Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 9x01 – Avalon 1. rész

2010. február 20. 11:00 - Llew

Walter és kollégája ismét az irányítóban tétlenkednek, de most a kaput figyelik, amit egy díszegyenruhás alak nézeget. Az illető Cameron Mitchell alezredes, az ember, aki valami nagy dolgot hajtott végre a két év ezelőtti Antarktisz feletti légicsatában. Flashbackkelünk is vissza, és látjuk, amint az F-302-es raj Kék Vezéreként fedezi a CSK -1 hajóját, de miközben egy alkesht próbál leszedni, eltalálják a gépét, aztán lelövik a társát, aki megmenti. Visszaugrunk az indítócsarnokba, ahol Walter Harriman őrmester (szerintem sosem hangzott még el a teljes neve) tudatja vele, hogy a tábornok várja. Erre ő megjegyzi, hogy a kapu nagyobb, mint gondolta, majd jön a főcím vele, vagyis Ben Browderrel az élen, és Beau Bridgesszel a negyedik helyen.

Ezek után nem meglepő, hogy Jack helyett Landry tábornok irodájába kísérik, ahol megint az emlékeibe ugrunk, csak most a csata elé. Tájékoztatja az embereit, hogy nem Anubisz anyahajóját fogják megtámadni, hanem a CSK-1 hátsóját mennek védeni. Megjön Landry tábornok, aki nem kedveli a haditengerészeket, és kíváncsi mi Mitchell kriptonitja, mert bár a szolgálati lapja kifogástalan, biztos van valami hibája. Aztán szólítja Waltert, aki egy M.A.S.H.-t idéző jelentben, pusztán a nevét hallva – mint Radar –, már mondja is a választ a még fel sem tett kérdésre. A tábornok el is panaszolja az újonnan érkezettnek, milyen rossz, hogy itt mindenki jól végzi a munkáját, mert így nem tud kivel ordítozni, pedig ő szeret.

Tovább
Címkék: csillagkapu
komment

Terminátor 1x09 - Az örmény kapcsolat

2010. február 19. 15:12 - Hoppancs

Rövid jelenetben emlékezünk meg az ítélet napjáról, 2011. április 11-ről, amikor a Reese tesók utolsó önfeledt délelőttjüket élvezték. Hamarosan azonban vége szakadt a vidám baseballozásnak a kis Kyle által tévesen tűzijátéknak azonosított légitámadásnak köszönhetően. Ezután visszatérünk 2007-be, ahol Sarah és Cameron egy internet kávézóban készül találkozni Sarkissiannal, amíg a fiúk odakint várnak, és ama drámai napról beszélnek, amikor Derek és Kyle a föld alá menekült a démoni gépek elől. Odabent közben lezajlik a tárgyalás, bár az örmény nem jelenik meg személyesen, de számítógépen keresztül üzeni, hogy ha kell a Török, akkor Sarah kapjon elő 500 000 dolcsit, majd vigye az általa megjelölt bevásárlóközpontba. Sarah-nak még egy kurta beszólásra sincs ideje, az illető már ki is lépett.

Charleyt ezúttal egy valódi FBI-os, maga a legendás Ellison látogatja meg, akivel utoljára nyolc éve találkozott, mikor közölte vele, hogy ex-menyasszonya szökésben lévő elmebeteg. Nyilván kellemes emlékeket idézhet fel benne az ügynök zord ábrázata, főleg, hogy elkezd a Jelenések könyvéből idézni. A pasi nagyon tudja, hogy indítson jó hangulatú társalgást. A bevezető után Ellison olyan Charley által már ismert tényeket – Sarah él, robotok jönnek a jövőből - közöl, amiknek említésétől komoly hatást vár, például a férfi szempillájának finom rezdülését, vagy legalább egy halovány sóhajt, hogy „Óh, hát maga is tudja? Akkor mindent kipakolok!”. Charley azonban hülyének tetteti magát, és váltig állítja, hogy nem segíthet, ráadásul megemlíti a Krómarti által díjnyertesen alakított ál-ügynök nevét, ami Ellisont szemöldökráncolásra készteti. A Sarah mamát egykor új személyazonossággal ellátó latin fickót Sarkissian keresi fel szerény, nehézfiúkkal teli rezidenciáján, majd a sikeres megfélemlítés után egykori ügyfeléről kérdezi.

Tovább
Címkék: terminátor
komment

Szellemekkel suttogó 1x19 - Harag

2010. február 19. 14:00 - leeann

Egy helyi bíróról, Walter Merrickről szeretné elnevezni a városi vezetés az egyik épületet, de a bíró a ceremónia közben rosszul lesz. A rosszullétet egy dühös szellem idézi elő. Melinda hiába rivall rá a szellemre, a bíró összeesik, de a legnagyobb baj, hogy a kalapos és a nevető is a közelben van. Amióta ez a dühös szellem megjelent, azóta a főtéren folyamatosan vihar van. Melinda szokás szerint most is megpróbál utánajárni annak, hogy mi történt férfival. Kiderül, hogy abban a vaskereskedésben dolgozott, amit most a régi tulaj fia átalakíttat. Az akkori újságok csak annyit írtak róla, hogy dulakodásban meghalt.

Az újságcikk szerint Ely Fisher - a szellem - megtámadta egy fehér munkatársát, aki önvédelemből megölte. A munkatárs ellen sosem emeltek vádat. Erős rasszizmus szagú a történet, amire Andreának is van egy „engem néztek lopósnak egy üzletben egy tényleg lopós szöszi helyett” sztorija. Melinda nem hisz a fülének, de 1975-ben, amikor a gyilkosság történt, lehet, hogy ő is elhitte volna a fehér fickó történetét. Kiderült, hogy a bíró, akit most akartak szinte szentté avatni, akkoriban ügyész volt, és nem emelt vádat a fehér fickó ellen. A szellem már rájött, hogy Mel látja őt, de nem tetszik neki, és nagyon dühös a világra.

Tovább
komment

Gyilkos elmék 4x17 - Demonology /2

2010. február 19. 11:00 - hex.kelly

(Az epizód első felében szóba került Emily olaszországi kamaszkora, egy spanyolországi zarándokhely, és három lehetséges georgetown-i ördögűzés.)

Hotch az irodájában ül, nézi Emilyt odalent, éppen látogató érkezik hozzá, mi tudjuk, hogy Johnny az. Hotch-nál bent ül Rossi, JJ pedig hozza a hírt, hogy nem tudta kiengesztelni a rendőrséget. Hotch azt mondja, akkor ki kell szállni. Rossi azt mondja, nem gondolhatja komolyan, tökmindegy, hogy megszállottságnak vagy betegségnek nevezzük azt, amiért az ördögűző-elkövető létezhet, tök mindegy, emberek halnak meg, ez nem a vallásról szól, hanem a Rosszról, amit a BAU maga is üldöz.

Garcia érkezik, talált a neten egy felhívást, amiben Matthew olyan csoport felállítását kezdeményezte, amely segíthet azoknak, akik úgy érzik elhagyta őket a hitük. ÉS: azon a héten, mikor a három áldozat a zarándokúton volt, elmaradtak a misék, mivel a helyi pap meghalt. Szívrohamban. DE: van összeesküvés-elméletes magyarázat is netszerte, mely szerint meggyilkolták, valami kimutathatatlan szerrel (Szarin vagy más gáz alkalmazásával), de persze lehetett más is, akár stressz is. A motiváció és az elkövetési mód a d.c-i esetekhez tehát megvan Rossi szerint: szemet szemért. Hotch azt mondja, hogy a rendőrség felkérése nélkül akkor sem tudnak nyomozni. Ezért aztán nagyon csöndben kell csinálni.

Tovább
Címkék: gyilkos elmék
komment

Csillagkapu 8x20 - Möbius 2. rész

2010. február 19. 09:00 - the black ball

Carterék nem adják fel olyan könnyen a kizárósdit, meg különben is, ha nem ők mennek, akkor ki? Jack O’Neill személyesen, aki meggondolta magát a nálunk 8 éve halott Kawalsky őrnagy kérésére. Ismét előjön a kizárósdi, de miután Danielék bemagolták az összes infót a felvételről, és sikeresen működésre bírták Jackkel az ugrót, mehetnek. Hammond csak felderítést engedélyez, és lehetőleg semmi időutazás. Jack megmutatja a műszerfal beizzításával Kawalskynak, hogy ki az istencsászár a hajón, amit McKay kapuhajó 1-nek nevez el, mert ez egy hajó, ami átmegy a kapun. Ez a név minden idősíkon szívás.

Indulás előtt Carter gyorsan hangulatot teremt azzal, hogy mindjárt atomjainkra esünk, és 2000 fényévre innen ismét összeállunk, aztán irány a Chulak. Leszállunk a fák között, aztán elgyalogolunk a városig, de útközben leszednek minket a jaffák. Rég nem jártunk a chulaki várbörtönben, most is olyan meghitt, mint 8 éve. Megjön Teal’c, akinek Daniel elmagyarázza, hogy tök jó haverok vagyunk, mármint egy múltból származó felvétel alapján, és hogy a jaffáknak szabadoknak kéne lenniük. Ó, és azt is tudjuk, hogy legbelül érzi, hogy a kukacok nem istenek. Ha érzi is, még nem szeretné kimutatni, mert Daniel kap egy akkora sallert, hogy féregjáratot nyit a padlóig. Jack szerint ez nem változtat a tényen, hogy ez az igazság. Daniel megmutatná neki a felvételt, csak vigye oda. A cuccaink helyett Jackson Apófisz lábai elé érkezik, akinek Teal’c elmondja, hogy a Földről jöttünk.

Tovább
Címkék: csillagkapu
komment

Terminátor 1x08 - Vick's Chip

2010. február 18. 18:21 - Hoppancs

Krómarti továbbra is remekül hozza az FBI ügynök szerepet, bár kicsit ront az összképen, mikor egy kis havazós játékgömböt tanulmányoz elmélyülten. Épp egy iskolaigazgatót kérdez a 2007-ben beiratkozott tanulókról, de hiába állítja nagyon meggyőzően, hogy sosem szívott még marihuánát (pedig azt megnéznénk), hivatalos engedély nélkül nem kaphat választ. Ez bizony rossz hír az igazgatónak, akinek olyan hamar kitekeri a nyakát, hogy megijedni sincs ideje. Krómarti megköszöni a segítséget, majd maga kezdi tanulmányozni az adatbázist. John kiabál a mamának, hogy el fog égni a kaja, majd miután a Törökkel kapcsolatos telefonálgatásból visszatérő Sarah már csak a romokat találja a sütőben, Pinokkina is megjegyzi, hogy kb. 20 perce kész volt a cucc. Nagyon okos, kár, hogy arra nem programozták be, hogy az efféle vészhelyzetekben ki is vegye az eleséget a sütőből. Hiába, a legtökéletesebb technikában is bőven lehet hibát találni.

Cameron azonban nem csak emiatt gyanús, hanem a Derek által szobájában talált chip miatt is, ami tulajdonképpen a T-888-as agya volt, és senki nem vágja, hogyan értelmezhette a gépleány a „semmisíts meg minden alkatrészt” utasítást ilyen sajátosan. Állítása szerint a kütyü létfontosságú információkat tartalmaz a megboldogult terminátorról, amik még jól jöhetnek a kis családnak. Hm… Sarah és John aggodalmas arcot vág, Derek pedig büszke magára, amiért bemárthatta az antipatikus műnőt. Ha már úgyis megvan a chip, John megpróbálja leolvasni mindenféle okos ketyerékkel, Cameron meg segít. Mókás dolgokat látnak, többek között azt is, hogy a T-888 olyan barón be tudott épülni az emberek közé, hogy még felesége is volt, aki ráadásul LELKIZNI próbált a „párjával”. A terminátort polgári „életében” Vicknek hívták, és a memóriának köszönhetően egykori címét is hamar megtudják. John ezt tovább adja anyunak, aki már nem egészen biztos benne, hogy Derek sejtése nem igaz arról, hogy Pinokkina árulta el a menedéket.

Tovább
Címkék: terminátor
komment

Grace klinika 5x02 - Krízishelyzet

2010. február 18. 16:02 - Hoppancs

Meredith búcsút mond a dilidokinak, mert ő már remekül van, összeköltözik Derekkel, és nagyon BOLDOG, közben eszelősen mosolyog. Orvosa nem tudna kevésbé egyetérteni, de nem állíthatja meg, úgyhogy csak a remény marad számára, hogy a nő nem őt fogja először szitává lőni, amikor végképp bekattan. Shep szeretné, ha Izzie és Alex elhúznának Meredith házából, mert egy pszichopata lakótárs épp elég neki. Megértjük, de nem lesz ez olyan egyszerű, legalább egy epizódon keresztül kell majd agyalni a problémán, lehetőleg műtét közben. A Főnök megbeszélést tart az új szabályokról, amik közt ott van a betegekkel való jobb kommunikáció kialakítása, meg az, hogy a rezidensek ne specializálódjanak azonnal egy adott területre, azaz lehetőleg ne szerelmesedjenek bele annyira az agyakba, hogy egy szív láttán megkérdezzék, hogy mi az, és fordítva. Kell az emberség, együttérzés, de azért ne jegyezzük el, majd öljük meg a pácienst, mert az már túl sok.

Miközben Richard felemelő beszédét halljuk, párhuzamosan megismerhetünk néhány esetet is, amelyeken keresztül az új rendszernek érvényesülnie kellene. Ott van például a hét éve szenvedő fejfájós bácsi, meg a szimpatikus, tetőtől-talpig rákos ifjú hölgy, akitől mellesleg a szigorítás értelmében még időben eltávolítják Izzie-t, nehogy rámásszon. Helyette majd Grey kisasszony savanyú képét nézheti a szerencsétlen, nem irigyeljük. Szó esik még a tanítás fontosságáról is, majd vágás jön George idióta fejére, amiről ma kiderül, hogy sikerült-e elég tudást gyömöszölni bele egy sikeres vizsgához. Feszült pillanatok ezek. Georgie roppant optimista, s miután rövid összefoglalót tartott magánéletéről a vizsgafelügyelőnek, kezdené is a munkát, ha nem csöpögne a fejére víz a mennyezetről. Hamarosan kiderül, hogy csőtörés van, ezért sokan járnak O’Malley-vel egy cipőben, sőt, valaki még hanyatt is esik a nedves padlón a komikum kedvéért.

Tovább
Címkék: grace klinika
komment

Buffy, a vámpírok réme 5x19 - Kitartó szerelem

2010. február 17. 15:30 - leeann

Az előző részben Glory már egészen komolyan közel került a kulcshoz és Buffyhoz, de szerencsére még nem annyira, amennyire szeretett volna. Többek között ez a közelség is új fontossági sorrendet hozott a vadász életébe, így kénytelen halasztani egy félévet a suliban, és anyja helyett anyja lenni Dawnnak, aki mostanában el-elcsen dolgokat és a suli mellé jár. Buffy nem igazán tud mit kezdeni a felnőtt szereppel, ezért később Gilest kéri meg arra, hogy próbáljon hatni a tinire, de a figyelő nemet mond, mondván ő nem családtag.

Buffynak a sarkára kell állni, amit azonnal el is kezd, majd közli a húgával, hogy indulás haza házit írni. Közben Glory úgy érzi, hogy tudja, mit tegyen a kulcs megtalálása érdekében és elküldi a démonjait érte, sőt Glory már a Ben énjét is teljesen legyőzte. Miközben Buffyn kitört a szigor, Will és Tara életükben először komolyan összevesznek egészen annyira, hogy Will faképnél hagyja párját. Tara azt gondolja, hogy ő csak addig kell Willnek, amíg túl nem növi őt bosziságból. Willnek viszont fáj, hogy Tara azt gondolja, hogy ő most csak kirándul, majd visszatér a fiúkhoz és megsértődve otthagyja párját.

Tovább
Címkék: buffy
komment

Gyilkos számok 3x21 - A számvetés módja

2010. február 17. 14:30 - Hoppancs

Charlie, Amita és Millie Larry visszatérését ünnepli, de Don sajnos nem örülhet velük, mert egy kivégzésre váró bűnözőt készül kihallgatni a börtönben. A Pony becenévre hallgató bérgyilkos hajlandó elárulni öt áldozata lelőhelyét, hogy a családjuk eltemethesse őket. Hát nem édes? Persze nem adja ingyen ezt a hatalmas szívességet, cserébe találkozni akar a lányával, méghozzá a falakon kívül. Don nincs elragadtatva az ötlettől, de végül létrejön a megállapodás, csak Ponynak bizonyítania kell tisztességes szándékait azzal, hogy segít egy holttestet ellenszolgáltatás nélkül előkeríteni. Ez meg is történik, az elítélt pedig finoman céloz arra, hogy a négy további test közül az egyik talán nem is holt még, ez az illető pedig egy képviselő, Randal Amato eltűnt fia, akit igen nagy durranás lenne megtalálni. A gyereket még tíz évvel ezelőtt rabolta el a maffia, azóta sem tudni mi lett vele, még ha vannak is róla kellemetlen elképzelések.

Don és Brickle ügyész Charlie véleményét is kikérik a Pony dilemma megoldásához, aki arra jut, hogy több mint 90% esélye van annak, hogy Pony nem kommunikált a külvilággal, tehát ennyire valószínű, hogy nem tervez szökést, amíg a szabad ég alatt lesz. David azt próbálja kideríteni, vajon a hullajelölt exe, illetve kislánya beszélt-e vele az utóbbi időben, amire az asszony részéről határozott a nem a válasz. A Lucy névre hallgató gyermek hajlana a randira Ponyval, elvégre egy kis mészárlás ide, vagy oda, ő mégiscsak apuci kicsit angyalkája. Meg is kéri Sinclair ügynököt, hogy adja át apunak a szívecskés üzenettel súlyosbított fotóját, amit anyja nem néz jó szemmel, de végül enged. A találkozóról azonban továbbra sem akar hallani. Közben Ponyt már viszik is az FBI irodába, nagy felhajtás közepette, kísérői közt természetesen ott van Colby és Don. Utóbbi nem szívesen cseverészik a gyilkológéppel, amit az rezignáltan vesz tudomásul.

Tovább
Címkék: gyilkos számok
komment

Terminátor 1x07 - The Demon Hand

2010. február 17. 11:09 - Hoppancs

Cameron barátnénkkal nyitunk, aki csini egyenruhában behatol egy erőműbe, és a turbinák egyikét gyors és biztos mozdulattal tönkrevágja. A keletkező káoszt kihasználva a rendőrség felé veszi az útját, ahol könnyedén besurran a bizonyítékok raktárába kicsit nézelődni. Sarah mama a lélekről filózik, majd Derek állapotát méri fel. Utóbbi nem szereti, ha alvás közben hirtelen megbirizgálják, de azért nem harapja le az asszony fejét, csak néz keményen. Mivel Dimitri még szabadon lófrál, és az is lehet, hogy már mexikói vakációját tölti édes kettesben a Törökkel, ideje ráállítani valakit. Cameron lesz erre a legmegfelelőbb, elvégre ezek a gépemberek nagyon jók a nyomozásban, és MINDENKIT MEGTALÁLNAK. A robotleány hamarosan haza is érkezik, de a megsemmisített T-888 kezét sajnos nem hozza magával, azt ugyanis az FBI őrzi. Sarah kiadja a parancsot fiának, miszerint „ma nem lesz suli, drágám, mert gépkacsót keresünk”. John tiltakozik, mert stréber, Cameron viszont szívesen lóg. Mivel Dimitri húga balettot oktat, príma alkalom tárulkozik arra, hogy Pinokkina ellazítsa merev tagjait, és közben kicsit körbeszimatoljon a sakkmester családjában.

Sarah a los angelesi rendőrség nevében telefonál az FBI-nak, hogy információt szerezzen a kézről, de nem jár sikerrel, mivel azt Ellison lenyúlta, és szépen le is tagadja, hogy ilyesmit talált volna. Ejnye. Az ügynök otthon Best of Sarah Connor videókat nézeget, van köztük diliházi szobát amortizálós, a gépek eljöveteléről monologizálós, illetve a kötelező őrjöngős-nyugtatós show. Ezután Ellisonunk előveszi a hűtőből a robotvégtagot, és úgy tűnik, hogy elgondolkodik a Sarah által mondottakon. Fel is keresi a nő egykori „lakóhelyét”, hogy többet tudjon meg a szökés körülményeiről, és nem is sejti, hogy a bolond asszony eközben az ő lakásában kutakodik. Dimitri tesója, Maria megdicséri Cameront a balett órán, de figyelmezteti, hogy a felsőteste kissé gépies (höhö), valamint, hogy nem szabad elfelejteni, hogy a „tánc a lélek titkos nyelve”. Pinokkina nem vágja, hogy miről van szó, de azért megjegyzi. Mariát egy maffiózó-szerű alak faggatja oroszul bátyja hollétéről, mert Dimitri állítólag tartozik neki. (Sakkozó, balett-táncos, rosszarcú bűnöző… kíváncsian várjuk a további orosz embertípusok felbukkanását.)

Tovább
Címkék: terminátor
komment
süti beállítások módosítása