Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 8x13 - Power

2010. november 15. 09:00 - Tipca

Dr. Groll, aki idén egyszer már elhozta nekünk az idegen domina királynőt, Maximát, már megint azt a bizonyost kavarja. Mr. Luthor ragaszkodik a kísérletek felgyorsításához, mivel minél előbb talpra szeretne állni, még akkor is, ha a projekt még nem áll kész emberkísérletekre. Ezt egy asszisztens szóvá is teszi, de Groll csak legyint, és beindítja a lángoló medencének tűnő szerkezetet, amelyben Lana sikoltozik a víz alatt.

A csók után Clarkra nosztalgia jött rá, ezért újranézi Lana szakítós videóját, majd kifejti az épp akkor érkező Chloénak, hogy mi van, ha Lana igazat mondott, mikor azt állította, ő csak visszafogja a hőssé válásban. Lana elment, és lám, Clark a Planetben dolgozik, és az erejét használva embereket ment. Chloe szerint ez a kettő nem feltétlenül függ össze, ezért inkább azt javasolja Clarknak, beszéljen a lánnyal.

Clark elmegy Chloéhoz, ahol Lana ideiglenesen lakik, de a lakást felforgatva találja, benne a felfegyverzett Tessel. Tess elmondja, hogy csak figyelmeztetni jött Lanát, akinek örökké hálás lesz, hogy megmutatta neki, milyen szörnyeteg is igazából Lex. Szerinte Lanát a Luthor Művek egyik nanotechnológiai laborjában tartják fogva, amelyik nem tartozik a felügyelete alá, mivel Lex életben tartásán hivatott dolgozni. Végül Tess elmeséli a videóüzenet valódi történetét, melynek főszereplői ő maga, egy kamera, Lana, és egy a Lana fejéhez szorított pisztolycső. Clark kicsit kiakad ezen, de Tessnek megvan a magyarázata: Lex azt állította, Lanát meg kell védeni Clarktól, mivel a fiú állandóan csak bántja. Közben a múltban Lana egy furgonban tért magához, ahol rosszullétet színlelt, majd gyorsan kiütötte a két ügynököt és lelécelt. Egész az első benzinkútig szaladt, ahol egy borotvával állt neki fodrászosat játszani, mégis egész tűrhető eredménnyel.

A jelenben Clark körülnéz kicsit a felforgatott lakásban a röntgenlátásával, és az éjjeliszekrény fiókjában talál is egy főnixmedált, mely Tess elmondása szerint a stratégiai tanácsadójáé, Carter Bowfryé. Vagy mégsem. Clark letámadja Bowfryt, aki viszont megvillantja a saját medálját, amit Clark talált ugyanis, az nem az övé, hanem Lanáé. Még hónapokkal korábban adta neki, miután a lány felkereste, és tanult tőle. Bowfry ugyanis afféle Yoda, aki jeges vízzel és tüzes vassal neveli bele az emberekbe a kitartást, hogy újjászülessenek a hamvaikból. Lana egészen addig járt az óráira, míg úgy nem gondolta, most már eléggé felkészült, hogy hatalomra tegyen szert, olyasmire, mint Clarké. Az útjaik azonban ezután sem váltak el, Lana megváltást hozott neki, a reményt, hogy jobbá teheti a világot, ezért miután hiába próbálta lebeszélni őt a LuthorCorp elleni nyomozásról, csatlakozott hozzá. Megkapta az állást Tess mellett, akit ezután stratégiai tanácsokkal látott el, Lanát pedig infókkal. Lana közben kapcsolatba lépett Chloéval.

Vissza a jelenbe, ahol Tess a kocsijában látja vendégül Matthewst, akit ugyebár éppen ő golyózott ki a LuthorCorp éléről. Tess tudja, hogy Matthews forgatta fel Lana lakását, mire a férfi egyre csak azt ismételgeti, hogy a nővel ellentétben ő életben akarja tartani Lexet. Tessnek jobb ötlete van, megbízza Matthews, hogy szerezze meg neki a Prométheuszt. A fickó nemet mond, mire Szörnyella felvonja a szemöldökét, „ez nem kérés volt”, mondja, Matthews vagy odaadja neki a tervezetet, vagy erővel fogja elvenni. Apropó Prométheusz projekt, Groll nanitokkal kezdi ostromolni Lana pecsenyepirosra sült bőrét, hogy aztán nem sokkal később a lány teljesen épen emelkedjen ki a gépből.

Clark kérdőre vonja Chloét, hogy miért nem szólt neki Lana visszatéréséről, aki azt feleli, mert megígérte, aztán mesélni kezd. Lana egy nap felbukkant az Íziszben, megszerelte a radiátort, aztán az Árész-projekt után kezdett kutakodni a Luthor akták között. Az Árész volt az a program, mikor a LuthorCorp idegen DNS-sel felturbózott klónkatonákat gyártott mázsaszám. Közben Tess néha a Planetbe is benéz dolgozni, de most rossz időpontot választott, az irodájában ugyanis számlák és kefelenyomatok helyett az egyik embere hullája várja. Na és Matthews, aki eldicsekedik, hogy tudja a Prométheusz projekt címét, aztán már lőne is, ám Tess eltanulta Lanától a puskaelütést. Rövid bunyó kezdődik, melynek végén Tess egy szoborral jól pofán vágja Matthewst, majd addig rugdalja tűsarkújával a férfi fejét, míg az irodaajtóról és a nő könnyáztatta arcáról is agyvelődarabkák csordogálnak.

Chloe és Clark visszamennek az Íziszbe, hátha a lány be tud törni a Luthor Művek szerverére, amiben mondjuk nem nagyon hisz így, Brainy agyturbózása nélkül. Clarknak eszébe jut, hogy Chloe említette, Lana a radiátort babrálta, mikor újra találkoztak, ezért a röntgenlátásával beles a fűtőtest mögé, aztán már nyitja is a mögötte (nem annyira) rejtőző széfet. Egy vinyó van benne, rajta egy videotelefon beszélgetés felvételével Lana és Dr. Groll között. Kiderül, hogy a Prométheusz projekt valójában egy nanopajzs az ember bőrén, ami nem csak, hogy sebezhetetlenné teszi az alanyt, de emberfeletti erővel is ruházza fel. Lana rábeszéli a dokit, hogy ha Lexet ezzel gyógyítják meg, a kopasz csak rosszra használná az erejét, ezért arra kéri, legyen ő az első páciens. Groll hajlana is a dologra, ám van egy kis baj, a csapatát nem lenne ilyen egyszerű meggyőzni. Lana egy pofonegyszerű megoldást ajánl: mondja azt nekik, hogy Lex ragaszkodik hozzá, hogy az ex-neje legyen a kísérleti patkány.

Lana karanténban fekszik, egyelőre csak a gépek tartják életben, ám Groll bizakodó. Tess ezt a pillanatot választja, hogy egy hatalmas stukkerrel betrappoljon a laborba, kiüsse a névtelen mellékszereplő asszisztenst, aztán Grolltól követelje a Prométheusz-páncél elpusztítását. Groll hiába mondja, hogy ha elpusztítják a páncélt, Lana meghal, Szörnyellánál eddig tartott az örök hála, és „Lana Lang mártírnak született” felkiáltással rohamra indul. Groll elkapja a pisztolyt tartó kezét, dulakodni kezdenek, a fegyver elsül, és telibe trafál egy panelt, amitől szikrázni kezd nem csak a gép, de Lana haja is. Tess fellöki Grollt, aztán ráfogja a pisztolyt és meghúzza a ravaszt. Clark hussan be a laborba, ám már nincs rá szükség, Lana ugyanis szupersebességgel áttöri a karantén üvegfalát, elkapja a golyót, Szörnyellát felkeni a falra, Clarkra villant egy mosolyt, aztán már megy is. Clark döbbenten pislog utána.

Tess fosik, mind a lakodalmas kutya, összecsődíti a város összes testőrét a kastélyba, de hiába, Lana már az irodában ücsörög a kandalló előtt (nosztalgikus sóhaj), és épp a Prométheusz projekt aktáit veti tűzre. Tess sarkon fordulna, de Lana eléje hussan, és egyre csak erősködik, hogy nem akarja bántani őt, barátként jött. Lehet, hogy Tess megszabadult a szemébe ültetett chiptől, de mindig, mikor a dühe irányítja, Lex irányítja. Ne essen ugyanabba a hibába, mint amelyikbe Lana is. Mindenesetre most, hogy rajta a pajzs, majd segít az embereken. Lana ezután felkeresi Clarkot a Planet tetején, ahol a lány boldogan újságolja, hogy most már Clarknak nem kell őt megvédenie, egyenlők lettek, és együtt jobbá tehetik a világot. Clark eközben azt ismételgeti, hogy Lana soha nem is volt, és ezután meg pláne nem lesz visszatartó erő a hőssé válástól, szóval örömébódottá minden! Puszi-puszi, giccses, képernyőről lefolyó zárókép, érzelmes zene, takony és könnyek. Mivé lettél, Smallville?

Címkék: smallville
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MrMojo 2010.11.16. 08:36:18

hahaha,
soha nem voltam egy Smallville rajongó, de a Hogyvolt-okat egyszerűen imádom!
Köszi Tipca!

vorti 2011.06.10. 00:05:28

Jajj, pont ennél a történelmi mélypont epizódnál kellett abbahagyni. :D
Innen csak felfelé visz az út, Kneel Before Zod, meg ilyenek, de hogyvoltban még ez is vállalható. Meg persze a Mercy-s jelenetek!
süti beállítások módosítása