabál és rohan, mint akit üldöznek, azonnal be is pattan a kocsiba, hajts, gyerünk, gyerünk! A csávó, aki idáig üldözte, még rohan a kocsi után egy darabon, Jimmy pedig egészen fellelkesül attól, hogy megmentette ezt a kis csinoskát. A hölgy úrilány, tudja, hogy az életmentést általában meg kell köszönni, ezért rögtön a lényegre is tér, Jimmyfiúnak lett egy kellemes éjszakája.

Másnap reggel láthatjuk, amint a család odáig meg vissza van Jimmy új barátnőjéért, nem is gondolták volna, a lány pedig ahelyett, hogy menekülne ebből a dilis házból, lenyomja a nyelvét a srác torkán, majd vidáman csiripelve elvonul a mosdóba. Baj lesz ebből, érzem, túl nagy az idill. De Jimmy-t persze nem érdekli semmi, egyből mély és őszinte szerelembe esett, apropó, tudja valaki a csaj nevét? Lucy, feleli az unokatesó. Ezt meg honnan tudod? Hát onnan, bök rá a tévére, ahol épp most mondják be a helyi Kékfényben, hogy a lány már két pasiját megölte, a mostanit egy cipőfűzővel próbálta megfojtani, de nem sikerült, a csávó pedig kergette néhány utcán keresztül, de a csaj aztán bepattant valaki furgonjába. Hoppá. Szegény Jimmy pici szíve összetört, de mi ha figyelünk a tévére megtudhatjuk, hogy Earl legalább befejezte azt a rohadt listát, ez a napom fénypontja. Anyu úgy gondolja, ideje értesíteni a rendőrséget, de előbb még halál nyugodtan hatástalanítja a mosdóból épp most visszatérő csajt a tévével, így sose tudjuk meg, hogy lett vége a listának.

8 hónap múlva Jimmy meglátogatja Lucyt, aki persze börtönben van, de van még egy kis apróság, ja igen, terhes vagyok, apa leszel Jimmy, örülsz? A srác feje beáll egy amolyan kétségbeesett „he?” kifejezésbe, miközben Lucy arról csacsog, hogy tudta, hogy villamosszéket fog kapni (te jóég melyik állam ez?), még mielőtt elkapták, de egy anyát egy 6 hónapos kisbabával tutira nem végeznek ki. Háááááááát… de. Jimmy megkapja a gyereket, akit anyja a viktoriánus Princess Beyoncé névre keresztelt el. A család nincs oda a babáért, az a tanács is elhangzik, hogy vigyék a tűzoltóállomásra, de előbb meg kell róla győződni, hogy kell-e valakinek, ez nem egy kutya. Jimmy meg akarja tartani, de nincsenek otthon babacuccok, ezért elmegy shoppingolni, a gyermeket pedig belehelyezi egy bevásárlókocsiba, kicsit fura látvány. Ezt a helyi bolt alkalmazottja (egy barna hajú lány) is így gondolja, meg is kérdezi kié ez a gyerek, Jimmy bizonygatja, hogy az övé, látod, még ilyen klassz kis formatervezett cumisüvege is van, majd felemel egy az ujjnál kiszúrt gumikesztyűt. Kenny Camdenből személyesen rohan ki a boltból, rászól a barnára, gyerünk Sabrina befelé, dolog van.

Eközben otthon Jimmy egyébként Oscar-díjas dédnagyija magához tért a delirium tremensbő, és meglepődve tapasztalja, hogy a család ráköltözött. Jimmy-nek is vannak bajai, hazatelefonál, ellopták a családi bevásárlókocsit, nem tudja hazahozni a kis Princess Beyoncét. Mivel a dédnagyi újból Terabithia földjén jár, anyunak van ideje elmenni és felszedni őket. A kocsiban persze végig puffog, hát kell ez neked Jimmy fiam, semmit se tudsz a gyerekekről. De igen, tudok, válaszolja Jimmy, most már olyan biztonságiülés-izém is van. És mégis hova teszed majd a furgonodban az övet, mikor nincs is hátsó ülésed? Övet? Egy kis hátul repkedős közjáték után, amitől valószínűleg az érzékenylelkületű szülők felsikítottak, és reflexből elkapcsoltak vagy kiikszelték az ablakot, megtudhatjuk, hogy húsz éve sem volt ez másként, mikor Virginia (ha eddig nem mondtam volna, ez anyu neve) és Burt nevelték kamaszfejjel a kis Jimmy-t. Az nem jutott eszükbe, hogy esetleg lefedjék valamivel a kocsi alján lévő lukat, de felelős szülőként legalább rászóltak a gyerekre, hogy vigyázzon, mert kiesik a végén.

Jimmy így felnőtt fejjel nem is akarja elhinni, hogy még él, hát igen, elég meglepő. Kicsit összeveszik az anyjával, aki otthagyva őt és a gyereket elhajt, a srác pedig megy a boltba. A pultnál Jimmy bebizonyítja, hogy nem véletlenül lett egy halálra ítélt pszichopata csajtól gyereke, a helyzet az, hogy csak fekete-babás és ázsiai-babás tápot talált, de az ő gyerkőce fehér, hát akkor most mi lesz? Sabrina faarccal közli, hogy a szín nem számít, de ha olyan kaját ad a babának, amin egy fiú van, akkor pénisze és bajusza fog nőni. Az én agyam már rég lerohadt, Jimmy-nek is leesik, ami Sheldonnak csak ritkán: bizony, ezt hívják szarkazmusnak.

Újra otthon, a baba büdi, most jönnek a kötelező gusztustalan részek, amitől megkímélnék mindenkit, maradjunk annyiban, hogy gusztustalan volt. Jimmy következő nagy terve az, hogy lefekteti a babát, 5 perc múlva itt vagyok. Ahogy azt te elképzeled. PB persze egész éjjel fent van és ordít, Jimmy pedig próbálkozik mindennel, de nem akarja abbahagyni. Szegény fiú már épp kezdene kikészülni, amikor anyu és apu jönnek segíteni, Virginia rázendít egy Kenny Loggins dalra, mert az Jimmy-nél is bevált. Megható pillanatok következnek, és tényleg, Virginia énekel, szép hangja van, Burt meg gitározik, igai művész család.

Jimmy később kint a verandán beszélget a szüleivel, ő szeretné felnevelni PB-t, de ezt nélkülük nem tudja végigcsinálni. És tessék, megy ez nekik, milyen jól elaltatták a kislányt. Az anyja erre rávágja, hogy csak énekelt egy dalt, azt még Charles Manson is tud. Ez egy jó érv, nem vitatkoznék vele. De Jimmy-nek elege van az eddigi életéből, hogy mindenki úgy néz rá, mintha nem lenne semmi célja, azt akarja, hogy különlegesnek tartsák, valami jót akar tenni. Talán nem a legjobb érv ez egy gyerek felnevelése mellett, de Jimmy olyan ártatlan és gombszemű. Egye fene, a szülők beleegyeznek, megtarthatod az új játékodat Jimmy, de át kell keresztelni, mert ez a Princess Beyoncé azért mégis csak fura. Végül a nem kevésbé hippis Hope (Remény) mellett döntenek. Hope Chance, ezzel a névvel vagy házaló Bibliaárus, vagy diznisztár lesz nagy korára. Srácok, egyébként találkoztam egy lánnyal tegnap a boltban, na és Jimmy, megölt már valakit? Nem hiszem, de szerintem furának tart. Hát Jimmy, majd meglátod milyen boldog lesz, ha rájön, hogy normális vagy. Remek végszó ez a dédnagyinak, aki felül csupaszon szalad ki az utcára világot látni. Hát Hope, sok szerencsét ezzel a családdal, drukkolunk.

 

 

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hódos Hajnalka 2011.02.12. 17:06:14

Szép munka, gratulálok! :)

Netuddkki 2011.02.12. 18:12:36

@Hódos Hajnalka: Köszi, pláne hogy nagy rajongója vagyok a VV-s hogyvoltjaidnak. :D

luthienist 2011.02.21. 18:39:47

aranyos!
még!még!még!
süti beállítások módosítása