Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 7x22 - A kiválasztott (BEFEJEZŐ RÉSZ)

2011. február 03. 09:00 - leeann

Ott hagytuk abba, hogy Buffy Calebbel vívott, amikor betoppant egy angyali vámpír, és úgy döntött, hogy ide nekem az oroszlánt is. Miután Caleb a helyén volt kezelve a nagy piros mordállyal, Buffy angyali érintésben részesült, amitől Spike elég tüskés hangulatban érezte magát. Főcím után nézzük a befejező részt. Szeletelt Caleb még él, és próbál nagyon gonosz lenni, de a piros kis mindent-vágó úgy szeli ketté a gonoszt, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Miután Caleb szerteszét van, ideje egy kicsit lelkizni, amire Spike már nem vevő és lelép. Angel első kérdése a „na de Spike?”. Buffy pedig nem győzi ismételgetni a „lelke van” strófát.

Angel azonnal megjegyzi, hogy neki előbb volt meg ez is, és mint tudjuk a vadász is, de nem jár érte díj, úgyhogy nem számít. Elérkeztünk ahhoz a beszélgetéshez, ahol a nézők együtt kiabálják a televízió készülék előtt ugrálva, hogy „Spike, ne menj el, lemaradsz a jóról”. Buffy ugyanis hazazavarja Angelt és megvédi a szöszit, aki iránt érez nem is keveset. Angel persze nem jött üres kézzel, hozott néhány infót és egy láncot rajta nagy kerek medállal, amit szerencsére nem a vadásznak kell viselni, hanem egy lélekkel rendelkező harcosnak, aki erősebb, mint az ember. Mondjuk olyannak, mint ő vagy, mint a szöszike, akinek szintén van lelke.

A beszélgetés további részében kiderül, hogy Buffy egy félkész süti, és az is, hogy nem Angel fogja megenni, ha elkészül, mert ő most hazamegy és megszervezi a második frontot, ha a vadász és csapata elbukna. Buffy hazaér, ahol először a testvérkéje várja nagyon morcos képpel. Kedvenc vadászunk beszámol arról, hogyan vág ketté Calebeket az új csodafegyver, majd a pince felé veszi az irányt, ahol a morcos szöszi üti a bokszzsákot rendületlenül. Itt egy édi poénba botlunk. A bokszzsákon fejmagasságban egy tollal rajzolt arc vigyorog sötét hajjal, hosszú szemfogakkal. Egy rajzolt Angelt pofozott a szöszke hatalmas elánnal.

Persze semmi extra nem történik, Buffy Spike-kal alszik, és a medált is a kedvenc peroxid kapitányunk kapja, hisz tuti nem Gilesnak, Andrewnek vagy Xandernek kell viselni a bizsut a végső ütközetben. Az éjszaka közepén Buffyt meglátogatja az Első, és a gúnyolódása közben valami olyat mond, amitől Buffy úgy érzi, győzni fognak. Főként azért érdekes ez a kijelentés, mert köztudott, hogy az Első nagyon komoly über vámpír hadsereggel rendelkezik. Nappal Buffy az ötletét a szűk csapattal osztja meg, és úgy tűnik, mindenkinek bejön, csak még mi nem tudjuk, mi az. Szóval Faith lelkesedik, Giles és Dawn kutatni indulnak, Anya és Xander a jelöltekért mennek.

Buffy Will kezébe adja a piros szeletelőt, hogy valami nagyon komoly varázslattal csináljon vele valamit. Buffy ismét beszédet tart a lányoknak, de most sokkal jobban sikerül, mint az előző, mert ennek a végén nem akarják őt meglincselni. A beszéd után körkapcsolás van. Wood igazgató arra próbálja rávenni Faith-t, hogy adjon egy esélyt egy normális viszonynak. Will és Kennedy azt latolgatják, hogy amikor a boszi kontrollvesztetté válik, mi lenne a legjobb stratégia. Giles, Andrew, Xander és Amanda misztikus társasjátékkal játszik, Spike és Buffy pedig együtt töltik az éjjelt, hogy nappal ne bánják meg, hogy nem így tettek.

Másnap reggel a csapat sulibuszon begördül, majd megszállja a sulit, a terv ugyanis az, hogy ők nyitják ki a pecsétet és nem várnak arra, hogy a gonoszok tegyék ezt. Az igazgató és Faith eltorlaszoltak minden lejárót, ami a csatornába vezet, és ahol az überek lejuthatnának, összesen hármat hagytak meg, hogy kontroll alatt legyen a dolog. Will és Kennedy az igazgatóiban rendezkednek be, a boszi ott végzi majd a hókusz-pókuszt, pont a pecsét fölött. A jelöltek Faith és Spike vezetésével az alagsorba masíroznak. A három lejárót kettes csapatokban védik majd. Giles és Wood a könyvtári lejáróhoz mennek, Dawn és Xander az átriumhoz, Anya és Andrew az ebédlőhöz északra.

Mindenki előkészül a helyén, a Buffy-Will-Xander-Giles négyes még tart egy búcsú 1 perecet, majd mindenki elfoglalja a neki kijelölt helyet. Buffy az alagsorba megy a csapatához, hogy kinyissák vérük csorgatásával a pecsétet. A pecsét kinyílik, és elindul lefelé a vadászcsapat, majd Will is elkezdi a maga dolgát, akit Kennedy fog megölni, ha ez szükségessé válik. A lényeg annyi, hogy Will a kasza erejét varázslattal szétosztja, a jelöltek megkapják a vadászerőt. Az alap az, hogy minden generációban születik egy vadász, a kasza erejét felhasználva viszont nem egy vadász lesz, hanem mindenki, akiben megvan a vadászjelöltség, vagyis kiválasztott lehet, az is lesz.

A lányok azonnal érzik a változást, és már nem egy csapat halálraítélt, hanem egy vadász hadsereg lett belőlük. Ami most nagyon jól jön, mert az über vámpírok támadásba lendültek, és annyian vannak, mint az oroszok és a kínaiak együtt sem. A jelöltek megtanultak harcolni, és most már az erejük is megvan hozzá. Lehet is azonnal hasznosítani, mert komoly meló van. Will nem vált gonosszá, mert a varázslatot segítette a koven is, ezért nem volt szükség a megölésére. Kennedy mehet harcolni, a kasza pedig hamarosan már Buffy kezében csillog-villog. Pár vámpír csapat feljut, úgyhogy hamarosan a fentieknek is beindul a meló.

Azért akad némi probléma lent is. Spike nyakában beindul az amulett, amitől a vámpír kezd szédelegni, Buffyt pedig keresztül szúrja egy kard, amitől ő keményen porba hullik. Buffy utolsó erejével Fathnek adja a kaszát, aki azonnal hasznosítja is, és jelen helyzetben első vadászként aprít minden übert a környéken. A fenti csapatokra az überek mellett hírnökök is támadnak. Anya és Wood komolyan megsérülnek. Közben lent is kap pár lány halálos sebet, és az Első is előkerül, hogy gúnyolódjon egy kicsit a földön fekvő vadászon. Ilyenkor szokott dacból felállni Buffy, aki most is ezt teszi, és amikor a kasza is visszajut hozzá, új erőre kap a csapat.

Aki csak él - és még elég sokan a jók közül –, nagyon tisztességesen harcol, amikor Spike megint meginog, sőt egy nagyon durva fénycsóvát lövell ki magából, ami kiszakítja az emeleteket és az iskola tetejét is, így bejön a napfény. Az amulett szétszórja a sugarakat és elpusztít minden übert a környéken. Az egész hely úgy kezd összeomlani, mint egy rosszul megépített kártyavár. Faith mindenkit kiterel, amíg a Spike lelkével kapcsolatba lépő fény és amulett sakkban tartja a még élő übereket. Az egész iskola megint a földdel lesz egyenlő, kár volt felépíteni. A már kint lévők a buszra terelik a felfelé igyekvőket.

Buffy még egy kicsit búcsúzkodik szöszitől, aki feltakarítja a csóvájával a gonosz minden maradékát. Szöszi vámpír megmentette a világot, és már Buffynak is menekülnie kell, ha nem akar hamarosan a romok alatt kuporogni. Faith még éppen elcsípi a sulibuszt, de Buffyt már nem várhatják meg, aki még a leomló kövek elől próbál elugrálni az épületben. Spike vámpírhalált hal, így már egy kisebb urnában is el lehetne temetni. Közben a buszon lévők a sebesülteket látják el. Persze nem csak egy épület megy tönkre, hanem szinte mindegyik. Buffynak is sikerül elérni a buszt.

Sunnydale hőse úgy ugrált át épületről épületre, mintha színes elasztikus anyagú kezeslábasba lenne bugyolálva és valami embléma lenne a mellkasán. Sunnydale csak egy nagy kráter lett a préri közepén. A busz megáll, és ideje számba venni a károkat. Anya meghalt, Spike meghalt, és Wood is majdnem, de neki feladata van Fath-el, úgyhogy egyelőre él az igazgató. Most már mindenfelé ébredeznek a vadászok, és már nem Buffy az egyetlen kiválasztott, úgyhogy már nem kell többet megmenteni a világot. A következő sorozatnak a címe csak az lehetne, hogy Buffy a hétköznapi lány, de ez már közel sem olyan izgalmas, mint a Buffy a vámpírvadász, vagy Buffy a vámpírok réme címek. VÉGE

Címkék: buffy
14 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2011.02.03. 10:01:16

Végül elérkezett ez a pillanat is... :'(
Köszönöm szépen az eddigi kitartó hogyvoltozást, nagyon sok örömet szereztél nekem - és remélhetőleg még sok embernek - vele.Igazi élmény volt olvasni.
Szóval még egyszer köszönöm. És akkor jjöhetnek az Angel részek :D

rtibi · http://media-addict.freeblog.hu 2011.02.03. 12:49:57

Bár a második évad volt a kedvencem, a finálé, az utolsó négy résszel együtt nálam mindent vitt :)

Galádriel 2011.02.03. 15:15:55

Köszi leeann, szép munka volt :-)

leeann 2011.02.03. 19:30:28

Köszönöm, hogy olvastátok!!!! Öröm volt írni!:D

Szpájk 2011.02.04. 09:17:25

Tuti cikk,jó téma, anno a Buffytól addikt lettem.
Az Angeltől is.

brown_h 2011.02.04. 09:18:59

Ragyogó befejezése egy csodás sorozatnak! Köszi a hogyvoltokat is!
Nagyon szép, hogy egy pillanatra a suli folyosóján összeállnak még egyszer csak négyen, az alapcsapat, Buffy-Will-X-Giles. És a legutolsó kép is, a rövid, sokat tudó mosoly Buffytól, arra a kérdésre, hogy Na, és most mit csináljunk?

brown_h 2011.02.04. 09:29:54

Joss Whedon mindig jó volt lelkesítő beszédek írásában, de ez, amit Buffy a társaságnak elmond a csata előtt, még a többihez képest is nagyon jó lett.
Eliza Dushku (Faith) mondott valami olyasmit, hogy bár egyébként utál ott lenni egy forgatáson olyan jeleneteknél, ahol nincs szerepe, de ennél ott állt, tátott szájjal és jól meg is hatódott.:)

Arilian 2011.02.04. 09:33:55

Mekkora bunkóság volt, hogy Anya meghalt. Meg milyen jól nézett ki még Alyson Hannigan itt.

Ettől a sorozattól lettem sorozatfüggő egyébként igazán.

KiWiSaGe 2011.02.04. 19:20:57

Jaj hány kellemes pillanatot okozott nekem ez a sorozat, és te mindet eszembe is juttattad, kösz a kitartó hogyvoltozást.

predator 2011.02.04. 20:57:01

szuper volt, koszonom!

pleb 2011.02.06. 00:30:23

az egyik olyan sorozat, aminek a végén nem háborodtam fel, és elég szép, ugyanakkor izgalmas, de megható befejezést kapott. Ki hitte volna az 1. évad elején (bár én csak a 2. évadtól néztem), hogy Sunnydale helyén a sorozat végén csak egy kráter lesz?

ramicic 2011.10.09. 17:06:49

Kösz Sokat segítettél.
A Buffy azon részeit kerestem, amiben az Angel szerepel. De miután kiírogattam azokat. Rájöttem, hogy a Spike-osok érdekelnek!!!
Na de ilyenek a nŐk!
Köszi, hogy így könnyebben kiválaszthatom, hogy melyiket akarom letölteni.
És a stílus se kutya!
Profi munka, ami még szórakoztató is!

Csébéká Katona Csaba 2013.01.17. 11:09:44

Nem tudja valaki hogy miért hagyták abba tv6-on mert még csak a harmadik évad ment rajta de már nem megy!

Tipca 2013.10.17. 20:25:19

Itt is írok, mert ugyan a blog.hu üzenetküldőjén keresztül már próbáltam kapcsolatba lépni a hogyvoltok írójával, de abban annyira nem bízok. Szóval a lényeg: az angol Buffy wikia oldal mintájára elindítottam a magyar verziót. Szeretném Leeann engedélyét kérni, hogy az egyes epizódok leírásához a hogyvoltok szövegét használhassam fel - természetesen az író és a forrás feltüntetésével. Az oldal címe egyébként hu.buffy.wikia.com, ha meg szeretnéd nézni, bár sok minden még nincs lefordítva. (Az első részhez már elkészítettem a hogyvolt beszúrását, hogy láthasd, hogy nézne ki a dolog.)
süti beállítások módosítása